oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 5 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
> Reinkarnacja, Wierzycie w to?
agata4u
post 08.03.2008 - 11:13
Post #110

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Ja uważam, że reinkarnacja raczej nie istnieje...(choć niektórzy twierdzą, że mają na to dowody ) ;) Ale wierzę w to, że człowiek który był za życia życzliwy i dobry doznaję po śmierci nagrodę np w postaci spełniania marzeń których niebyło mu dane spełnić w naszym realnym świecie... A z drugiej strony człowiek, który nieprowadził sie za życia za dobrze dostaje kare... hm... Może cierpi... może zmuszany jest do ciężkich prac :P No niewiem. Może brzmi to jak jakiś scenariusz filmu albo co gorsza bajki;) Ale to takie moje zdanie, może nie do końca rozwinięte;)...
Go to the top of the page

+Quote Post
kkz
post 09.03.2008 - 21:09
Post #111

Przyjaciel Rodziny

ymm.. ja nie moge w to uwierzyć.. jakoś.. że moja dusza.. będzie np kiedyś w jakimś zwierzęciu czy coś. dla mnie to nie prawdopodobne.. chociaż w istnienie dzuszy po mojej cielesnej smierci.. wierze..

+Quote Post
tom
post 09.03.2008 - 21:13
Post #112

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

w zwierzęciu?:P z tego co mi wiadomo, zwierze jest mniej świadome od człowieka:) A samym istnieniem i życiem ewoluujemy:) mozna oczywiście przyspieszyć rozwój :p choć jeśli człowiek zachowuje wolną wole po Drugiej Stronie również, to raczej wcielenie sie w zwierzaka nie było by problemem :) tylko po co? życie to ewolucja, po kija sie cofać:D

+Quote Post
kkz
post 09.03.2008 - 21:21
Post #113

Przyjaciel Rodziny

czyli... yymm .nie rozumiem w czym moja dusza miała by ise znaleźć?? jeżeli miałabym dalej ewoluować?? nie rozumiem

+Quote Post
Paul 023
post 09.03.2008 - 21:22
Post #114

Członek Rodziny

Notatnik

Witam jestem tu nowy od paru dni :) uważnie czytam prawie każdy post, który mnie interesuje. Nawet już próbowałem wyjść z ciała niestety nic nie wychodzi. :) A co do reinkarnacji to nie za bardzo w to wierze...
jeżeli faktycznie tak jest to super :D
Pozdrawiam serdecznie

+Quote Post
jockey
post 10.03.2008 - 22:04
Post #115

Częsty Gość Rodziny
**

Reinkarnacja Jest, czy nie jest, Artykuł mocno przekonywujący. W zasadzie jestem skłonny by w to uwierzyć, co niemal podważa moje wszelkie wątpliwości jej braku istnienia.

+Quote Post
kira0sama
post 25.01.2011 - 14:18
Post #116

Członek Rodziny

Notatnik

Nie jestem przekonany o jej istnieniu ale także nie wierzę, że po śmierci nie ma nic... Coś musi się dziać na pewno ale na razie nie ma sposobu by dowiedzieć się co jest prawdą.

+Quote Post
Bilu
post 28.01.2011 - 12:04
Post #117

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Uważam, że reinkarnacja ma miejsce, ale my sami decydujemy o tym, czy chcemy na nowo się narodzić, czy może będziemy robić co innego w innym wymiarze.
Oczywiście fakt kolejnego narodzenia nie musi się wiązać z tym, że narodzimy się w ciele człowieka, możemy się np narodzić na innej planecie :)

+Quote Post
nefrethete
post 28.01.2011 - 16:22
Post #118

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Dla mnie reinkarnacja jest faktem bowiem jedno życie w ciele fizycznym byłoby kompletnie bez sensu chocby z pkt widzenia zjawiska oobe. Oznaczałoby to, że człowiek jako istota fizyczna to zwięczenie jego istoty bo to jedno życie decyduje o tym kim jest, czego dokonał jako dusza, co sobą reprezentuje. To było by chore i niesprawiedliwe. Niestety życie nie stwarza każdemu jednakowych warunków do życia, do pokazania kim się jest ale to nawet nie o to chodzi. Jaki byłby sens jednego życia dla duszy? To jakiś absurd. Temat rzeka...

+Quote Post
Bilu
post 28.01.2011 - 17:37
Post #119

Dusza Towarzystwa

Notatnik

nefrethete, zupełnie inaczej wygląda to dla kogoś, kto uważa, że duszy nie ma.

+Quote Post
nefrethete
post 28.01.2011 - 21:44
Post #120

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Bilu @ 28.01.2011 - 17:37) *
nefrethete, zupełnie inaczej wygląda to dla kogoś, kto uważa, że duszy nie ma.

jesli tak to czym jest twoja istota?
Wg mnie każdy z nas jest właśnie taką nieśmiertelną energią duszą która egzystuje w różnych ciałach i wymiarach celem "doskonalenia się" i powrotu do Domu.

+Quote Post
woda
post 28.01.2011 - 23:58
Post #121

Gość Rodziny
*

gdy jest się świadomym reinkarnacji wtedy gdy zdajesz sobie sprawę z tego że żyjesz nie tak jak byś chciał to się zabijasz i rodzisz na nowo. Co sądzicie o tej możliwości ?

+Quote Post
masa
post 29.01.2011 - 08:55
Post #122

Dusza Towarzystwa

Notatnik

"gdy jest się świadomym reinkarnacji wtedy gdy zdajesz sobie sprawę z tego że żyjesz nie tak jak byś chciał to się zabijasz i rodzisz na nowo. Co sądzicie o tej możliwości ?"

Mysle ze to idiotyczny pomysl:) Mysle ze glownie wazne jest to co w srodku a to co na zewnatrz jest dopiero na drugim planie dlatego zmiana zewnetrzna ciala i otoczenie tak naprawde nigdzie nas nie zaprowadzi. Zamiat sie zabijac lepiej zaczac ta zmiane od teraz. Spojrz na reinkarnacjie jakby ona dziala sie non stop zobacz jedno uczucie umiera a rodzi sie nowe. Powodzenia ziomus

+Quote Post
woda
post 29.01.2011 - 10:15
Post #123

Gość Rodziny
*

też myślę że to idiotyczny pomysł ale spójrzmy ilu jest na tym świecie samobójców więc ludzie przede wszystkim stawiają na pierwszy plan życie zewnętrzne w ogóle nie dbając o życie wewnętrzne

+Quote Post
Bilu
post 29.01.2011 - 12:11
Post #124

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(woda @ 29.01.2011 - 10:15) *
też myślę że to idiotyczny pomysł ale spójrzmy ilu jest na tym świecie samobójców więc ludzie przede wszystkim stawiają na pierwszy plan życie zewnętrzne w ogóle nie dbając o życie wewnętrzne

Dzieje się tak, ponieważ presja, która wywierana jest z zewnątrz jest zbyt wielka by z nią sobie wnętrze człowieka poradziło no i dzieje się co się dzieje ...

@ nefrethete:
"Jaki byłby sens jednego życia dla duszy?"
Po pierwsze jeśli ktoś uważa, że ludzie duszy nie mają, to nie będzie szukał sensu życia dla duszy, a za sens istnienia swojego zapewne będzie uważał życie w jak największym luksusie, jak najwięcej osiągniętych przyjemności itp. Dziwny punkt widzenia, no ale co zrobić ;)

+Quote Post
masa
post 29.01.2011 - 12:27
Post #125

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Uwazaj na presje bo bedzie depresja;p I wydaje mi sie ze nie chodzi tu ze wnetrze sobie nie poradzilo tylko ze nie dane mu bylo wystarczajajaco czasu. Nie da sie uciec, bo co wiec uciekac trzeba wytrzymac nie zabierac zwroku a patrzec jak jest zle wkoncu to minie...

+Quote Post
kira0sama
post 29.01.2011 - 12:28
Post #126

Członek Rodziny

Notatnik

Spowodowane jest to zwykłym strachem. Po prostu strachem. Ludzie widząc w telewizji, słysząc w radiu, że ktoś się zabił myślą tylko o tym życiu przy ziemskim, a nawet jeśli myślą trochę o życiu duchowym to boją się rozmawiać, czytać na ten temat i pogłębiać swoją wiedzę. Bardzo wielką presję wywołuje także nacisk kościoła...

+Quote Post
Bilu
post 29.01.2011 - 12:33
Post #127

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(masa @ 29.01.2011 - 12:27) *
wkoncu to minie...

minie gdy umrzemy :D

"Spowodowane jest to zwykłym strachem. Po prostu strachem. Ludzie widząc w telewizji, słysząc w radiu, że ktoś się zabił myślą tylko o tym życiu przy ziemskim, a nawet jeśli myślą trochę o życiu duchowym to boją się rozmawiać, czytać na ten temat i pogłębiać swoją wiedzę. Bardzo wielką presję wywołuje także nacisk kościoła..."

Natomiast Ci, którzy nie boją się śmierci, nie będą się obawiać o swój los, czyż nie?

+Quote Post
woda
post 29.01.2011 - 13:28
Post #128

Gość Rodziny
*

właśnie większość ludzi życie duchowe kojarzy tylko z kościołem i coś mi się wydaje że ludzie przestają ufać tej religii przez co odrzucają życie duchowe nie wiedząc o innych możliwościach życia z własnym wnętrzem.

+Quote Post
kira0sama
post 29.01.2011 - 13:55
Post #129

Członek Rodziny

Notatnik

Ja nie potępiam religii ale jak słyszę jakieś starsze osoby albo nawet kogoś w wieku moich rodziców to się zastanawiam w jaki sposób stali się takimi fanatykami? Gdy prowadzę luźne rozmowy z kumplami z podwórka, z klasy, to zawsze dochodzimy do jednego wniosku: religia nakłada nam swoje prawa i odrzuca jakiekolwiek sprzeciwy! Dobrze wiecie, że doktryny ezoteryczne są potępiane przez kościół i odrzucane przez naukę... dlaczego? Nie wiem... W Biblii nie ma dość jasno wyrażone, że to jest czyste zło, że powinno się o ty zapomnieć, że praktykujący będą na wieki potępieni... Dla mnie to nie jest zbyt jasne.

+Quote Post
masa
post 29.01.2011 - 14:22
Post #130

Dusza Towarzystwa

Notatnik

"minie gdy umrzemy :D"

...i narodzimy sie na nowo:D

"Natomiast Ci, którzy nie boją się śmierci, nie będą się obawiać o swój los, czyż nie?"

Ci ktorzy nie boja sie smierci ego, tak. Ci ktorzy nie boja sie smierci ciala fizycznego to zwykle ciapy ktore i tak sie boja;p

+Quote Post

9 Stron V  « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park