oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Próba Wyjasnień
morrii
post 01.04.2007 - 12:09
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Chiałbym bardziej rozwinąć te tematy, to znaczy bardziej je przybliżyć, niechciałbym zaśmiecać nie potrzebnymi postami, ale ja już taką mam potrzebę, to znaczy chcę dzielić się swoimi wiadomościami. Jeżeli ktoś uzna to za niepotrzebne może to usunąć. Poprostu widzę w tym wielki rozwój dla człowieka, dla mnie ludzie źle postępują ponieważ nie poznają czegoś poprzez siebie, tylko poprzez innych a to jest błąd tak już na tym świecie jest, na to narzaie nic nie da się poradzić, ja naprzykład żyję w dość dziwnym społeczeństwie, w którym to można by docenić kulturę jako piękną, natomiast sam poziom intelektualny tej grupy stoi pod znakiem zapytania, niechciałby nikogo urazić, ale niestety widzę ją tak, poprostu ludzie są ogarnięci tym strachem przed nieznanym, wpajane jest im "grzech pierworodny, wszyscy musimy cierpieć, wszyscy musimy nieść krzyż, nieraz nasze wartości odchodzą na plan dalszy, a na przodzie wysuwają się wartości kościoła,. boli mnie to, że ludzie słuchają innych, nie słuchają siebie, przecież dla mnie każda ludzka istota jest indywidualna, przecież żyje dla siebie, i to dla niej ma być ważne a nie dla Boga czy kościoła, no bo inaczej jaki jest w tym cel?ja narazie uważam Boga za coś w czym żyję, to znaczy ogarnia on wszystko, we wszystkim żyje, wszystko żyję w nim, i właśnie poprzez doświadzczenie oobe chciałbym się do tego przybliżać, odciąć się od tych wszystkich powyżej opiosanych grup społ. (kościoły czy ludzi którzy już mają wytartą ścieżke przekonań) im już nic nie poradzę, a tym bardziej niechciałbym być przez nich potępiany, noe wiecie wstąpił do niego szatan itp. Popatrzmy na sam kościół potępia on parapsychologie, tym bardziej oobe, a dlaczego ponieważ widzi w tym zagrożenie, osoby zajmujący się tym nie tworzą żadnych grup religijnych, ale do grup sekt pewnie ich zaliczą. Teraz chciałbym zadać pytanie, czy oobe jest jakąś formą rewulucjii która się rozrzeszy na większe rzesze ludzi? i czy my wszyscy żyjący teraz w tej rzeczywistości nie jesteśmy czasem świadkiem zbliżających się zmian?
teraz gdy przeczytałem książki Monroe Sugiera czy chociażby samego Moodyiego, myślę, że to wszystko miało swój cel, osoby przeżywające śmierć fizyczną, i ją pamiętającą, zmieniają swoje dotychczasowe przekonania, ich życie nabiera sensu, jest teraz wartościowe, i co najważniejsze osoby te nie boją śię śmierci, ponieważ to co przeżyły zmieniło ich całkowicie. I jeszcze jedno istoty im towarzyszące przekazały im by głosiły to co przeżyły, z jednej strony da się to połączyć z oobe ponieważ istota, bądź istoty które ludziom towarzyszą po tamtej stronie są naszymi wyższymi Ja (światło emnujące niesamowitą miłością i zrozumieniem). oobe tak samo na Sugiera czy Monroea podobnie to doświadzcenie zmieniło. Teraz pytanie czy jesteśmy gotowi przejść przez te wrota, chociaż mam swoje cele, ale czy to jest dla wszystkich ludzi?. Sugier napisał żeby się obudzić, żeby nie spać, bo tam po drugiej stronie możemy przebywać bardzo długo i dalej niepoznając prawdy, czy nie lepiej poznać ją teraz? Niewiem powiem wam, że z jednej strony gdybym tego wszystkiego niepoznał, moje życie wcale nie było by złe, ponieważ dla mnie byłoby to wszysko, i bałbym się odkryć prawdę, bo to grzech, pójde do piekła, więc stałbym na stanowisku pionka i słuchał rozkazów i pouczeń innych, przecież mają rację.
Z drugiej jednak strony nie dam radę tego zapomnieć i wrócić , ponieważ jestem naładowany ciekawością, i po części dziękuje sobie , innym za to czego się dowiedziałem, to podziękowanie wzrośnie i to bardzo z chwilą moich pierwszych wyjść. A i jeszcze jedno cholernie brakuje mi chęci, przyjdzie z czasem:) do usłyszenia
Go to the top of the page

+Quote Post
szymon
post 04.04.2007 - 23:08
Post #2

Znajomy Rodziny

Notatnik

Cześć Morri.
Wydaje mi się, że żeby doszo do ogólnej rewolucji i przemian (nie tylko pojedynczych jednostek)
potrzeba bedzie tzw. masy krytycznej. kiedy ona zostanie osiagnieta to tama zostanie przerwana. Nie zapominajmy jednak, że najwiekszą zbrodnią byłoby narzucanie komukolwiek swojego stanowiska. Jednak to dzięki obecnym "ciemnym" czasom mamy mozliwośc zobaczenia, że można inaczej, mamy mozliwość zbuntowania sie wzbijając się ponad chmury poznając "nowy" swiat.

Gdzie Bunt, tam jest rewolucja, tam gdzie rewolucja to i rebelia sie znajdzie.

Na koniec wypada mi podziekować "ciemnym" czasom, za to że uczą, dają tony doswiadczeń i za to że prostu SĄ.

Pozdrawiam

+Quote Post
Bartas
post 11.04.2007 - 21:46
Post #3

Znajomy Rodziny

Czy czasem "masowe" przechodzenie ludzi na tamtą stronę nie można zakwalifikować jako koniec świata? Tzn naszego realnego świata? Bo przecież w Bibli jest napisane że koniec świata będzie kiedy chrześcijaństwo upadnie... czy nie tak? A wydaje mi się że oobe pokazuje że chrześcijaństwo zna tylko drobną część prawdy a cała reszta to stek bzdur i kłamstw wymyślanych przez człowieka dla osiągnięcia władzy i dobrobytu... Może więc stoimy na krawędzi przepaści a od końca dzieli nas tylko jeden krok?... :D

PS. Jak dla człowieka który nie jest pewien czy oobe w ogóle istnieje - mało konstruktywna myśl ;P

+Quote Post
szymon
post 13.04.2007 - 18:13
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Bartas @ 11.04.2007 - 22:46) *
Czy czasem "masowe" przechodzenie ludzi na tamtą stronę nie można zakwalifikować jako koniec świata? Tzn naszego realnego świata? Bo przecież w Bibli jest napisane że koniec świata będzie kiedy chrześcijaństwo upadnie... czy nie tak? A wydaje mi się że oobe pokazuje że chrześcijaństwo zna tylko drobną część prawdy a cała reszta to stek bzdur i kłamstw wymyślanych przez człowieka dla osiągnięcia władzy i dobrobytu... Może więc stoimy na krawędzi przepaści a od końca dzieli nas tylko jeden krok?... :D

PS. Jak dla człowieka który nie jest pewien czy oobe w ogóle istnieje - mało konstruktywna myśl ;P

Cześć
mam dla ciebie dwie sympatyczne wiadomości: złą i oczywiście dobrą.

Wiesz ten "koniec" świata to taka bardzo względna rzecz. Czasem koniec oznacza nowy początek. I niekoniecznie musi to być np. Wielki Wybuch :)
Tak jak człowiek: rodzi się, rozwija, powoli dorasta, osiąga swój szczyt, potem umiera, tak i Religia posiada swoje etapy. Poza tym, tam gdzie powstawała hierarchia, wpływy, władza tam KAŻDA idea staje się PUSTA.

Pewne systemy przekonań pozwalają na ROZWÓJ, inne natomiast pełzają i złorzeczą wpajając irracjonalne lęki i ograniczenia. religia ma ten plus, że wszystko masz podane na tacy palcem ruszyć nie musisz.

Rzeczywiście podróże astralne mogą demaskować różne rzeczy, lecz to nie boli {na dłuższą metę rzecz jasna, bo na początku może:) } warto pamiętać, że PRAWDĘ ODKRYJESZ SAM.
Podróże astralne NIE SĄ jedynym środkiem do celu (do Prawdy) - dla wielu osób stanowią możliwość oderwania się od świata fizycznego, gdzie czują się ograniczeni, chcą poszaleć, spełnić się etc. z drugiej strony są osoby, dla których "podróże" są ściśle powiązane z duchowością. Z pewnością w każdym przypadku CIEKAWOŚĆ jest wyznacznikiem.
Zaznaczam, że nie oceniam postaw i motywów żadnego z astralnych podróżników, gdyż każdy z nas ma wolny wybór.

Do czego wykorzysta sie OBE i Podróże astralne?
Możliwości są praktycznie nieograniczone.
Pozdrawiam

+Quote Post
morrii
post 13.04.2007 - 19:33
Post #5

Gość Rodziny
*

Masa krytyczna w tym przypadku co napisał szymon nieoznacza przejścia wszystkich ludzi na tamtą stronę nikt tu nie ma zginąć, cho dzi o zbiorową większą masę ludzką, która pozna wartości z tego płynącę, płynące z tego doświadczenia, tak samo było z każdą religią, rozrastała się na tyle na ile ludzie chcieli ją przyjmować, chodzi tu o cechy religijne, wartości etc... Oczywiście tak jak wspomniał szymon oobe nie jest jedynym środkiem do poznawania, czy odnajjdywania choćby i własnej istoty życia, ale niewątpliwie jest z nich najciekawsza bo pozwala na explorację nowych nieskończonych dróg poznawania samego siebie oraz nieskończonego świata w astralu. Chociaż bardzo jestem ciekaw, czy bdziemy świadkami jakichś zmian , chodzi mi o rewolucję duchową? pozdrowienia dla Szymona

+Quote Post
szymon
post 13.04.2007 - 23:26
Post #6

Znajomy Rodziny

Notatnik

Masa krytyczna w tym kontekście oznacza, minimalną liczbę osób - jednostek, które sa potrzebne aby zainicjowac proces zmiany w całym społeczeństwie. czy obe jest jedna z najciekawszych metod to zależy. Z pewnoscią jest na topie. Obecnie na całym swiecie zaobserwować mozemy pewne wydarzenia, które zapowiadają przejscie w czwarty poziom gestości (swiadomosci), są to : coraz liczniejsze ataki, działania wojenne, terroryzm etc. Niektórzy określaja to mianem :"WIELKICH PORZĄDKÓW".
Wydaje mi się, ze i portal oobe.pl nie powstał bez przyczyny. Jest on odpowiedzią na zblizajacą się zmianę świadomości.

+Quote Post
morrii
post 14.04.2007 - 16:30
Post #7

Gość Rodziny
*

Szymusiu my chyba nigdy się nie zgodzimy w jednej kwestii. Jeżeli mówimy o rewolucji to żeby przyniosła efekt musi się razrastać na większą skalę. Mówisz o masie krytycznej, w kontekście minimalnej, rozumiem pod tym warunkiem że została poczęści zrealizowana, więc zaczyna się rozrastać, a przypuśćmy za kilka lat będzie można nazwać to rewolucją. Już poszliśmy do przodu, ktoś zaczął to rozszeżać na wiekszą skalę, i to się pogłębia, ważne jest by przyjrzeć się temu pod względem wartości, jakie przyniesie społeczeństwu. Najlepiej byłoby to zrobić przy pomocy siły, tak jak większość religii to robiła, oczywiście mówię to z przymróżeniem oka, oobe nie będzie i nie jest żadną religią. Amen....

+Quote Post
flea
post 14.04.2007 - 18:36
Post #8

Znajomy Rodziny

Jeszcze jedno jeżeli mówimy o religii, owszem jest ona jakby podana na tacy, jednak wystarczy wiara i emicje z nią związane i to jest całość ona wystarcza, natomiast religia taka jest oczywiście badana i próbuje się odpowiedzieć na niektóre pytania dla szkody innych trudnych, gdy pojawiają się trudne pytania najczęściej mówi się wierz mój Synu, tego chce Bóg...

+Quote Post
Zbyszek
post 15.04.2007 - 20:08
Post #9

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Zastanawialem sie raz, czy aby istnienie cialek niefizycznych nie bylo by wspanialym pokarmem dla Marksa i jemu podobnym.Mozna to tak pokrecic ,ze czlek straci wiare w cokolwiek.Uczucia jako energia ,dusza jako energia,byt energia. A ,ze ktos gada w duchu mozna zwalic na halucynacje, czy trelemorele warstwy.
Wtedy zamiast odkrycia bedzie zakrycie na wsze czasy , amen.
Znajomosc fazowania (DARKA WYRAZENIE)w rzeczywistosci, umozliwa dokuczanie bliznim.Mozna bezkarnie sie mscic na odleglosc .A wiecie ile jest na to chetnych.?Testowalem.Nawet wspaniali ludzie kusza sie na pomste.

+Quote Post
szymon
post 15.04.2007 - 22:51
Post #10

Znajomy Rodziny

Notatnik

Mamy wampirka na sali ;)
A swoja drogą wyglada to dość ciekawie, choc nasuwa się pytanie: czy w tym przypadku jesteśmy absolutnie bezkarni?
Odnoszę wrażenie, ?e trzeba miec dośc specyficzny charakter, żeby podejmowac się tego typu prób.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park