Umiecie Cofnac Sie Do Przeszlych Wcielen?, Do tych, ktorzy wierza w reinkarnacje |
|
|
inya
|
13.03.2009 - 21:23
|
Guests

|
Ja kilka razy cofnelam sie do mojego przeszlego wcielenie (tego ostatniego pewnie, ewentualnie przedostatniego - XX wiek) poprzez autohipnoze. Najpierw trzeba sie bylo rozluuuuuuuuznic, a potem zaczal sie taki jakby "sen", w ktorym bylam ta osoba z poprzedniego wcielenia, a czasem widzialam ja (siebie?) z boku - zupelnie jak we snie. Czy cofanie sie do przeszlych wcielen to tez rodzaj OOBE? Dodam jeszcze, ze bedac w poprzednim wcieleniu opowiadalam o tym, co robie w obcym jezyku, w ktorym wymawialam twardo "r", czego w tym zyciu nie potrafie...
|
|
|
|
|
|
MrocznyHipis
|
13.03.2009 - 22:06
|
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 4446

|
w tym temacie polecem książkę "Życie przed życiem" Raymonda Moody. Jest tam też intrukcja autohipnozy. Temat bardzo interesujący. Mogłabyś opowiedzieć o Twojej regresji w przeszłe życie?
|
|
|
|
|
|
MrocznyHipis
|
14.03.2009 - 11:29
|
Gość Rodziny

|
poprawka, chodziło mi o hipnoze. W sumie można osiągnąć nią bardzo dużo. Ale trzeba uważać. W książce opinasany byl przypadek hipnozy przez telefon, była tak głęboka, że nie dało się wybudzić tej osoby. Problem był w tym że w tej chwili przeżywał w tej regresji straszne wydarzenie. Chyba pare chwil przed swoją śmiercią. W takich sytuacjach można zrobić sobie nawet krzywde.
|
|
|
|
|
|
inya
|
14.03.2009 - 15:06
|
Guests

|
CYTAT(MrocznyHipis @ 13.03.2009 - 23:06)  w tym temacie polecem książkę "Życie przed życiem" Raymonda Moody. Jest tam też intrukcja autohipnozy. Temat bardzo interesujący. Mogłabyś opowiedzieć o Twojej regresji w przeszłe życie? Dzieki, czytalam te ksiazke. Na jej koncu jest zalaczona instrukcja autohipnozy, to wlasnie z niej skorzystalam.
|
|
|
|
|
|
MrocznyHipis
|
14.03.2009 - 15:31
|
Gość Rodziny

|
CYTAT Niestety taka hipnoza bywa niebezpieczna. Najlepiej mieć hipnotyzera obok siebie. Wtedy jest pewne, że w razie czego on zrobi to co trzeba. A nie dość, że człowiek się dobrze na tym nie zna to sobie bardziej może zaszkodzić. Ja wolę bardzo dużo posiedzieć w tym temacie i jak najwięcej się o tym dowiedzieć, a nie robić od razu tych rzeczy... Oczywiście. W Polsce podobno można chodzić na terapie regresjii, ale za to trzeba dużo płacić. CYTAT Dzieki, czytalam te ksiazke. Na jej koncu jest zalaczona instrukcja autohipnozy, to wlasnie z niej skorzystalam. Bardzo ciekawa lektura. Ale jeżeli nie uważasz tego za zbyt osobiste to mogłabyś opowiedzieć o swoich regresjach. tak po za tym za którym razem udało Ci sie wprowadzić w stan hipnozy? Czy pomagał Ci w tym ktoś, czy nagrawałaś się na dyktafon?
|
|
|
|
|
|
inya
|
14.03.2009 - 15:42
|
Guests

|
CYTAT(MrocznyHipis @ 14.03.2009 - 16:31)  Oczywiście. W Polsce podobno można chodzić na terapie regresjii, ale za to trzeba dużo płacić.
Bardzo ciekawa lektura. Ale jeżeli nie uważasz tego za zbyt osobiste to mogłabyś opowiedzieć o swoich regresjach. tak po za tym za którym razem udało Ci sie wprowadzić w stan hipnozy? Czy pomagał Ci w tym ktoś, czy nagrawałaś się na dyktafon? Sama sie nagralam na magnet i puscilam sobie formulke zamieszczona na koncu ksiazki. Kiedy juz sie cofnelam, nagralam sie na magnet. Jednak wkrotce potem zdecydowalam sie skasowac nagranie (bylo po hiszpansku, wtedy nie znalam w ogole tego jezyka, teraz sie go ucze, ale to tak na marginecie:) Cofnac udalo mi sie za 1-szym razem. Najpierw poczulam jakbym sie unosila, potem zaczal sie "sen" o moim przeszlym wcieleniu. Widzialam fragmenty tego zycia od dziecinstwa do smierci. W niektorych momentach odczuwalam nawet bol. Warte nadmienienia jest, ze w przeszlym wcieleniu, jesli moje doswiadczenie z cofnieciem sie mozna uznac za wiarygodne, przezylam smierc kliniczna. Szlam wtedy przez dlugi korytarz, na koncu ktorego bylo swiatlo. Jednak wczesniej znajdowaly sie drzwi, ktore byly jeszcze wtedy zamkniete dla mnie. W poprzednim wcieleniu byla ateistka, a mimo to widzialam w smierci klinicznej swiatlo i korytarz. Nie moge napisac kim bylam, bo ta osoba byla dosyc znana... CYTAT(Paul 023 @ 14.03.2009 - 12:54)  Niestety taka hipnoza bywa niebezpieczna. Najlepiej mieć hipnotyzera obok siebie. Wtedy jest pewne, że w razie czego on zrobi to co trzeba. A nie dość, że człowiek się dobrze na tym nie zna to sobie bardziej może zaszkodzić. Ja wolę bardzo dużo posiedzieć w tym temacie i jak najwięcej się o tym dowiedzieć, a nie robić od razu tych rzeczy... Ja robilam to sama i sie udalo. Nic sie nie stalo. Chociaz jakis czas pozniej widzialam ducha osoby, ktora bylam w poprzednim wcieleniu w swoim pokoju z niezadowolona mina, zblizyla sie troche w moja strone i zniknela. tom: uważaj co czynisz, pewna zasada jest na KAŻDYM forum. Nie postuj dwa razy pod rząd, masz opcje edytuj i wtedy zmieniasz/rozszerzasz poprzedni post.
|
|
|
|
|
|
ulcia
|
14.03.2009 - 21:11
|
Przechodzień
Nr użytkownika: 6928

|
hmm, ja zawsze bardzo się interesowałam tym tematem(tzn. reinkarnacji i poprzednich wcieleń) i bardzo bym chciała przeżyć taką regresje do swojego poprzedniego życia. Mam pytanko, inya, czy po przebudzeniu się pamiętałaś wszystko co się wydarzyło, czy dowiedziałaś się dopiero z nagrań?
|
|
|
|
|
|
inya
|
14.03.2009 - 22:01
|
Guests

|
CYTAT(ulcia @ 14.03.2009 - 22:11)  hmm, ja zawsze bardzo się interesowałam tym tematem(tzn. reinkarnacji i poprzednich wcieleń) i bardzo bym chciała przeżyć taką regresje do swojego poprzedniego życia. Mam pytanko, inya, czy po przebudzeniu się pamiętałaś wszystko co się wydarzyło, czy dowiedziałaś się dopiero z nagrań? Po przebudzeniu pamioetalam, ale teraz, z uplywem czasu pamietam juz coraz mniej z moich podrozy do poprzedniego wcielenia. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
GdaJan
|
14.03.2009 - 23:35
|
Członek Rodziny

Nr użytkownika: 6922

|
CYTAT(landryna210 @ 14.03.2009 - 21:28)  Może to głupie,ale mam nadzieję,że reinkarnacja nie istnieje.Możliwe,że oszalałam,ale gdy o tym myślę czuję strach,smutek itp Nie wiem dlaczego.Może dlatego ,że już nigdy nie zobaczę moich bliskich...chociaż wiem,że i tak bym ich nie pamiętała.Liczę na to,że po śmierci spotkam wszystkich ,których kochałam i w to wierzę... Hmm dziwne. Proponuje przestudiowanie większej ilości informacji na temat reinkarnacji. Nie sądze, że wiem wszystko na ten temat, aczkolwiek, pomiędzy reinkarnacjami masz czas na wiele rzeczy, właśnie między innymi spotkanie z ukochanymi. Reinkarnacja nie wyklucza tego co napisałaś :)
|
|
|
|
|
|
MrocznyHipis
|
15.03.2009 - 11:47
|
Gość Rodziny

|
inya dzięki Ci za to. W krótce postaram się też tak zrobić i zdam relacje z tego. A próbowałaś robić jeszcze jakieś "cofnięcia"?
|
|
|
|
|
|
inya
|
15.03.2009 - 19:07
|
Guests

|
CYTAT(MrocznyHipis @ 15.03.2009 - 12:47)  inya dzięki Ci za to. W krótce postaram się też tak zrobić i zdam relacje z tego. A próbowałaś robić jeszcze jakieś "cofnięcia"? Robilam w sumie kilka rzy, ale zawsze cofalam sie do tego samego wcielenia. Kilka dni po cofnieciach zobaczylam osobe (jej ducha?), ktora bylam w poprzedmim wcieleniu w moim pokoju. Stala przy drzwiach, nastepnie zrobila kilka krokow w moja strone i zniknela. Wtedy sie troche przestraszylam i zaprzestalam autohipnozy. Jednak niedawno snilo mi sie, ze sie cofnelam do innego (juz naprawde poprzedniego mojego) wcielenia, w ktorym zostalam zamordowana w wieku okolo 10 lat. To byl jednak nieswiadomy sen, nie staralam sie poprzez sen cofnac do poprzednich wcielen ani zrobic autohipnozy na jawie...
|
|
|
|
|
|
Misia
|
15.03.2009 - 19:09
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 3881

|
Można podczas oobe stworzyć/ znaleźć lustro i przywołać w nim jakieś wcielenie. Jak zobaczycie obcą buzię w lustrze, która nałoży się na waszą, wtedy należy do niego wskoczyć a przeniesie was prosto w realia z tamtego wcielenia i przeżyjecie sobie kawałek życia tej osoby. Sprawdzone przeze mnie - działa.
|
|
|
|
|
|
inya
|
16.03.2009 - 15:20
|
Guests

|
CYTAT(Misia @ 15.03.2009 - 20:09)  Można podczas oobe stworzyć/ znaleźć lustro i przywołać w nim jakieś wcielenie. Jak zobaczycie obcą buzię w lustrze, która nałoży się na waszą, wtedy należy do niego wskoczyć a przeniesie was prosto w realia z tamtego wcielenia i przeżyjecie sobie kawałek życia tej osoby. Sprawdzone przeze mnie - działa. Kilka razy, po zastosowaniu autohipnozy widzialam w lustrze osobe, ktora bylam w poprzednim wcieleniu, zamiast wlasnego odbicia. Przyznaje, ze to mne nieco wystraszylo. Po zaprzestaniu autohipnozy juz jej nie zobaczylam.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|