Atrapy - Samodzielne Byty Czy Emanacja Umysłu |
|
|
set.h
|
11.09.2008 - 20:36
|
instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1224

|
Większość podróżników twierdzi że atrapy są niewartymi rozmowy emancjami umysłu. Ignorowane i wykpiwane spychane są na margines OBE. Prawda okazuje się jednak bardzo przewrotna. Tzw. "Atrapy" w powierzchownej rozmowie faktycznie wydają się małostkowe i nie wnoszące nic ciekawego. Zadając jednak bardziej "głębokie" pytania okazuje sie że zaczynają mowić z sensem czasem bardzo ciekawe rzeczy. Powstaje pytanie czy "atrapy" to faktycznie atrapy, puste haluny czy nagle nabierające świadmości w wyniku rozmowy byty w "poza".
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
11.09.2008 - 20:50
|
Guests

|
Tak naprawde nie ma atrap. istoty senne sa istotami ktore tam zamieszkuja, ale sa niegrozne dla nas. Wyobraz sobie seth ze gdyby wszyscy ludzie uwierzyli w to, ze otaczaja nas duchy i ze widzimy je, czujemy w snach i nie tylko to ludzie zaczeliby wariować. Tak naprawde oni ciagle graja, dlatego jest tyle roznych wersji w oobe i tyle roznych opowiadań. Kazdy gra tyle na ile moze przyjac dany czlowiek. Poniewaz oni znaja nas lepiej niż my sami siebie. Nie bede tego komentować wiecej. Pisalam o tym na blogu u siebie i nie bede powtarzac tego w postach tutaj i tlumaczyc. Sama przezylam duzy szok gdy sie o tym dowiedzialam, dlatego mialam to zalamanie, o ktorym pisalam w moderowaniu i nie wchodzilam tyle czasu na forum. Troche mi zajelo by się pozbierać po takiej gamie info jakie dostalam w mentalkach. Masakra.
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
11.09.2008 - 23:42
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
Atrapy, to wytwór naczego umysłu kreowany w celu zwiększenia realności wizji wykreowanej. Sam w mentalkach, ldkach miałem je w dupie, ale czasami potrafią normalnym językiem wyjaśnić moje własne zawiłe rozumowania, czy też sytuacje w życiu.
To, że atrapy są częścią umysłu nie oznacza, że są głupie, bo to by oznaczało, że nasz umysł to imbecyl - zależy jak leży jak to się mówi.
Natomiast stwierdzenie, że to są byty żywe, inteligentne nie wywodzące się z naszego umysłu, to nie uwierzę - jest takie proste pytanie:
Skoro te wszystkie duchy istnieją, skoro taka Silverka i inni mogą sobie bez problemu zaglądać tam gdzie 99,9999% ludzkości nie może całe życie choćby na sekundę świadomie zajrzeć, to dlaczego łaskawie się nam nie objawią w całym swym majestacie?
Dlaczego do ciężkiej anielki, trzeba ćpać, mieć poryte kredki albo być w psychiatryku żeby je zobaczyć - co? Przecież człowiek od wieków zadaje sobie pytanie o sens istnienia, początek i przede wszystkim o koniec życia, jego obieg. Ludzie boją się śmierci, dziwią jej, starają się jej unikać, opóźniać, czasami przyspieszać bo im życie nie wyszło - ale żaden po śmierci nie wraca i nie oznajmia światu, co jest po drugiej stronie. Wielu przecież, gdyby wiedziało, że coś jest po drugiej stronie nie musiałoby się męczyć tutaj, wielu wiedziałoby, że jest sens życia, by potem mieć więcej doświadczenia, etc.
Nie twierdzę, że nic po śmierci nie ma - trzeba mieć nadzieję przecież, ale uważam, że kontakt z drugą stroną jest przynajmniej w fizycznym życiu niemożliwy, bo inaczej, ten darkowy Jezus dawno by wszystkim oznajmił o co biega w grze zwanej życiem, zmarli bliscy odwiedzali by nas w odpowiednim stanie, by sobie pogadać, byśmy nie czuli się samotni, mieli nie tylko nadzieję, wiarę, ale też DOWÓD.
Psychiatrzy mieli by tu co robić...joł.
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
12.09.2008 - 08:11
|
cialka.net

Nr użytkownika: 99

|
Mnie się udaje wypatrzeć czy w atrapie gości świadomość.Konieczne jest skakanie w rożnych planach az do ATMY. Hm , przynajmniej u mnie tak dziala. Pojawiająca się w nich świadomość lub jej brak jest widoczna dla mnie i to bez cienia wątpliwości. Gdy chce z taka pusta atrapa porozmawiać to mi znika z przed oczu. .Sztuka okazuje sie przywolac ducha lub jego cześć - tworce atrapy by przedstawil sie nam on w pełni swiadomie.
W tym temacie robiliśmy ze znajomymi masę eksperymentów, zbierając spore sukcesy. Cale odzyski bazują na tym. Ciekawy temat,- bezmyślne atrapy czyli świadome astralne twory. Sa takie i takie. ... One same są dla mnie tylko ubrankiem, stworzonym przez czyjegoś ducha . Nie powinno się wiec na kształty astralne w ogóle zwracać uwagi ale na te elementy świadome, skryte w ich powierzchni. Często istoty duchowe sterują takie atrapy i stroją sobie żarty. Staja się one wtedy astralnymi rzeźbami satyrycznymi, humoreskami wyplenionymi energia. Astral to miejsce gdzie można sobie pożartować lub się wylądować ze złości. Jeśli się w nim utknęło po śmierci to...... Stworzenie kształtów astralnych dla gości z góry to dziecinada, tak jak dla nas namalować kreskówkę na papierze. Pojawiające się figury są najczęściej przez nas samych wytwarzane. Obojętne jest czy jesteśmy w ciele fizycznym czy w astralu. Towarzysza nam jako zanotowane myśli w modelinie, przybierając ksztalt.. Możemy sobie z nimi rozmawiać i sporo się o sobie dowiedzieć. Robimy wtedy kontemplacje wielodymensyjna, w której nasza wyższa JAZN nie próżnuje:))))) A dlaczego nie chciał Darkowy Jezus się wszystkim objawić. hehe,- bo jest obrażalski !!! Bumi tobie za ten jęzor tez bym się nie objawił.............psychiatrzy sami ćwiczą trans i oobe.
|
|
|
|
|
|
set.h
|
12.09.2008 - 08:49
|
instytutnoble.pl

Nr użytkownika: 1224

|
Napisałem ze atrapy nabieraja jakby świadomości w wyniku rozmowy. Miałem na myśli to że ta świadomość w nich pojawia się jakby w wyniku rozmowy z nami. Jakby ze statystów przeradzały się w aktorów. Można to przyrównać do transformacji agentów w matrixie tylko bez zmiany powłoki ale jakby nabywaniem samoświadomości. Czy ten objaw samoświadomości jest dawaniem im własnej nieuświadomionej co proponuje 6umerang?. Jest w tym pewnie wiele prawdy. Dlatego by rozwiązać ten problem zacząłem planować wyjścia w ten sposób by prowadzić aktywne rozmowy z napotkanymi bytami. Dowodem że to nie własny okruch świadomości będzie to gdy kilkakrotnie pozyskam informację którą nie mógłbym pozyskać w żaden sposób realu.
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
12.09.2008 - 09:13
|
cialka.net

|
Dobry sposób. tyle, ze często nie chcą dawać dowodów bo coś stoi na przezszkodzie. Wypleń z siebie wspomnienia pożerania wszystkiego co się rusza w astralu. Bylem z kolega w tygodniu u ciebie. Byleś w dolnych warstwach. Schowałem się w mentalne bo pomyślałem ze mnie połkniesz. Stalo się to, zanim moglem to wspomnienie jakoś świadomie skorygować:) Potem wcięło mnie w bezruch, jak by mi astralne zdechło. Powiedzieliśmy ci coś o piekle. Ciekawe czy coś postrzegłeś? Tej samej nocy spotkałem Contiche. Ona to prawie zawsze pamięta.
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
12.09.2008 - 11:53
|
Guests

|
Skoro te wszystkie duchy istnieją, skoro taka Silverka i inni mogą sobie bez problemu zaglądać tam gdzie 99,9999% ludzkości nie może całe życie choćby na sekundę świadomie zajrzeć, to dlaczego łaskawie się nam nie objawią w całym swym majestacie?
bumerang poniewaz gdyby ludzie chcieli juz dawno by sie to ruszylo. Zauwaz ze wmiare otwierania sie, ludzie zaczeli dostrzegazc ze jest cos weiecej niz fizycznie. Gdyby wszyscy wyjawili sie naraz mogloby byc tak jak w filmach ktore ludzie sami kreca na ich temat, i nie dopusciliby tego ze nic im nie chca zrobic. Oni pokazuja siena tyle, na ile jestes w stanie przyjać. Powtorze to co wczesniej mowilam : oni znaja nas lepiej niz my sami siebie znamy. Potrzebna jest na to zbiorowa zgoda, czy chcemy by sie ujawnili czy nie. Wiekszosc spolecznosic nie chce, ale z tego co wiadomo Nasa juz potwierdzilo ich istnieje dowodowo. Poza tym, to czysty biznes. Ludzie nie chca by sie objawili bo musieliby zmienic wszystkie ksiegi i wszysko w to jakimi klamstwami tlamscili ludzi. Dlatego nic nie rusza sie do przodu.
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
12.09.2008 - 12:42
|
cialka.net

|
To fakt Sylverka. Chcenie jest najważniejsze w kontaktach. Wydawałoby się , ze niby takie psinco, cos bez znaczenia dla nas z reala, coś co można każdemu zabrać a tu ci masz,- ono jest podstawa siła w kształtowaniu niefizycznych kontaktów- światów. Uaktywnia takie maszynerie ze ho ho - skomplikowane systemy obronne. Stad tez tyle się mówi o uwolnieniu od przyzwyczajeń zanim się wyruszy na podbój. Skuty zwyczajami, chcący człowiek, staje się niemile widzianym rozrabiakiem. Ciągnąc za sobą roszczenia staje się jak pokrzywa przy najdelikatniejszym dotknięciu. Nie chce kontaktów!!! To wszystko nieprawda. Uuuuu to dopiero się wtedy dzieje. Takiego delikwenta można szarpać za rękę a on się niczego nie dopatrzy. Ale chyba znowu zmieniliśmy temat Setha. On zastanawiał się nad ożywianiem atrap..;)
|
|
|
|
|
|
Kronopio
|
12.09.2008 - 20:56
|
zdrogi.blogspot.com

Nr użytkownika: 444

|
CYTAT(Silverka @ 12.09.2008 - 12:53)  Nasa juz potwierdzilo ich istnieje dowodowo. o ile mi wiadomo nasa to amerykanska agencja kosmiczna i nie zajmuje sie badaniem duchów ale moze masz lepsze info - zapodaj... huehuehueheuheueheuheueheuheueheuheueheuheuehueheuheueheuheu:))))))))))))))))))) )))))))))))0
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
12.09.2008 - 21:19
|
cialka.net

|
By wyeliminować pomyłki we wnioskowaniu to rozmawiałbym np. z autobusem. Obserwował przy tym jak w czasie rozmowy wzrasta w nim świadomość matrixa. Człekokształtne formy-atrapy wyraźnie wskazują na człowiecze pochodzenie,no ten, chyba ,ze ktoś nieczłowieczy nas tak lubi i robi sobie nasze wizerunki. Ciekawe dlaczego są tacy co widza żar życia w śpiącym ciele a są i tacy co nic nie widza. Gdy malowałem miesiącami abstrakcyjne obrazki to jakoś nie chciały ze mną kwadraty rozmawiać choć się mi pałętały na okrągło przed oczami. Po takim czasie moich rozmów z nimi to powinny już coś potrafić!! Hm ale może nie wierzyłem, ze się czegoś naucza. Jeśli tak to oprócz chcenia ważna by była wiara w niefizyczne kwadraty.
|
|
|
|
|
|
Majster
|
12.09.2008 - 21:49
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 2298

|
"Nasa juz potwierdzilo ich istnieje dowodowo."
Czcze gadanie czy może jednak te dowody zobaczymy? Niech zgadne nie zobaczymy... wszystko jasne. Silverka naprawde, czasami przesadzasz.
Co do atrap w poza. Niektóre atrapy wręcz chcą zwrócić naszą uwagę, jeśli się je oleje to zaczepiają w każdy możliwy sposób inne stoją i się gapią albo robią to co się im każe. Te pierwsze zazwyczaj chcą kontaktu np. rozmowy. Jednak taka rozmowa przynajmniej w moim przypadku zawsze była bezowocna, bo mówiły po prostu to co chciałem usłyszeć, nie znaczy, że rozmowa nie była ciekawa. Wielokrotnie widziałem także po 2 takie same atrapy, z których jedna zachowywała się i wyglądała normalnie (wykonywała swoje obowiązki jak sprzątanie itp.) a druga wyglądała dziwnie (także przy samym spoglądaniu na nie towarzyszył niepokój i zakłopotanie) i one były chyba w pełni świadome bo były ciekawe mnie/tego co tam robie/co one tam robią. Witanie się z nimi (z szerokim uśmiechem i szczerą radością, że je widze) wprawiało je w zakłopotanie i same niewiedziały jak się zachować, kożystałem z tego, że stały jak wryte i szedłem sobie dalej nie zwracając na nie więcej uwagi. Kilka dłuższych rozmów z atrapami kończyło się prawie zawsze cofką.
Wiem, że to nie temat ale musze wspomnieć, rozmowy z NP to jednak o niebo fajniejsze i ciekawsze przeżycie chociażby dlatego, że sposób w jaki przkazują informację jest taki 'złożony' :)
Trzeba będzie pokombinować więcej w najbliższym czasie :)
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
13.09.2008 - 03:12
|
http://demotywatory.pl/762

Nr użytkownika: 1525

|
Moim zdaniem atrapy tylko walą ścieme i robia sobie jajaja tak naprawde to kryje sie za nimi jakas niesamowita siła zdolna pierdnieciem rozwalic pol wszechswiata.Nie lekcewazyłbym tego.A tak serio czasem bełkocza czasem walą pseudointelektulane teksciory z których czasem cos wynika.Co z tego.Jedni sakralizują sytuacje i zasilają ego podnietą a inni sprowadzaja to do wytworu neuronów o których nie maja pojecia.Im wiecej z tego wyciągniesz pozytywu tym potęzniejszym narzedziem bedzie to dla Ciebie czytelniku.
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
13.09.2008 - 12:26
|
Guests

|
Majster to ze nei zgadzam sie z Twoimi przekonaniami nie znaczy, ze przesadzam. Nie musisz wierzyc w to co pisze, to po prostu moje doswiadczenia, ktore opisuje, Byc moze sa niewygodne, jedni sie zgodza inni nie. Na tym polega forum, jesli nie wiesz;)
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
13.09.2008 - 13:40
|
Guests

|
byly zdjecia nasa w wiadomosciach, podawane. Gdybyscie poszperali w necie to yscie znalezli strone nasa i tam zdjecia ;)
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
13.09.2008 - 15:24
|
Dziadek do ożehuf

Nr użytkownika: 3906

|
Dajcie spokój, pewnie się Silverce NASA z ANANAS pomyliła |d
Nie ma duchów w naszej materii i z nikim się nie kontaktują, bardziej mnie jednak zastanawia od pewnego czasu "inteligencja planująca" a raczej coś, co można by nazwać "wzorem życia", czyli takim przeznaczeniem, które można normalnie rozszyfrować... Tu jest ciekawostka, której ani NASA, ani Zbychu, ani Darek by się nie powstydzili, ale nie będę drążył tego tematu, bo wyszedłbym na większego świra niż wszyscy razem wzięci :)
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
13.09.2008 - 15:30
|
http://demotywatory.pl/762

Nr użytkownika: 1525

|
Nasa to świr?
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
13.09.2008 - 20:54
|
cialka.net

|
Pisz Bumi to honor uratujesz!!
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
14.09.2008 - 09:26
|
cialka.net

|
-Człowiek wciągnął się w grę życia i i utożsamił z ludzikiem biegającym na monitorze PC-ta. Wszystko iluzja dla wzrostu porostu. Siedzi sobie w duchowym punkcie którego nawet niema. jeje Pisz bumi bo mnie zaciekawiłeś.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|