oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka Pytan ;)
Mateusz8888
post 14.07.2007 - 22:31
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam, trenowalem oobe 2 miesiace (od marca bodajze) ale potem przestalem az do teraz :Pchyba musze zaczynac to wszystko od nowa prawda? zaczynam od poczatku wiec juz 2 dzien, mam juz jako takie doswiadczenie z przed kilku miesiecy ale nie idzie mi najlepiej hehe wiem ze to wymaga pracy, cierpliwosci itd (posiadam te cechy ;)) no i niemoge skupic sie na wizualizacji liny... ;/ a pozatym niemoge utrzymac drgawek dluzej niz 2 sekundy i zaczynam pszystko od nowa poczawszy od blyskow przed oczami (choc wydaje mi sie ze blyski towarzysza mi caly czas ;) i jeszcze wydaje mi sie ze nie slysze tego ''pisku'' w uszach ;/co powinienem zrobic w takiej sytuacji? prosze o odpowiedz :) pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
noizz
post 14.07.2007 - 22:45
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Powinieneś przede wszystkim przestać przejmować się tym, że coś musi być, a czegoś nie może. Każdy jest inny i to, że nie słyszysz pisku w uszach nie znaczy, że jesteś na złej drodze. Ja osobiście pisk w uszach słyszałem tylko raz. Do techniki liny jakoś nie mogę się przekonać (mimo iż próbowałem), spróbuj 4+1. Chyba najlepsza metoda jaka została opracowana i do tego skuteczne. No i przede wszystkim motywacją, musisz jej mieć na prawdę dużo. Inaczej nie pomoże cierpliwość ;)

+Quote Post
obe_jerry
post 14.07.2007 - 23:09
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Posłuchaj.
Stosujesz metode 4+1.
Leżysz czekasz.....ale nie myślisz "hmm teraz powinienem miec pisk w uszach, a teraz drgawki, a teraz wibracje.."... itp. to jest bez sensu.
Nie wmawiasz sobie na co czekasz tylko faktycznie oczekujesz pewnych zmian i reakcji organizmu.
Tak jak poprzednik napisał, kazdy jest inny, a to nie jest jak ktoś kiedyś powiedział mądrze "przepis kucharski na placek" że bez jakiegos składnika nie możliwy jest końcowy efekt.
Mniej myślenia, a więcej motywacji, wiary w siebie.
TY MASZ CHCIEć WYJść Z CIAłA A NIE POCZUC WIBRACJE!
wibry i inne symptomy to tylko taki dodatek, skutek uboczny, nie wiem jak to nazwac.
Czekaj na opuszczenie ciala! tylko tym sie kieruj.

powodzenia

+Quote Post
ciciak
post 15.07.2007 - 09:34
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czy wiesz na pewno po co wychodzisz? Jaki masz w tym cel?

Można nie wizualizować liny - można czuć swoje ręce łapiące się liny i wspinające.

+Quote Post
Ketrab
post 15.07.2007 - 11:15
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(ciciak @ 15.07.2007 - 10:34) *
Czy wiesz na pewno po co wychodzisz? Jaki masz w tym cel?

Można nie wizualizować liny - można czuć swoje ręce łapiące się liny i wspinające.

Ciciak bardzo mądre , to jest właśnie błąd który popełniają nowicjusze , wizualizują zamiast czuć ,
Niektórym cieżko jest to sobie uzmysłowić, poczuć linę .
p.s
Powieś na drzewie linie , połóż się , zamknij oczy ,wyciągnij ręce ,chwyć ją i zacznij się wspinać .Nie mówię tu o żadnych podróżach mentalnych , po prostu zrób to w ŚF ,jak ludzie patrzą to dobrze niech patrzą a nuż ktoś się zapyta po co robisz z siebie pajaca ?

+Quote Post
Mateusz8888
post 15.07.2007 - 11:41
Post #6

Gość Rodziny
*

dzieki chlopaki :) macie racje nie powinienem sie tym przejmowac. Ja codziennie wieczorkiem okolo 23 klade sie na wyrku nastawiam minutnik na 5h, probuje oobe zazwyczaj wieczorem mi sie nie udaje i okolo 4 proboje 4+1 akurat dzis telefon nie zadzwonil ;/ no ale z tego co czytalem wcale nie musze miec zadnych wibracji itd. a wlasnie niemam zadnego celu... narazie staram sie wyjsc - od tak moze podrzuci mi ktos pomysl jaki moge miec cel na poczatku :)

+Quote Post
obe_jerry
post 15.07.2007 - 12:01
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Pytasz o cel??
np. chęć poznania samego siebie
Na początek wg mnie to jest dobry cel, bo dzieki niemu udało mi sie wyjsc za 1 razem =)

+Quote Post
Ketrab
post 15.07.2007 - 12:11
Post #8

Dusza Towarzystwa

Cel? Popęd seksualny jest zajebisty wtedy po drugiej stronie czekają na ciebie same wzrokowo idealne kobitki a jeżeli jesteś kobitką to sam James Bond , Darek podał dobry sposób z masturbacją ,ciekawe ,ciekawe ....

+Quote Post
Mateusz8888
post 15.07.2007 - 12:22
Post #9

Gość Rodziny
*

Ketrab -> rozumiem ze to byl zart :P? a probowales miec taki cel juz ;)? ja do tej pory nie mialem zadnego celu, teraz - mam nadzieje ze on mi pomoze hehe dzieki za odpowiedzi jak bede miec jakies klopoty - zapytam :)

+Quote Post
Ketrab
post 15.07.2007 - 13:41
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Mateusz8888 @ 15.07.2007 - 13:22) *
Ketrab -> rozumiem ze to byl zart :P? a probowales miec taki cel juz ;)? ja do tej pory nie mialem zadnego celu, teraz - mam nadzieje ze on mi pomoze hehe dzieki za odpowiedzi jak bede miec jakies klopoty - zapytam :)

Dlaczego uważasz że żart? Popęd seksualny to najczystsza i najsilniejsza energia , masturbujesz się nie dochodząc do szczytowania a potem próbujesz wyjść ,wiem że to dziwnie brzmi ,może nawet wieje ode mnie
ironią ale pisząc to mam kamienną twarz i proszę nie odpisywać mi abym poszedł do kościoła i zmówił modlitwę za me grzeszące rady choć w Biblii nie ma słowa o masturbacji, to tak swoją drogą . Powiedz mi jak
chęć wyjścia przejawia początkujący ? Sex , latanie , prędkość (Karakan mnie zabije (: ) oczywiście zdarzają się wyjątki jak wyżej wspomniany Karakan (Moderator) którzy wychodzą aby doskonalić ducha i pomedytować sobie w ciszy , choć trzeba zauważyć że nie jest on osobą początkującą (: Na początku też zajmowałem się stukaniem atrap ale to z czasem rodzi pewne wyrzuty sumienia(nie duże) za w taki sposób "zmarnowany" czas .

+Quote Post
noizz
post 15.07.2007 - 14:03
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Poza tym, jeśli już wyjdziesz, to Twoje popędy i tak dadzą o sobie znać. Jak zobaczysz ładną panienkę... to zaczniesz ją po prostu obracać. Będziesz miał ochotę polatać, popodglądać sąsiadów. I nie powinieneś tego traktować w kategoriach "to jest złe" bądź "to jest dobre". To po prostu jest, jest częścią Ciebie i jest zupełnie naturalne. Sam się o tym przekonasz. Po drugiej stronie nie ma kłamstwa i fałszu.

Przekonasz się również jak bardzo społeczeństwo wpływa na Ciebie mówiąc "masturbacja jest zła", "nie chodzenie do kościoła jest złe" i mnóstwo innych. W Poza tych ograniczeń nie ma. A człowiek nie składa się jedynie z chęci osiągnięcia wyższych celów jak rozwój duchowy itd., ale również z przyziemnych, zwierzęcych popędów. Są one częścią Ciebie, trzeba się nauczyć to akceptować. Myślę również, że takie stukanie panienek po pewnym czasie doprowadza do wyciągnięcia odpowiednich wniosków, a tym samym również do rozwoju siebie, własnej osobowości, świadomości.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park