|
|
![]() ![]() |
29.06.2009 - 14:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
29.06.2009 - 19:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
NIe no... chodziło o każdego, który uważa się za światłego i chce umoralnia innych uważając, że ma racje...
|
|
|
|
29.06.2009 - 20:46
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
no i co w tym artykule bylo takiego ze wszyscy od razu tacy oburzeni?
|
|
|
|
02.07.2009 - 18:07
|
|
|
Piszecie o Nich, o nich, o nas, o was, czy po prostu każdy o sobie? Bo zrozumiełem że to my jesteśmy wolni, mamy "światłe umysły", jesteśmy otwarci na inne opcje a tylko oni zamknięci, zabetonowani, narcystyczni... Dobrze zrozumiałem? wszyscy jesteśmy debilami. Po prostu jedni sobie zdają sobie z tego sprawę bardziej, inni mniej |
|
|
|
| Jose |
03.07.2009 - 10:40
|
|
Guests |
|
|
|
|
03.07.2009 - 20:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
Jam osioł i tyś osioł ;D
błogosławieni którzy nie czytali a widzieli :)) |
|
|
|
08.07.2009 - 18:25
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
wracając do tematu, moim zdaniem gdyby Bóg w którego wierzy KK nie chciał aby człowiek zajmował się takimi rzeczami jak OOBE, samodoskonalenie ciała, hipnoza, wróżby to nie dałby nam takiej możliwości. Zostaliśmy podobno stworzeni na podobiznę Boga, więc samo się nasuwa, że mamy prawo i możemy korzystać z wyższych możliwości naszego ciała.
Druga sprawa, jeżeli Bóg jest wszechwiedzący, doskonały to przewidział by to, co się stanie z ludzkością. Że Adam i Ewa zgrzeszą, że ludzie się będą zabijać, a tego przecież nie chciał. Czy wiedząc to stożył by świat, z którego by wiedział ze nie będzie zadowolony. Tylko człowiek z klapkami na oczach nie widzi tego, słucha bełkotu kleru, patrzy na Biblię, która była wielokrotnie zmieniana, jak coś doskonałego. |
|
|
|
08.07.2009 - 19:31
|
|
|
Ja myślę, że bóg po nieskończoności czasu nudzenia się wpadł na pomysł stworzenia świata - coś w stylu dziecka bawiącego się w piaskownicy, budowanie zamków z piasku itd. Po czym stwierdził, że dalej nuda przydałby się ktoś żywy do zabawy. Nie zastanawiając się zbyt długo stworzył zwierzęta, no ale ile można się patrzyć na chomika w klatce bigającego w tym zasranym kole. Wtedy wpadł na iście szatański pomysł: stworzę człowieka! Będzie rozumny i będzie miał wolną wolę! Przydałby się też jakiś impuls, który wprawiłby machinę w ruch, tak by coś się działo! Wiem!! Jabłko, element w stylu tabliczki 'nie ruszaj tego' oraz wyzwalacz chaosu w postaci wenża666. I tak jak bóg przewidział stało się, w ten sposób bóg ma niekończące się reality show z wieloma efektami oraz pole doświadczalne dla swoich niecnych wybryków natury (grał ktoś populous, to była gra! :) )
|
|
|
|
08.07.2009 - 20:19
|
|
|
wracając do tematu, moim zdaniem gdyby Bóg w którego wierzy KK nie chciał aby człowiek zajmował się takimi rzeczami jak OOBE, samodoskonalenie ciała, hipnoza, wróżby to nie dałby nam takiej możliwości. Zostaliśmy podobno stworzeni na podobiznę Boga, więc samo się nasuwa, że mamy prawo i możemy korzystać z wyższych możliwości naszego ciała. Druga sprawa, jeżeli Bóg jest wszechwiedzący, doskonały to przewidział by to, co się stanie z ludzkością. Że Adam i Ewa zgrzeszą, że ludzie się będą zabijać, a tego przecież nie chciał. Czy wiedząc to stożył by świat, z którego by wiedział ze nie będzie zadowolony. Tylko człowiek z klapkami na oczach nie widzi tego, słucha bełkotu kleru, patrzy na Biblię, która była wielokrotnie zmieniana, jak coś doskonałego. dokladnie sam sie kiedys nad tym zastanawialem i jesli bog jest wszechwiedzacy i stworzyl czlowieka i kara za grzechy, musi byc jakims okrutnym sadysta. bo czemu wtedy nie stworzyl czlowieka doskonalszym? przeciez wiedzial co ludzie beda robic i bedzie ich karac wiecznym pieklem. wszechwiedzacy i dobry bog stworzylby czlowieka doskonalszego. a najsmieszniejsze jest jak mowi sie ze jezus umarl za nasze grzechy. podsumujmy wiec wszystko od poczatku bog tworzy ludzi chociaz wie ze beda grzeszyc i bedze ich karal wiecznym pieklem, wiedzial tez ze przyjdzie na ziemie zeby odkupic grzechy ludzi. absurd! sprzecznosc za sprzecznoscia. jezeli bog/jezus umarl za nasze grzechy znaczyloby to ze nie wiedzial wczesniej ze beda grzeszyc, bo inaczej stworzyl by ludzi tak zeby nie grzeszyli=>nie jest wszechwiedzacy. jesli bog chcialby nam wybaczyc nasze grzechy czemu po prostu tego nie zrobil? komu chce zaimponowac? chyba samemu sobie. jest jednoczesnie sedzia i ofiara wlasnej egzekucji=>nie jest wszechmocny. ale to i tak tylko poczatek tych bzdur mozna by tych sprzecznosci i absurdow wymieniac jeszcze baaardzo duzo. |
|
|
|
08.07.2009 - 20:24
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak mówi biblia Bóg to miłość, więc jaka to jest miłość skoro każe nam żyć w takim syfie jakim jest Ziemia. Jest wszechwiedzący, wie wszystko, zna przyszłość, w bibli pisze, że to i to jest złe, że tego i tego nie można robić, że to sprawia mu przykrość i go smuci. To co, jest w takim razie masochistą, bo wiedział, że tak będą się ludzie zachowywać i sprawiać mu przykrość. Chyba nikt normalny sam sobie na złość nie robi.
|
|
|
|
10.07.2009 - 21:33
|
|
|
Po co się intelektualnie wysilać tymi teologicznymi rozważaniami, skoro i tak nie ma boga. Więc hulajcie dusze, bo nieba i piekła kurde nie ma. :)
|
|
|
|
31.07.2009 - 19:12
|
|
|
W tekście jest napisane, że OBE, LD byłoby bezpieczne gdyby nie było szatana. Nie ma szatana! Został on wymyślony na potrzeby religii po to by te mogły pod groźbą "wiecznego potępienia" werbować kolejnych mało wiedzących, łatwowiernych ludzi. W wielu kościołach księża wbijają nieświadomym niczego dzieciom wierszyki w stylu "Aby dostać się do nieba, do kościoła chodzić trzeba". Ta - i jeszcze dawać na tace bo inaczej PAN strąci cię do czeluści piekielnych xD. Religie tak w rzeczywistości wykorzystały "Boga" do swoich celów czyli do swojej ekspansji, szerzenia swej władzy, wpływów. Ludzie biedni do dzisiaj myślą, że "nie są godni" itd. Kościół zasiał w ogromnej części światowego społeczeństwa strach, niepokój i niepewność i bardzo zręcznie szermuje różnymi wzniosłymi hasłami. Do Freddy'ego - Bóg jest. Nie jest to taki Bóg, jakiego kreują religie na kształt Pana, który siedzi na tronie i odpowiada na modlitwy. Możemy przyjąć tak: jest pewną kolektywną świadomością, energią spajającą wszystko którą my zwiemy Bogiem. Nic bowiem nie powstaje ot tak, zawsze jest przyczyna, intencja. Świadomość też by się nie narodziła ot tak. Przepraszam, ale ja bardzo lubię poruszać kwestie Boga itd, lubię się spierać. Amen :)
|
|
|
|
01.08.2009 - 10:48
|
|
|
podroznik nalezysz wlasnie do ludzi rownie slepo wierzacych w slodziutki astral, co moherowe berety w swojego bozka. I w tym punkcie okazujecie sie bardziej naiwni niz mohery, to wam dodaje pewnosci siebie i to prosta droga do samouwielbienia.
Zastanow sie. Skoro istnieja "ci dobrzy", w ktorych wierzysz, to dlaczego nie mieliby istniec "ci zli"? poczytaj sobie castanede, "sztuke snienia" ;) dla uzyskania nowego spojrzenia na sprawe. nawet jesli opowiesci szamanow meksyku sa wyssane z palca, liczy sie sama wizja. wierzymy ze pieklo, demony, diabelek nie istnieja. A co jesli istnieja, tylko w innej postaci niz jest to nam przedstawiane? ps. temat bezsensowny bo jak juz powiedzialem, wszyscy jestesmy debilami tylko nie kazdy zdaje se sprawe z tego ;) jeje |
|
|
|
01.08.2009 - 14:57
|
|
|
dokładnie... ja jestem osioł i Ty jesteś osioł :) wielu z nas cechuje sie takim samym fanatyzmem jak wielu moherów.
Inni... wcale nie lepsi ani gorsi ;-) temat tylko wzbudza agresje, wewnętrzny bunt jak i pogłębia fanatyzm obemaniaków ;) zamykamy? |
|
|
|
01.08.2009 - 20:25
|
|
|
you have my sword : D, miszczu.
nie oceniajmy pochopnie katoli i nie krytykujmy. Sami bylismy tacy a byc moze wciaz jestesmy tego nie widzac. ave lave ! :) jeje |
|
|
|
01.08.2009 - 21:21
|
|
|
Źle mnie zrozumieliście. Słuchajcie - to my przecież kreujemy wszystko. To co nas otacza w fizyczności ma swój początek w umyśle. A relacje osób, które próbowały popełnić samobójstwo? Opowiadają, że doświadczyli przerażających rzeczy. Ja w nic ślepo nie wierzę. Opieram się na doświadczeniu swoim i relacjach innych, też doświadczonych. Katole i wyznawcy innych religii najczęściej tylko wierzą. Nie szukają dowodów nie doświadczają, we wszystkim co sprzeciwia się ich światopoglądowi upatrują dzieło szatana. No cóż - szanuję to :) Czy jestem fanatykiem? Myślę, że nie. Fanatyk nie dopuszcza do siebie wizji innych. Ma swój punkt widzenia i go nie zmieni. Jest zamknięty, cechuje go brak elastyczności. Ja wiele razy w życiu zmieniałem wierzenia. No właśnie - wierzenia. Teraz zrozumiałem, że sama wiara nie da mi szczęścia, więc zacząłem swą przygodą z OBE i LD. Co je czyni unikalne? To, że można Tam się spotykać z innymi podróżnikami, dowiadywać się wielu rzeczy, często fundamentalnych. Nawet gdyby to wypływało wszystko z mojego umysłu to co z tego? Odpowiedź kryje się w moim wnętrzu jak i każdego z Was.
|
|
|
|
01.08.2009 - 21:57
|
|
|
mamy nowego guru!
awe, madre slowa. tyle ze przereklamowane :P |
|
|
|
01.08.2009 - 23:48
|
|
|
Dlaczego przereklamowane?
|
|
|
|
02.08.2009 - 09:19
|
|
|
jak wielu, po prostu przerzuciłeś sie z katolicyzmu na inną iluzje :) rób co chcesz, wystarczy że u3mujesz świadomość tej iluzji
amen już |
|
|
|
10.09.2009 - 14:06
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
|
|
|
|
| SORROW |
10.09.2009 - 14:40
|
|
Guests |
Otwieram temat, bo ktoś zamknął nie podając powodu , a to przecież H Park . Zbychu - dobre , dobre :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |