Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Głupi Sen Czy Coś Więcej
Nikczemnik
post 29.12.2008 - 23:29
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 5320

Od około tygodnia cierpię na bezsenność. Nie wiem co mam ze sobą zrobić , myślę wtedy o wszystkim i o niczym , o problemach i smutkach ale i o radościach. Ale odbiegam od tematu.

Gdy udaje mi się zasnąć trafiam do pomieszczenia przypominającego klasztor. Leże na swoim łóżku , wokół mnie ciemność , jedyne co widać to oddalone jakby o kilometry małe okno z kratą. Po drugiej , zaledwie kilka metrów od nóg łózka , kraty a za nimi strażnik. Zazwyczaj leże na łóżku i rozmyślam. Myślę o tym samym o czym myślałem gdy sen mnie nie zmorzył.

O dziwo gdy wstaję rano pamiętam wszystko co działo się we śnie. Wszystkie przemyślenia na wszystkie tematy. I według tego co teraz sądzę jest to pusta strefa umysłu w której można robić wszystko wedle uznania (jakby w normalnym śnie nie można było). Ale gdyby brać do bardziej użytkowo. Czyli np. świadoma nauka podczas snu. Pisze to nie by się pochwalić albo się wygadać. Pisze bo chciałbym wiedzieć jak nad tym zapanować. I mam nadzieje pomożecie mi się wreszcie wyspać.

Jeśli ktoś coś takiego opisywał proszę o link.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 30.12.2008 - 08:10
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

Od około tygodnia cierpię na bezsenność. Nie wiem co mam ze sobą zrobić , myślę wtedy o wszystkim i o niczym , o problemach i smutkach ale i o radościach. Ale odbiegam od tematu.\

polecam techniki relaksacyjne, wczoraj nie moglam zasnac do 2:30 w nocy i zaczelam wpadac swiadomie w paraliz i dzis jestem wyspana,

jesli sni Ci ise to regularnie i jesli sie meczysz w tym snię to

a) robic testy rzeczywistosci "czy ja śnię?" dzieki temu pobudzisz swoja swiadomosc, i bedziesz mogl zmienic scenarie snu i robic co chcesz. Byc moze to ejst oznaka twojej bezsennosci, ze boisz sie braku kontroli.

Jesli ten sen sni sie na tyle czesto postaraj wlozyc w niego emocje, zobacz jakie sczzegoly snia Ci sie najczesciej, jesli to jest np lozko i straznik to rob np testy rzeczywistysci gdy siedzisz na lozko lub na krzesle, umysl powinien skojarzyc ze w tej chwili snisz. albo jak mijasz koscioly na ulicy ;) taki znak snu czesto pobudza nas do myslenia i hyc mamy swiaodmy sen
Profile CardPM
+Quote Post
Archangel
post 31.12.2008 - 19:09
Post #3

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5720

Jak relaksacja nie podziala polecam Melatonine
Silverka ma racje. Mozesz doskonale wykorzystac sytuacje do indukcji Lucid Dream (Swiadomego Snu). Oprocz ogolnych reality checks polecam cwiczenie z obiektami ktore tam widzisz jako informatory ze Snisz. Np. wmow sobie gleboko ze kiedy zobaczysz to okno z krata bedziesz wiedzial ze snisz. Kiedy to zadziala we snie wtedy drzwi Dream Reality beda przed Toba otwarte! Wstaniesz z wyra i wyjdziesz na zewnatrz... Poczytaj o technikach stabilizacji LD zeby z podniecenia szybko sie nie obudzic...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic