Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Trzecie Oko Pomaga W Oobe, Jeden ze sposobow pomagania sobie w opuszczaniu ciala
inya
post 17.03.2009 - 14:41
Post #1

Guests

Kazdy posiada trzecie oko. Tak wiec kazdy, kto jeszcze tego nie zrobil moze je "obudzic", podobnie jak kazdy moze nauczyc sie wychodzenia z ciala. Zaobserwowalam na podstawie wlasnych doswiadczen, ze patrzenie trzecim okiem przyspiesza i ulatwia wychodzenie z ciala. Po jego "otwarciu" (majac zamkniete nasze "zwykle", "ziemskie" oczy i lezac rozluznionym) od razu widac przestrzen, a zaraz potem nastepuje opuszczenie ciala.
+Quote Post
Typ
post 17.03.2009 - 15:22
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6627

Ach ,właściwie to dlaczego syfisz forum ??

Może i pomaga ,ale co z tego ?Nie każdy potrafi to w pełni wykorzystać ,wolimy stare sprawdzone metody.

A ja zaobserwowałem ,że jak korzysta sie z wyobraźni (to chyba zmysł astralny ?) ,to też jest łatwiej i można mieć mentalki

Yeah
Profile CardPM
+Quote Post
mars
post 17.03.2009 - 16:01
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 4745

Rozwijanie samego trzeciego oka nie jest dobrym pomysłem, bo może zaowocować niepożądanymi skutkami ubocznymi. Wiem coś o tym... Bądź co bądź, trzecie oko to przecież szósta czakra, a je należy rozwijać "od początku".
Profile CardPM
+Quote Post
podróżujący
post 17.03.2009 - 19:19
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 4472

z czakrami przy oobe należy dać sobie spokój, aczkolwiek kto chce to może umilić sobie czas ich ,,otwieraniem,, a tak ogólnie to dziś rocznica śmierci R. A. Monroe
Profile CardPM
+Quote Post
Astral%Dreamer
post 18.03.2009 - 13:02
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6487

CYTAT(Typ @ 17.03.2009 - 15:22) *
wolimy stare sprawdzone metody.

jesteś głosem ludu? nie mów za wszystkich. nie sądze żeby coś złego działo się przy rozwijaniu możliwości człowieka więc czemu by nie próbować to tyle
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 18.03.2009 - 13:54
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

A ja jestem ciekaw po co zapszątać głowę jakimiś czakrami. O ile istnieją (a nie twierdze, że tak nie jest) to ciało/umysł sam je odpowiednio otworzy/uruchomi/whatever do wyjścia. Dobrym porównaniem są tu narządy wew. przecież nie musimy się specjalnie nimi przejmować bo mózg sam dobrze sobie radzi z ich obsługą bez konieczności angażowania do tego świadomości. I żeby nie było, że sam nie próbowałem, próbowałem wielokrotnie, jednak efekt jest na granicy placebo, ot kolejny sposób relaksacji.
Tak jak Typ wcześniej wspomniał wyobraźnia jest o WIELE lepszym narzędziem zmiany stanu świadomości, dobra wizualizacja utrzymana przez kilka minut daje naprawdę zajebiste efekty.
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 18.03.2009 - 14:36
Post #7

Guests

Wykorzystanie trzeciego oka to jedynie jedna z metod "wyprowadzania sie" z ciala, propozycja. Kazdy ma mozliwosc wyboru. Niektorzy wola "stare sprawdzone metody", inni pomoc trzeciego oka, a jeszcze inni cos jeszcze innego.
+Quote Post
chemiq12
post 20.03.2009 - 15:15
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6841

Dla każdego coś miłego :] każdy osobiście powinien dostosowac sobie metodę która na niego lepiej działa. U jednych będzie to wizualizacja u innych trzecie oko, a u innych
CYTAT
whatever
innego.

Swoją drogą 1 raz słyszę o trzecim oku, może spróbuję.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
iguana
post 20.03.2009 - 22:22
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6865

A moim zdaniem nieumiejętne rozwijanie czakr może tylko zaszkodzić. Podkreślam, nieumiejętne. A do tego trzeba się uczciwie zabrać.
I odnoszę wrażenie, że ktoś chce się na siłę pochawlić swoją wiedzą na tematy o których w rzeczywistości być może nie ma pojęcia.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 21.03.2009 - 10:59
Post #10

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Iguana, potwierdzam.
Kiedyś nudziło mi się w domu i czytałem trochę o czakrach. Mówię sobie: "No spróbuje co może zaszkodzić?"
Ułożyłem się elegancko i próbowałem otworzyć którąś z czakr. Po chwili poczułem fajną falę ciepła, a potem ból! Jakby mnie wrzątkiem polali!
Od tamtej pory staram się unikać otwierania i zamykania czakr...

A więc: "NIEUMIEJĘTNE ROZWIJANIE CZAKR, MOŻE TYLKO ZASZKODZIĆ"
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 21.03.2009 - 13:11
Post #11

Guests

Ja potrafie otwierac swoje trzecie oko. Kiedys ono "samo" mi sie otwieralo przed zasnieciem, a od kiedy zainteresowalam sie tym zagadnieniem otwieram je "za zawolanie" . Moze to dar albo wiedza z moich poprzednich wcielen? W kazdym razie mi pomaga w oobe.
+Quote Post
chemiq12
post 21.03.2009 - 14:03
Post #12

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6841

no i wszyscy happy ;] temat chyba do zamknięcia ;p

Ok więc zamykam-twistoid
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page