oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Mój światopogląd
Zielarz Gajowy
post 06.04.2010 - 15:51
Post #43

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Witam

Zawsze będę powtarzał jedno wg mnie podstawowe zdanie. Jesteśmy cywilizacją, której trzecie oko jest zamknięte i dlatego wielu spraw nie rozumiemy, ale najważniejsze, że staramy się zrozumieć. Starożytne cywilizacje opisały bardzo dokładnie swoją przeszłość. Sumerowie nie pisali, że pochodzą od neandertalczyka, ale pisali o Annunaki. Osobicie wierzę starożytnym przekazom a nie współczesnym plotkom. Ewolucja biologiczna to jedno, ale ewolucja świadomości to zupełnie co innego. Czy nad świadomość mogła powstać w wyniku ewolucji człowieka jaskiniowego jak twierdzi się powszechnie. Kilka milionów lat ewolucji jaskiniowego człowieka, który stwierdza, że czas wyjść z jaskini i co robi? Wymyśla wiedzę tajemną i buduje Wielką Piramidę w Gizie.

Wielka Piramida miała złocony piramidion, którego obecnie brakuje. Tak jak w symbolu z wszechwidzącym okiem. Wszechwidzące oko to trzecie oko. Spirytualny trójkąt: szyszynka, przysadka mózgowa i medulla oblongata. Ten trójkąt odpowiedzialny jest za otwarcie trzeciego oka. Ostatnio dowiedziałem się, że szyszynka dziwnym zbiegiem okoliczności przypomina budową Wielkiej Piramidy.

Wiedziałem, że geneza ludzkości jest zakłamana. Dowody w postaci istnienia nad świadomości, cywilizacji z otwartym trzecim okiem, Wielka Piramida, wiedza starożytnych nie pozostawiają złudzeń, że w czasach człowieka jaskiniowego i przed nim działo się wiele i Lobsang Rampa wszystko to opisuje. Tajemnice Himalajów też zdradzają wiele. Ziemia ma około 4 miliardów lat a historia cywilizacji tylko 7 tysięcy. Mam wierzyć, że starożytne cywilizacje zmyślały swoją przeszłość?

Ostatnio zastanawia mnie taka sprawa. Niedługo zaczniemy prawdziwy podbój kosmosu. Kiedyś znajdziemy planetę z atmosferą lub sami wytworzymy atmosferę. Jeżeli taka planeta nie będzie miała roślinności to sami zasadzimy pierwsze rośliny, drzewa itd. Jaką mamy pewność, że kilka miliardów lat temu tak samo nie stało się z Ziemią. Cywilizacje ogrodników istnieją.

Jeżeli mam wyobrażać sobie wszystko to nie ma czegoś co nie istnieje. Jest wszystko. Jest absolutne dobro i jest absolutne zło. Jedno bez drugiego nie istnieje. Są planety, gdzie jest tylko dobro, ludzie są szczęśliwi i są planety, gdzie panuje tylko zło. Jest Ziemia, gdzie dobro i zło wymieszało się. Są "ludzie", którzy żyją pod wodą i tacy którzy latają. Są czarodzieje i prości ludzie.

Zauważcie ile na Ziemi jest ziół, grzybów halucynogennych. Może one same z siebie nie powstały. Może ktoś je zasadził na Ziemi tak jak my zakładamy ogródki przydomowe. Może ktoś hodował neandertalczyka tak jak my hodujemy rybki w akwarium. To tylko inna skala.

Kiedyś czas liczony był w eonach - wielkich cyklach kosmicznych a teraz mamy zegarek na ręku i kwadrans akademicki. Kiedyś zbudowano megalityczny kalendarz Stonehenge a teraz mamy kalendarz w postaci kilku kartek z gołymi babami na ścianie. Majowie mieli trzy kalendarze. Byli dostrojeni do cyklu kosmicznego a my jesteśmy roztrojeni. My - nasza cywilizacja z hamburgerem w ręku. Nie wrzucam nas do jednego wora z szamanami, siddha itp.

Siddha potrafią medytować w jaskiniach nawet tysiące lat przechowując wiedzę. Zastanawiam się, gdzie on jest w tym czasie skoro zostawił tutaj tylko ciało fizyczne do którego może powrócić nawet po tysiącach lat?

Nie wiem czy nawiązałem w jakiś sposób do tematu, jeśli nie to przepraszam. Mam wrażenie, że nasza cywilizacja to drzewo bez korzeni. Chcemy podbijać kosmos a zapomnieliśmy kim jesteśmy.

Im dalej patrzysz w przeszłość, tym dalej widzisz przyszłość. Winston Churchill

Pozdrawiam
Zielarz Gajowy
Go to the top of the page

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park