Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Wlasne Aspekty A Opiekunowie.
Sorecer
post 25.06.2008 - 12:44
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4476

Ostatnio czytałem trochę na temat odzyskiwania własnych aspektów w momencie gdy chcemy poradzić sobie z własnymi lękami, obawami, blokadami... I tak mi przysło do głowy nurtujące pytanie. Jak w podróżach mentalnych odróżnić czy rozmawiamy z własnym aspektem czy też z opiekunem? W końcu opiekunowie także telepatycznie za pomocą wbijania nam mysli potrafią się z nami komunikować.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 25.06.2008 - 23:31
Post #2

Guests

Najnormalniej w świecie zapytać :)
Nie mozna sie pomylić . Aspekt to jest część Ciebie, część podświadomości która spełnia określoną rolę. Jeżeli chcesz popracować nad blokadami to musisz wyrazić intencję spotkania się z tym. Porozmawiaj, zapytaj się jaka rolę pełni i kiedy go stworzyłeś. W wyniku tej rozmowy możesz uswiadomić sobie wiele rzeczy które były spychane do podświadomości. Jeżeli chcesz zmiany to podziękuj mu za pracę i nakłoń go do zmiany roli. Zobaczysz, że to skutkuje gdy zaczniesz patrzeć inaczej na dana kwestię.
+Quote Post
Sorecer
post 27.06.2008 - 01:23
Post #3

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4476

Dzięki Starr za odpowiedź, mimo iż z własnymi aspektami miałem do czynienia, choćby ostatnio wchodząc dość świadomie w sen:

- Jaki jestem?
- Fajny...
- A kogo o to pytam?
- Aspektu Osobowości... :)

Po tym, pojawiło się uczucie rozbawienia na myśl, że sam siebie tak oceniam, a raczej swój charakter :)

Mimo wszystko zadałem pytanie na forum odnośnie rozpoznawania, gdyż jestem cholernie ciekaw czy ktoś może jeszcze jakieś różnice dostrzega, bo co jak Aspekt nam ściemni? W końcu może być Aspektem Poczucia Humoru... :)

No chyba, że jedynym sposobem jest zdanie się na Moenowskie "zaufanie"... ;)
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 27.06.2008 - 14:45
Post #4

Guests

Hehe trochę komplikujesz niepotrzebnie. Aspekt poczucia humoru :D Nie mozliwe jest żeby własny aspekt kit wciskał. Co najwyżej staniesz z prawdą vis-a-vis
+Quote Post
Qursant
post 12.07.2008 - 16:01
Post #5

Guests

To coś niesamowitego. Nigdy nie myślałem o tym aby pytać aspekty o to kiedy powstały.
Zawsze bezpardonowo usówałem to czego nie chcę.

Strach zakorzeniony w podświadomości ? Po co mi on. Jedna prośba parenaście minut pracy i nie ma.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic