oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Po prostu OBBE, Czy ktoś z was przeżył już wyjście poza ciało?
zchizma
post 10.01.2007 - 17:42
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Tyle sie o tym tutaj mowi, piszecie, ze macie rozne stany a czy ktos z was juz wyszedl ? :) Jesli tak to co robiliscie i czy sie baliscie?
Napiszcie cos o tym
Go to the top of the page

+Quote Post
igor
post 10.01.2007 - 18:42
Post #2

Przechodzień

Notatnik

Właśnie niech ktoś o tym opowie !ja też od niedawna próbuje wyjść ale mi się nie udaje!!!Napiszcie coś o swoich wrażeniach!!!

+Quote Post
LightRevan
post 10.01.2007 - 19:09
Post #3

Członek Rodziny

Notatnik

Mi się udało wyjść tylko 3 razy na kilka sekund, ponieważ wystraszyłem się i od razu obudziłem :P. Muszę jeszcze pokonać barierę strachu :D Tym wibracjom naprawdę można bardzo łatwo się poddać. Są przyjemne.

Ten post edytował LightRevan 10.01.2007 - 19:11

+Quote Post
Nożownik
post 10.01.2007 - 20:31
Post #4

Przechodzień

Notatnik

Faktycznie w internecie wiele jest wiadomości jak przejść do oobe itp. ale co dalej co się potem dzieje w jakim świecie się znajdujemy itd. Jestem zupełnie nowy dziś rano przypadkiem dowiedziałem się o tym zjawisu i szalenie mnie to zainteresowało. Proszę o odpowiedź na moje pytania bo chętne rozpoczoł bym próby i próbował praktykować oobe ale chciałbym się nieco więcej na ten temat dowiedzieć piszcie na moje gg 9843247 MAM wiele pytań ;)

+Quote Post
flyer
post 10.01.2007 - 20:31
Post #5

Członek Rodziny

Notatnik

ja wychodzilem bardzo duzo razy spontanicznie ale wtedy jeszcze nie widzialem ze to obe kiedys sie tego balem. czesto lapie mnie paraliz i wszystkie moje sny sa swiadome ale dopiero niedawno dowiedzialem sie ze swiadomymi snami mozna kierowac. zaplanowanych wyjsc udalo mi sie 3 ale to bylo po kilka wyjsc jednej nocy mialem 3 noce ze kilka razy wyszedlem. za kazdym razem wychodzilem inna techniak raz z paralizu raz z ld a raz w taki sopsob jaki ktos napisal na tym forum zeby rano jeszcze raz zapasc w sen. probowalem tez przez relaksacje ale to nic nie daje.

+Quote Post
Militar
post 10.01.2007 - 22:11
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

obe nie miałem ale miałem świadome sny wielokrotnie bez żadnych rewelacji w stylu wibracje czy wszechogarniajacy strach. nadchodził po prostu moment ze ciało zasypiało a jeśli umysł był zmotywowany i czujny przechodziłem przez punkt zero czyli ok 2 sek. utraty przytomności i pobudka po drugiej stronie.

+Quote Post
firmasons
post 10.01.2007 - 22:16
Post #7

OBE Maniak 65

Notatnik

Juz pare razy mi sie zdarzylo ze po swiadomym wywolywaniu oobe bylem bardzo blisko mozna powiedziec ze stalem jedna noga po drugiej stronie lecz zawsze odczuwam strach. To jest najgorsza moja bariera :/.

+Quote Post
nerhaa
post 11.01.2007 - 00:56
Post #8

Guests

Ja krótko i zwięźle:P

masa świadomych snów ale to już przeszłość

2 spontaniczne oobe

około 3 razy jedną nogą tam i raz na ułamek sekundy miałem wyskok z ciała i spowrotem.

Jeśli zaliczyć przeskoki świadomości podczas przysypiania w autobusie (w dłuuuugiej drodze), to oobe miałem kilkadziesiąt razy:P

I u mnie nie ma strachu, tylko problemem jest koncentracja - albo się rozpraszam, albo zasypiam w głębokim transie - a nowicjuszom polecam najpierw książki tu zamieszczone oraz kippin.pl jeśli dobrze pamiętam.
---------------
Czat nadal martwy...
---------------

+Quote Post
Kazarossi
post 11.01.2007 - 11:18
Post #9

Członek Rodziny

Ja też sie nie boję - raz tylko sie przestraszyłem ale o tym dam nowy temat jak znajde trochę czasu. Ostatnio jak miałem LD czy OOBE (bo tego do tej pory nie wiem) raczej byłem strasznie ciekawy i wręcz szczęśliwy - ale żeby się bać?? Ludzie - skoro tyle o tym czytacie i nie pragniecie niczego innego to chyba jesteście świadomi swoich czynów - więc skąd strach?? Większość moich prób pada przez to ze jestem tym zbytnio podekscytowany i zamiast trwac w wyciszeniu to ja sie niecierpliwię ( mało ze nogami nie tupię) :)

+Quote Post
zchizma
post 11.01.2007 - 18:56
Post #10

Gość Rodziny
*

Notatnik

No super. A jak ja sobie wmawiam, ze sie nie boje, no bo niby sie nie boje, to moze sie zdarzyc tak ze przy wychodzeniu sie (ze tak powiem) zlekne ? Mial ktos cos takiego ?

+Quote Post
Lukasz
post 11.01.2007 - 19:29
Post #11

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Dobra obrona na strach jest jednak wiedza, Czytalem wiele opisow w ktorych OOBEnauci opowiadaja ze miali wiele dziwnych i niekiedy strasznych przezyc ale nie wrocili do CF tylko zostali w Astralu, bo wiedzieli jak sie w danej sytuacji zachowac lub jak postapic. Jednak same wmawianie nie wystarczy bo bedzies zmial tylko swiadomosc a nie wiare w to ze sie nic nie stanie.

+Quote Post
zchizma
post 11.01.2007 - 19:46
Post #12

Gość Rodziny
*

Notatnik

Czyli troche racjonalizmu nie zaszkodzi :) No i ok

+Quote Post
Hubert:)
post 11.01.2007 - 20:21
Post #13

Członek Rodziny

Notatnik

tak sie wydaje że strach to nic takiego i można wytłumaczyć sobie to wszystko racjonalnie. Ale jeśli chodzi o mnie było bardzo strasznie. Za pierwszej próby było tak strasznie że powiedzialem sobie "Nigdy więcej" i zaprzestałem na jakiś miesiąc. Chodzi o to że poczyłem czakryt w szyi, trudniej mi sie oddychało, potem doszło do tego że nic nie widziałem a oczy miałem otwarte. Do tego wszystkiego paraliż i pisk w uszach. Teraz łatwo mi sie o tym pisze ale wtedy to było straszne. Teraz wiem o wiele więcej, ale podświadomy strach chyba zostanie. Dopóki nie wyjdę z ciała :)

+Quote Post
OOOOOOO
post 30.12.2007 - 19:12
Post #14

Guests

CYTAT(zchizma @ 10.01.2007 - 17:42) *
Tyle sie o tym tutaj mowi, piszecie, ze macie rozne stany a czy ktos z was juz wyszedl ? :) Jesli tak to co robiliscie i czy sie baliscie?
Napiszcie cos o tym

TAK,
Ja wylazłem i to nie raz z cielska swego jakże ukochanego. Co robiłem by to osiągnąć? Nic. Po prostu naczytałem się Monroe i tyle. Zasnąłem pół-świadomie z mętlikiem OBE-myśli i KTOŚ mnie wyszarpał z płytkiej na głęboką fazę dostrojeniową nad ranem.Czy się bałem? TAK. Co robiłem? A pobeczałem się ze szczęścia...
OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl

+Quote Post
tomala72
post 19.03.2009 - 14:37
Post #15

Gość Rodziny
*

Notatnik

Dzisiaj wyszedłem pierwszy raz. Poprzednie próby kończyły sie tylko na wibracjach i im były większe tym bardziej sie bałem. Ciarki na całym ciele i po wibtracjach. Ale dzisiaj było inaczej. o północy sie połozyłem i świadomoe chciałem oobe osiągnąć...czyli tak jak w podręczniku....relaks, zamknięte oczy..zero myśli...cytryna, dzwi..i takie tam....ale nic Kilka razy zasypiałem i sie budziłem i nic. Rano moja dziewczyna wuchodziła do pracy i sie przebudziłem. zapaliłem i sie położyłem z mysla nie zeby wychodzić tylko sie przespac bo w nocy mało spałem. Zadnego skupienia, mysli, wizualizacji i nagle oobe samo z siebie. Bez żadnego paralizu dostałem wysokich wibracji i hipnagogów dzwiękowych jak nigdy. Byłem całkiem świadomy tego co sie dzieje ale nie nabywszy jeszcze strachu przez całą procedure wprowadzanie sie w ten stan metoda na bok wyszedłem. Czułem dokładnie to...cięzko to opisać. FC lezało na brzuchu a ja przekreciłem sie o 90 stopni na prawy bok. Taki leciutki niczym piórko. Obraz przed oczami zaczał mi sie powoli wyostrzac i ujrzałem męska twarz,Nie przestraszyłem sie , ale szybkośc z jaka to sie stało i zaskoczenie że nie chciałem a mam nie pozwoliła mi wstac z łóżka i powolutku delikatnie wrociłem do ciała. Czułem to tak wyraznie, że nie mam żadnych wątpliwośći. Wiem że byłem poza. Ocknąłem sie na chwile i pomyslałem że spróbuje jeszcze raz. Momentalnie wibracje nie z tej ziemi i znowu te dzwięki...straszne?...teraz juz nie. Chciałem unieść sie tym razem do góry. Momentalnie uniosły mi sie nogi a potem całe ciało oprócz głowy. Nie wiedziałem co robić...brak chyba doświadczenia spowodował że nie wykorzystałem okazji ale to w koncu pierwszy raz...hustawka?. helikopter?..nie wiedziałem co zrobic żeby sie całkiem uwolnić. Stało sie to tak szybko że sie nie spodziewałem. Powoli opuściłem sie do swojego ciała bez żednego bólu o którym to niektórzy piszą, ze wystepuje podczas powrotu...może nie o bolu ale o tym że jest nieprzyjemne. Dla mnie to było bardzo przyjemne i żałuje że nie udało mi sie chociaż wstać
Pisałeś o strachu. Nie wiem czy jest ktoś kto sie nie bał za kilkoma pierwszymi razami. Ja sie bałem jak nie wiem co. W końcu na siłe pakujemy sie w coś nieznanego...sfere duchów które od wieków strasza ludzi w filmach czy babcinych opowiadaniach.To były moje czwarte wibracje. pierwszych trzech sie bałem...i tych dzwięków...brrrr....ale trzeba tego kilka razy doświadczyć żeby sie z tym oswoić.
jak chcesz to podam Ci nr gg i powiem jak to wygląda czy wyglądało w moim przypadku bo kazdy może miec inaczej. bo nie chce pisac tu poematów ale sam wiesz ze trudno takie doświadczenie opisac w kilku słowach. Pozdrawiam i zahcęcam do prób bo naprawde warto

+Quote Post
tomala72
post 19.03.2009 - 14:43
Post #16

Gość Rodziny
*

Notatnik

GG 8592222

ooo nie spojrzałem na date....to stary wątek:D......niemniej gg akualne. zapraszam

tom: zasada znana na wszystkich forach : nie postujemy pod samym sobą. Po co umieszczasz swoje gg w ogóle? za posty ostrzeżenie

+Quote Post
Szopen
post 31.03.2009 - 17:22
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A Ja od siebie polecam takie cudo na forum jak notatniki/blogi bo tam zamieszczamy swoje doznania i przezycia (jesli nie w jakims fizycznym zeszyciuku czy na wlasnym blogu). Na strach najlepsza rada: MILOSC :). Strach i Milosc nie maja prawa istniec na tych samych poziomach. Wystarczy pokochac strach i znika :p

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park