|
|
![]() ![]() |
26.09.2015 - 07:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Senny ty, to może być sposób na nurtujące cię odpowiedzi.
Obudź się bardzo śpiący, najlepiej na budzik. Siądź na skraju łóżka. Dosypiaj siedząc (wystarczy 1 min. bo zasypia się błyskawicznie), zadając pytanie. (oczekuj odpowiedzi właśnie teraz siedząc) Po bardzo krótkiej chwili połóż się normalnie spać. * ponownie zasypiający umysł jest bardzo abstrakcyjny, ale bardzo pomocny, bo to ty jesteś dla się najlepszą odpowiedzią. przykład. zapytałem co zrobić żeby pojechać na tygodniowym wolnym do upragnionego miejsca oddalonego 500km, a wiem że nie mam środków na to. odpowiedź. zobaczyłem pasztet, taki w kiszce :-)) obraz był z pogranicza snu. Pozdrawiam. |
|
|
|
26.09.2015 - 07:54
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
czyli będziesz mógł jechać, ale tak cię oklepią, że wrócisz jako pasztet?
|
|
|
|
26.09.2015 - 08:15
|
|
|
|
|
|
|
26.09.2015 - 08:17
|
|
|
Odpowiedź może być abstrakcyjna, ale tylko na początku, po chwili przemyśleń wszystko ma swój sens..
|
|
|
|
26.09.2015 - 22:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
a ja myślał ze musisz jeść pasztet żeby zaoszczędzić: )
|
|
|
|
06.10.2015 - 17:36
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja podpowiem, że nawet w czasie medytacji gdy np nawet jeszcze nie idziesz spać, dzieje się dokładnie to samo.
Mam to każdego dnia i pamiętam gdy czuję, że zaczynam się rozluźniać, powoli uspokajac myśli, włącza się to nazwane przez was "abstrakcyjne myślenie". Krażą ci myśli na różne tematy jak samochody na autostradzie. Gdy się próbuję z tego delikatnie ocucić, by przemyśleć o co chodziło, po prostu tego nie pamiętam. W każdym razie im bardziej świadomi się tego stajemy i często to powtarzamy te myśli faktycznie zaczynają być dla nas zrozumiałe. |
|
|
|
06.10.2015 - 18:08
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A to nie jest po prostu kontemplacja?
|
|
|
|
06.10.2015 - 19:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Odnośnie pasztetu...
Najpierw myślałem o pociągu, potem o podróży stopem, a potem pojawiła się myśl, że zabierzesz się ze znajomym, który lubi pasztet :) masakra. Ale zabawa fajna. |
|
|
|
07.10.2015 - 21:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Senny ty, to może być sposób na nurtujące cię odpowiedzi. Obudź się bardzo śpiący, najlepiej na budzik. Siądź na skraju łóżka. Dosypiaj siedząc (wystarczy 1 min. bo zasypia się błyskawicznie), zadając pytanie. (oczekuj odpowiedzi właśnie teraz siedząc) Po bardzo krótkiej chwili połóż się normalnie spać. * ponownie zasypiający umysł jest bardzo abstrakcyjny, ale bardzo pomocny, bo to ty jesteś dla się najlepszą odpowiedzią. przykład. zapytałem co zrobić żeby pojechać na tygodniowym wolnym do upragnionego miejsca oddalonego 500km, a wiem że nie mam środków na to. odpowiedź. zobaczyłem pasztet, taki w kiszce :-)) obraz był z pogranicza snu. Pozdrawiam. albo udasz sie tam z osoba ktora jest zwiazana z pasztetem jako znak rozpoznawczy sposrod twoich blizszyshc czy dalszyhc znajomych ;p |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |