|
|
![]() ![]() |
28.11.2009 - 13:23
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ojciec Pio też się biolokował, ale jako że był w habbicie uznano to za dar boży, zresztą wszystkie nadprzyrodzone zdolności które posiadał, zawdzięczano Bogu, tylko jakby jakiś świecki czlowiek, w dodatku niewierzący posiadał takie umiejętności odrazu uznanoby go za wariata, lub narzędzie szatana...
|
|
|
|
| SORROW |
28.11.2009 - 14:03
|
|
Guests |
Co innego otrzymać od Boga , a co innego wyrobić sobie nawyk ...
wbrew Jego Woli . |
|
|
|
28.11.2009 - 14:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
apropos katolików. fajny tekst znalazłem ( w podręczniku od polskiego! )
" Brakuje rozsądku ludziom, którym się cokolwiek nie podoba w Twoim stworzeniu. Tak właśnie mnie nie dostawało rozsądku, gdy patrzyłem z naganą na wiele spośród rzeczy, jakie stworzyłeś. A ponieważ dusza moja nie ośmielała się być niezadowolona z Boga mego, zaprzeczała, jakoby było Twoim to, co się jej nie podobało. Z tego powodu wybrała była teorię o istnieniu dwóch substancji(dobro i zło). Dlatego też nie mogła odnaleźć ukojenia i głosila tezy obłędne. Potem odrzuciła ową teorię i wyobraziła sobie Boga rozciągniętego przez całą przestrzeń w nieskończoność. Utożsamiła tego bożka z Tobą i umieściła go w swoim sercu, znowu stając się świątynią, którą musiałeś się brzydzić. Lecz gdy Ty w sposób dla mnie niespodziewany ukoiłeś moją głowę i zamknąłeś moje oczy, aby nie patrzyły na niedorzeczne urojenia, ogarnęła mnie senność i usnęło we mnie cale to szaleństwo. Ocknąłem się ku Tobie i zobaczyłem, że jesteś nieskończony, ale w zupełnie inny sposób, niż sobie przedtem wyobrażałem. A poznania tego nie zawdzięczałem zmysłom" co o tym sądzicie? :) |
|
|
|
28.11.2009 - 15:41
|
|
|
OMG.Czytałem przed chwilą ten artykuł, jaki i parę innych na katolik.pl i poprostu żaden kabaret tak mnie nie rozśmieszył, co ten portal..haha jacy ludzie są glupi (bez obrazy, ale taka prawda...) xD Słusznie ktoś kiedyś zauważył, że niedługo ludzie będą się bali zasypiać, uważając sen za narzędzie szatana służące kuszeniu i próbie opętania, można się śmiać, ale taka jest rzeczywistość niestety..patrzę na to z perspektywy niewierzącego, i coraz bardziej dziękuję BOGU że pomógł mi uwolnić się od kk...nie neguję ich całkowicie, bo wiele tez robią ratując ludzkie życie, ale ich dogmaty, czy poglądy są wręcz dziecinne......
Przytoczę teraz takie zdanie z katolik.pl : ,,Redakcja Serwisu Katolik.pl moderuje (sprawdza przed opublikowaniem) wszystkie zamieszczane na Forum wpisy. Dlatego treści niezgodne z prawdą i nauką Kościoła Katolickiego nie będą publikowane. Bardziej szczegółowe odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania znajdują się w odpowiednich działach tematycznych naszego serwisu (linki po lewej stronie). ,, Powiedzcie mi, czy oni ocipieli ? NIe można wypowiadać zdania innego niż głosi nasz ukochany Kościół, uważajmy bo spalą nas jeszcze na stosie niedługo.....Ja się pytam czemu ma służyć ten zakaz? Dobrej opinii kościoła?? Zapewniam że juz dawno sobie oni ją nadszarpali... A co do krytyki OOBE i LD... Widocznie albo oni o tym wiedzą i nie chcą mówić tego ludziom, tylko zwalają na szatana, albo po prostu uwazają tylko swoje racje i nic innego nie przyjmują do wiadomości... |
|
|
|
28.11.2009 - 20:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
podróżujący. za dużo frustracji a za mało bodhisattvy w Tobie :)
jeśli chodzi o OBE i LD, to nie jest nic nowego i watykan dobrze wie, że to praktyki gnostyczne(mające na celu odkrycie, doświadczenie prawdy), które mogą sprowadzić wiernych na "błędne" tory : ) ale też nie każdy może i chce być tak oświeconym jak Ty :) mało kto zna te klimaty wiec mało kto ma takie potrzeby, a tym bardziej mało kto bedzie umiał z tym żyć. |
|
|
|
05.12.2009 - 15:01
|
|
|
OMG. ,,Redakcja Serwisu Katolik.pl moderuje (sprawdza przed opublikowaniem) wszystkie zamieszczane na Forum wpisy. Dlatego treści niezgodne z prawdą i nauką Kościoła Katolickiego nie będą publikowane. Bardziej szczegółowe odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania znajdują się w odpowiednich działach tematycznych naszego serwisu (linki po lewej stronie). ,, Powiedzcie mi, czy oni ocipieli ? NIe można wypowiadać zdania innego niż głosi nasz ukochany Kościół, uważajmy bo spalą nas jeszcze na stosie niedługo.....Ja się pytam czemu ma służyć ten zakaz? Dobrej opinii kościoła?? Zapewniam że juz dawno sobie oni ją nadszarpali... A co do krytyki OOBE i LD... Widocznie albo oni o tym wiedzą i nie chcą mówić tego ludziom, tylko zwalają na szatana, albo po prostu uwazają tylko swoje racje i nic innego nie przyjmują do wiadomości... Pomyśl o setkach tys. hektarów ziemi o budynkach zajmowanych przez kler, o biznesie wokół tego, o rzeszy ludzi w habitach, co by biedni zrobili gdyby wyznali że to wszystko to wielowiekowe manipulacje, słodkie nieróbstwo, pasożytnictwo, próżniactwo. A wszystko po to by zawładnąć i duszą i ciałem wolnych od urodzenia ludzi. Odpowiedz sobie kto tak działa, czyz nie ich patron szatan, nawet stroje mają jak duszę czarne. Pozdrawiam |
|
|
|
10.01.2010 - 13:21
|
|
|
E pierdolenie o szopenie :P nalepiej jest sie nie wlaczac do walki z katolikami,oni maja inne zdanie a my inne i takie przekonywanie siebie na wzajem to najwiekrza glupota jaka moze byc :P
|
|
|
|
12.01.2010 - 21:52
|
|
|
walka z wiatrakami...
|
|
|
|
13.01.2010 - 02:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
CYTAT ,,Redakcja Serwisu Katolik.pl moderuje (sprawdza przed opublikowaniem) wszystkie zamieszczane na Forum wpisy. Dlatego treści niezgodne z prawdą i nauką Kościoła Katolickiego nie będą publikowane. Bardziej szczegółowe odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania znajdują się w odpowiednich działach tematycznych naszego serwisu (linki po lewej stronie). ,, z tego co wiem są działy na forum gdzie może pisać każdy i nie raz są tam ostre bitwy katolicy vs niewierzący :) |
|
|
|
26.01.2010 - 14:17
|
|
|
Przecież oczywiste jest ,że żadna ze stron nie przekona drugiej strony do swoich racji :) Żadne fakty nie przekonają katolików do tego , że to wszystko stworzone zostało po to , aby manipulować ludźmi .Druga sprawa , że nikt tak naprawdę nie interesuje się tym jak powstawały religie i przyjmuje wszystko jako prawdę objawioną , może gdyby nie ta cholerna indoktrynacja wszystko wyglądałoby inaczej:P ... I pomyśleć ,że kiedyś bym spłonął na stosie za te dwa zdania jako głoszący herezje pomocnik szatana :P
|
|
|
|
26.01.2010 - 16:02
|
|
|
Oj tam zaraz palić na stosie :D ostatecznie mogliby Ci wyrwać język i wypalić oczy xD
|
|
|
|
26.01.2010 - 16:38
|
|
|
nawet jeśli zostało wymyślone, jest dobrym narzędziem do stabilizacji spoleczenstwa, zeby dążyli do ideałów i nie popełniali "grzechu".
gdyby nie to, moglaby być większa anarchia ;] |
|
|
|
27.01.2010 - 01:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Obczajcie to ...od 2.17 sek oraz 5.42 (ksieza w tym filmie wychodza na bardziej rozumnych od przecietnego amerykanina :D)
http://www.youtube.com/watch?v=VGUmWNAzCQw...feature=related zresztá caly film jest dobry! |
|
|
|
27.01.2010 - 02:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
na moim kanale tez jest ten film(jest tez raczej lepiej przetlumaczony):
http://www.youtube.com/watch?v=SU2-0nyOJEQ |
|
|
|
27.01.2010 - 07:33
|
|
|
uważam że niema co ingerować, fakt może być śmieszna taka rozmowa ale to niczego nie zmieni raczej, może fartem parę jednostek się nawróci, myślę że kto powinien wiedzieć o naszej koncepcji prędzej czy później ciekawość go tu zaciągnie, reszty niema co ruszać takie jest moje zdanie aloha ; )
|
|
|
|
27.01.2010 - 08:35
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Przeglądam tak te filmy i ciesze się , ze mnie ominęły te dyskusje o Jezusie. Był, czy nie był, dziewica czy nie dziewica.
Kto opuszcza ciało, mając jakieś sukcesy, nie rajcuje się już taka treścią, przezywając na wlanej skórze coś o wiele bardziej ważnego. Klepie się po katach, bez zrozumienia o duszy i duchu, myśląc, ze one się nam przydadzą, ale dopiero gdzieś tam po śmierci. Kto chce się dopatrzeć , ze ten opisywany duch, to jego samojaz-świadomość-świadek a dusza to ożywiająca go energia? Jak energia, to da się przemieszczać, czemu wiec zaraz szatan gdy ja kto przeniesie. A dlatego, ze się badać nie chciało, gdy strach ręce więził przed potępieniem i postradaniem zmyslow. Widać jest bardzo skomplikowany ten świat, skoro wyzwoleni ezoterycy, nazmyślali podobnie farabele, zatruwające im życie,- brednie. Pokryli świat astralny krwiożerczymi larwami i świetlistymi jeźdźcami ufolami demonami. pozdro badacze |
|
|
|
27.01.2010 - 18:12
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
WKUR.................ia mnie to że pieprzą o obe jak jakiejś sekcie.SYF
|
|
|
|
27.01.2010 - 19:28
|
|
|
Aa tam niech se gadają co chcą, katole mają swoją rację, my swoją, poza tym oni opierają się na teorii, a my na praktykach
|
|
|
|
27.01.2010 - 20:20
|
|
|
Ludzie, ale spokojnie, bez nerwów... Skąd tyle jadu w niektórych wypowiedziach. Może po prostu dajcie sobie z nimi spokój i tyle, jak was to tak strasznie wnerwia. Nerwica na tym punkcie, to nie najlepsze rozwiązanie. :P Jak podróżujący ładnie powiedział: oni mają swoją rację, a my swoją. Dla nich prawda jest inna. Nie warto tracić na to energii.
|
|
|
|
01.02.2010 - 00:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
|
|
|
|
| SORROW |
01.02.2010 - 11:44
|
|
Guests |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |