Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> I-doser I Oobe (pytania)
Diko
post 29.11.2008 - 18:18
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 6358

Witam jestem nowy na tym forum i od nie dawna zajmuję się OOBE i i-doser i mam takie pytania:

1. Jeżeli używam i-dosera i włączam np. "alcohol" to jej skutki beda dopiero po przesluchaniu calego nagrania czy w trakcie ?
2.Jak długo trwają i-dosery? np: alcohol??
3.Jak slucham i-dosera "Out My Body" to mam go puscic w trakcie odpoczywania czy przed odpoczywaniem żebym mogł poczuc dosw. poza ciałem?
4.Sciaglem sobie plik mp3 pt: "Lucid dreaming with Volves"(chyba wiecie o co chodzi) i czy mam to puscic podczas spania czy przed spaniem? żeby znaleźć sie w świadomym śnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 29.11.2008 - 21:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

1. roznie
2. chyba kazdy ma okresl. dlugosc, tak jest w przypadku bwgena, dosy chyba maja po 10 minut, ale odpowiadajac uogolniajac - roznie.
3. w trakcie, lezysz, wsluchujesz, zachowujesz swiadomosc
4. jak sie kladziesz spac, to sluchawki na glowe i to samo co z punktem 3. Zachowujesz swiadomosc, wsluchujesz w dzwieki i oczekujesz. Poza tym, takie nagrania ulatwiaja w duzym stopniu relaks, wiec ja bym nie liczyl na jakies udane proby, chyba, ze wykorzsytasz w miedzy czasie jakies techniki.
Profile CardPM
+Quote Post
Diko
post 29.11.2008 - 23:12
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

a jak slucham tego "Lucid dreaming with Volves" to mam podczas sluchania starać się zasnąć zeby miec LD???, czy mam to przed snem przesluchac zeby miec LD podczas snu???
Profile CardPM
+Quote Post
Danrizz
post 30.11.2008 - 08:32
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 909

I-doser to fajna sprawa,jednak wymaga ona sporego doświadczenia. Na początku najprawdopodobniej nie zadziała na Ciebie żaden dos. Nie zmienia to faktu,ze powinieneś ich słuchać. Prawdziwe efekty (te zawarte w opisach) powinieneś zauważyć najwcześniej po jakimś miesiącu korzystania. Idealnie to tak ok pół roku do 100% działania dosów (przynajmniej według doswiadczenia moich przyjaciół. Ja wolę hemi sync ;)).

A na pytania odpowiedział Ci już Mano.

"Lucid dreaming with Volves" powinieneś słuchać przed snem (Całośc dosa) koncentrując się na tym,że w nocy będziesz mieć ld. Jak się śkończy to zwyczajnie zdejmij słuchawki i połóż się spać. Przed snem jeszcze powiedz sobie którtką afirmację pokroju 'dzisiaj będę mieć świadomy sen' i powinno Ci się spokojnie udać. :] Żadnych wątpliwości tylko wiara w sukces.

Pozdrawiam i powodzenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Diko
post 30.11.2008 - 14:12
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Jeszcze mam pytania dotyczące OOBE
wczoraj wieczorem próbowałem wywołać OOBE (kurs wg.:Robert Monroe link: http://pl.youtube.com/watch?v=-Lcnd-fLSXk) no i przez 20 minut koncentrowałem sie na przedmiocie, po tych 20 minutach poczułem jak serce mi szybciej waliło, mialem szybszy oddech, poprostu małe wibracje, nastepnie zaczołem wyobrażać sobie siebie wspinajacego po linie i wibracje robiły sie coraz większe, ale z tym że to był mój pierwszy raz zrezygnowałem bo stwierdzilem ze za malo wiem co dalej robic i stad mam następujące pytania:
1. Jeżeli osiągne te wibracje to co dalej się bedzie ze mna działo??
2. Co mam robić po tych wibracjach
3. Jeżeli uda mi się wyplynąć z ciała to moge kontrolować, kiedy mam powrócić do ciała??
4. Jak podczas OOBE powrócić do ciała
5. Co się stanie jeżeli mnie ktoś zacznie budzić podczas OOBE albo zadzwoni budzik??
Profile CardPM
+Quote Post
Danrizz
post 30.11.2008 - 17:35
Post #6

Członek Rodziny

Mądrze,że sięgasz po metody mistrzów...ale przejdźmy do pytań. ;]

1.Proste - będziesz wibrował. ;] A tak serio - istnieje kilka teroii związanych z wibracjami. Wielu twierdzi,że "wibracje są bramą do oobe" (ale nie są też wcale konieczne, w końcu wielu podrózników w ogóle ich nie czuje)... i kurcze ciężko się z nimi nie zgodzić. Wrażenie to pojawia się w momencie kiedy Twoja świadomość zacznie uaktywniac sie w 'drugim ciele' - jest to moment poprzedzający wyjście.
2.Jak wibracje się skończą - to skończyła się i próba. ;] Chyba,że uda Ci się je przywołać spowrotem. Pytanie powinno brzmieć - 'co robic W TRAKCIE wibracji'. I tutaj to juz Twoja sprawa. Można powiedzieć,że wtedy jest najlepszy moment na użycie tych wszystkich kozackich wizualizacji... choć czasem wystarczy jedna myśl (np. "chcę się unieść") i jesteś poza. indywidualna sprawa kazdego podróznika. Rób to co jest Ci wygodniejsze. ;]
3.Tak możesz choć z pewnymi ograniczeniami. Możesz wrócić kiedy zechcesz - za to nad 'czasem' całej eksterioryzacji raczej nie zapanujesz. Chooociaż....kim jestem ja aby to oceniać. ^^
4.Pomyśl o powrocie. Wyraź chęć powrotu... róbta co chceta - i tak jestem przekonany,że powrót będzie dla Ciebie raczej przekleństwem. :] W końcu tyle tam do roboty. ;]
5. Wrócisz do ciała.
Profile CardPM
+Quote Post
michu19931
post 30.11.2008 - 17:55
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5349

4. Połóż się na ciało ciałem niefizycznym i wtedy porusz ręką (czymkolwiek) fizyczną.
Profile CardPM
+Quote Post
Diko
post 01.12.2008 - 15:22
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

dzięki bardzo, pomogliście mi, ale teraz mam kolejny zestaw pytań :D:D dotyczących i-dosera.
Sciągłem sobie i-dosera ze wszystkimi dragami chyba 192...
Z tej strony: http://www.i-doser.pl/doses/wszystkie/ zawsze przed użyciem dosera czytam sobie opis draga...

Ale przejdźmy do pytań:P
1. Od jakich doserów powinienem zacząć, podajcie nazwy i co się ze mną będzie działo po przesłuchaniu całego dosera.
2. Uruchomiłem sobie dosea: Nitrous on trwa 10 minut, ale jakoś się bałem nie wiem czemu, czy jeżeli odsłucham tego dosera to mogę potem jego skutki opanować?
3. Jakie dosery polecacie i które na was zadziałały?
Profile CardPM
+Quote Post
michu19931
post 01.12.2008 - 16:40
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5349

Z tymi dosami to jest tak, że nie do końca jest tak jak na tej stronie :) Po pierwsze na każdego działa trochę inaczej.. Po drugie pytanie czy w ogóle działa - na mnie nie. Po przesłuchaniu Tripa troszeczkę mnie zemdliło i nic poza tym, a chyba nie o to chodzi ;] Możesz spróbować sobie właśnie Nitrous, Mariuana... zresztą na mnie nie działa. Próbuj co chcesz, nie umrzesz od tego ;p
Profile CardPM
+Quote Post
Danrizz
post 01.12.2008 - 19:05
Post #10

Członek Rodziny

Jak pisałem - aby i-doser działal prawidłowo, potrzebujesz sporo doświadczenia. Najlepiej zaczynaj od słabszych dosów. Sprawdź w jakich pozycjach (leżąca/siedząca itp.) najszybciej zauważasz zmiany. Stopniowo wchodź w ciekawsze - ale tylko kiedy będziesz pewien,że jesteś na nie gotów. Inczaj jak pisał kolega wyżej -> nie zadziałają. Tak jak z niemalże każdą dyscypliną znaną z życia, najlepiej jest zaczynać od podstaw a potem stopniowo sie rozwijać dalej. Kolejna sprawa - BARDZO dużo zależy od autosugestii. Wiara w to,że dos zadziała,często sama w sobie daje efekty.

Mimo wszystko, i-doser jest niczym w porównaniu do hemi synca. ;) przynajmniej w mojej opinii.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic