oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pytania Na Które Wciążniemam Odpowiedzi.., ***
Goku
post 03.04.2007 - 19:13
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witajcie! Mam kilka pytań co do obee prubuje je osiągnąć metodą 4 +1 ale jak narazie kończy sie to fiaskiem kieruje pytania do bardziej zaawansowanych niż ja w tej dziedzinie:
1 Jak wogule wygląda ciało astralne, czy jest one take samo jak fizyczne?
2 Co dokładnie dzieje sie po śmierci.
3 Czy w astralu można sie spotykać ze znajomymi i razem podrórzować?
4 Przecczytałem gdzieś że cialo astralne wychodzi nieświadomie z ciała co noc, jeśli w astralu takie ciało byśmy spotkali czy dana osoba była by tego świadoma?
5 Czy gdy jesttśmy w astralu da sie wyciągnąć inne ciało astralne z fizycznego?

Prosze odpowiedzcie na te pytania i jeśli możecie podajcie jakieś inne łatwe dla początkujoncych techniki opuszczania ciałaz góry DZIENX
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 03.04.2007 - 19:25
Post #2

Dusza Towarzystwa

ciało astralne wygląda tak jak sobie to wyobrazimy,w czystej postaci jesteśmy kulą energi lub białego swiatła,wychodząc z ciała ,ciało zmienia "gestość" egzystowania.
jak umrzesz to dowiesz się co będzie po smierci(:,możesz próbowac wyciągać kogoś z ciała ale radze najpierw nastawić się na własne wyjście bo potem mozesz się rozczarować(:,czy dana osoba bedzie pamiętała to że próbowałeś ją wyciągnoąć zalezy od stanu wytrenowania jej samośwaidomości ,czy bedzie w stanie zajrzeć do podswiadomości i sobie przypomnieć ,ale narazie nie bądz taki caritas i próbuj sam wyjść ,widzę że bardzo chcesz komuś coś udowodnić(:?.łatwe techniki?Obe samo w sobie jest łatwe wystarczy odrzucić lęk i po sprawie(:
pozdro

+Quote Post
Karakan
post 03.04.2007 - 20:34
Post #3

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

1. Ciało astralne nie ma kształtu, jeśli wyobrazisz sobie, że masz ręce to zobaczysz ręce (i tak z całym ciałem). W rzeczywistości jesteś po prostu punktem świadomości, lub jak kto woli skupiskiem energii.
2. Dokładnie? Tego raczej nikt ci nie powie. Można się co najwyżej domyślać, lub bazować na bardziej pewnych przekazach z religii, lub ezoteryki. Najczęściej mówi się, że dusza (ciało astralne) odrywa się od ciała fizycznego, być może przebywa jakiś czas na granicy między światem fizycznym, a astralnym, a następnie wędruje dalej (tak twierdził Robert Bruce). Ale tego raczej na ten moment nie sprawdzimy ;)
3. Jest to jak najbardziej możliwe, gdyż astral jest "normalnym" światem.
4. Jeśli jest w miarę zaawansowanym podróżnikiem oobe, to pewnie tak, lecz jeśli nie miała nigdy do czynienia z tym tematem raczej nie ma co na to liczyć. Co najwyżej mogłaby twierdzić, że pamięta jakieś szczątki snu, jęśli ty pobudziłbyś jej podświadomość relacją z tego co się działo.
5. Wolę się wstrzymać z odpowiedzią na to pytanie, ponieważ nigdy tego nie próbowałem, a i zdania w tym temacie są podzielone.

+Quote Post
Noobek
post 03.04.2007 - 21:28
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Karakan @ 03.04.2007 - 20:34) *
1. Ciało astralne nie ma kształtu, jeśli wyobrazisz sobie, że masz ręce to zobaczysz ręce (i tak z całym ciałem). W rzeczywistości jesteś po prostu punktem świadomości, lub jak kto woli skupiskiem energii.

Czyli jeśli będę chciał, to mogę cobie wyczarować dodatkowe ręce, albo skrzydła?

+Quote Post
VegOo.
post 04.04.2007 - 00:35
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Noobek)
Czyli jeśli będę chciał, to mogę cobie wyczarować dodatkowe ręce, albo skrzydła?

CYTAT(Karakan)
1. Ciało astralne nie ma kształtu, jeśli wyobrazisz sobie, że masz ręce to zobaczysz ręce (i tak z całym ciałem)...

Tak, wyrosną Ci skrzydełka ;)

+Quote Post
Karakan
post 04.04.2007 - 11:27
Post #6

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Tam możesz wszystko, jedynym ograniczeniem jest dla ciebie twój własny umysł i siła woli. I jedno i drugie należy ćwiczyć :)

BTW. Pamiętaj, że do latania wcale nie potrzebujesz skrzydełek :D

+Quote Post
Goku
post 04.04.2007 - 14:09
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Ketrab mówisz że samo obe jest łątwe i że wystarczy odrzucić lęk ale kiedy prubuje wyjść to nieidzie wcale choćnie odczuwam nawet najmniejszego lęku a co do skrzydełek jak mi sie uda wyjść (o ile do tegop dojdzie) to "wyczaruje" sobie wielkie muły i złote heryXD aha jeśli ja se wyobraże swoją postać to inne ciała astralne również będąmnie takiego widzieć?

+Quote Post
Goku
post 04.04.2007 - 14:14
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

aha i jeszcze 2 pytania mam czy można mieć wpływ na czyjeś sny?? i czyto czego naucze sie w astralu moge wykożystać w fizycznym świecienp coś czego w real niedałbym rady zrobić

+Quote Post
Pyrokar1990
post 04.04.2007 - 14:21
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Lęku nie musisz odczuwac - moze on byc podswiadomy.

Teoretycznie mozna miec wplyw na sny innych, ale zadko sie udaje (przynajmniej mi).

Wszystko co potrafisz mozesz wykorzystac w realu. Ale samo potrafienie tego nie wystarcza. Trzeba jeszcze wiedziec jak i kiedy z tego korzystac.

+Quote Post
Goku
post 04.04.2007 - 14:26
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

jak narazie nieudało mi sie nic metodą 4 + 1 jak rano wstaje niemoge robić tego co lubie bo jak by wstali starzy był by przypał na całego jeśli już zrobie co moge żeby sie rozbudzić to podczas tych wystkich koncentracji zamiast wyjść budze sie rano:( i niewiem co robić może ma ktoś jakąś rade albo inną metode wyjścia wieczorem np

+Quote Post
Ketrab
post 04.04.2007 - 17:34
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Goku @ 04.04.2007 - 15:26) *
jak narazie nieudało mi sie nic metodą 4 + 1 jak rano wstaje niemoge robić tego co lubie bo jak by wstali starzy był by przypał na całego jeśli już zrobie co moge żeby sie rozbudzić to podczas tych wystkich koncentracji zamiast wyjść budze sie rano:( i niewiem co robić może ma ktoś jakąś rade albo inną metode wyjścia wieczorem np

Nawiąując do poprzedniego pytania:Goku tylko myślisz że nie czujesz lęku przyjdzie taka chwila ze napewno odczujesz go w sobie i będzie on tak paniczny że spraliżuje cię na amen a projekcie szlag trafi,uwierz mi na słowo są to tylko twoje głębokie fobie ,wystarczy się przełamać i nie wykazywac paniki po drugiej stronie by niepotrzebnie dawać znak ciemnej stronie jażni że jestesmy słabi a wszystko bedzie jak nalezy ,to tak na przyszłość.Jeżeli zasypiasz to nie jesteś dobrze rozbudzony masz się tak czuć jakbyś pływał na basenie o drugiej po południu(:,jeżeli to nie działa mozesz spróbować zachować cienką granice miedzy snem a jawą lecz grożi to nietety zasnięciem,budzisz się tak jak do 4+1 i idziesz spać gdzieś indziej np na podłogę,wtedy ciężko będzie zasnąc(:,pamiętaj by się nie rozbudzać.
pozdro

+Quote Post
Goku
post 05.04.2007 - 09:30
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Jesze podczas prób niedoznałem niekontroplowanego strachu jeśli mój strach jest niekontrolowany to jak mam z nim walczyć?? obee niejest wczale takie łatwe jak by sie mogło wydawać

+Quote Post
Ketrab
post 05.04.2007 - 10:00
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Goku @ 05.04.2007 - 10:30) *
Jesze podczas prób niedoznałem niekontroplowanego strachu jeśli mój strach jest niekontrolowany to jak mam z nim walczyć?? obee niejest wczale takie łatwe jak by sie mogło wydawać

Narazie musisz uwierzyć na słowo że nic ci nie grozi .Teraz tylko myślisz że chcesz osiągnąc Obe,obe bedziesz chcaił osiągnąc dopiero wtedy gdy już je osiągniesz i będziesz miał trudności z jego ponownym osiągnieciem wtedy bedziesz chciał wyjść tak jak topielec powietrza,napisałem że wyjść jest łatwo w stosunku do połapania się w drugim świecie ,czujesz się w nim jak dziecko nie potrafisz się poruszać,nie potrafisz rozróżnić czy to real czy jesteś w poza,niektórzy mają problemy z widzeniem,paralizujacy strach lub uczucie wolności wraca nas spowrotem do CF,wiec jak widzisz wyjście to przy tym najmniejszy pikuś(:,nie myśl sobie że u ciebie tez tak powinno być , moze wyjdziesz i bedziesz się czuł jak w SF ale to jest pewne jak 6 w totka,ja np wyszedłem i tylko nie potrafie rozróżnić tych dwóch światów.Nie ma tu mowy o podobieństwu "Jak Dwie krople wody"
pozdro

+Quote Post
Goku
post 06.04.2007 - 19:32
Post #14

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

a tak na przyszłość jak sie poruszać w oobetak jak w fizycznym świecie?

+Quote Post
Ketrab
post 07.04.2007 - 13:06
Post #15

Dusza Towarzystwa

Głównym koniem pociągowym jest MYŚL,nie jesteś ograniczony czasem ani odległością wiec myślisz gdzie chcesz się znaleźć i powinno cię przenieść, oczywiście wszystko zależy od tego jak się dostroisz.

+Quote Post
focus_oobe
post 07.04.2007 - 14:37
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

co bedzie po smierci ciala fizycznego ?..ja mysle w ten sposob :)..
jezeli czas nie istnieje to reinkarnacja, wszystkie twoje wcielenia odbywaja sie jednoczesnie(slowa Darka Sugiera :)) [(w roznych wymiarach czy na roznych czestotliwosciach swiadomosci) twoja wizja raju, parku czy jak tam to sobie nazwiesz kreuje sie teraz w swiecie fizycznym] ..no a co za tym idzie po smierci ciala fizycznego.. w zaleznosci od tego w jaki sposob umrzesz (jezeli smierc przyjdzie nieswiadomie mozesz nie zauwarzyc roznicy i kontynuowac niby fizyczny byt TAM POZA i czekac az ktos cie uswiadomi co sie tak naprawde stalo-jednym slowem przeje*ane heh) ..po smierci bedziesz tym kim teraz jestes, czysta swidomoscia z pamiecia doswiadczen.. zachowana swidomosc podczas smierci i spokojny umysl pozwoli ci przejsc do parku bez wiekszych problemow.. a potem czeka cie tylko WOLNO??, MI?Ó?? i poszerzanie swojej ?WIADOMO?CI:D..

/troche to zakrecone ale to przez to ze sam jestem troche zakrecony hehe.. mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie :).

trzymajcie swidomosc TU i TERAZ! ..pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park