|
|
![]() ![]() |
23.11.2008 - 10:15
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mam oto taką kwestię jak zwykle 4+1 i nie jestem pewien czy to było obe czy świadomy sen:
Położyłem się gdzieś o 22-23, nastawiłem zegarek na 3:30 no i wstałem, rozbudzenie przez godzinę i się kładę na bok nic na wznak nic, potem znów na bok po jakimś czasie czułem wibracje ale takie bardzo malutkie ze dwa może trzy razy, potem znów nic nie pamiętam do momentu kiedy znalazłem się w mieszkaniu moich rodziców, najprawdopodobniej to był LD ale nie jestem pewien, poczułem że jest mi lekko i się uniosłem do góry latałem po pokojach, najbardziej odczuwalne były przeciążenia przy skręcaniu strasznie realne, postanowiłem wlecieć do sąsiadów na dół ale nie mogłem nie wiem czemu, ale uwierzyłem ze mogę wylecieć przez zamknięte okno w kuchni i tak zrobiłem, czułem dokładnie przelatywanie przez okno i różnice temperatur chociaż nie robiła takiego wrażenia jak w realu była obojętna, ale jednak ją czułem, prędkość latania jest niewyobrażalna, leciałem wprost na trzepak stojący przed blokiem i przy nim stanąłem normalnie na nogach, patrzyłem na blok z dołu i okno z którego wyleciałem, nie mogłem uwierzyć, pomyślałem kurde daleko jestem od ciała, czy da się wrócić? Choć nie chciałem jeszcze wracać to przez tą myśl poczułem że już jestem w łóżku. Czy to było Ld czy oobe bo jakoś nie pamiętam jakbym z siebie wyłaził. |
|
|
|
23.11.2008 - 10:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
Przebieg wskazuje na oobe ;-) a myśl o ciele i powrocie zazwyczaj ściąga spowrotem. Często sie ockniesz już w poza. A kwestia oobe/ld/itp naprawde nie ma znaczenia. Jesli chcesz nazywać to we własnym zakresie, tak jak uważasz.
aloha |
|
|
|
24.11.2008 - 20:07
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
OOBE!!;D
|
|
|
|
27.12.2008 - 11:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moim zdaniem było to OOBE ,chociaż jak miałam świadomy sen to też myślałam o obudzeniu i się obudziłam,czasem nie myślałam o obudzeniu a i tak stało się.Różnie bywa.
|
|
|
|
27.12.2008 - 18:17
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Granica pomiędzy obe a ld jest bardzo płynna, ale to było zdecydowanie obe. Pewnie, że można odzyskać świadomość już w poza :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |