|
|
![]() ![]() |
15.04.2009 - 11:47
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
jeśli twierdzisz że sen nie jest zły jesteś już potępiony, przykro mi J.J pójdziesz do piekła bo zoorientowałeś się że śnisz .Kosciół nie uwaza ze sen jest zly tylko ze swiadomy sen jest zly.Kosciół mówi co innego niz twirdzisz ty, sny nie są dane przez boga, one są dane przez szatana !
nie wypowiadam już się na temat wiary bo ten temat prowadzi tylko do kłutni(wojny :?). J.J oczywiscie ze chce wprowadzić ironie ale kościoł naprawde tak uwaza , o tym ze zorientowanie sie ze snisz dokładnie niema napisane ale świadomy sen jest ZŁY,a obe jest uznawane jako okultyzm.Mówie co wyczytałem bo moim zdaniem ld to fajna zabawa, a to że człowiek tam grzeszy to już nie moja wina. (zresztą jakie zło można wyrządzić podczas ld ? zabić swojego potwora z koszmarów? nikt nie ucerpi na tym co robisz w ld bo widzisz i czujesz to tylko ty wiec nie rozumiem takich stwierdzeń) |
|
|
|
15.04.2009 - 15:50
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mój kolego. Mam nadzieje, ze nie piszesz tego serio, tylko usilnie starasz sie wplesc ironie w to, co mowisz. Powiedz mi w KTORYM MIEJSCU Kosciol mowi, ze uswiadomienie sobie snu, badz nawet sam sen jest zlem? Gdzie to jest? Moze ja o czyms nie wiem, ale widze, ze Ty chyba masz jakowas wiedze na ten temat, to prosze Cie, podziel sie nia ze mną, a nie probój wybronic swojej odpowiedzi tanią ironią. Jak mówię, samo w sobie ld nie może byc złe, ale wdług mnie opłakane mogą byc skutki zabawy w to (bo człowiek w tym swoim świecie czuje się jak Młody Bóg i może robic co chce... a to już prowadzi do niebezpieczeńswta czynienia zła). No, tyle :).
|
|
|
|
| SORROW |
15.04.2009 - 16:32
|
|
Guests |
jeśli twierdzisz że sen nie jest zły jesteś już potępiony, przykro mi J.J pójdziesz do piekła bo zoorientowałeś się że śnisz .Kosciół nie uwaza ze sen jest zly tylko ze swiadomy sen jest zly.Kosciół mówi co innego niz twirdzisz ty, sny nie są dane przez boga, one są dane przez szatana ! A co ze spontanicznymi eldekami, które łapie średnio 60 % ludzi na świecie (w tym klechy i przedstawiciele wielu innych grup społecznych, zawodowych, kulturalnych ) ? Fak, wszyscy potępieni , piekło się przepełnia ... Kolesie tacy, jak rudix myślę ,że celowo sieją zamęt , ale istnienie tego tematu samo w sobie miało spowodować takowy . Ot, taka zajawka -pojawia się co jakiś czas i budzi spore zainteresowanie .Temat odnośnie wiary i inne ,zbliżone . Odnosząc się do powyższych postów : samo LD nie może spowodować u 'zdrowego na umyśle człowieka żadnych szkód. Wręcz przeciwnie -pozwala poznać siebie . Do anomalii może dojść, jeżeli w LD łamiesz pewne zasady , a po jakimś czasie działanie takie przenosisz do tzw " życia realnego ".Wtedy może być źle -tracisz kontrolę. |
|
|
|
15.04.2009 - 16:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
J.J:
"Technika świadomego snu jest niezgodna z nauką i charyzmatem Kościoła Katolickiego, który uznaje ją za okultyzm" http://www.katolik.pl/forum/read.php?f=1&a...;t=3447&v=f |
|
|
|
15.04.2009 - 20:02
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Hej Spyro, rozterki Tadeusza na katoliku to jeszcze nie Watykan. Dzisiaj Tadek tak a jutro Stachu napisze gdzie indziej inaczej.
Spijmy wiec spokojnie jak chcemy. * Warto przeczytać cały tekst. świadectwa o. Jacques’a Verlinde’a, Do ściągnięcia na stronce: http://www.krolowa-pokoju.com.pl/newage Bardzo ładnie napisane i ukazuje częściowo źródło konfliktu. Napisane z dużym znawstwem i sporym dystansem. Trochę o świadomym śnieniu http://zenforest.wordpress.com/2009/03/25/...ces-ewolucyjny/ |
|
|
|
21.04.2009 - 09:47
|
|
|
Dostałem list:
zbyszek na tej stronie religijnej pisało coś takiego : ",,Panie Jezu, proszę Cię o wybaczenie grzechu zaangażowania się w (tu określ dokładnie, na przykład: korzystanie z tablic do seansów spirytystycznych, wahadełka, kart tarota, horoskopów, przepowiadania przyszłości, jasnowidztwa, wróżenia z ręki, korzystanie z usług bioenergoterapeutów, praktykowanie jogi, jasnowidzów, wróżek itp.) wyrzekam się wszystkich okultystycznych praktyk i potwierdzam, ze tylko Ty jesteś Panem mojego życia”. Potem powiedz: ,,Szatanie, wyrzekam się ciebie i całego twojego działania w moim życiu. Rozkazuję ci, w imię Jezusa Chrystusa, zaprzestać swej działalności w moim życiu Amen!”." to jest modlitwa która zamyka wszystkie czakry? czy odstrasza złe duchy? Jeżeli to wypowiem skończą się moje ezoteryczne doznania? * Zbyszek: ABSURD Niezwykle gwałtowny powrót alergii, dal mi się nagle odczuć, co było powiązane z wzrastającym we mnie, nieuświadamianym niepokojem. Gdzieś na dnie umysłu dudniło mi okultysta. Jesteś okultysta, Bóg cie nie kocha., stałeś się łgarzem szatana. Przeglądając wypowiedzi księży, zaprogramowałem się ponownie, jak w dzieciństwie. Szukając argumentów, rozpocząłem dyskusje z sumieniem. Nie chce być złym, tez chce być dobrym i ciebie Boże kochać. Silna fala wzruszenia przygniotła mnie do fotelu. Mnóstwo radosnych myśli przetoczyło się prze zemnie. WYRZEKASZ SIĘ.... i tu padły przykłady księży. Tak , tak , zapewniałem żarliwie, nie zdając sobie sprawy, ze odwracam astralna głowę w sprzeciwie . Gdzieś w głębi duszy kłamałem, nie uświadamiając sobie tego w pełni. Wyrzekając się tego, z którym rozmawiałem przed wyrzeczeniem, proszę teraz skruszony o kontakt z Tobą. Rozbudzona świadomość, od podmuchu z zewnatrz, wyostrzyła mi spojrzenie, rozładowując napięcia, umożliwiając wgląd w treść naszej rozmowy. Ale Ty jesteś przecież tym samym, w tym samym wnętrzu mnie samego, w którym Ciebie zawsze spotykałem i rozmawiałem z Tobą,- spostrzegam rozbawiony.! Czy coś się w międzyczasie zmieniło? TAK, - zaprzeczyłeś sobie!! |
|
|
|
21.04.2009 - 13:26
|
|
|
OBE Maniak 36 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Przeczytałam tego Verlinde - jeśli gościu faktycznie chciał roztopić się w energii natury, przyrody, zamiast WJ, duszy, słuchając sobie swojego guru, to i on wyrzekł się siebie. Musiało mu to paść... Ignorując swoją naturę niefizyczno-fizyczną nie sprawił, że zniknęła, tylko przestał jej być świadomy, czakramy magicznie mu nie zniknęły, kundalini nie zaczął go omijać, pradopodobnie walnął od razu do duchowego świadomością oddając się Bogu. Czy Bóg Moena (Inteligencja Planująca jak sobie ładnie nazwał) to inny Bóg? A pewnie Verlinde skazałby go na potępienie jak i innych szukających inaczej niż wytartą ścieżką, w której narosło mnóstwo bałwochwalstwa i komercji, rozbudowanych rytuałów po drodze. No powiedzcie, która Matka Boska bardziej cudowna - ta z Guadelupe czy z Jasnej Góry?
Wczoraj zastanawiałam się nad tym przed snem i mój głos wewnętrzny zapytał we mnie, ale o co ci naprawdę chodzi? Bo te wszystkie argumenty katolickie zwykle przedstawiają wszystko w czarno-białych barwach bez zrozumienia niefizycznej natury człowieka, jakby udawanie, że to nie istnieje, miało uchronić wyznawców przez groźnym Szatanem i ciężarem grzechu, przeprowadzić po Jezusowej kładce nad grząską otchłanią jaką jest nasza psychika, lęki i chowane głęboko urazy... O co mi chodziło więc? Nie umiałam powiedzieć. Nie widziałam sprzeczności w samej rzeczy, jedynie konflikty przekonań. |
|
|
|
21.04.2009 - 14:28
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dla mnie jedyną przykrą rzeczą jest to, że niektórzy boja się myśleć, najwyrażniej wygodniej jest w ciepłych kapciuszkach z zabobonu. Poza tym wszytskim nie warto tracić energii na ludzi, którzy karmią się strachem, jeżeli z tego wyrosną to z pewnością tylko lepiej dla nich.
|
|
|
|
21.04.2009 - 19:31
|
|
|
W tym artykule przypalają Junga za integracje z archetypem cienia. TEN Cien to będzie chyba ciało astralne i eteryczne, tz. nasza podświadomość. Trzeba uważać ludziska:) Cialkofrenia to choroba diabelska!!!
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=7261 Trochę inaczej o niefizycznym świecie- Wywiad z Brusem: http://www.lesznotv.pl/film/356 |
|
|
|
22.04.2009 - 10:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
ehh te systemy przekonan...kazdy widzi swoje http://koledzy.com/blog/120/jesus.jpg na pocieszenie dodam, ze "nasze" chrzescijanstwo to pikus przy islamie... |
|
|
|
12.05.2009 - 16:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
""Stare"", bo sprzed kilku lat, ale argumenty księży, ojców i braci zakonnych się nie zmieniają : http://www.katolik.pl/forum/read.php?f=1&a...;t=3447&v=f ciekawe ,ilu z nich doświadcza LD ... :) to jest zwyczajna prowokacja ;] nie wierzę aby ktoś z wierzących wrócił do bąbla kościoła, gdy właśnie się z niego wydostał i zrozumiał nieograniczone możliwości LD... raczej prowokacja ;) "ehh te systemy przekonan...kazdy widzi swoje http://koledzy.com/blog/120/jesus.jpg na pocieszenie dodam, ze "nasze" chrzescijanstwo to pikus przy islamie..." od kogo to masz, Aloszka? ;> |
|
|
|
| SORROW |
09.06.2009 - 10:41
|
|
Guests |
Odświeżam przy okazji znalezienia ciekawej zajawki :
z cyklu ZABURZENIA : """ Naukowcy udowodnili ,że duch potrafi wyjść z ciała ... """ http://watykanski-wiatr.blog.onet.pl/NAUKO...2,ID246996512,n |
|
|
|
09.06.2009 - 18:03
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
jak oni pisza oobe pojawiało się ludzią po zazyciu alkocholu to wole nie czytac
|
|
|
|
09.06.2009 - 22:49
|
|
|
Jak piszą o oobe po alkoholu to może pójdę się napić XD
ŁACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALE ODKRYCIE!!! HAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! pójdźmy się grupowo nachlać! Gdupowo odczujemy oczy z tyłu głowy. Nie no rozwalają mnie czasem pomysły naukowców co do eksperymentów. |
|
|
|
10.06.2009 - 06:24
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
80% moich OBE przydarzyło mi się po wypiciu średniej lub większej ilości alkoholu... Ja potwierdzam...
|
|
|
|
10.06.2009 - 07:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
:) alkohol dobrze odpręża. A pierwszym podstawowym krokiem ku wyjściu jest odpowiednia relaksacja ;-)
|
|
|
|
10.06.2009 - 09:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mi najlepiej szły wyjścia/LD na kacu.
|
|
|
|
28.06.2009 - 18:14
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Uff, właśnie udało mi się dobrnąć do końca tego artykułu:P
Ja pie***le, choźcie umówimy się na jakiś termin i wbijemy im tam na czata :D. Mówię tu oczywiście o kulturalnej wymianie argumentów, nie o żadnym dowcipie czy coś... Powinno być zabawnie :D Chętni? |
|
|
|
| SORROW |
28.06.2009 - 18:34
|
|
Guests |
Uff, właśnie udało mi się dobrnąć do końca tego artykułu:P Ja pie***le, choźcie umówimy się na jakiś termin i wbijemy im tam na czata :D. Mówię tu oczywiście o kulturalnej wymianie argumentów, nie o żadnym dowcipie czy coś... Powinno być zabawnie :D Chętni? nie bedzie zabawnie . Z tak zatwardziałymi ludźmi nie da się polemizować . Niestety ... Wyjdzie z tego niepotrzebna kłótnia . Jak za dawnych czasów , kiedy za pomysłem obeRebelii tak niektórzy czynili i siali zamęt ... Osobiście odradzam , link wrzucilem w innym celu . |
|
|
|
28.06.2009 - 18:34
|
|
|
Uff, właśnie udało mi się dobrnąć do końca tego artykułu:P Ja pie***le, choźcie umówimy się na jakiś termin i wbijemy im tam na czata :D. Mówię tu oczywiście o kulturalnej wymianie argumentów, nie o żadnym dowcipie czy coś... Powinno być zabawnie :D Chętni? bracie Blastard0! uważam, iż Twój pomysł jest zaiste godzien uwagi! szczęść boże! innymi słowy :P byłem już tam na czacie, to są roboty ;) żadne argumenty tu nie działają a zwały też nie bedzie bo mody nie pozwalają kląć nawet ;D |
|
|
|
28.06.2009 - 20:50
|
|
|
I jak tu Rozyebywać system bez klnięcia. xD dżołk
Serio to też to potwierdzam.Ludzie, którzy są pewni swego i ślepi zapatrzeni w peewne idee nie przyjmują racji innych, więc gdy przychodzi do wymiany zdań nie mają światłego umysłu i nie przyjmują opcji, że inni też mogliby mieć racje tylko brną w błogiej nieświadomości i mimowolnie traktują wszystkich z góry w stylu: pogadaj sobie dziecko, ale to ja mam racje. Twoje argumety mam w dupie... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |