Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Wizja Przyszlosci?
Lleve
post 30.09.2008 - 14:28
Post #1

Guests

Witam,

dosłownie dzis miałem sen dotyczący przyszłości. Wczesniej kilka razy byly to wizje, w których nasza planeta na wskutek podniesienia sie poziomu wod zostaje doszczetnie zalana.

Wczoraj natomiast byl to inny obraz. Otoz znajdowalem sie w opustoszalym, wielkim miescie. Ukrywalem sie tam z kilkoma innymi towarzyszami. Po okolicy poruszalo sie kilka grupek ludzi. Byli tzw. dobrzy i zli. Walka o przetrwanie.

Ci ze zlymi zamiarami chcieli nas zabic. Choc nie odrozniali sie niczym szczegolnym w jakis sposob intuicyjnie wyczuwalem, iz wlasnie oni naleza do tych zapieczetowanych liczba 666.
Grupa do ktorej nalezalem posiadala niezwykla moc. Moglismy sie komunikowac ze soba telepatycznie a gdy zamkalismy oczy - wysylalismy za naszych cial ogromne poklady energii, ktore unicestwialy naszych wrogow.
Z budynku, w ktorym przebywalismy, wydzielal sie niebieski strumien swiatla w strone nieba. I wtedy jakos dziwnie pomyslalem sobie, iz ta " gwiazda betlejemska" w chwili narodzin Chrystusa bylo po prostu UFO. Troche moze wydac to sie smieszne niektorym. A ja choc jestem katolikiem - to jednak wiele gloszonych przez kosciol katolicki tez - uwazam za bajki.

Ten sen caly czas mam w glowie. Zaznaczam, ze bardzo interesuje sie tym tematem dalszego losu naszej planety i byc moze jest to tylko zwykla reakcja mojej podswiadomosci... choc o zabijaniu za pomoca tylko umyslu - to jeszcze nie slyszalem ;)
+Quote Post
6umerang
post 30.09.2008 - 17:30
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

liczba 666 jest nieaktualna od sporego czasu - doczytaj sobie - błąd w tłumaczeniu, prawdziwą liczbą bestii jest 616 i na pewno wielu ludzi się zawiodło taką nowinką, zwłaszcza wielu fałszywych proroków. Yo.

Każdemu śnią się różne kataklizmy, końce świata, etc - nic w tym niezwykłego, nie jesteś i raczej nie będziesz nowym Nostradamusem :p

Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 30.09.2008 - 22:58
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

CYTAT(6umerang @ 30.09.2008 - 18:30) *
liczba 666 jest nieaktualna od sporego czasu - doczytaj sobie - błąd w tłumaczeniu, prawdziwą liczbą bestii jest 616 i na pewno wielu ludzi się zawiodło taką nowinką, zwłaszcza wielu fałszywych proroków. Yo.

Potrafisz to uzasadnić? Pierwsze słyszę szczerze mówiąc... (mam na myśli link do artykułu, czy cóś w tym stylu)...

Powiem, że chciałbym, by ten sen się spełnił. Nie wiedzieć czemu, pomimo iż na co dzień jestem pacyfistą mam wrażenie, że narodziłem się by walczyć. Nie, by oddać życie za jakąś wartość, lecz by zabijać w imię tej wartości.
Nie chcę jednak walczyć za kraj, bo teraz to pojęcie nie ma już dla mnie znaczenia. A spelnienie się twojgo snu, jak rozumiem, daje możliwosć walki z realnym wrogiem o najwyższą wartość (o nie, życie nie jest najwyższą wartością) czyli o wolność.
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 01.10.2008 - 00:43
Post #4

Dziadek do ożehuf

Dr Ellen Aitken, historyk wczesnego chrześcijaństwa na McGill University: - Uczeni sprzeczali się o tę kwestię już od dawna. Teraz wygląda na to, że oryginalną liczbą bestii jest 616.

Badanym przedmiotem jest cieniutki fragment papirusu zawierającego część Objawienia (Apokalipsy) św. Jana. Zapisany w języku greckim papirus ma ponad 1500 lat. Podczas gdy późniejsze wersje NT wymieniają jako liczbę bestii trzy szóstki, najstarsza kopia Pisma zawiera liczbę 616. - To bardzo wczesne potwierdzenie liczby, wcześniejsze, niż wszystkie, jakie dotąd znaliśmy. Jest starsze od kopii dotychczas uważanej za najstarszą o jakieś 100 lat ? mówi dr Aitken.

http://www.ekumenizm.pl/content/article/20...06082638883.htm

link taki na szybko.
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 01.10.2008 - 19:58
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

niestety artykuł niewiele mówi. Chyba posuzkam w necie więcej o tym. Bo to, że najstarszy papirus ma liczbę 616 jeszcze nie dowodzi, że to prawda. Wobec tego muszą byc także inne, młodsze teksty o których dotąd nie mówiono...
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 01.10.2008 - 23:35
Post #6

Dziadek do ożehuf

No wiem, serce się kraje, że bestia ma taką gównianą liczbę :D

Nie wiem, czy to prawda - nic mnie nie obchodzi religijny pseudobełkot, ale faktem jest, że 666 nic sobą nie reprezentuje - 616 po dodaniu do siebie cyfr przynajmniej jako 13-tka się prezentuje :) dla mnie i tak prawdziwą bestią jest 69.
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 01.10.2008 - 23:41
Post #7

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

CYTAT(6umerang @ 01.10.2008 - 23:35) *
No wiem, serce się kraje, że bestia ma taką gównianą liczbę :D

Nie wiem, czy to prawda - nic mnie nie obchodzi religijny pseudobełkot, ale faktem jest, że 666 nic sobą nie reprezentuje - 616 po dodaniu do siebie cyfr przynajmniej jako 13-tka się prezentuje :) dla mnie i tak prawdziwą bestią jest 69.

I przybyli czterei apokaliptyczni czy tam epileptyczni na jeźdzca, a liczba ich 69 .... zaczyna mi się pismo swięte podobać.
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 02.10.2008 - 14:35
Post #8

Guests

to każdy potwór ma jakiś numer? bóg ma 1, podbóg ma 2, anioł ma 7, belzebub 666, astaroth 666koma1, szatan 667, jednostki pogotowia ratunkowego 999?

ludzie mają numery do dupy, ja, np g-g 88*86**

off Top:
Lleve, też mi sie wydaje że Ci, co świecili trzem królom to byli kosmici. Teraz mają przybyć kosmici do nas, to sie przekonamy. :>

* - oznacza liczbe od 0 do 9
+Quote Post
Zbyszek
post 04.10.2008 - 11:00
Post #9

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Moj znajomy Wolfgang tez sie upiera , z liczbami. Chodzi z papierem i liczy literki.Nawet pisze teraz wielki artykul na cialka po niemiecku, wyjasniajac co jest co. Inny znajomy naukowiec uniwersytecki doradza wyluzowanie w temacie.
Ciekawe jest to przypisywanie czemus i komus liczb. Nie rozumie jeszcze dlaczego to ludzie robia, ale licze na mojego kolege , ze wreszcie skonczy to liczenie i mi wyjasni.
Pewien pan UP wybitny zdolniacha z Niemiec, wyjasnia dlaczego,co i jak . Ksiazki jego sa czytane przez ludzi z zapartym tchem,-dlugie na tysiace stron.Jesli ktos zna sie na nniemieckim to znajdzie jego prace pod HOLOFEELING.
Sam jeszcze nie czytalem;)))
Profile CardPM
+Quote Post
Qursant
post 06.10.2008 - 17:54
Post #10

Guests

Teraz mają przybyć kosmici do nas, to sie przekonamy. :>

Kamglow skąd takie przypuszczenia ?
+Quote Post
6umerang
post 07.10.2008 - 00:07
Post #11

Dziadek do ożehuf

Bo na wszystko Zbychu jest wzór. To serio jest jak matematyka - nawet jeśli tak tego nie widzimy - każdy ma wskazówki co do teraz, co do jutra, co do siebie - nie trzeba się tego stosować, bo ten "wzór" można zmieniać ale on zawsze dąży sam z siebie do określonego wyniku - jeśli w jednym miejscu zmieniasz dane, to wzór sam naprawi się w innym miejscu.... whatever - offtop się zrobił i się tym przejąłem, łeheheh o.0
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 09.10.2008 - 18:59
Post #12

Guests

CYTAT(Qursant @ 06.10.2008 - 18:54) *
Teraz mają przybyć kosmici do nas, to sie przekonamy. :>

Kamglow skąd takie przypuszczenia ?

Qursant, dałem sobie nawet postanowienie:
Jeśli kosmici nie przybędą, to ograniczam palenie.
To nie przypuszczenia, to nawine zaufanie, ciekawość.. i poprostu ciekawość.. Otwartość na nowości, na szanse i nowe możliwości. Trzeba uzbroić sie w ufność.

Nabyłem tej małej wiary z tego forum, z tematu o kosmitach. (jeśli te pytanie było zadane na tej głębokości)
+Quote Post
MetaPsyche
post 09.10.2008 - 22:59
Post #13

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Kamglow kosmici przylecą kiedy rzucisz palenie. Założyłem się z nimi, że dasz radę...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic