oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Bóg, Przemyślenia.
bobek_balinek
post 23.07.2007 - 07:59
Post #35

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja sie podpisuje pod słowami focusa :)
Myślę podobnie, a co do przeznaczenia.. hm.. wg. mnie nie tylko my sami wobec siebie możemy wpływać na wydarzenia w naszym życiu ze skutkiem w przyszłości.
Co mam na myśli? Inne istosty, te może, które nie wcielone są tutaj, teraz z nami... i mają prawo, mówiąc, cały czas mówiąc... do nas, do podświadomości. Przez co nasza egzystencja wybiera tak, a nie inaczej(czasem wbrew naszym oczekiwaniom). Ale to nadal nasz wybór. Nie sądze by nasza wolna wola była uwarunkowana.. bo przecież Bóg nas zrobił na swój obraz... czyli mamy wybór. I z nim sie liczy każda istota wokół.
// Niby pokręcone ale jakis sens sie doczyta. :)
Go to the top of the page

+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 08:02
Post #36

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(starr @ 22.07.2007 - 20:22) *
Nie wierz we wszystko co czytasz. Poza tym jak się czujesz jako zwierzę hodowlane?

W to akurat wierzę i jest to PRAWDA jak jasny gwint. :D

CYTAT(nerhaa @ 23.07.2007 - 03:04) *
Boga nie ma, Jezus był, ale dzisiaj by raczej miał odsiadkę w więzieniu, albo byłby przywódcą sekty, tak to faktycznie mogło być. A może wcale go nie było??

He he qurde nerhaa dlaczego ty jeszcze nie wychodzisz z tego ciała. He he. Równy gość jesteś. :D

+Quote Post
kamil
post 23.07.2007 - 11:41
Post #37

Dusza Towarzystwa

CYTAT(starr @ 22.07.2007 - 20:22) *
Nie wierz we wszystko co czytasz. Poza tym jak się czujesz jako zwierzę hodowlane?

jak dlugo jeszcze bedziesz sie oklamywal? taka jest prawda a monroe mozna wierzyc na 100%

+Quote Post
luzak067
post 23.07.2007 - 11:46
Post #38

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A ja nie b.ęde teoretyzował i powiem to co wszyscy wiemy. Że tak naprawdę to niewiem czym jest Bóg, jaki on jest. Czy to Jezus czy co innego. Poprostu nikt z was tego niewie. Co do Jezusa nerhaa, to nie mam pojęcia czy był czy go niebyło. Jednak mam do niego szacunek, ponieważ jeśli był, był madrym i uczciwym człowiekem. Na pewno lespzym ode mnie i od ciebie. Budda tak samo, do pięt mu niedorastam. Więc ta gadka o Jezusie jaką ty walnąłeś jest po porstu dziecinna, jeśli nie szczeniacka.

PS: Nie wzynaje żadnej religii, jednak każda ma w sobie pierwiatek madrości, który warto zaczerpnąć.

+Quote Post
Ketrab
post 23.07.2007 - 11:50
Post #39

Dusza Towarzystwa

CYTAT(kamil @ 23.07.2007 - 12:41) *
jak dlugo jeszcze bedziesz sie oklamywal? taka jest prawda a monroe mozna wierzyc na 100%

Haha Kamil ,jeżli wierzysz w 100% w to co pisał Monroe to gratulacje , nikt ci tego nie zabroni , powiedz mi skąd masz taką pewność że ten człowiek sobie tego nie zmyślił , miał prawo , nikt nie był na tyle kompetentny aby kwestjonować jego zdanie .

+Quote Post
twistoid
post 23.07.2007 - 15:49
Post #40

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Panie Kamilu nikt nie zabrania Panu być w jakiejkolwiek hodowli chociaż wątpię żeby miało to jakiekolwiek działanie terapełtyczne:-) pozdrawiam

+Quote Post
starr
post 23.07.2007 - 15:52
Post #41

Guests

Sądze Kamil,ze wierzysz ufnie w każde słowo Monroe'a ponieważ jest on dla Ciebie autorytetem.Zapewne też dlatego, że część doswiadczeń została potwierdzona przez innych podróżników nadając reszcie domniemaną wiarygodność.Bądź jednak ostrożny z takim rozumowaniem ponieważ ktoś kiedys może to wykorzystać
i zacząć wodzić cię za nos.Eh, buntownicy systemu... Uciekając od jednej formy popada sie w drugą.
Trylogie Monroe'a przeczytałem całą bardzo szybko.Szanuję go, jest on dla mnie legendarnym pionierem.Mimo to nie uznaje jako pewnik oraz nie zaprzeczam jego słów.Po prostu w niektórych sprawach bardziej cenię poznanie niż wiarę.
Wracając do autorytetów: pamiętam rozmowę z moim kolegą o klerze.Twierdził, że istnieje teraz jakaś nagonka na księży po to tylko by specjanie zdeptać ostatnie świetości.Dla niego religia i jej podmioty to temat o którym nie wypada mówić źle.Nie mogłem długo opanować śmiechu przypominając sobie pewnych 2 księży z mojego miasta.Pierwszy z nich(już dosyć sędziwy) znany był z tego,że lubił od czasu do czasu utopić trochę szmalu grając w karty.Oczywiście nie przeszkadzało mu to gromić z mównicy wszystkich grzeszników i bezbożników.Drugiego parę lat temu pozbawiono praw kapłańskich po tym jak przyłapano go gdy sie pieprzył z pewna mężatką.Serio! Przypadki skrajne ale autenyczne, ja nie powtarzam plotek.Gdy mówiłem to koledze ten nie chciał mnie słuchać, skrzywił się, machał z rękami jakby wszedł w opary jakiegoś gryzącego dymu.
Szkoda, że nie można obudzić spiącego umysłu tak łatwo jak się budzi śpiącego człowieka np. jednym prostym klepnięciem po policzku.

+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 22:47
Post #42

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

No niemogę ludziska kwestionujecie Monroa?. Fajnie sobie powybierac co pasuje a co nie. OBE cacy krówki beee. W "ZASLYSZANEJ HISTORII" jest tyle emocji i przeżyć RM. Po co miałby to zmyślić. Jeżeli to jest nieprawdą to całą trylogią możemy sobie podetrzec du..

+Quote Post
starr
post 23.07.2007 - 22:59
Post #43

Guests

CYTAT(set.h @ 23.07.2007 - 23:47) *
No niemogę ludziska kwestionujecie Monroa?. Fajnie sobie powybierac co pasuje a co nie. OBE cacy krówki beee. W "ZASLYSZANEJ HISTORII" jest tyle emocji i przeżyć RM. Po co miałby to zmyślić. Jeżeli to jest nieprawdą to całą trylogią możemy sobie podetrzec du..

Ale ja nie mówię tego! Po prostu nie wiem.Troche dystansu proponuję, bo ślepa wiara nie zawsze jest słuszna.Idąc z zakmnietymi oczami mozesz łatwo glebe zaliczyć.Zastanów się
ps wątpie by Monroe kłamał jednak poruszyło mnie te porównanie istoty ludzkiej do trzody hodowlanej. Nie zaakceptuje tego nawet jeśli napisał to Monroe dopóki sam nie odkryję swoja prawde

+Quote Post
amen
post 23.07.2007 - 23:04
Post #44

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

a może jest tak, że nie ma prawdy absolutnej? może poprostu świat jest taki jaki wydaje się, że jest (wg huny) i wtedy każdy ma rację?
Może twórzmy swoje trylogie... życie czeka na nowe historie.

+Quote Post
set.h
post 23.07.2007 - 23:27
Post #45

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

hehe jak to sie mówi mamy 3 rodzaje prawdy
Prawda, Cała prawda i gówno prawda :D

+Quote Post
amen
post 23.07.2007 - 23:37
Post #46

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

ks. Tischner powiedział również: Bóg jest jak muzyka, która cię zaprasza do tańca... Ja to rozumiem w ten sposób, że każdy powinien tańczyć SWÓJ taniec.

+Quote Post
Zbyszek
post 24.07.2007 - 00:09
Post #47

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

My mamy ciala za nasze ciala a ktos dymensje za swoje dymensje.Inna wielkosc inne rozwiazania..

+Quote Post
kamil
post 24.07.2007 - 14:12
Post #48

Dusza Towarzystwa

WIECIE CO CORAZ CZESCIEJ WIDZE TU KLOTNIE. MOZE ZAMIAST BREDZIC NIECH SIE KAZDY WEZMNIE POWAZNIE ZA EKPLORACJE I WSZYTKO BEDZIE JASNE. WIEDZA OPARTA NA WLASNYM DOSWIADCZENIU. NARAZIE NIESTETY CHYBA SIE KRECIMY PO WLASNYM OSPUO JAK SMROD PO GACIACH.MOWIE TEZ O SOBIE ZEBY NIE BYLO. DLATEGO PROPONUJE PODZIELIC TYCH ZAWODOWYCH OBE MANIKOW KTORZY WYSZLI ZA OBSZAR I PODROZUJA DO TAKICH MIEJSC JAKIE OPISYWAL MOEN W TRZECIEJ CZESCI I MAJA POWAZNA WIEDZE I AMATOROW KTORZY JESZCZE BLADZA I PISZA JAK ZAMIENILI KAKTUS W SYFON . Z PRZYJEMNOSCIA BEDE CZYTAL O PODROZACH TYCH PIERWSZYCH I SIE NIE WTRĄCAL, A PRZY OKAZJI DOWIADYWAL SIE RZECZY POZYTECZNYCH.
BLAGAM NIECH TO FORUM NIE ROBI SIE JAK POZOSTALE NA SIECI NIECH GLOS TYLKO MAJA OBE ZAWODOWCY.
POZDRAWIAM

+Quote Post
Ketrab
post 24.07.2007 - 14:21
Post #49

Dusza Towarzystwa

Kamil z twojej wypowiedzi zrozumiałem :Obe zawodowcy gadać . Obe słabi zasrańcy nie gadać albo nawet spadać na drzewo . Tak?

+Quote Post
bobek_balinek
post 24.07.2007 - 14:29
Post #50

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Kamil...dlaczego wdrożasz w społeczność, w której panuje własny, kierujący się własnymi drogami rozwój duchowy politykę ??? To nie jest dobre rozwiązanie....
Ja raczej bym zaproponował, by każdy użytkownik przemyślał swój problem, chęc sięgnięcia po wiedze nie 10 lecz 27 razy.. Tak będzie dobrze dla wszystkich...

+Quote Post
kamil
post 24.07.2007 - 14:51
Post #51

Dusza Towarzystwa

ketrab absolutnie nie to mialem namysli chodzi o to ze robi sie paplanina zamiast madre sprawdzoone wskazowki jak co itd. zadajemy pytanie i sluchajmy od kogos kto dowiedzial sie na wlasnym doswidczeniu odpowiedzi, a nie odrazu 139 teorii a moze to jest tak....... itd PODKRESLAM TEORII nie praktyki

widzicie znowu sie sprzeczamy kurde niecierpie sie klocic

+Quote Post
bobek_balinek
post 24.07.2007 - 15:03
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Heh, mój kolega ma na kłótnie sposób... Wyłączyć PCta i otworzyć książke Sugiera.. :)

Co do Boga.. hm... mi sie produkować już nie chce.. Bo każdy ma własne zdanie.. a wiara jest czymś zbyt osobistym.. by kreować ją na podstawie wniosków innych( Również tym samym Podwarzam ideologie katolicyzmu). Tak ze.. czytajcie wszystko, lecz nie wierzcie we wszystko co czytacie.... Wierzcie to, co doświadczacie... a jako pomoc zapolece wam ksiązke: "Rozmowy z Bogiem". Daje do myślenia.. ale uważam... że wierzyć we wszystko w niej nie należy.. Jedno jest prawdą.... Doświadczenie to coś co mamy za cel... wcielajac sie w mieszkańców ziemi.(Czy jakoś tak..)

Link do xięgi w postaci ebooka:
KOD
http://bartek.ironet.pl/e-books/NDW%20-%20Rozmowy%20z%20Bogiem%201.rar

+Quote Post
kamil
post 24.07.2007 - 15:08
Post #53

Dusza Towarzystwa

CYTAT(bobek_balinek @ 24.07.2007 - 16:03) *
Heh, mój kolega ma na kłótnie sposób... Wyłączyć PCta i otworzyć książke Sugiera.. :)

znam na pamiec :)

+Quote Post
nerhaa
post 25.07.2007 - 21:33
Post #54

Guests

CYTAT(luzak067 @ 23.07.2007 - 12:46) *
Co do Jezusa nerhaa, to nie mam pojęcia czy był czy go niebyło. Jednak mam do niego szacunek, ponieważ jeśli był, był madrym i uczciwym człowiekem. Na pewno lespzym ode mnie i od ciebie. Budda tak samo, do pięt mu niedorastam. Więc ta gadka o Jezusie jaką ty walnąłeś jest po porstu dziecinna, jeśli nie szczeniacka.

Gadka o Jezusie nie jest ani szczeniacka, ani dziecinna. Gdyby żył w dzisiejszych czasach i próbował robić cuda i wprowadzać nową religię, to nie miałby szans - tyle chyba rozumiesz Luzak. Dzisiaj nie ma nowych religii - są sekty. Nie powstanie nowa religia - powstanie sekta i każda wiara w "coś", co zostanie wrzucona do półki "Sekty" jest skazana na pewne skrzywienie i swego rodzaju brak akceptacji większości. Jezus był mądrzejszy???? Kazał wszystkim wierzyć w jakieś cuda, w boga, którego nikt na oczy nie widział. Ilu ludzi zginęło, ginie i zginie przez religię, przez ślepą wiarę w niewidzialne??? Gdyby nie było religii świat byłby dziś piękniejszy! Więc nie pieprz luzak, że puszczam szczeniacką gadkę, bo doskonale wiem co mówię - Jezus i jemu podobni wymyślali i wymyślają niestworzone schematy, za które prędzej czy później giną ludzie, ustalają zasady, które zamiast łączyć, dzielą - gówno wiesz luzak, czy Jezus jeśli żył był mądry i uczciwy - znasz przeszłość?! Nie wiesz co on robił naprawdę, może to wszystko to tylko dobrze sprzedająca się historia, może nie - skąd wiesz, czy on nie był zwykłym oszustem, co???

CYTAT(luzak067 @ 23.07.2007 - 12:46) *
PS: Nie wzynaje żadnej religii, jednak każda ma w sobie pierwiatek madrości, który warto zaczerpnąć.

A dla mnie każda religia ma w sobie pierwiastek zła, który warto wsadzić sobie w...

+Quote Post
amen
post 25.07.2007 - 23:43
Post #55

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

A po co w ogóle cokolwiek wyznawać, po co tracić energię na utzrymywanie i bronienie swoich systemów przekonań? Mieć się za wierzącego czy niewierzącego?Jeśli jestem niewierzący to po prostu nie mówię, nie wypowiadam się na temat czegoś, czego nie ma:) A jeśli w coś wierzę, to nie potzreba mi współwyznawców, moja wiara jest święta, nawet jeśli jestem jeden na świecie, który tak uważa. Nie potrzebuję nikogo przekonywać, zresztą po co. Jednego dnia wierzę (i tworzę rzeczywistość) jednego typu, następnego dnia wierzę w coś innego i słowo również staje się ciałem.
Religia na pewnym etapie rozwoju była niezbędna, chociażby po to, żeby się wszyscy ludzie nie pozabijali. Wielość religii dowodzi jedynie, że na pośrednictwie między Bogiem a czlowiekiem niektórzy robią kasę i mają calkiem sprawny aparat kontroli nad ludźmi, to oczywiste.

+Quote Post

13 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park