oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Metoda Vedis, Bardzo fajna i skuteczna
*^^*Vedis*^^*
post 26.02.2009 - 10:57
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Umieszczam temat tutaj, bo ja nie potrafię stwierdzić, czy moje wyjścia to bardziej OOBE czy LD.

Jest to bardzo fajna i skuteczna metoda. W przeciwieństwie do pozostałych sposobów nie wymaga dużej koncentracji.

.1. Kładziesz się spać na ileś godzin (Powinno być 4, ale nic się nie stanie, jeśli godzin będzie 7 czy 2)
.2. Nastawiasz budzik na godzinę.... (wybierz)
.3. Rozbudzasz się dowolnym sposobem przez (godzinę, pół godziny, półtorej etc). Najlepiej rozbudzają rzeczy, które wymagają pisania cyferek.
Twisted Evil
.4. Kładziesz się na łóżku na plecach (pod warunkiem, że normalnie nie śpisz na plecach, tylko np. na boku).
.5. Słuchasz przez mp3 dosa LD lub OOBE
.6. Słuchasz nagrań do medytacji, bądź eksterioryzacji. Można je znaleźć na internecie.
.7. Poproś przewodników o pomoc
.8.Wyobrażasz sobie, co będziesz robić w astralu. Wkładaj w to jak najwięcej emocji i zaangażowania.. To zupełna nowość, gdyż wszystkie metody każą koncentrować się na jednym punkcie i powtarzać w kółko "Chcę wyjść z ciała". Jest to nieciekawe, wręcz nudne i męczące. Natomiast wyobrażanie sobie siebie latającego po astralnych krainach jest bardzo przyjemne i skuteczne.
.9. Musisz mieć pewność, że tej nocy ci się uda.

W pewnym momencie stracisz przytomność, a potem obudzisz się w astralu. W międzyczasie możesz znaleźć się w obszarze, gdzie panuje ciemność i czuć, jak oddzielasz się od ciała. Ale to nie jest konieczne. W każdym bądź razie nie wstawaj z łóżka, dopóki nie będziesz mieć pewności, że to astral.

Gdy postąpię zgodnie ze wszystkimi wyżej wymienionymi punktami, zawsze mi się udaje
Go to the top of the page

+Quote Post
landryna210
post 26.02.2009 - 11:02
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja nie muszę się wybudzac albo koncentrowac.Miałam oobe po kilku godzinach snu,ale wtedy miałam zamiar isc spac i wyszło samo z siebie.Nie wiem czy będzie tak cały czas.Ta metoda jest podobna do 4+1.Dużo się od niej nie różni ale wypróbuję.

A poza tym,na pewno wiele osób wyobraża sobie,że jest w astralu itp.Jak cwiczyłam pierwszy raz to właśnie to sobie wyobrażałam,jednak wtedy nie wiedziałam co to relaksacja,trans więc było duże prawdopodobieństwo,że mi się nie uda.Pozdro

+Quote Post
Traveller
post 26.02.2009 - 12:21
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Ale zawsze warto spróbować ;D ; ale mam jeszcze takie pytanie mógłbym poprosić o rozjaśnienie sprawy co to Twisted Evil?

+Quote Post
Zuben
post 26.02.2009 - 14:42
Post #4

Guests

Twisted Evil pewnie mu chodziło o emotikone tylko że tu powinno byc tak: ":Twisted Evi:" Emotkona xD tak jak np. :lol2: czy :evil: albo :)

+Quote Post
*^^*Vedis*^^*
post 26.02.2009 - 15:00
Post #5

Gość Rodziny
*

Notatnik

No tak, chciałam wstawić emotinkę, ale coś się pokićkało...

Metoda jest podobna do 4+1, moje odkrycie polega głównie na tym wyobrażaniu sobie... I wszędzie piszą o tym, żeby się koncentrować na jednym punkcie, nigdzie nie zobaczyłam czegoś takiego.

+Quote Post
Franky
post 26.02.2009 - 16:06
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A gdyby tak usunąć wspomagacze? Może ktos spróbuje bez nich?

+Quote Post
landryna210
post 26.02.2009 - 16:12
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Popieram Franky! Nie wiem czy wy też ale ja myślę,że nie będę miała pełnej satysfakcji jak wyjdę z ciała przy pomocy wspomagaczy...

+Quote Post
michu19931
post 26.02.2009 - 17:07
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wspomagacze powinny być ostateczną ostatecznością ;)

+Quote Post
tom
post 26.02.2009 - 18:19
Post #9

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Kolejny temat który kopiuje rzeczy oczywiste...
do tej techniki dopisze kolejny punkt "skup sie na sercu" i też ogłosze nową technike i napisze nowy temat?

zamykam

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park