Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ayahuaska, Podróż w głąb siebie - rośliny mocy z Amazonii
amen
post 06.12.2007 - 10:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1505

Cześć!
Wczoraj wieczorem dostałem maila, w kórym kumpel informował mnie o wykładzie na temat roślin leczniczych i halucynogennych. Wykład odbędzie się jutro (niestety jest mało czasu) w Warszawie. Więcej informacji na stronie http://www.taraka.pl/index.php?id=_og_1207_kajsa.htm Co sądzicie na ten temat? Czy ktoś się wybiera? Czy ewentualnie zabiera kamerę? Ja może pojadę, ale przeraża mnie trochę jazda do i po Warszawie:) Pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 06.12.2007 - 12:06
Post #2

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

CYTAT(amen @ 06.12.2007 - 10:54) *
Ja może pojadę, ale przeraża mnie trochę jazda do i po Warszawie:) Pozdrawiam!

Spokojnie, odłóż na bok legendy, poza godzinami szczytu po Warszawie jeździ się zupełnie normalnie - jak po każdym innym mieście:). Poza szczytem dojazd też ok:). Ale gdyby przyszło Ci się przedzierać przez Wawę w czasie szczytu..... brrry... weź muzyczkę relaksacyjną ze sobą i będziesz mógł robić medytacje i podróże mentalne:):):)
Profile CardPM
+Quote Post
salvinia
post 06.12.2007 - 12:36
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2112

Też bym chętnie posłuchała audio z tego wykładu. Rośliny lecznicze i
magiczne to jeden z moich ulubionych tematów :)
Profile CardPM
+Quote Post
amen
post 06.12.2007 - 12:52
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1505

Czyżbyś była salvinią divinorum?:) Jak tam kocur??:)
Profile CardPM
+Quote Post
salvinia
post 06.12.2007 - 13:10
Post #5

Dusza Towarzystwa

hihi, właśnie od SD, pochodzi mój nick.
Takie połączenie magicznego myślenia i
kociej natury :)
Profile CardPM
+Quote Post
SAMARTEN
post 06.12.2007 - 19:18
Post #6

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2317

Warto sprawdzić na ile szamani potrafią kontrolować OBE i do jakich światów docierają. Będę też miał możliwość odbycia sesji z Ayahuaską. Bardzo jestem ciekaw efektów i porównania do wyjścia z ciała.

WYKŁAD KAJSY SEGERROS, p.t.:

"PODRÓŻ W GŁĄB SIEBIE - ROŚLINY MOCY Z AMAZONII"

Kajsa jest partnerką Orleando - doświadczonego czarownika z puszczy amazońskiej w Peru, z którym latem będą wspólnie w Polsce prowadzić pełne tygodniowe wtajemniczenie w Rytuał Ayahuaski.

Kajsa Segerros opowie o duszy roślin leczniczych i halucynogennych, o ich tajemnicach znanych tylko czarownikom indiańskim Amazonii.

Będzie to barwna opowieść o tym, jak Szwedka trafiła do puszczy amazońskiej, o jej miłości do Indian i ich ducha oraz o tym, jak starają się przekazać światu tajemnice Ayahuaski, która leczy człowieka na poziomie duchowym, emocjonalnym i fizycznym, dając mu bezpośredni wgląd w prawdę o jedności świata. Rytuał Ayahuaski zabiera człowieka w podróż w głąb siebie tak fascynującą i pouczającą, że wraca z niej już na zawsze odmieniony.

Kajsa zaproponuje też zainteresowanym wyprawę do ich siedziby w peruwiańskiej Amazonii, gdzie podczas kilkutygodniowego pobytu poznają bogactwo amazońskich roślin uzdrawiajacych oraz głębsze wtajemniczenie w Rytuał Ayahuaski.

Oto fragment jej wypowiedzi: "Doświadczyłam wielu światów z pomocą Mamaicuna (oryg. nazwa ahahuaski), podróżowałam do gwiazd i do wnętrza DNA roślin i zostało mi pokazane, że nie ma różnicy między planetą a muchą, że wszystko jest częścią tej samej energii. Zdajesz sobie wówczas sprawę, że wszystko jest święte, że zarówno czynność zaparzania herbaty, jak i przywożenia dzieci ze szkoły, to akt święty."

Zapraszamy na wykład w piątek 7 grudnia o godz. 18.00 w Domu Kultury 'Śródmieście', ul. Marszałkowska 19 (wstęp 25zł)
Profile CardPM
+Quote Post
PurpleCat
post 06.12.2007 - 23:41
Post #7

Administrator
Grupa: Root Admin
Nr użytkownika: 1

To jest ostatnie ogłoszenie o płatnej imprezie zamieszczone za free.
Właśnie powstały zasady działu: http://www.oobe.pl/park/index.php?act=SR&f=15
Mam nadzieję że się podoba :)
Profile CardPM
+Quote Post
SAMARTEN
post 07.12.2007 - 09:55
Post #8

Gość Rodziny
*

Ok. Nie ma sprawy! Będę stał na kasie więc dla obemaniaków moga być zniżki ;)
Komercyjne są niestety bilety lotnicze i jeśli zaprasza się ciekawą osobę to trzeba się liczyć niestety z kosztami. Poza tym nikt na tym nie zarabia. Będę też starał się wrzucić info o ciekawych bezpłatnych wykładach i spotkaniach.
Dzięki serdeczne i pozdrowienia dla wsjech...
Profile CardPM
+Quote Post
AyaFun
post 08.12.2007 - 21:08
Post #9

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2821

Witam,

już nie długo będzie można wziąść udział w ceremonii picia ayahuaski w Polsce. Wszystko to pod nadzorem znanego i potężnego szamana.
Chyba że w Polsce wynikną jakieś durnowate problemy prawne. Wtedy organizatorzy planują wybrać na ceremonie któryś z krajów europejskich. Zawsze to taniej niż w Peru.

Zapraszam na nowopowstałe forum o ayahuasce: http://www.sacharunaclinic.fora.pl/

oraz na stronę Kliniki Sacharuna: http://www.sacharuna.home.pl/ayahuasca.ec/projekt.htm
Profile CardPM
+Quote Post
PiRo
post 10.12.2007 - 12:27
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1654

Chętnie bym się na to wybrał, myślę o ayahuasce już sporo czasu...

Taki filmik o niej :)) Tylko nie brać do siebie efektów... to tylko film.
http://youtube.com/watch?v=736NKsK86Uk
Profile CardPM
+Quote Post
salvinia
post 10.12.2007 - 13:04
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(AyaFun @ 08.12.2007 - 21:08) *
już nie długo będzie można wziąść udział w ceremonii picia ayahuaski w Polsce...ciah

może wiesz gdzie konkretnie planują - Mazury?
wybacz kocią ciekawość :)
Profile CardPM
+Quote Post
AyaFun
post 10.12.2007 - 17:11
Post #12

Gość Rodziny
*

Jeszcze nie ma konkretnych planów odnośnie miejsca. Najpierw organizatorzy chcą wiedzieć jak wygląda od strony prawnej w Polsce organizowanie takich ceremonii. A sytuacja jest niejednoznaczna. Jeżeli nie będzie 100% pewności że jest to legalne, to nie odbędzie się to u nas. Brana jest wtedy pod uwagę np. Holandia. Chodzi o to aby nie narażać szamana. Chyba nikt by nie chciał, aby wyladował on na 48 h "na dołkach" w celu wyjaśnienia sprawy?
Tutaj więcej na temat:
http://www.sacharunaclinic.fora.pl/klinika...remonie,19.html

A może ktoś zna adwokata, który "jest w temacie" i wie czy ayahuasca jest w Polsce legalna, czy też nie?

A tak poza tym, to szukam chętnych do wyjazdu do Peru na 2-tyg. na aya- ceremonie. Termin: styczeń 2008. Wyprawa nie jest tania ale naprawdę warto. Wszystko to odbędzie się pod opieką potężnego szamana:
http://www.sacharunaclinic.fora.pl/klinika...charuny,20.html

pozdr
Profile CardPM
+Quote Post
Raziel
post 11.12.2007 - 23:03
Post #13

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 154

Jak tylko zbiorę kasę to się zgłoszę do Sacharuna Clinic myślę że to będzie gdzieś w lutym bądź w marcu, interesuje mnie 21 dni.
Profile CardPM
+Quote Post
AyaFun
post 12.12.2007 - 02:57
Post #14

Gość Rodziny
*

Szkoda że nie w styczniu.
3 tyg. to poważna sprawa, hehe. W programie jest przewidziany udział w aż 20 sesjach picia ayahuaski (jeżeli wytrzymasz ogromną ilość doświadczeń i wizji podczas tripów). Ale to chyba za duża ilość. Z tego co wiem, to zalecany jest 1 dzień przerwy po każdej ceremonii. Potrzebny on jest na "przetrawienie" doświadczeń z tripu, przemyślenie ich i "ogarnięcie".

Ja wybieram się na 2 tyg. program, podczas którego przewidziane jest 7 sesji. Myślę, że to wystarczająca ilość aby uzyskać to po co tam jadę.
Profile CardPM
+Quote Post
SAMARTEN
post 21.12.2007 - 22:59
Post #15

Gość Rodziny
*

Na wykładzie byłem ayahuascę piłem dobrze się bawiłem a w razie czego kontakt jest (Szwecja-Peru) ale zalecane są sesje z doświadczonym "przewodnikiem"...
Profile CardPM
+Quote Post
AyaFun
post 22.12.2007 - 00:23
Post #16

Gość Rodziny
*

I jakie miałeś wrażenia podczas aya-tripu, Samartenie? Możesz coś o tym napisać?
Co to za kontakt? Ja lecę w styczniu do Peru do Kliniki Sacharuna na multisesje ayahuaskowe. Będzie ostro, hehe.

A jak przebiegło to spotkanie z kobietą szamanem? Moze jest dostępny jakiś film o tym, albo chociaz artykuł?

Nie mieliście problemow prawnych z urządzeniem aya-ceremonii?
Chłopaki z Sacharuny myślą również o organizowaniu ceremoni ze swoimi szamanami w Polsce. Ale sytuacja w naszym kraju jest niejednoznaczna i nie wiadomo jak to będzie.

Byłbym wdzięczny za odpowiedzi.

pozdr.
Profile CardPM
+Quote Post
SAMARTEN
post 22.12.2007 - 11:52
Post #17

Gość Rodziny
*

Problemu z organizacją sesji problemu raczej nie ma w Polsce - już się odbywały i nikt za to nie beknął. Te halucynogeny zabronione raczej nie są ale i nikt tego nie dopuszcza do urzytku wieć wiszą w próżni przepisów. Jak medykament brany na własne ryzyko...
Specyfik który brałem to mieszanka liany (ayahuaski) i liści drzewa (czakruny) ale i tak było to dość słabe. Nie doznałem pełnego uwolnienia poza ciekawymi odczuciami w ciele. Pewne drobne wizje płynęły ale wszystko pod kontrolą i nieporównywalnie słabiej do snów świadomych czy OBE. Obyło się bez żadnych wymiotów itp. Myślę, że kilka sesji może pogłębić efekt wglądu. A i tak byłem cały dzień na głodniaka i bez picia. No cóż i tak warto było chociaż spodziewałem się czegoś dużo mocniejszego. Oni to traktują jak lekarstwo duszy...
Na razie tyle.
Profile CardPM
+Quote Post
extreme
post 04.01.2008 - 18:01
Post #18

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3104

tez bym sobie to pocisnal...
sporo slyszlem o tej ayahuasce i powiem ze zrobilo mi sie na to cisnienie...
tylko wolalbym to spozyc z naprawde doswiadczonym przewodnikiem...
nie chcialbym miec jakichkolwiek nieprzyjemnosci....
juz nawet powiadomilem o tym kolege i zapewne juz on na to sie skusi..
tak wiec bede obserwowal temat i moze sie spotkamy na tym "zebraniui"...
pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
OOBECNY
post 02.09.2008 - 13:00
Post #19

Przechodzień

Nr użytkownika: 5144

JEST 17 września CEREMONIA AYAHUASKI POD WARSZAWĄ, w Rynii nad Zegrzem. Trwa tydzień. Z tego co wiem, można się jeszcze tam zapisać.
Info jest pod:
http://www.przebudzenie.pl/Caotygodniowa-C...esie-t6986.html
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 02.09.2008 - 15:04
Post #20

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Tia :

Koszt uczestnictwa w tygodniowej ceremonii - 1600 zł.
A koszt pobytu w Ośrodku i wyżywienia - 300 zł.

A odpowiednie zamówienie z neta na komponenty potrzebne do sporządzenia? Sprawdźcie sobie...
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 15.09.2008 - 22:03
Post #21

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Drogie sa kursy, tyle pieniędzy.
Profile CardPM
+Quote Post