|
|
![]() ![]() |
18.11.2006 - 17:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"Świadomy sen uzyskany techniką WILD (Wake Induce Lucid Dream) należy do najbardziej ekscytujących doświadczeń, których doświadczyć możesz poza ciałem. Zaznaczam jednak, że doświadczenie tego typu snu wykracza poza zakres możliwości i cierpliwości początkującego."
cytat z poratalu "Poza Cialem" Co do jednego z tego tekstu nie moge sie zgodzic czyli do "...wykracza poza zakres mozliwosci i cierpliwosc poczatkujacego". Dzieki mojej metodzie WILD'a moze osiagnac nawet osoba poczatkujaca. Czym rozni sie WILD od LD? Otoz LD dostajemy w trakcie snu poniewaz o tym ze snimy uzmyslawiamy sobie w czasie snu. W WILD jest inaczej poniewaz swiadomie przechodzimy z jawy do snu. Dlaczego napisali ze trudne dla poczatkujacych? Poniewaz aby przejsc ze stanu jawy do snu trzeba wiele samozaparcia. Kazdy poczatkujacy zasypia w polowie wywolywania WILD'a. Poprostu nie potrafia sobie wizualizowac jeden rzeczy przez np. 15 minut. Dlaczego się nie zgadzam? Poniewaz opracowalem metode ktora pomoze nawet poczatkujacemu osiagnac stan WILD. Jest potrzebna tylko jedna rzecz! Jaka? Umiejetnosc wejscia w bardzo gleboki stan medytacji. Zaczynamy! Najpierw kladziemy sie wygodnie na lozku i wprowadzamy w dosc gleboki stan relaksu. Nastepnie wykorzystujemy jedna z metod wejscia do astrala czyli zaczynamy spadac w dol! Spadamy tam dlugo az nie uslyszymy pierwszej hipagongi. Nastepnie wybudzamy sie bardzo gwautownie. Mozna sie zerwac z lozka albo jak wolimy gwautownie otrzasnac. To jest prawie takie wyrzucenie z astrala. Dzieki temu jestesmy pewni ze nie przespimy calej nocy. Smile Teraz kladziemy sie w takiej pozycji w jakiej zwykle zasypiamy. Odprezamy sie. Zaczynamy sobie przez 3 minuty powtarzac "Będe mial LD" (nie spogladamy na zegarek tylko poprostu z wyczuciem no i oczywscie powtarzamy w myslach a nie na glos) Razz nastepnie wizualizujemy sobie rozluznienie calego ciala. Kolejnym krokiem jest znowu powtarzanie sobie ale tym razem 5 minut "Będe mial LD". Gdy czujemy ze mamy paraliz przechodzimy do nastepnego punktu, jesli nie to powtarzamy ostatni krok az do skutku. Teraz musimy skupic sie na pewnej wizualizacji. Np. mozna sobie wyobrazic ze jezdzisz na motorze, jednak pamietac trzeba aby caly czas marzyc o jednym. Mysle ze po jakis 10-15 minutach powinnismy przeniesc sie w stan WILD. Powodzenia! Ten post edytował paciorek 18.11.2006 - 17:19 |
|
|
|
18.11.2006 - 18:52
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
heh wlasnie sobie uswiadomilem ze ostatnio to robiłem :P najpierw wyobrazalem sobie ze wspinam sie na drzewo a po bokach widze budynki dzieki ktorym wiem ze sie wspinam a potem przeszlem do lotu i tak latalem i latalem nad moja okolica starajac sie odzwierciedlic kazdy szczegol otoczenia az w pewnym momencie zapomnialem i ciele fizyczym ale kiedy sobie przypomnialem ze przez ten moment o nim nie pamietalem to musialem od nowa zaczynać :P ciekawe doswiadczenie jak dla mnie
|
|
|
|
18.11.2006 - 20:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Skozystales ze zwyklej metody na WILD, ja dodalem do niej motyw "wyrzucenia z astrala", dzieki niemu nie mamy szans aby zasnac i jesli przerwiemy skupianie sie na jakims wyobrazeniu i mysli nam uciekna nie zasniemy i bedziemy mogli sprobowac od nowa...
|
|
|
|
20.11.2006 - 16:22
|
|
|
Prosze was... piszcie czy wam wyszlo i czy testowaliscie te metode...
|
|
|
|
20.11.2006 - 19:45
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
malo czasu na testowanie mam teraz ewentualnie w weekend albo przed spaniem spróbuje
|
|
|
|
| SORROW |
21.11.2006 - 10:46
|
|
Guests |
Próbowałem wczoraj w nocy- tak sobie głowę nabiłem ,że o drugiej okazało się ,że wcale niechce mi się spać :)
Później przełożyłem się na bok -jak zawsze zasypiam -ponieważ plecy już mi ścierpły i jak zasnąłem ,tak się obudziłem o 9:30 .Żadnego snu nie pamiętam,możliwe,że nic mi się nie śniło.Natomiast co do samej techniki, to owszem przed zaśnięciem -przysypiałem na kilka sekund,po czym zrywałem się -jak to się mówi fachowo-miałem cofki po rozpoczęciu się snu. |
|
|
|
22.11.2006 - 12:36
|
|
|
Nie mowilem o zasnieciu... mowilem o wejsciu w mniej wiecej theta...
Napisałem, że zrywamy sie mniej wiecej wtedy gdy uslyszymy pierwsza hipagonge... wtedy sie zrywamy... Jesli bys porzadnie afirmowal to napewno mial bys przynajmniej ld... Ten post edytował paciorek 22.11.2006 - 15:49 |
|
|
|
| SORROW |
23.11.2006 - 14:00
|
|
Guests |
Potwierdzam,że sposób wydaje się być dobry , jednak trzeba się odpowiednio nastawić .
Ja ostatnio ustawiałem sobie telefon komórkowy - bez dźwięku ,żeby mi sią załączał i mogał światłem co 30 minut . Warunek był taki ,że musiałem spać na lewym bokuj,żeby dawał mi po twarzy (oczach) .Kiedy zaczynał sygnalizować, to mi się śniło ,że np jestem w kinie i zaczyna się projekcja filmu .Ten sposób też może okazać się dla niektrych dobry - a łatwiejszy , no ale nastawienie też musi być . |
|
|
|
24.11.2006 - 02:38
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Ja ostatnio ustawiałem sobie telefon komórkowy - bez dźwięku ,żeby mi sią załączał i mogał światłem co 30 minut . Warunek był taki ,że musiałem spać na lewym bokuj,żeby dawał mi po twarzy (oczach) .Kiedy zaczynał sygnalizować, to mi się śniło ,że np jestem w kinie i zaczyna się projekcja filmu . Hehe.. prosze nie trzeba kupować tak drogiego urzadzenia REM-Dreamer :) |
|
|
|
24.11.2006 - 08:10
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
polish rem-dreamer :
sklada sie z 2 czesci: czasownika ktory wlacza lampke co wybrany przez ciebie czas(12zl) lampka ustawiona tak by swiecic w oczy(10zl) zapach samochodowy o zapachu lasu(5zl) i w ten sposob mamyn siwcenie w oczy i zapach ziol:P |
|
|
|
| SORROW |
24.11.2006 - 20:17
|
|
Guests |
polish rem-dreamer : sklada sie z 2 czesci: czasownika ktory wlacza lampke co wybrany przez ciebie czas(12zl) lampka ustawiona tak by swiecic w oczy(10zl) zapach samochodowy o zapachu lasu(5zl) i w ten sposob mamyn siwcenie w oc zy i zapach ziol:P Budzi skojarzenia z reklamą "ruskiej" viagry ;) ,a tak poważnie - jeżeli coś sprawdza się w praktyce ,to jest warte polecenia .Jak ktoś ma podobne pomysły ,to walcie śmiało.Pozdro. |
|
|
|
03.01.2007 - 17:14
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Przez lata mialem chory kregoslup. Kladlem sie wtedy na deskach do spania.Latami bylem czujny we snie. Teraz jest mi ciezej, Krzyz nie boli i jakos deski mi nie straszne.
By nie zasypiac klade sie na waskiej desce i gdy trace swiadomosc ,rece spadaja mi na boki,podloge a ja znowu jestem czujny. a jakby poprzybijac gwozdzie i rozsypac rozbite szklo ........ |
|
|
|
14.12.2008 - 17:08
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Troche wody uplynelo w rzekach - wracam do tematu a raczej do "DILD a REM Dreamer" skoro to urzadzonko zostalo tutaj wspomniane.
Jakis czas temu kupilem owo cudo ale po ok 3 tygodniach wrzucilem je do szafki na czas nieokreslony. Samo urzadzenie dzaiala bez zarzutu. Problem byl z tym ze nawet przy najsilniejszych opcjach alarmu w trakcie REM nic nie bylo mnie w stanie dotrzec. Nic nie pamietalem o zadnych alarmach ani swiatlach. Przestawilem sie na pigulki Galantamine z lepszym skutkiem. Ostatnio naszla mnie mysl zeby tak zmierzyc moje cykle REM nagrywajac przez mikrofon sygnaly na kompie. Poszedlem spac o 2.36 - spalem 8 godz. Okazalo sie ze mialem tylko 3 REM 2,5,6 godzin po, ok 30min kazdy. Troche wiecej badan i bede mogl mniej wiecej ustalic moj schemat REM. Teraz jestem w trakcie eksperymentu jaki zawsze chcialem wykonac z REM Dreamerem. Zamiast swiatelek czy pikow dokladnie kiedy bede mial sen chce uslyszec przez sluchawki (in ear) komunikat typu "TERAZ SNISZ , SPOJRZ NA SWOJE RECE , NAZYWASZ SIE... ITD." na tyle glosno zeby do mnie to dotarlo poprzez zaslone REM. Teoretycznie powinno zadzialac. Technicznie wszystko juz zalatwione: REM Dreamer wysle sygnal do kompa a ten odpali plik mp3. Wlasciwie juz ostatniej nocy zrobilem probe ale moja p...rzona karta muzyczna Audiotrak Prodigy 71 HiFi jak zwykle dala d.py i nic nie uslyszalem. Zmienie ustawienia i sprobuje nastepnym razem. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |