oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Reinkarnacja, Wierzycie w to?
PiRo
post 18.11.2007 - 02:00
Post #51

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT
Zasady te tworzy ruch spiralny przyporządkowany konkretnemu układowi w trojwymiarowym świecie.
a zmiana następuje w momencie każdego wyboru...

Dokładnie :) Mój model jaki mi w głowie powstaje... obrazujący te przemieszczanie się między wymiarami to właśnie spirala, a raczej jakby sieć spirali :) Każda z nich ma początek kiedy dokonany jest wybór.
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 02:02
Post #52

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Nie ma czasu to zwykły sztuczny podział jest tylko zmiana i nie ma ona nic wspolnego z czasem.

+Quote Post
Zbyszek
post 18.11.2007 - 02:30
Post #53

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Super ,super ,a wiec go nie ma. Teraz napiszmy wiec co to jest czas gdy on jest .W encyklopedi stoi definicja jak byk a wiec jest to cos ,co zostalo zdefiniowane jako czas ....a moze my opisujemy cos innego ,!!!

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 02:52
Post #54

Ikona Grupy

No skoro encyklopedia wyznacza Twój kierunek myślenia :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Parmenides

+Quote Post
Zbyszek
post 18.11.2007 - 03:51
Post #55

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

No skoro TY piszesz czas a myslisz co inneg /(Zbyszek)/

+Quote Post
leon
post 18.11.2007 - 08:21
Post #56

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

dyskusja o czasie jest jałową dyskusją i szkoda waszego czasu i mojego ,bo gdyby czas nie istniał to was tu by niebyło.A co do nazwy to zamiast czas możesz używać time itp.co nie zmienia faktu że on istnieje.

+Quote Post
Drag0n
post 18.11.2007 - 11:40
Post #57

Świadomie Śniący

Notatnik

To jest temat o reinkarnacji a nie o czasie.... -.-

KOD
To proste - gdyby nie zakazał reinkarnacji nie mógłby straszyć ludzi tym, że mają tylko jedno życie, które może zakończyć się tylko niebem albo piekłem. Poza tym istnienie reinkarnacji jest sprzeczne ze zmartwychwstaniem Chrystusa (kiedyś mi jakiś katolik to powiedział).

A po co mają nas straszyć ? Co im to daje ? Dowartośiowują sie tym ? Czują sie lepsi ? A moze dzieki temu mają kase i przy tym ludzi pod kontrolą...

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 12:42
Post #58

Ikona Grupy

Leon nie jest jałową dyskusją moim zdaniem czas jest za mocno zakorzeniony w ego ludzi czego dowodzi Zbyszek dla Niego czas istnieje i pewnie uważa moje słowa za totalną głupotę hehe "czasem" mozna manipulowac zmieniajac percepcje co dowodzi tego ze dla kazdego jest czyms innym ... :)

+Quote Post
cr4sher
post 18.11.2007 - 15:55
Post #59

Dusza Towarzystwa

To dlatego, że świadomy umysł nie posiada żadnego miernika czasu. Dlatego niektóre przyjemne chwile nam upływają szybko, a te gorsze się ciągną "wiekami". Ale to nie znaczy, że czas nie istnieje. Podświadomy umysł potrafi odróżniać czas. Dla przykładu wystarczy sobie wmówić dostatecznie silnie przed snem, że chce się obudzić o 4 i o tej godzinie się właśnie obudzisz. Dobra czas nie istnieje, w takim razie możesz być tym kim byłeś 10 la temu? Możesz z powrotem stać się dzieckiem? Nie! Możesz stać się 50 letnim mężczyzną? Nie! Dlatego, że dzieckiem byłeś kiedyś, a 50 letnim mężczyzną z założenia zostaniesz dopiero kiedyś. A więc jeżeli coś istniało kiedyś, coś się dzieje teraz i coś dopiero się wydarzy można uznać, że istnieje coś co można nazwać czasem i co posiada przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Można założyć, że czas nie istnieje, a wszystko dzieje się w jednym momencie. Jednak świadomość ciągle idzie naprzód, czas ciągle upływa, przynajmniej w wymiarze fizycznym i tworzy się coś co możemy nazwać czasem - przemijanie.
Przeszłość to pamięć, teraźniejszość to świadomość, a przyszłość to marzenia. Wszystko jest subiektywnym odbiorem obserwatora, umysł świadomy nie potrafi mierzyć czasu, ale jednak nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że coś co możemy nazwać czasem istnieje! Takie jest moje zdanie:p

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 16:03
Post #60

Ikona Grupy

Tak można moja znajoma potrafi stać sie kotem czy ptakiem tyle że nie cieleśnie zmiana nastąpi w świadomości.Apropo obudzenia sie odczuwanie czasu jest wbudowywane w nasz program od dziecinstwa jestesmy szczegolnie na niego uczuleni wiec jak sie zaprogramujesz to umysł z podswiadomosci wyłowi informacje ze juz jest 4 to kolejny dowód że świat nie jest zbudowany wyłącznie z twardej ateistycznej materii tylko ma magiczny charakter.Dla mnie świat snu jest bardziej realny niż ten tam nie ma kłamstwa.

+Quote Post
cr4sher
post 18.11.2007 - 17:23
Post #61

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 18.11.2007 - 16:03) *
Tak można moja znajoma potrafi stać sie kotem czy ptakiem tyle że nie cieleśnie zmiana nastąpi w świadomości.Apropo obudzenia sie odczuwanie czasu jest wbudowywane w nasz program od dziecinstwa jestesmy szczegolnie na niego uczuleni wiec jak sie zaprogramujesz to umysł z podswiadomosci wyłowi informacje ze juz jest 4 to kolejny dowód że świat nie jest zbudowany wyłącznie z twardej ateistycznej materii tylko ma magiczny charakter.Dla mnie świat snu jest bardziej realny niż ten tam nie ma kłamstwa.

A kto mówi, że świat jest zbudowany z "twardej ateistycznej materii"? To, że czas istnieje nie znaczy, że świat nie ma magicznego charakteru...
Oczywiście, że można zmienić cokolwiek w świadomości, bo ciało jest jak maszyna, można go zaprogramować. Natomiast w warstwie materialnej skutki przemijania są odczuwalne i rzadko kiedy można je cofnąć. Co z tego, że przemijanie występuje w świecie fizycznym? Przemijanie jest skutkiem istnienia czasu w wymiarze fizycznym i nie jest niczym złym. Poza tym to, że czas jako tako istnieje nie zmienia faktu, że prawdopodobnie wszystko i tak dzieje się w jednej chwili, dlatego niektórzy ludzi potrafią ujrzeć możliwą przyszłość, lub odczytać przeszłość innej osoby. A co do odczuwania czasu, to ja bym powiedział, że zostaliśmy nauczeni żyć wg. zegarka, ale czy nauczyliśmy się odczuwać czas? Szczególnie to widać podczas nudnych wykładów na uczelniach, które się tak dłuuuuuugo ciągną;)

+Quote Post
Zbyszek
post 18.11.2007 - 17:47
Post #62

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

hejka kochany Twistoid . Wcale nie mysle ze....przeciez wspolnie jedlismy podstarzalego serniczka .........
definicja czasu zostala swego ...skonstruowana i odnosci sie do do konkretnego zjawiska. Wychodzimy poza ramy definicji ,formulujac ja na nowo.To jeest wspaniala zabawa, tyle ze zawieramy w niej caly swiat za jednym zamachm ,upychajac w nia jeszcze podmiot.Ale przecie mozna.
Pozdro wspanialy rycerzu

+Quote Post
leon
post 18.11.2007 - 17:53
Post #63

Dusza Towarzystwa

Notatnik

twistoid czas istnieje,dla ciebie przestanie istnieć jak się wnerwię i cię zgładzę astralnie więc nie pociskaj pierdół ,więc okaż się inteligencją bo inaczej będę musiał uwierzyć hrabiemu

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 18:33
Post #64

Ikona Grupy

Leon badaj se te swoje magnetyczne bzdety i hrabiego.Nie groź mi proszę. Przemijanie to zmiana czas to zupełnie inne pojęcie calkowicie sztuczne nie upierałbym sie nie gdybym nie miał powodów tak sądzić.Zbyszku mam nadzieje ze wpadniesz do wrocka :*

+Quote Post
leon
post 18.11.2007 - 19:41
Post #65

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Twistoid ,absolutnie ci nie grożę,ale dziwi mnie twój brak logiki.Przemijanie to takie pojęcie które jest odmierzane w jednostkach,jak każde pojęcie abstrakcyjne i tymi jednostkami są jednostki czasu/możesz je nazwać jednostami przemijania ale i tak jakoś je musisz zdefiniować.Jka zapytasz kogoś jakie ma przemijanie na zegarku to popatrzy na ciebie jak na wariata,a jak zapytasz jaki ma czas to ci powie która godzina.

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 19:55
Post #66

Ikona Grupy

Po co określać coś co zachodzi niezależnie bez jakichkolwiek reguł jest po prostu zmiana nie przemijanie ZMIANA przemijanie to my sobie też wymyśliliśmy jak czas.

+Quote Post
leon
post 18.11.2007 - 20:23
Post #67

Dusza Towarzystwa

Notatnik

twistoid czy ty używasz zegarka:?

+Quote Post
PiRo
post 18.11.2007 - 22:10
Post #68

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Około 3/4 lat temu miałem w astralu spotkanie z istotami które jak twierdziły zajmują się dokonywaniem zmian w czasie - pomagają. Pokazano mi wtedy "mapę czasu" było to jajo wielkości piłki do rugby.
Było koloru indigo ale mieniły się w nim też inne kolory, widać było ładnie warstwy wewnątrz.
Jajo było półprzeźroczyste.... jakby z budyniu :)
Długo z nimi rozmawiałem ale nic nie pamiętam :P

Kilka miesięcy później trafiłem na literaturę majów.
Na pierwszej stronie jednej z książek widnieje...

FRAKTALNY SCHEMAT PROGRAMU CZASU

http://img230.imageshack.us/img230/4963/02om9.png

Jakiś czas później miałem dziwne oobe, byłem w jakimś miejscu i spotkałem istotę która coś czytała...
Była tym bardzo zafascynowa, kiedy mnie zobaczyła powiedziała:

ISTOTA: Słyszałeś?
JA: O czym?
ISTOTA: Szykuje się rewolucja w budowie czasu. (nie pamiętam czy powiedziała budowie czy przebudowie)
JA: (z uśmiechem) A tak! tak, wiem... wiem...

Powiedziałem to ale świadomie nie wiem o co chodzi, dopie coś mi świtać w głowie...
INKARNACJA - REINKARNACJA ma więcej wspólnego z czasem niż mogłoby się wydawać...

Według majów w 2012 kończy się CZAS KARMICZNY. (czas w znaczeniu - program - program karmiczny, czas "przymusowej inkarnacji - reinkarnacji)
Ich kalendarz też kończy się w 2012 roku... dlaczego?
NO właśnie zaczyna do mnie coś powracać i mówi mi, że dlatego iż po tym roku nastąpi właśnie ta zmiana w budowie - programie - CZASU.
Ich kalendarz nie mógł obejmować dalszych lat prawdopodobnie z tego co czuje... dlatego że nie wiedzą jaką "zmianę" wprowadzi się w budowę czasu, ponieważ to zostanie dopiero wykreowane - "wymyślone" - mam dziwne mocne przeczucie, że istoty za to odpowiedzialne już nad tym nieświadomie "pracują"...

Oczywiście wszystko co napisałem proszę nie brać na poważnie, wszystko to są moje osobiste przeczucia...
Jeśli ktoś się z tym nie zgadza nie ma problemu... ja nie uważam tego za żadną prawdę... może być w tym masę przekłamań ...

----------------------------------------------------------------

Nasze imię brzmi MAYA. Jesteśmy Panami ILUZJI.
My jesteśmy Matką-Rodzicielką wszystkich systemów.
My dysponujemy wiedzą o pokonywaniu iluzji czasu.

My jesteśmy MAYA. Zrodziliśmy się z największej iluzji naszego własnego JA.
Ponieważ jesteśmy panami CZASU i ILUZJI, jesteśmy wolni od strachu. Dzięki temu możemy przyjmować inkarnację za inkarnacją aby zasiedlać i oswajać planety.

MY JESTEŚMY MAYA. Wiemy, że iluzja SPOKOJU spowita wiarą w nieśmiertelność wywołuje strach przed śmiercią.

MY JESTEŚMY MAYA. Kto nas zna, ten zna CZAS i WIELKOŚĆ CZASU. Wciąż jesteśmy do waszej dyspozycji. Zawsze możecie nas przywołać i zawsze na nas liczyć.
My jesteśmy galaktycznymi nawigatorami CZASU, kolonizatorami zagubionych światów, panami ILUZJI.

-------------------

twisti :) ... nie zrozum mnie źle, ale chyba za dosłownie odbierasz słowo ILUZJA CZASU i to, że GO NIE MA.
On jest po prostu inny niż go postrzegamy, więc niema go takim jakim go widzimy... TAKIEGO CZASU NIE MA JAK GO POSTRZEGA LUDZKOŚĆ.

+Quote Post
twistoid
post 19.11.2007 - 01:57
Post #69

Ikona Grupy

Nadal upieram sie przy tym i dostałem już dostateczną lekcję na temat "czasu" .Nie ma czasu jest tylko zmiana siła kompletnie nieprzewidywalna zmienna a nie stała. Każdy "czas" został pomieszany z "ego" istot.
PiRo rozumiem Cie bardzo dobrze widocznie "czas" to też piłka do rugby bądź mapa możliwe:)

Leon staram sie być logiczny w praktyce wychodzi mi to juz coraz mniej przepraszam Cię.

+Quote Post
plantator
post 19.11.2007 - 02:48
Post #70

Guests

---

+Quote Post
PiRo
post 19.11.2007 - 06:26
Post #71

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 19.11.2007 - 01:57) *
Nadal upieram sie przy tym i dostałem już dostateczną lekcję na temat "czasu" .Nie ma czasu jest tylko zmiana siła kompletnie nieprzewidywalna zmienna a nie stała. Każdy "czas" został pomieszany z "ego" istot.
PiRo rozumiem Cie bardzo dobrze widocznie "czas" to też piłka do rugby bądź mapa możliwe:)

Leon staram sie być logiczny w praktyce wychodzi mi to juz coraz mniej przepraszam Cię.

twisti :)) Tak się składa, że około miesiąc temu miałem mały "skok" i wgląd w pewne sprawy... min. CZAS, to co sobie uświadomiłem odnośnie czasu... tego "co" jest w nim obecne... spowodowało że łaziłem po domu 3h i płakałem ze szczęścia... teraz całkiem inaczej postrzegam i odbieram czas... i jak na ironie twisti tak :)) piłka do rugby to jest też CZAS :)
słowo CZAS odbieram na 2 różne sposoby... jako jednostka miary lub jako program.

planti ... ;) ja też nie używam czasomierzu od ładnych paru lat, ułatwi mi to wpływanie na poczucie czasu, od około pół roku w ogóle przestałem uważać, że czasu można mieć za mało albo że można go tracić / trfonić ... wszystko można "kontrolować" odpowiednim nastawieniem wnętrza... poczucie... "ilość" potrzebną na zrealizowanie celów...

ps.

Pieśń czasu :))) piękny utworek ... mmm

http://www.sendspace.com/file/vxafci

+Quote Post

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park