oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Moje Doswiadczenie Z Oobe
Lukasz
post 16.09.2006 - 21:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec pisze go tutaj (nich admin go przeniesie jezeli zle to robie)

o tuz tak naprawde nie doswiadczylem jeszcze oobe, i zaczynam miec dopiero z tym kontakt... przczytalem juz sporo o tym i zamierzam zaczac... (pierwsze proby juz byly).

I wlasnie o tym chcialbym napisac. Jak pierwszy raz sprobowalem to sie wyciszylem skoncentrowalem sie na czerni przed oczami i na tych "plamkach" (by nie zasnac) po paru(nastu?) minutach zaczelem sie dziwnie czuc - to bylo przyjemne - mianowicie mialem takie jakby bardzo przyjemne ciarki (ktore jakby ciągnęły do gory) pod powierzchnia skóry w nogach, rekach. W pare sekund podczas tego uczucia mam krotkie skurcze miesni w różnych miejscach a to w nodze, reku, palcach itp. po czym wszystko sie konczy i wraca do normy sprzed tego zajscia... mam teraz takie pytania:
Czy to jest normalne czy cos zle robie?
Czy jestem na wlasciwej drodze?
Jakie metody proponujecie... nie mam zabardzo gdzie wykonywac oobe bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i dochodza stamtąd odglosy samochodow
Czy zwykle zolte zatyczki do uszu pomoga i mozna je stosowac?

Pozdrawiam Lukasz
Go to the top of the page

+Quote Post
Songo
post 17.09.2006 - 06:36
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Lukasz @ 16.09.2006 - 22:37) *
Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec pisze go tutaj (nich admin go przeniesie jezeli zle to robie)

o tuz tak naprawde nie doswiadczylem jeszcze oobe, i zaczynam miec dopiero z tym kontakt... przczytalem juz sporo o tym i zamierzam zaczac... (pierwsze proby juz byly).

I wlasnie o tym chcialbym napisac. Jak pierwszy raz sprobowalem to sie wyciszylem skoncentrowalem sie na czerni przed oczami i na tych "plamkach" (by nie zasnac) po paru(nastu?) minutach zaczelem sie dziwnie czuc - to bylo przyjemne - mianowicie mialem takie jakby bardzo przyjemne ciarki (ktore jakby ciągnęły do gory) pod powierzchnia skóry w nogach, rekach. W pare sekund podczas tego uczucia mam krotkie skurcze miesni w różnych miejscach a to w nodze, reku, palcach itp. po czym wszystko sie konczy i wraca do normy sprzed tego zajscia... mam teraz takie pytania:
Czy to jest normalne czy cos zle robie?
Czy jestem na wlasciwej drodze?
Jakie metody proponujecie... nie mam zabardzo gdzie wykonywac oobe bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i dochodza stamtąd odglosy samochodow
Czy zwykle zolte zatyczki do uszu pomoga i mozna je stosowac?

Pozdrawiam Lukasz

Plamki o których mówisz to hypnagogi. Nieskupiaj na nich się zabardzo bo te Twoje "plamki" przerodzą się puźniej w obrazy i dźwięki... zbyt intensywne myślenie o nich spowoduje, że wejdziesz w jeden z obrazów i zaśniesz :). Często to się zdarza a wtedy masz jedną noc ćwiczenia w plecy. Bądź raczej biernym obserwatorem. Odpowiedzi na Twoje pytania:
1: ,, Czy to jest normalne czy cos zle robie? " - Jak najbardziej normalne chodź skurcze u mnie żadko występują jednak jest to sprawa indywidualna.

2: ,,Czy jestem na wlasciwej drodze?" - Jak najbardziej na właściwej drodze. Jeśli widziałeś już Hipnagogi to bardzo dobrze. Jest to wejście do planu astralnego więc wszystko idzie w dobrym kierunku.

3: Zatyczki do uszu ?? Powiem Ci, że nigdy nieprubowałem ale hmmm...... możliwe, że słuch odgrywa istotną rolę podczas fazowania się półkul muzgowych i zatyczki niesą wskazane. Kurcze zainspirowałeś mnie do przetestowania tego. Twe ytanie całkowicie mnie rozbroiło. Ale chyba niepowinno mieć to różnicy.

Co zaś do metod. Jeśli lubisz testować poczytaj na necie różne metody i przetestuj każdą z nich... Zobacz, która jest dla Ciebie najlepsza i która najbardziej skutkuje.

pozdrtawiam

+Quote Post
pieczywo
post 17.09.2006 - 08:06
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Co do zatyczek to dobrze trafiles z pytaniem, bo ja śpie w zatyczkach i nie przeszkadzaja (a nawet pomagaja) w OOBE. Lepiej mi się skupic ze stoperami w uszach - po prostu jest ciszej :) Co do reszty pytań zgadzam się z Songo - jestes na dobrej drodze, wiec daj znac co przyniosą kolejne proby.

+Quote Post
Lukasz
post 17.09.2006 - 08:28
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam,

Dzieki za rady : )

-Wczoraj przed zasnieciem mialem tez takie uczucie co opisalem wyrzej (stralaem sie z tym nie walzcyc)

-pozniej doznalem takiego specyficznego uczucia jakby ktos polozyl na mnie ciezki koc (nasaczony woda) czulem sie przyklejony do lozka...

-jak to przeszlo po paru minutach doznalem czegos dziwnego na poczatku jakby jakas przeniklikwa masa przeszla do mojej glowy i szukala wyjsca napierala na moja czaszke... nie umie tego opisac, z czasem to sie nasilalo i slablo, czulem jakby cos we mnie bylo i chcialo sie natychmiast wydostac, jescze to doswiadczenie nie minelo i pojawilo sie cos nowego

-jakby moje cialo zaczelo falowac w lewo i prawo z czasem to malalo ale pozniej nasilalo w czasie tego zaczelem sie krecic? Czulem sie jakby moje cialo krecilo sie wokolo, jedynym punktem jaki pozostawal w spoczynku byla moja glowa tzn. wydawalo mi sie jakbym kołował wokol niej po chwili to ustalo (nie chcialem tego przerwac) i wrocilem do normalnego stanu otworzylem oczy i pomyslalem ze skoncze na dzis i pojde sapc.

Czy to byly te slynne wibracje?

Pozdrawiam Lukasz.

-----EDIT----

Dodam jeszcze ze nie stosowalem zadnej z technik poprostu lezalem i patrzylem w czern przed oczami. Staralem liczyc do 100 w zcasie tego falowania ale nie przynioslo to skutku.

-----EDIT-----
Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak wygladamy bedac tam? czy jestesmy nadzy? moze w tym ubraniu jak w swiecie fizycznym? a moze nie mam blizej okreslonego wygladu, tylko wobrazamy siebie jako czlowieka?

+Quote Post
mastercobra
post 29.09.2006 - 12:51
Post #5

Przechodzień

z tego co wyczytalem, "tam" jestes niczym, tylko zwykla chmurka ktorej nawet sam nie wiedzisz, nie widzisz siebie.Widzisz tylko gore, dol, i przod.
Jak sie myle to niech mnie ktos poprawi :)

+Quote Post
Pinsleepe
post 29.09.2006 - 19:38
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Hmmm... To skoro padło pytanie o stopery, to ja zadam jeszcze głupsze :P A więc w świecie rzeczywistym mam dość dużą wadę wzroku, czy to coś przeszkasza w tym 'drugim świecie'? Tak, mówiłam, że głupie, ale chcę się upewnić.
Czy jak są te najrozmaitsze metody (słyszałam o huśtawce, linie i, bodajże, 4+1 czy coś takiego), to wykorzystując je zamykacie oczy? Czy raczej macie otwarte?
Jak coś jeszcze wymyśle, tzn. jakieś pytania, to je tu zadam, bo może potem jeszcze komuś się przydadzą :)

+Quote Post
pieczywo
post 29.09.2006 - 21:28
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Zadne pytanie nie jest głupie. We wszystkich metodach oczy musza byc zamkniete. Twoja wada wzroku nie powinna przeszkadzac w podrózach, poniewaz tam jest inny wzrok, tzw. wzrok astralny. Powiedz... w snach chyba nie masz tej wady?
ps. wymyslaj, wymyslaj :)

+Quote Post
Pinsleepe
post 29.09.2006 - 22:13
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

No nie, w snach nie mam :P

Ale powedzcie mi coś... Jak tak czytam o tym OOBE, to wydaje mi się to najwspanialszą rzeczą na świecie. Czymś dla czego mogłabym żyć. Tak to już jest, poetką jestem i zaraz wam jakiś monolog walne :P
Ale to wydaje się takie nieprawdopodobne... Sami pewnie wiecie... Powiedziałam o tym mojej przyjaciółce, ale ona w takie rzeczy nie wierzy. A ja może nie tyle wierzę, tylko chcę wierzyć.

+Quote Post
Elanor
post 29.09.2006 - 23:35
Post #9

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Lukasz @ 17.09.2006 - 09:28) *
-jakby moje cialo zaczelo falowac w lewo i prawo z czasem to malalo ale pozniej nasilalo w czasie tego zaczelem sie krecic?

Tez mialam identyczne uczucie.Jest bardzo przyjemne :) To jest chyba dobra droga,aczkolwiek zeby osiagnac oobe,musisz chyba 'odprezyc' sie jeszcze bardziej,prawie zasnac..A nawet zasnac na ulamek sekundy i sie ponownie obudzic.
Wczesniej zas pisales o skurczach - powiem Ci,ze tez takie cos mialam :P Ale to chyba wlasnie nie byla dobra droga.Przeciez kiedy spisz,nie masz zadnych skurczy,prawda? Wg mnie to objaw takiej ''na sile'' relaksacji.Na poczatek najlepsze sa jednak naturalne metody,jak 4+1.

-->Pinsleepe
Oobe nie zobaczysz,ale czy to znaczy,ze go nie ma? Mysli tez nie widac,a przeciez wiemy ze sa,istnieja w naszych umyslach :) Swiat bez wiary nie mialby sensu,dlatego uwierz. Czy dziesiatki ludzi tu na forum mialoby klamac w niewiadommy celu?

A Twoja przyjaciolka nie wierzy pewnie z niewiedzy.Tak jak kiedys nie wierzono w elektrycznosc,..

+Quote Post
CheshireCat
post 02.10.2006 - 08:17
Post #10

Gość Rodziny
*

Notatnik

to moze teraz ja ;]=

u mnie to wyglada tak: z OBE jeszcze nigdy nic nie wyszlo. zatrzymuje sie po koncentracji i nijak nie moge nic z tym zrobic

leze wylaczam wszykie czesci cala do momentu w ktorym mam wrazenie ze moje cialo jest bardziej bezksztalte niz jest. nie rozrozniam palcow i niebardzo wiem jak mam ulozone rece czy nogi. zaczynam sie koncentrowac np liczac od 100 w dol wyobrazajc sobie kazda cyferke odlatujaca w gore dzieki czemu ja automatycznie "spadam w dol" ciezko mi to czasmi przychodzi bo myli sie rozlatuja i czasami potrzebuje kilku prob aby skupic sie calkowicie tylko na tym jednym. gdy juz docieram do momentu gdzie slusze w uszach dziwy szum i moje ciala drzy (raz mocnaj raz slabiej) gubie sie..
probujac np: "wspinac po linie" automatycznie napinam miesnie. porostu bezwiednie ciagne w gore raczej cialem niz "dusza"..i nie wiem co z tym zrobic...

mam jeszcze pytanie

lezycie? siedzicie? w jakiej pozycji jest wam najwygodniej? ja zazwyczaj leze na plecach bo lezac powiedzmy na boku nie moge sie zrelaksowac a pozatym istnienie duze prawdopodobienstwo ze poprostu zasne ;]=

+Quote Post
Elanor
post 02.10.2006 - 15:24
Post #11

Członek Rodziny

Notatnik

Ja mam problem lezac na plecach - wszystko mi cierpnie.Kiedy zas uloze sie na bok,zasypiam..
Coz,nie jest lekko :D
Wydaje mi sie (tylko wydaje,bo moje doswiadczenie jest podobne do Twojego..mam na koncie tylko 2 krotkie przypadkowe obe :) ), ze po rozluznieniu i pojawieniu sie szumu, nie powinienes /as robic czegos na sile.Po prostu lezec spokojnie i czekac, ewentualnie wyobrazac sobie np. latanie,poczuc to.. Skoro lina nie skutkuje, rzuc to,sprobuj nastepnej metody,przeciez kazdy z nas jest inny :)
Pozdrawiam i powodzenia.. i niech wypowiedza sie tu tez bardziej doswiadczeni ''obenauci''.

+Quote Post
Amber
post 04.10.2006 - 11:02
Post #12

Znajomy Rodziny

Notatnik

Ja również mam małe pytanko:-)

Ostatnim razem miałam duże problemy z widocznością.Wszystko było strasznie niewyraźne, rozmazane.Spróbowałam dostroić sie poprzez pocieranie dłonią o ściane. Niestety moja widoczność prawie wcale się nie polepszyła:-( Nie mam pojecia co jeszcze mogłabym zrobić...

+Quote Post
pieczywo
post 04.10.2006 - 15:23
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Pewnie to tylko jednorazowy problem... sprobuj pocierac wszystko dookola, nie tylko sciany (polecam dywan). Mozesz przy tym powtarzac głośno i wyraźnie słowo "OSTROŚĆ".

+Quote Post
SadaM
post 04.10.2006 - 16:43
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam, o obe słyszałem pierwszy raz 3 tygodnie temu i tak mnie to zafascynowało, że postanowiłem ćwiczyć.

Mam pytanie odnośnie relaksacji i wchodzenia w trans. Czy kiedy leżycie i staracie się o niczym nie myśleć, nie czujecie czasem potrzeby przełknięcia śliny? Ja mam taką potrzebę bardzo często i nie wiem co robić, bo jeśli z tym walczę to mogę nie przełykać, ale wtedy myśle tylko o tym, aby tego nie robić. Natomiast kiedy nie walczę z tym, to to przełykanie "psuje" efekt mojego całego ćwiczenia. Co robić?

Z góry dziękuję,
Adam

+Quote Post
effree
post 04.10.2006 - 17:09
Post #15

Członek Rodziny

Notatnik

Witaj Adamie ! :)

nie tylko Ty masz z tym problem :/
ja często tez przełykam śline.. ale gdy kłade sie niemyśląc to tym.. myśląc tylko o obe nierobie tego.. niewiem jak Ci pomuc.. poczytaj na forum.. o ile dobrze pamietam ktoś już pisał na ten temat..

pozdrawiam !

PS pozdrów Marysie :)

+Quote Post
Karakan
post 04.10.2006 - 20:09
Post #16

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

Jest to częsty problem osób, które rozpoczynają naukę technik relaksacji. Wygląda to mniej więcej tak:
"Leżę sobie i w pewnym momencie muszę przeknąć ślinę ponieważ poczułem ją, ale jak ją przełknę to wiąże się to z napięciem niektórych mięśni. Ale mogę z tym walczyć, myślę o tym aby jej nie przełykać, ale wtedy łapię się na tym, że nie mam wyciszonego umysłu bo myślę o czymś."
Po jakimś czasie problem powinien sam zniknąć, po prostu od momentu położenia się (ew. usiadnięcia) robimy to co mamy robić, czyli między innymi nie myśleć o niczym. Jeśli nie myślimy o przełykaniu śliny, nie czujemy takiej potrzeby, wtedy nie ma problemu. :)

+Quote Post
Amber
post 04.10.2006 - 22:29
Post #17

Znajomy Rodziny

Notatnik

Dzięki za rady pieczywo:-)Przy najblizszej okazji je wyprobuje:-)

+Quote Post
ICE
post 05.10.2006 - 13:49
Post #18

Członek Rodziny

Notatnik

no tak ja dochodze do takiego momentu ze (chyba) nie czuje juz ani rąk ani nóg ale reszte tak bo próbując sobie wyobrazic np unoszenie sie w gore napinam mięsnie brzucha.... przelykanie sliny.... to samo mam... no i lezalem kiedys tak 55 min i zadnych postepow nie mialem... i ciezko kontrolować myśli... aha i musze dodac ze caly czas slucham dzwiekow synchronicznych.... np focus 10 czy medytacji.... one bardziej pomagaja czy przeszkadzają ? i czesto zdaza mi sie po prostu zasnąć... co zrobic aby cialo usnelo ale zeby swiadomość została ? o czym myslicie ?

+Quote Post
SadaM
post 05.10.2006 - 15:49
Post #19

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja próbowałem przez około tydzień zapadania w trans przy pomocy dźwięków z brainwave generatora. Wyglądało to tak, że konwertowałem to na mp3 i mp3 na odtwarzacz i leżałem i słuchałem. ale żadnych efektów nie było. Od niedawna postanowiłem robić wszystko "naturalnie", bez żadnych wspomagaczy, i okazało się, że wychodzi mi o wiele lepiej. Wczoraj czułem już dosyć mocne odrętwienie ciała i takie jakby falowanie. Jednak bardzo chciało mi się spać i stwierdziłem, że starczy na dzisiaj. Czułem, że gdybym tak poleżał jeszcze trochę, to na pewno do czegoś by doszło :)

+Quote Post
pieczywo
post 05.10.2006 - 15:59
Post #20

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Mylse, ze to zalezy od osoby... niektorym BWG pomaga innym na odwrot. Ja na poczatku tez słuchałem hemi-sync'a... wiekszych efektow nie zauwazalem, chociaz cos tam sie dzialo. ICE: mysl o tym o czym chcesz,ale zawsze miej tam gdzies na boku mysl o OOBE, nie mozesz sie po prostu zatracic w myslach i pozwolic by swiadomosc sie wylaczyla i zasnela.

+Quote Post
ICE
post 05.10.2006 - 17:15
Post #21

Członek Rodziny

Notatnik

próbowalem przed chwila i... nie moglem nawet zasnąć a co dopiero mowic o zasnieciu ciala a swiadomosci nie... lezalem ponad godzine i nie czulem ani rak ani nóg zato czulem caly czas tułow i głowe moze dlatego ze oddychając uzywam miesni... kolory i swiatelka lataly mi przed oczami w 15 min po polozeniu sie... w pewnym momencie poczulem jak by moje nogi stawaly sie baardzo ciezkie wrecz zapadające sie w kanape ale potem to ustało... co robie zle? caly czas leze na plecach ale zwykle zasypiam na boku... moze powinenem na boku? mysl o OOBE ? tzn nie moge sobie wyobrazic tego swiata bo tam jeszcze nie bylem... moge myslec o tym ze bardzo chce tam byc... o to chodzi?

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park