|
|
![]() ![]() |
16.01.2010 - 22:15
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Niewiem czy był temat ale mam pytanie
Jeżeli gdy śnimy podobno nasze ciało astralne znajduje się nad nami (unosi się) i podobno gdy się da wstać szybko to sie nie połączy z ciałem fizycznym i można nim kierowac to jest coś w stylu OOBE z LD ale nie w tym rzecz Gdy rano wstajemy i za szybko sie zacniemy poruszać i jest ta ciemność przed oczyma oraz niedowład ciała (paraliż jak by , nie ma czucia i upadamy na łóżko) czy jest to związane z OOBE? |
|
|
|
16.01.2010 - 23:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niewiem czy był temat ale mam pytanie Jeżeli gdy śnimy podobno nasze ciało astralne znajduje się nad nami (unosi się) i podobno gdy się da wstać szybko to sie nie połączy z ciałem fizycznym i można nim kierowac to jest coś w stylu OOBE z LD ale nie w tym rzecz Gdy rano wstajemy i za szybko sie zacniemy poruszać i jest ta ciemność przed oczyma oraz niedowład ciała (paraliż jak by , nie ma czucia i upadamy na łóżko) czy jest to związane z OOBE? Co do pierwszej kwestii to owszem ciało astralne podczas snu unosi się lekko ale nie sądze by próba szybkiego wstania pozwoliła na przeniesienie świadomości w to astralne ciałko. Jedyną drogą jest wcześniejsze osiągnięcie LD. Co do drugiego Twojego pytania, jest to bardziej związane z funkcjami naszego mózgu i mechaniką działania organizmu. Zjawisko to oznacza także iż najprawdopodobniej masz małe szanse na lunatykowanie. |
|
|
|
17.01.2010 - 10:54
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To co melson pisze,w drugim pytaniu. to on mowi o faszywej przebudce. Tak to jest OBE, super slabe , ale jest. Ja tez tak mam, jak bardzo chcesz wstac, ale cialo fizyczne sie nie slucha, to wstajesz innym cialem(np. astralnym). To dobry znak, masz mocno rozbudzone ciala, ale za to moze to byc takze sygnal iz powinines cwiczyc swoja wole, czyli chec wstawania, a takze zadbac o cwiczenia fizyczne. Jeszcze raz, jest to OBE ale takie 5% gdzie wychodzisz na sekundy, i nie oplaca sie tego stanu utrzymywac, cwicz wiecej.
|
|
|
|
17.01.2010 - 16:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Niewiem czy był temat ale mam pytanie Jeżeli gdy śnimy podobno nasze ciało astralne znajduje się nad nami (unosi się) i podobno gdy się da wstać szybko to sie nie połączy z ciałem fizycznym i można nim kierowac to jest coś w stylu OOBE z LD ale nie w tym rzecz Gdy rano wstajemy i za szybko sie zacniemy poruszać i jest ta ciemność przed oczyma oraz niedowład ciała (paraliż jak by , nie ma czucia i upadamy na łóżko) czy jest to związane z OOBE? Isnieje taka możliwość by ciało astralne nie połączyło w pełni z ciałem fiycznym podczas powrotu ale będziesz miał z tego raczej tyko ból głowy lub zle samopoczucie w CF który przechodzi gdy położysz się spać.po drugie takie zrywanie się ze snu narusza w pewien sposób srebrny snur. po trzecie ciało astralne jest w ciele gdzie jego miejsce a podczas snu może być wezwane do wyższej jaźni na spowiedź lub po radę, ta technika nie ma pryszłości, podobnie jak technika 4+1,ciągłość świadomości powinno się szlifować w miare możliwości w czasie dnia, noc radze poświęcić na sen. p.s jedziesz na lotnisko kupujesz bilet,czekasz na samolot cała ta odprawa trwa z 20 minut ,wsiadasz do samolotu,startujesz,oglądasz gazete, nagle samolot zaczyna spadać,wyskakujesz z niego,spadasz, nagle budzisz się u siebie w domu na podłodze,twoje zachwianie równowagi w świecie fizycnym zaczeło się gdy kupowałeś bilet na lotnisku .weź te różnicę czasu pod uwagę . |
|
|
|
17.01.2010 - 21:23
|
|
|
No i nie zgodzę się z przedmówcami, co do drugiego zapytania. Jeżeli dobrze CIę zrozumiałem - po szybkim wstaniu z łóżka - mroczki przed oczami, czasami jak piszesz - ciemność (dużo ich jest), słabo na nogach się czujesz - to wszystko to fizjologia. Leżąc/śpiąc serce nie potrzebuje wykonywać takiej pracy jak podczas całego dnia. Szybkie zerwanie się na nogi z równoczesnym b. niskim poziomem ciśnienia powoduje ww. stany. Po chwili serce przestawia się na wyższe obroty i wszystko wraca do normy. Nie ma w tym nic z oobe.
|
|
|
|
17.01.2010 - 23:16
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jezeli melson, pisze o tym , ze robi to cialem fizycznym i rzuca sie po pokoju i po lozku, to prawda, nie jest to OBE, jezeli dzieje sie w jego "umysle" i nadal lezy grzecznie na lozeczku to jest. I jezeli, rzeczywiscie szarpie sie jak malpa po banana, niech poslucha sie Ketrab i zrezygnuje z tej metody. 4+1 ssie takze, potwierdzam ;p
|
|
|
|
18.01.2010 - 00:15
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Kiedyś listonosza zadzwoniła. Wyskoczyłem z łózka jak z procy, właśnie spałem sobie smacznie. Doszedłem do drzwi , otworzyłem je i runąłem jak długi na podłogę, nie trafiając w mieka listonoszkę. Mówili, ze ze 10 minut mnie cucili, nawet pogotowie przyjechało.
Ocknąłem się na łózko z siniakiem i teraz uważam. Niech się ziemia wali a ja nie wyskoczę więcej z wyrka. Podobnież tak się babka wystraszyła, ze wybiegła na ulice i strasznie krzyczała:) |
|
|
|
18.01.2010 - 21:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem drugie pytanie ale jeśli tak to nadal podtrzymam swoją tezę i zgodzę się z Jagielonem. To tylko fizjologia. Zjawisko odrętwienia, ciemność przed oczami itd. po przebudzeniu. Być może w tym stanie ciało astralne również jest jeszcze "uwolnione", ale od fizycznej strony jest to zupełnie wytłumaczalne. Chodzi o to iż mimo odzyskania świadomości, nasz mózg nie zdążył uruchomić i rozpędzić jeszcze wszystkich funkcji organizmu. Ktoś chyba wspominał nawet o niedotlenieniu. Nawet to może wchodzić w grę, gdyż krążenie jest jeszcze dostosowane do fazy snu, a jak wiadomo to krew odpowiada za transport tlenu do poszczególnych części ciała. Stąd np. ciemność przed oczami, a także i odrętwienie konczyń. Tego samego można doświadczyć szybko wstając z pozycji "na kucka" lub poddając się zbyt dużemu obciążeniu fizycznemu (doświadczają tego niektórzy sportowcy i to wcale nie rzadko).
|
|
|
|
22.01.2010 - 20:10
|
|
|
Z tego co stwierdziłem to chyba raczej zjawisko fizjologiczne.
Jest kolejny problem bo bardzo żadko mam sny.Czy da się coś zrobić aby mieć więcej snów? ćwiczę ld i by się bardzo przydało. P.S. LD miałem chyba raz ale takie na 5 sec ;D |
|
|
|
22.01.2010 - 23:18
|
|
|
Jest kolejny problem bo bardzo żadko mam sny.Czy da się coś zrobić aby mieć więcej snów? ćwiczę ld i by się bardzo przydało. Najbardziej powszechną i znaną mi metodą na "zwiększenie liczby snów" jest zapisywania zaraz po przebudzeniu, tego co pamięta sie ze snu. Nawet jeśli to tylko szczątkowe informacje. Dlaczego napisałem w cudzysłowiu "zwiększenie liczby snów"? Bo bardziej prawdziwym byłoby stwierdzenie: "zwiększenie liczby zapamiętanych snów". Nasza podświadomość za każdym razem błądzi sobie gdzieś tam i świruje. Ale po przebudzeniu okazuje się że do tych przeżyć podświadomych, świadomość nie ma wogóle dostępu. Stąd "brak" snów. |
|
|
|
23.01.2010 - 15:31
|
|
|
CYTAT Najbardziej powszechną i znaną mi metodą na "zwiększenie liczby snów" jest zapisywania zaraz po przebudzeniu, tego co pamięta sie ze snu. Nawet jeśli to tylko szczątkowe informacje. Jest Problem bo ostatnio miałem sen z tydzień temu.Jak wstaje rano to bardzo żadko coś pamiętam. To jest tak jak by mi się nic nie śniło więc jak mam zapisywać skoro ich nie mam? |
|
|
|
23.01.2010 - 15:40
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zapal Calea zacatechichi i salvie biala
|
|
|
|
23.01.2010 - 18:24
|
|
|
Gdy rano wstajemy i za szybko sie zacniemy poruszać i jest ta ciemność przed oczyma oraz niedowład ciała (paraliż jak by , nie ma czucia i upadamy na łóżko) czy jest to związane z OOBE? To jest po prostu szybka zmiana cisnienia w galce ocznej, przez co tracisz wzrok na kilka sekund, a przy okazji kreci Ci sie w glowie i tracisz rownowage. Po co dorabiac do wszystkiego jakas bzdurna ezoteryczna teorie? |
|
|
|
23.01.2010 - 18:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jest Problem bo ostatnio miałem sen z tydzień temu.Jak wstaje rano to bardzo żadko coś pamiętam. To jest tak jak by mi się nic nie śniło więc jak mam zapisywać skoro ich nie mam? Kazdy o czyms sni. Nawet w krotkiej drzemce sie cos sni. Mi kiedys pomagaly afirmacje "bede pamietac we snie ze się' i zaczelam po prostu je zapamietywać ;) |
|
|
|
23.01.2010 - 19:45
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pewne jest , ze wszyscy marzymy, ale ze snem to raczej nie jest pewne. Wielokrotnie marzyłem sobie ,znaczy myślałem w czasie spania. Nie wytwarzałem treści astralnych, mając jedynie myślowe rozmyślanie, w mentalu sobie coś tam drzemałem.
Nie dawało się to prawie w ogolę zapamiętać:( Taka zabawa z przemyśleniami , gdy tysiące rożnych pomysłów przelewa się przez głowę i nie wiadomo po paru godzinach o czym się myślało , a nawet ze się myślało. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |