|
|
![]() ![]() |
18.10.2008 - 21:12
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hej
Chcialam tylko krotko. Na pewno znacie "kurs" ktory przesyla e-mailem purple cat z cwiczeniami. Otrzymalam caly, nie mialam czasu sie tym zajac, przeczytalam tylko o tym (smiesznym na pozor) zadawaniu pytania samemu sobie - czy ja snie? w ciagu dnia itd, nic wiecej dzis w nocy przez sen zadalam sobie to pytanie, bez kursow, lezenia, relaksacji po 1 sekundzie bylam w ld. pisalam w innych topicach ze zdarzalo mi sie jako dziecko wylazic ale nigdy swiadomie. po pierwszym na pozor glupim pytaniu moglam polatac we wlasnym snie. sprobowac warto, polecam. k. |
|
|
|
19.10.2008 - 19:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak sobie uświadamiam że śnie to od razu się budzę i doświadczam oobe :)
|
|
|
|
20.10.2008 - 11:33
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no tak, ale chodzi mi wlasnie o fakt uswiadomienia sobie, ze sie sni, moze to byc prostsze niz nam sie wydaje
|
|
|
|
20.10.2008 - 11:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
no tak, ale chodzi mi wlasnie o fakt uswiadomienia sobie, ze sie sni, moze to byc prostsze niz nam sie wydaje Nie jest to wcale takie proste jak się wydaję i nie może być proste bo żeby coś sobie uświadomić to trzeba odzyskać świadomość. Wiadomo, jednym wychodzi odrazu innym zajmuje tygodnie jeśli nie miesiące (lata). Po to stosuję się różne techniki i RT by prawdopodobieństwo spontanicznego odzyskania świadomości we śnie było jak największe. Wiadomo że trzygłowa krowa we fioletowe ciapki, gadająca ludzkim głosem jest nierealna, czyli musi to być sen ale gdybyśmy postawili sprawę w ten sposób to przecież każdej nocy mielibyśmy po kilka LD. No i jasne, że największą rolę odgrywa nastawienie i psychika, autosugestia jest bardzo mile widziana. Nie ma to jak WILD :) |
|
|
|
23.10.2008 - 01:50
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dokładnie - mało tego - nawet jeśli się już umie odzyskiwać świadomość, to jeszcze nie oznacza to, że się będzie świadomym snu, bo czasami we śnie nie pojawi się nic nadzwyczajnego - nierealnego i mimo świadomości przebrniesz przez sen ze świadomością... hm... zombie(?) po czym się obudzisz i zaczniesz klnąć, że przecież ci przeleciał cały sen - na twoich kurna oczach...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |