oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Moj Cel, do czego ma mi to służyć
morrii
post 29.03.2007 - 19:36
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Na początku chciałem podziękować za odpowiedzi szczególnie za 2. Tak naprawde to chciałem się podzielić własnymi myślami co do samego obee, po co i dla jakich celów ma mi to służyć. Po pierwsze wyrosłem w kulturze chrześcijańskiej, a może inaczej zostałem nią zarażony, bo będąc młodym człeczkiem wszystkim wszystko wierzyłem tym bardziej jeżeli chodzi o wiare, na pytania po co i dlaczego odpowiedz brzmiała bo tak trzeba, bo tak wszyscy robią, teraz troche podrosłem moja wizja życia przybrała innych wymiarów, narazie są to tylko przypuszczenia, dlatego że nigdy tych odmiennych stanów nie przeżyłem (obee, śmierć kliniczna), a jak czytałem czy to książki Monroea czy Sugiera, odcisnęło to się na nich i to niesamowicie.
Po pierwsze chciałbym odkryć prawdę doświadczyć jej, chciałbym być pewien co do niej, pragnę dowiedzieć się kim byli Chrystus Budda itp. kim jestem ja sam, jakie jest moje przeznaczenie, ( wiem, że powiecie no przecież już Monroe to po części opisał, tak ale cóżto za wiara opierająca się na tym, ja pragnę jej dotknąć i doświadczyć) chce poznać własne wyższe ja, chce dowiedzieć się jak pracuje ten cały system i odkiedy on jest. chciałby poznać i poukładać te wszystkie aspekty religijne, ponieważ uważam, że to nie ma sensu, a chodzi mi o kłucenie się o Boga, ja mam racje, nie ja mam i tak dalej, i wszędzie tylko nienawiść wzajemna.
Następnym moim marzeniem jest poznawanie prawdy historycznej, ponieważ dzisiejsza historia jest strasznie zakłamana, każde państwo pisze ją dla własnej potrzeby, interpretuje ją po swojemu, oczywiście nie mówię, że wszystko jest przekrętem, ale dla mnie jest tego sporo, oczywiście zachowam to dla siebie, ale byłoby niesamowitą dla mnie przygodą poznanie, czy poznawanie historii, widzenia jej i doświadczania, poprostu zaj....... no i ostatnia rzecz to pomoc innym, pragnąłbym, (jeżeli najpierw ja doświadcze obee, będę doświadczał), żeby ludzie poznali prawdę, żeby żyli szczęśliwie, żeby poznawali samych siebie, żeby się kochali, przecież to piękne...
Go to the top of the page

+Quote Post
profesjonalistka...
post 29.03.2007 - 20:14
Post #2

Członek Rodziny

CYTAT(morrii @ 29.03.2007 - 20:36) *
Na początku chciałem podziękować za odpowiedzi szczególnie za 2. Tak naprawde to chciałem się podzielić własnymi myślami co do samego obee, po co i dla jakich celów ma mi to służyć. Po pierwsze wyrosłem w kulturze chrześcijańskiej, a może inaczej zostałem nią zarażony, bo będąc młodym człeczkiem wszystkim wszystko wierzyłem tym bardziej jeżeli chodzi o wiare, na pytania po co i dlaczego odpowiedz brzmiała bo tak trzeba, bo tak wszyscy robią, teraz troche podrosłem moja wizja życia przybrała innych wymiarów, narazie są to tylko przypuszczenia, dlatego że nigdy tych odmiennych stanów nie przeżyłem (obee, śmierć kliniczna), a jak czytałem czy to książki Monroea czy Sugiera, odcisnęło to się na nich i to niesamowicie.
Po pierwsze chciałbym odkryć prawdę doświadczyć jej, chciałbym być pewien co do niej, pragnę dowiedzieć się kim byli Chrystus Budda itp. kim jestem ja sam, jakie jest moje przeznaczenie, ( wiem, że powiecie no przecież już Monroe to po części opisał, tak ale cóżto za wiara opierająca się na tym, ja pragnę jej dotknąć i doświadczyć) chce poznać własne wyższe ja, chce dowiedzieć się jak pracuje ten cały system i odkiedy on jest. chciałby poznać i poukładać te wszystkie aspekty religijne, ponieważ uważam, że to nie ma sensu, a chodzi mi o kłucenie się o Boga, ja mam racje, nie ja mam i tak dalej, i wszędzie tylko nienawiść wzajemna.
Następnym moim marzeniem jest poznawanie prawdy historycznej, ponieważ dzisiejsza historia jest strasznie zakłamana, każde państwo pisze ją dla własnej potrzeby, interpretuje ją po swojemu, oczywiście nie mówię, że wszystko jest przekrętem, ale dla mnie jest tego sporo, oczywiście zachowam to dla siebie, ale byłoby niesamowitą dla mnie przygodą poznanie, czy poznawanie historii, widzenia jej i doświadczania, poprostu zaj....... no i ostatnia rzecz to pomoc innym, pragnąłbym, (jeżeli najpierw ja doświadcze obee, będę doświadczał), żeby ludzie poznali prawdę, żeby żyli szczęśliwie, żeby poznawali samych siebie, żeby się kochali, przecież to piękne...

W sumie tez mi sie pomyslalo ze to glupie wchodzic w OOBE tylko po to zeby sobie polatac, swiat pozwiedzac... Ostatnio nawet tak troche od niechcenia zaczelam do tego podchodzic, bo w zasadzie po co mi to i co mi to da? Ale moze jednak to ma jakis sens? W sumie jesli mialabym sie dowiedziec sensu istnienia albo prawdy historycznej to przewazylo by to na moim dalszym zyciu. Tylko pytanie- czy to dobrze czy to zle? czy naprawde jestem na to gotowa? Jesli okaze sie ze cale swoje zycie prowadze nie tak jak powinnam, to czy bede miala sile i wole to zmienic?

+Quote Post
daywalker
post 30.03.2007 - 04:19
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Hehe, prawdziwe i szczere. To wlasnie lubie. Mam nadzieje ze ci sie powiedzie:).

+Quote Post
Ketrab
post 31.03.2007 - 19:53
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(profesjonalistka846 @ 29.03.2007 - 20:14) *
W sumie tez mi sie pomyslalo ze to glupie wchodzic w OOBE tylko po to zeby sobie polatac, swiat pozwiedzac... Ostatnio nawet tak troche od niechcenia zaczelam do tego podchodzic, bo w zasadzie po co mi to i co mi to da?

Dalczego uważasz że głupie ,pewnie przeczytałaś artykuł Karakana,moim zdaniem trochę się pomylił(a tak na marginesie to gdzie ty się podziewasz Karakan(: )Moim celem była cheć wyjścia by potem mieć łatwiej było mi wychodzić,też tak jak ty zaczełem olewać"nie przyszedł Mahomet do góry to przyszła góra do ma Mahometa" wyrwało mnie samo z ciała ,po tym zdarzeniu wyrobiłem sobie pewnien pogląd:Im więcej o tym myślisz i pragniesz wyjść to prędzej czy pózniej napewno wyjdziesz, wiec nie odrzucaj checi wyjścia bo nie jest to sensowne (a co jest sensowne?) ,myśl o tych wspaniałych rzeczach jakie moga tam na ciebie czekać ,nie zaprzątaj sobie głowy zbędnymi stereotypami by potem nie okazały się przeszkodą nie do przeskoczenia,
W Obe nie ma nic trudnego ,to tylko ludzie za bardzo wyolbrzymiają ,popierając to swoimi nieudanymi próbami by przekazać pałeczke nastepnym osobom a one następnym dodając do niego szczyptę strachu
Dązyć do odkrycia własnego preznaczenia i sensu istnienia na tym świecie ,czy ten argument nie jest dośc zachęcający?(:
pozdro

+Quote Post
daywalker
post 01.04.2007 - 00:14
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Mysle ze sama powinna zastanowic sie nad swoja sytuacja. Zadac sobie pytanie, "do czego tak naprawde daze", "jaki mam w tym cel" i starac sie to osiagnac. Jaki kolwiek powod, chec rozwoju duchowego jest dobrym argumentem. Poszukiwanie odpowiedzi.. tez by tu pasowalo. Wiec przylaczm sie do wypowiedzi ketraba:), i zachecam do dalszych prob.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park