|
  |
Moje Techniki Do Oobe,, dla poczatkujacych. |
|
|
Silverka
|
24.12.2008 - 09:49
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 5613

|
DOBRA.
TUTAJ jest technika, ktora wymyslilam sobie sama i ktora stosuje od paru lat. Prosze mnie nie pytac o technike bo bede odsylac do swojego notatnika, by nie bylo rzadnych watpliwosci ze jej nie opisalam. ; p <cfaniak>
Najpierw klade sie do lozka. Potem oddycham sobie wolno i gleboko, nie szybko bo to tylko przeszkadza w przelykaniu sliny. WOLNO I SWOBODNIE I GLEBOKO. Skupiam sie na tym oddechu caly czas az to mnie wprowadza w silny trans a potem paraliz. Zazwyczaj przy glebokim transie dostaje lekkich wirbacji. Skupiam sie na nich lub na swoim ciele (zalezy od humoru i dnia). jesli skupiam sie na wibracjach to wczuwam sie w nie, ze jestem nimi. Wibracjami i wyobrazam sobie ze rosna. One po kilku chwilach faktycznie rosna. Wkladam w to wiele emocji, jak nie wkladam emocji to najczesciej zasypiam. Dlatego mienie checi oobe jest bardzo ważna, bo to tworzy praktycznie wszystko. Tak samo jak LD. Trzeba miec chęć emocjonalną by moglo dość do LD. 4+1 nigdy na mnie nie dzialalo, dlatego rozumiem czemu na Ciebie nie dziala. Na mne dzialalo to, ze kladlam sie o roznych porach wlasnie wtedy kiedy mialam cheć wyjść z ciala. Wczesniej zazwyczaj jak sie zmuszalam do oobe to tylko spinaly sie mieśnie, ktorych nie moglam rozluznić, dlatego ważne jest nie przymuszanie siebie samego do wyjscia z ciala. Tak samo pozycja. Kladz na taka pozycje by bylo Ci wygodnie nie musisz lezec na plecach i sie przymuszac, jak plecy bola. Zmien pozycje na wygodniejsza to bardzo wazne. Przy niewygodnej pozycji wyjsciowej nie ma szans na osiagniecie oobe.
Moj sposob na osiagniecie LD
Zazwyczaj przed snem uswiadamiam sobie, ze jestem na jawie. Wkladam w to wiele emocji, mowie, sobie ze zaraz ide spac i bede miec LD. Musze miec tego 100 procent pewnosci, i mowie sobie, ze tu mam swiadomosc ziemska a tam inna i inaczej sie funcjonuje, ale bede miec z ta swiadomosc, swiaodmosc stanu rzeczy. Problem wiekszosci jest wlasnie to, ze we snie chca osiagnac swiaodmosc ziemska, i robic to co na ziemi zapominajac to, ze tam jest zupelnie inna swiadomosc i inaczej funkcjonujemy. Odkad to sobie uswiadomilam, czesto miewam LD i wystepuja samoistnie ;)
Powtorze to co wczesniej pisalam.
Jesli czujesz, ze zaczynasz sie wkurzac na o ze CI nie wychodzi, przestan cwiczyc na jakis czas. Rozluźnienie wszystkich mięśni to klucz do sukcesu, by osiągnąć to co się chce (OOBE,WILD,LD). Bo jak spinasz miesnie tylko sie denerwuujesz, a tu potrzebny relax zarowno psychiczny jak i fizyczny. Inaczej sie nie rozluznisz. Pamietaj takze ze technika, ktora podalam, jest moja techika, nie znaczy ze musi wyjść u Ciebie, wiec nie denerwuj się jesli Ci nie wyjdzie, bo kazdy jest inny i musi dojsc do swojej wlasnej techniki. Nie ma jednej optymalnej techniki dla wszystkich, kazdy musi poszukiwac wlasnej, jesli chce osiagnac OOBE, ale nie warto sie poddawac. Jesli masz motywacje, i silny powod to nie przestaniesz cwiczyc, a sukcesy zaczna byc widoczne po pewnym czasie. Warto zajac sie pierw LD. jest latwiej osiagnac, a mozna wyjsc takze z LD do OOBE. Ja tak mialam za pierwszym swym wyjsciem we wrzesniu 2004 roku. Dlatego, nie zrazaj się. Cwicz kilka rzeczy i podpasuj pod siebie, co Ci najlepiej pasuje. Nie poprzestawaj na jednej technice, lacz je. Bo moze akurat tobie bedzie pasowac, metoda liny. Innemu bedzie pasować 4+1. Jeszcze innemu bedzie pasowac kladzenie sie i wstawanie w nocy, nie ruszanie sie z lozka w tym czasie, co sprowadza sie do natychmiastowego paralizu sennego.
Zyczę sukcesow kochani i naprawde nie zrazajcie sie przy paru probach. Trzeba cwiczyc regulanie i miec silna motywacje do wyjscia i przede wszystkim pamiętać dlaczego chcemy wyjść z ciała.
Dawalam juz gdzies tutaj technike moja do OOBE, ale wiele nieporozumien z poczatkujacymi. Prosze do mnie nie pisac w sprawie techniki do OOBE, bo bede odsylac do tego tematu lub do mojego notatnika. WIEC poczatkujacy nie pisz do mnie w sprawie OOBE, LD. Chyba ze masz pytania ktore nie znajduja sie na forum!.
|
|
|
|
|
|
Rasiak-gruz-Astralnybłazen
|
24.12.2008 - 10:20
|
Guests

|
fajnie napisane :),czyli twoim zdaniem trzeba pragnąc LD/OBE?nie wiem może za mało pragnę,i dlatego mi nie wychodzi tzn.ja chyba bardziej się zmuszam do LD,inna sprawa że wyrobiłem sobie nawyk(niezbyt pozytywny),że jak kładę się do łóżka wieczorem to myślę jak by tu już teraz wyjść z ciała,i denerwuję się przy tym,bo chciałbym,kombinuję jak wyjść,myśli różne w związku z tym mi przychodzą do głowy(np.muszę jeszcze dzisiaj wyjść z ciała),prze co nie potrafię się rozluźnić(przede wszystkim umysłowo,psychicznie),a nie potrafię dlatego że nie wyrobiłem sobie takiego nawyku,łózko powinno się kojarzyć z relaksem,ze snem,dlatego najlepiej do łóżka kłaść się wtedy kiedy chcę nam się spać,i wykorzystywać je tylko do snu,wtedy automatycznie powstaje nawyk i skojarzenie łóżko=sen,senność,relaks,wtedy znacznie to zwiększa szansę na LD/OBE :) CYTAT TUTAJ jest technika, ktora wymyslilam sobie sama i ktora stosuje od paru lat i ona zapewne działa,bo jak zaczyna działać to później cały czas działa :) ludzie sobie nie zdają sprawy że na LD/OBE ma wpływ wiele czynników np.pragnienie osiągnięcia wyjścia,senność,pobudzenie,myśli jakie przychodzą do głowy,spokój,relaks,trzeba zapomnieć także na chwilę o problemach i praktykować wtedy kiedy mamy odpowiednie warunki(np.cisza-najlepiej w nocy) zgadzam się z tobą zarówno relaks fizyczny jak i umysłowy,psychiczny,bo nic nam to nie da że będziemy na maxa mieli zrelaksowane ciało,jak np.będziemy starali sie utrzymać świadomość i wejść w paraliż ,a co chwilę będą nam przychodziły myśli do głowy o naszych problemach np.że musi się teraz udać to wyjście,nie można spinać się,nie można się denerwować,najważniejszy jest w tym jak napisałaś relaks fizyczny i psychiczny :),trzeba zapomnieć o swoich problemach,nawet jak np.mamy świadomość że możemy zasnąć i ominąć np.jakieś ważne wydarzenie,ewentualnie można też budzik ustawić żeby w razie czego nas obudził :)
|
|
|
|
|
|
Alex
|
24.12.2008 - 10:56
|
Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 6572

|
Bardzo przydatny topic Silverko :)
A czy można chcieć "za bardzo " ? Moja przygoda z oobe zaczęłą się kilka lat temu, udało m isię wyjśc tylko raz, przypadkiem. wyziębione ciało, dzień, otwarte o czy.. po prostu.. zaczełam rozmyślać, ze ciało to tylko "naczynie", odkleiłam się i uniosłam. potem.. nei wychodzilo mi. porzuciłam trening na 1,5 roku. Teraz.. czuje, ze jestem blisko, ale... nie mogę. Może to przez myśli.. Może przez to, że chcę za bardzo, a może dlatego, ze nawet nie wiem jaki jest astral ? Wyszłam raz, w świecie fizycznym. W dzien. podczas gdy coś mówiłam i miałam otwarte oczy.. sic! nie wiem, co dalej... Może spróbuję z LD :) trochę ak cżłowiekowi przykro, jak widiz ile pracy przed nim :). Ciężko sie nei zniechecać.. Uwielbiam ten stan, kiedy jestem odprężona i zrelaksowana, nie czuję ciała fozycznego, a jednak mam świadomośc, ze wciaż w nim jestem... jestem "moimi oczami" i siedzę w mojej czaszce... Dzisiaj.. miaąłm dziwny sen. Tak jakby ktośm nie budził i chciał wyciągac z ciała ;D, ale to nie było LD, wiec się odwróciłam na drugi bok, burknełam, ze przeceiż zrelaksowana musze być i spałam... ;D
pozdrawiam Alex
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
24.12.2008 - 11:12
|
Dusza Towarzystwa

|
Blazen, nie trzeba pragnac trzeba miec silny motyw, bardzo silna chęć. Naprogramowac siebie ze bedzie sie mialo na 100 % ld, oobe czy co tam. Przeprogramowac sie, ze uda sie osiagnac a nie ze MOZE SIE UDA.
Alex.
Mozna. Przez to wlasnie jest blokada wewnetrzna i chaos mysli, ktore btw w oobe trzeba uspokoic. Chaos myslowy preszkadza w odcieciu bodzcow zewnetrznych, bo skupiasz sie na mysli. Ale jesli jestes w paralu mozna zaczac pracowac nad WIlDEm skupiac sie na myslach az wejdziesz w hipnagogi obrazy senne, wtedy moznanimi sprobowac pomanipulowac. pozdr S.
|
|
|
|
|
|
Zuben
|
24.12.2008 - 12:17
|
Guests

|
tlyko zwykle najpierw sie ma hipnagogie ap otem parlaiż :)
Z tą pewnością chodzi oto by opszukać podświadomość, bo to ona musi być pewna że się uda
|
|
|
|
|
|
Lord Xeon
|
24.12.2008 - 13:44
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 4845

|
Ja uwazam, iz nalezy przyjzec sie procesowi zasypiania. Normalnie zasypiac i zobaczyc jak naturalnie sie odcinamy, wylanczamy. Nie uruchamiac zbytniej swiadomosci, poprostu tak by ten proces byl prawdziwy, doglebny, naturalny, . Poczuc to, a pozniej poczuc, jak trwamy w stanie relaksu, w duzym transie ze swiadomoscia i manipulowac tymi dwoma stanami - snem i transem. Przywolywac jeden i drugi i glebiej schodzic, wyciszac swiadomosc, tak jak zasypiamy, jak sie uda nam wniknac w stan snu przynajmniejz jej odrobiną, taką iskiereczka, to moze sie uda oobe. Tak mi sie wydaje. Zgadzam sie z Silverka, ze trzeba swoja wole w ten proces zaangazowac, i identyfikowac sie z odczuciami typowymi dla oobe, jak wibracje, bo to jakby przypomnienie dla umyslu, gdy jeszcze tla sie resztki swiadomosci, ze te wibracje, ktore trwaja to tez nasza mysl o wyjsciu z ciala, ktora sie w nich zakotwiczyla. Tak samo jak wibracje tak i pisk, szum i inne.
Tak na marginesie jeszcze. Co z Darkiem Sugierem? Czego nie uaktualnia strony? Co u niego? Jest na tym forum? Czego nie podpowiada, nie zdaje relacii? W moim przypadku od niego sie zaczelo, chcialbym od czasu do czasu wiedziec co i jak tam u niego. Wie ktos cos?
|
|
|
|
|
|
|
24.12.2008 - 14:13
|
Guests

|
Darek ma swoje własne forum ;)-na początku tego roku powstało :) www.obeforum.pl -żeby przeglądać trzeba się zarejestrować,ale to fakt ostatnio nawet tam się rzadko(bardzo)wypowiada,od dłuższego czasu nie aktualizuję strony-to fakt :) może wszystko co miał do napisania to napisał,i nie ma teraz potrzeby wypowiadania się :) a na to forum najprawdopodobniej wogóle nie wchodzi :D(albo bardzo,bardzo rzadko) CYTAT Ja uwazam, iz nalezy przyjzec sie procesowi zasypiania. też dobry pomysł :),ale ciężko wyczuć tą granicę :) moim zdaniem OBE/LD najlepiej próbować kiedy jest się sennym :)
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
24.12.2008 - 15:02
|
Dusza Towarzystwa

|
Xeon wpisz w wyszukiwarke obeforum, nie wiem czy darek sie jeszcz tam udziela.
|
|
|
|
|
|
r_m
|
25.12.2008 - 12:12
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 11

|
Silverka dobra technika na ld :)
O ile na oobe mam technikę która jest dobrze opisana w książce Darka i nazywa się koncentracja-przyśnięcie o tyle jeśli chodzi o temat ld zawsze miałem problemy ze znalezieniem czegoś co zadziała na mnie dłużej bardziej losowo wypadała świadomość w snach. Możliwe że ta technika to jest właśnie ta bo od razu mi przypasowała więc przetestowałem ją wczoraj. We śnie rozmawiałem z obcą mi kobietą gadaliśmy o tym że życie we śnie różni się od życia "ziemskiego" jest to bardziej zamglone itp. i że teraz właśnie jestem we śnie bo zasnąłem. Gadałem z nią jeszcze o różnych duperelach. Obudziłem się na chwilę wysikałem się i znowu położyłem z zamiarem zastosowania ponownie tej techniki. Znowu znalazłem się w tym miejscu co wcześniej i tych samych ludzi spotkałem tyle że nie miałem tym razem świadomości ale sen trwał bardzo długo. Sporo się działo i wszystko obracało się wokół tych samych miejsc i osób. Wyglądało to jak normalne życie tyle że we śnie. Już kiedyś miewałem takie długie sny będące jakby drugim życiem widać ta technika tak na moje śnienie podziałała będę ją dalej testował i zobaczymy czy to jednorazowy wybryk czy uda się powtórzyć ld.
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
25.12.2008 - 13:45
|
Dusza Towarzystwa

|
rychu musisz koneicznie opisac ciag dalszy wynikow,chetnie poczytam ;)
|
|
|
|
|
|
Alex
|
25.12.2008 - 15:34
|
Przyjaciel Rodziny

|
Silverko.. gdzie według Ciebei kończy sie granica, między bogata wyobraźnia o świadomym snem.. ? Poczułam ewną fascynację LDkami. Nie zdarzają mi się często. Czy można ze stanu dłebokiego relaksu tak po prrostu wejść w LD ? Wizualizujać sobie np, lot po niebie? Czy trzeba się po prostu "zorientować", gdy samoistnie zacznie się jakiś sen.. ? no i co zrobić, zeby zapanowac nad realistycznym myśleniem ;] tak to bujam w obłokach, a jak przychodzi co do czego, to zamiast przeniknac przez to białe "COŚ" to ja sobei uzmysławiam ze "nie mam ciała" i że leży ono w łóżku, potem się rozpraszam i w ogóle.. Zniechęcam, aodpuszczam, ale potem znowu przychodza wibracjei jest mi tak dobrze, ze próbuje znow. pogłebiam relaks.. ale w którymś momencie pojawia sie ten chaos myślowy o którym wspominałąś. Cięzko to ogarnąć. :) pozdrawiam :)
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
25.12.2008 - 15:55
|
Dusza Towarzystwa

|
Wyobrazanie sobie czegos podczas paralizu to tak zwany WILD, ale moim zdaniem to tylko technika wyjsciowa. Tak samo jak OOBE ladujemy i tak i tak w tak zwanym astralu. Samoistne zorientowanie sie to technika LD.
no i co zrobić, zeby zapanowac nad realistycznym myśleniem ;]
Oddychasz sobie spokojnie w realu. Skupiasz sie na jednej mysli przy tym caly czas, az w koncu inne mysli wyfruwaja a zostaje jedna mysl. To bardzo pomaga w medytacji i w osiaganiu paralizu przysennego.
Silverko.. gdzie według Ciebei kończy sie granica, między bogata wyobraźnia o świadomym snem.. ?
hmm granica. ciezkie slowo, ale namyslajac sie mozna rzecz. Granica jest wtedy gdy wyobrazasz sobie rzeczy ktore sa, i widzisz je dokladnie jakie chcesz widziec, ktore kontrolujesz Ty sama. Swiadomosc inna wlacza sie w momencie gdy zazwyczaj pojawiaja sie inne rzeczy ktore nie sa przez ciebie zrobione..tu koncyz sie granica naszej wyobrazni a dzieje sie realnosc faktyczna astralu, to jest wlasnie piekne.
przeniknac przez to białe "COŚ" to ja sobei uzmysławiam ze "nie mam ciała" i że leży ono w łóżku, potem się rozpraszam i w ogóle..
by nie zasnac trzeba wlozyc jak najwiecej emocji w oobe i probowac nad nimi zapanowac. Wtedy paraliz wystapi napewno i oobe juz latwo.
Nie poddawaj sie. Wiele treningo i nauka cierpliwosci w koncu zostaje wynagrodzona;)
|
|
|
|
|
|
Alex
|
25.12.2008 - 16:16
|
Przyjaciel Rodziny

|
CYTAT(Silverka @ 25.12.2008 - 15:55)  by nie zasnac trzeba wlozyc jak najwiecej emocji w oobe i probowac nad nimi zapanowac. Wtedy paraliz wystapi napewno i oobe juz latwo.
Nie poddawaj sie. Wiele treningo i nauka cierpliwosci w koncu zostaje wynagrodzona;) Ja.. chyba wkładam w nie za dużo emocji.. w pewnym momencie poczułam mocne wibracje, potem lekkosc, paraliz, umioslo mnie, ale.. rozproszylam sie ta myslą o nierealnosci tej sutuacji.. i coś mi mówiło ze nei może się udać.. Czuję, ze mam za malą wiedżę.. te obrazy w ktorych jestesmy z jakas postacia, albo zwierzeciem, czujemy dotyk skóry/ sierci bardzo realistycznie. coś sie dzieje.. .samoistnie, pojawia sie krajobraz... i te wyobrażenia sa bardzo realistyczne.. WILD mówisz.. Co mozna z nim zrobić :)? Nie wiem ,czy to coś Ci mówi, ale osiagam taki stan, ze mysl o ralaksie mnie cofa.. to o czym mam myslec? kiedy juz mam paraliż przysenny, a o oobe wcale nei jest mi łatwo ;D??
|
|
|
|
|
|
|
25.12.2008 - 18:43
|
Guests

|
najlepiej próbować kiedy jest się sennym,bo wtedy prawdopodobieństwo wystąpienia LD/OBE jest bardzo duże :D,z tymi snami to można nieźle kombinować :).WILD podobno najlepiej próbować w nocy po pobudce,bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo wejścia od razu w fazę REM(przed snem WILD jest prawie niewykonalny),jeśli świadomie i podświadomie uwierzycie że zaśniecie i będziecie mieli LD-to tak się stanie :)-możecie pomyśleć sobie przed snem coś takiego:ale fajnie że będę miał dzisiaj świadomy sen,już nie mogę się tego doczekać :D(lub coś w tym stylu)i wmawiać sobie i nastawiać się na to,wysoce prawdopodobne że sie uda ;) a technika silverki jest napewno dobra(jak i każda inna)
|
|
|
|
|
|
Zuben
|
25.12.2008 - 19:01
|
Guests

|
Nie wazne jak ja bardzo sie skupien ajednej myśli i tak pochwili spada namnie lawina innych myśli i podczas hipnagogów/zasypiania trace tą myśl i świadomość
|
|
|
|
|
|
tom
|
25.12.2008 - 20:16
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator

Nr użytkownika: 1435

|
zuben, nie walcz z nimi! :D po prostu pozwól im przepłynąć, co chwila przywołując sie do świadomości tej jednej... na lajcie, powolutku, bez emocji :)
Aloha
|
|
|
|
|
|
Zuben
|
25.12.2008 - 21:25
|
Guests

|
no tak ale predzej czy pozniej zasypiam. relaxuje sie skupiam na tej mysli i chyc budzie i nawt nie wiem kiedy zasnolem
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
26.12.2008 - 07:52
|
Dusza Towarzystwa

|
Alex ne musisz myslec o relaksie,w szystko bylo juz na forum. Nie chodzi o myslenie o relaksacji, tylko o to by sie po prostu jeszcze glebiej relaksowac. To prawddopodobnie nie mysl o relaksacji Cie cofa tylko, pewnie strach. nic a nic nie moze zrobic ci krzywdy.Poszukaj na forum bylo wiele info na forum.
prosze moderatora o zamkniecie tematu to mial byc temat tylko o mjej technice do oobe a nie o tym co robie źle podczas cwiczen oobe..
tom: oki doki :D
|
|
|
|
|
|

|
 |
|