Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Metody Na Wyłapanie Momentu Zasypiania.
Jack :)
post 25.09.2008 - 21:03
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4380

Pytanie takie jak w temacie. Jakie znacie metody na wyłapanie momentu zasypiania ?? Kiedy odpowiednio wyłapiemy ten moment możemy dostać paraliżu wibracji hipnagog itd w szybkim tempie. Problem w tym że ja nie znam tych metod :) Taka metoda by się przydała przy 4+1.
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 25.09.2008 - 22:02
Post #2

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

hipnagogie są właśnie informacją, że organizm zasypia :p A stricte moment zasypiania, to jest boja wiem - ułamek sekundy?? :p
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 25.09.2008 - 22:08
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(Jack :) @ 25.09.2008 - 22:03) *
Pytanie takie jak w temacie. Jakie znacie metody na wyłapanie momentu zasypiania ?? Kiedy odpowiednio wyłapiemy ten moment możemy dostać paraliżu wibracji hipnagog itd w szybkim tempie. Problem w tym że ja nie znam tych metod :) Taka metoda by się przydała przy 4+1.

Pracuję nad tym już długo, nie dlatego, że chcem ale po prostu od czasu ćwiczenia obe tak mi zostalo ze prawie zawsze zostaje mi swiadomosc. Sposobów na to jest kilka, non stop trzymanie świadomości - długie i męczące. Odzyskiwanie świadomości od czasu do czasu - łatwiejsze ale łatwo przegapić moment zaśnięcia i pogrążyć się w marzeniach sennych. Można także liczyć coś razem z wizualizowaniem, co kto lubi.
O ile dla mnie dotrwanie do momentu zaśnięcia nie jest trudne to utrzymanie się w tym stanie nie budząc się to inna bajka (moment 'wyłączania' ciała jest nieprzyjemny i sie przestraszam, co mnie budzi :P).
Profile CardPM
+Quote Post
Fifrak
post 27.09.2008 - 18:05
Post #4

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3384

CYTAT(Majster @ 25.09.2008 - 23:08) *
non stop trzymanie świadomości - długie i męczące.

Ja tak cały czas robie i dla mnie to jest najłatwiejsze ;]

A co do sposobów to poprostu leżysz i czekasz, ale nie wolno się ruszac :P
Ja to robie tak że jeszcze mówie sobie w myślach "lewa ręka rozluźnij się" powtrażam to aż będzie rozluźniona i potem to samo z głową, korpusem i resztą kończyn, zeby uśpić ciało, a potem trzeba o czymś myśleć, albo próbować wyjść i jak się pomyśli o ciele/wróci, to jest się sparalizowanym. Tylko odpowiednią ilość czasu trzeba poświęcić
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 27.09.2008 - 18:58
Post #5

Guests

chcialabym dac, ale nie mam uprawnien takich, tylko admin ktorego nie ma. ale przysiegam ze go dostaniesz gdy zjawi sie karakan albo noble czy ktokolwiek. Wiec daj sobie na luz.
+Quote Post
ciciak
post 03.10.2008 - 12:22
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

Raz udało mi się, przejśc bezproblemowo przy patrzeniu z umiarkowanym, łagodnym zainteresowaniem w czerń pod powiekami, z leżeniem na boku. (Tylko raz)
Tzn. samego momentu nie wyłapałem, ale byłem na tyle świadomy by lekko czuć przejście.
Profile CardPM
+Quote Post
3 oko
post 03.10.2008 - 18:48
Post #7

Guests

ja to robię tak:
po 1.
muszę być maksymalnie rozbudzony,ja np.korzystam z i-dosera dos energizer :)
2.kładę się do łózka w odwrotnej pozycji-tam gdzie głowa tam nogi,tam gdzie głowa tam nogi :)
leżę na plecach,oczyszczam umysł z myśli(wszystko jedno jakim sposobem)i się relaksuję :)
3oddycham głęboko :)
4.liczę wdechy i wydechy :)
5.koncentruję się na 3 oku i powtarzam sugestię "jestem świadomy",potem "jestem świadomy,wyjdę z ciała"
potem "jestem świadomy,jestem coraz bliżej granicy między snem a jawą"-cały czas koncentruję się na 3 oku
6.znowu głęboko oddycham i liczę oddechy
7.znowu koncentracja na 3 oku i te sugestie
8.znowu głębokie oddychanie i liczenie wdechów i wydechów
i tak aż do paraliżu :) na zmianę oddechy i koncentracja na 3 oku wraz z sugestiami
9.wychodzę z ciała lub przechodzę do snu
i to wszystko w tym temacie :D
ps.sposób wielokrotnie przezemnie przetestowany :),skuteczność?100%
+Quote Post
Artur_flyer
post 03.10.2008 - 22:09
Post #8

Guests

Jakiś czas temu przed snem walczyłem z książką.
Czytając przysypiałem co chwilę. Była ciekawa więc nie dawałem za wygraną.
Po kilku razach, gdy tak na przemian traciłem i odzyskiwałem świadomość w końcu poddałem się.
Rzuciłem ją na podłogę i położyłem na plecach. Niemal od razu pojawił się paraliż, dalej już wiadomo :))
+Quote Post
Lerin
post 04.10.2008 - 14:24
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 5340

Mi się samemu nie udaje przejść świadomie do momentu w którym dostaje paraliż przysenny, za to gdy leże wygodnie w łóżku nie ruszając się, i co chwile ktoś chodzi po domu puszcza głośno TV, tłucze się w kiblu czy łazience.. To jest to tak wkurwiające, że spać niemoge i w Tym momencie bez problemu łapie paraliż ;D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic