|
|
![]() ![]() |
01.02.2010 - 18:13
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dokładnie teoria.GŁUPI SWÓJ GNIEW OBJAWIA OD RAZU,ROZTROPNY UKRYJE OBELGĘ no ale to chyba prawda co. heh
|
|
|
|
01.02.2010 - 21:27
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Głupcem jest ten, kto chce dowodu na to, czego nie można zobaczyć.
I durniem, kto próbuje sprawić, by tamten uwierzył. William Blake |
|
|
|
| SORROW |
02.02.2010 - 11:48
|
|
Guests |
PSALM 23
Chociażby, przechodził przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną. Kolejny przykład zawierzenia bez opamiętania ... można by je mnożyć bez końca . |
|
|
|
02.02.2010 - 16:34
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
swiadomość to pojęcie względne zawsze patrzymy z tej perspektywy w której jesteśmy. "Nieświadomy" jest ten co patrzy z jednej lub ogranicza się do określonej liczby.
taka myśl mi prszyszła do głowy co o tym sądzicie? |
|
|
|
02.02.2010 - 20:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
WKUR.................ia mnie to że pieprzą o obe jak jakiejś sekcie.SYF No tak jest ale teraz mówisz o ogóle, a powiedział Ci ktoś, że jesteś sekciarzem prosto w twarz? :) Dokładnie teoria.GŁUPI SWÓJ GNIEW OBJAWIA OD RAZU,ROZTROPNY UKRYJE OBELGĘ no ale to chyba prawda co. heh Dokładnie tak, głupi objawia swój gniew od razu... Na siłę katolików nie zmienicie. Oni mają swoją wiarę. Ale dla mnie osobiście wiara chrześcijańska nie musi wykluczać OBE. Kurde no, ten temat widzę, że się już wyczerpał. I powiem, że czytając niektóre wypowiedzi, widzę jad nie tylko ze strony katolików, ale waszej także. Niestety. |
|
|
|
02.02.2010 - 21:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
swiadomość to pojęcie względne zawsze patrzymy z tej perspektywy w której jesteśmy. "Nieświadomy" jest ten co patrzy z jednej lub ogranicza się do określonej liczby. taka myśl mi prszyszła do głowy co o tym sądzicie? coraz bardziej dochodze do wniosku ze ta swiadomosc nic nie znaczy owszem mam wrażenie, że mam cholernie inną świadomość niż wcześniej, raczej ja jestem inny ale co to daje i jak to zmierzyć? ;> czym jest to coś co różni nas od szarej masy tłumów idących po ulicach. Może niczym? nie grzech wątpić, panowie. wierzyć debilna sprawa. wątpić- doskonała. nigdy się nie rąbniesz dopóki nie bedziesz plując się udowadniał swoje racje |
|
|
|
| Jose |
03.02.2010 - 09:40
|
|
Guests |
|
|
|
|
03.02.2010 - 12:03
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Znajomek wygrzebał w książkach idee , ze wszystko zawarte jest w jednym punkcie. Zero czasu, i pełny kontakt wszystkich ze wszystkimi. Przestał się zastanawiać co i jak znając odpowiedz na wszystko.
Gdy go pragnąłem wciągnąć w poszukiwania cialkowe, to ignorując moje zaczepki odpowiadał tak samo. Ty jesteś mną:) I było po ptokach. Gdy ktoś się nakarmi powietrzem, to przestaje oddychać. Gdy ktoś uwierzy w.... , ze nie da się świata zrozumieć, bo Bóg jest niepojęty i nieograniczony i trzeba go kochać, to robi to samo Uuulalala. Wszyscy są jednością, jak mówi kolega!!! |
|
|
|
04.02.2010 - 01:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
nawet jeśli zostało wymyślone, jest dobrym narzędziem do stabilizacji spoleczenstwa, zeby dążyli do ideałów i nie popełniali "grzechu". gdyby nie to, moglaby być większa anarchia ;] a slyszales moze kiedys o czyms takim jak etyka? CYTAT Ale dla mnie osobiście wiara chrześcijańska nie musi wykluczać OBE. mi sie wydaje ze raczej jedno wyklucza drugie. jezus chcial aby tylko jemu w ufac, tylko za nim podazac Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie., a praktykowanie obe, kontakty z duchami potepial |
|
|
|
05.02.2010 - 01:35
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a slyszales moze kiedys o czyms takim jak etyka? Myślę, że dreamerowi chodziło o to, że jest tzw. "bat", w postaci np. piekła. Zachowasz się nieprzyzwoicie to spotka cię kara, nie chcesz kary to zachowujesz się jak przystoi, to przemawia bardziej do ludzi niż etyka :) mi sie wydaje ze raczej jedno wyklucza drugie. jezus chcial aby tylko jemu w ufac, tylko za nim podazac Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie., a praktykowanie obe, kontakty z duchami potepial Myślę, że Jezus chciał, żeby ufać każdemu człowiekowi: „cokolwiek uczyniliście drugiemu człowiekowi to tak jakbyście mnie uczynili”. Oczywiście dużo zależy od interpretacji, to co głosi przykładowo Kurs Cudów o Jezusie jest dość mocno podobne do poglądów wielu obe-surferów. |
|
|
|
27.02.2010 - 16:23
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
CYTAT (..) Dochodzi też pytanie o środki antykoncepcyjne. Używanie ich jest kolejnym grzechem, a nieużywanie to narażanie dziewczyny na przedwczesne macierzyństwo (..) Lepiej spłodzić dziecko! CYTAT Błogosławieni ubodzy, albowiem (...) Jak nie jesteś ubogi to sobie możesz pomarzyć! Idea KK to ascetyzm. CYTAT Maryja Dziewica Tutaj przytoczę pewien żart: Spotykają się Niemiec, Rusek i Polak. - U nas - mówi Niemiec - łodzie podwodne ocierają się o dno oceanu. Rusek mu nie wierzy, Niemiec mówi: - No tyle brakowało. - i pokazuje ręką odległość. - U nas - mówi Rusek - samolot uderzył w drzewa, i leciał dalej. Sytuacja powtarza się, Niemiec nie wierzy temu, Rusek mówi: - No tyle nad drzewami - i pokazuje ręką. - A u nas - dziewczyna urodziła dziecko dupą. Teraz obydwajmu nie wierzą. Polak dopowiada: - Nooo, może tyle brakowało - pokazuje ręką. (słaba wersja, widziałem kiedyś lepszą, ale jej znależć nie umiem) Tak samo jest z Kościołem Katolickim. Niby wszystko OK, ALE (...). Te religie do teoretyka, czysta teoretyka. W chrześcijaństwie, jak na Ziemi cierpisz, jest Ci lepiej w Niebie. Za to w Buddyzmie, religii praktycznej, sam odkrywasz co jest dobre, a co złe, sam odkrywasz wsystko, podazając za wskazówkami. W Buddyzmie, jesteś twórcą, i polega to na wyzwoleniu od cierpienia, nie na cierpieniu na Ziemi. Kilka lat temu porzuciłem wszelakie religie Abrahamistyczne, od niedawna jestem początkującym Buddystą, i właśnie Buddyzm teraz daje mi to, co potrzebuję, by zyć lepiej. Ateistą nigdy nie byłem, deistą tak. Wierzę, że ktoś to stworzył i rządzi naszymi losami. OOBE znam od kilku miesiecy, kiedy miałem je pierwszy raz, od tamtego czasu próbuję znowu to uzyskać, ćwicząc prawie każdej nocy. Mam nadzieję, ze się nie obrazicie tym, ze przedstawiam się w tym temacie. "Buk zapładź!" |
|
|
|
27.02.2010 - 16:39
|
|
|
a slyszales moze kiedys o czyms takim jak etyka? etyka nie działa. zwłaszcza gdy ma sie zetrzeć z buddyjskim poszukiwaniem mądrości. każde postępowanie można uzasadnić filozoficznym poglądem ; ] jak oglądałeś fight club to musiałeś zapamiętać moment kiedy wyimaginowany przyjaciel gł. bohatera przykłada przypadkowemu człowiekowi pistolet do skroni i grozi mu zabiciem jego. tłumaczy się tym, że następny dzień będzie cenił o wiele bardziej i doświadczy jego jak raj na ziemi. równie dobrze można zarządzić nowy semi-holokaust żeby pocieszyć ludzi. działa? może i działa, ale wszystko jest o wiele bardziej skomplikowane. bronić katoli warto ze względu na ideologię chrystusa. oczywiście nie mówie że wszystko co w biblii jest zapisane, to pełna wersja myśli Chrystusa. mogło być zupełnie inaczej : ) ateizm jest o tyle lepszy, że niektórzy z ateistów myślą własnymi głowami. co nie znaczy że wszyscy. Jednak założenie że człowiek to tylko zwierzę, że cuda nie istnieją i niema żadnego sensu, nie jest ani optymistyczne, ani pożyteczne. |
|
|
|
28.02.2010 - 15:16
|
|
|
Te religie do teoretyka, czysta teoretyka. W chrześcijaństwie, jak na Ziemi cierpisz, jest Ci lepiej w Niebie. Za to w Buddyzmie, religii praktycznej, sam odkrywasz co jest dobre, a co złe, sam odkrywasz wsystko, podazając za wskazówkami. W Buddyzmie, jesteś twórcą, i polega to na wyzwoleniu od cierpienia, nie na cierpieniu na Ziemi. Zdaje mi się, że jesteś mocno w tyle kolego, o przynajmniej 600lat. Cierpienie, umartwianie się, wyrzeczenia, ascetyzm - to było modne w średniowieczu. Uważasz, że teraz katolicy trzymają w domu narzędzia tortur i co wieczór zadają sobie cierpienie? Jeśli tak - mylisz się. Nie spotkałem się w katolicyzmie z wyraźnym zakazem praktykowania "sztuk tajemnych". Pozdrawiam, Bernard |
|
|
|
28.02.2010 - 16:20
|
|
|
Nie spotkałem się w katolicyzmie z wyraźnym zakazem praktykowania "sztuk tajemnych". A mi się zdawało że kk właśnie surowo zabrania takich praktyk. jak czytałem kiedyś na katolik.pl to ostro tam jechali takie praktyki i dawali jakieś tam cytaty z bibli że Bóg tego zabrania. |
|
|
|
28.02.2010 - 16:33
|
|
|
A mi się zdawało że kk właśnie surowo zabrania takich praktyk. jak czytałem kiedyś na katolik.pl to ostro tam jechali takie praktyki i dawali jakieś tam cytaty z bibli że Bóg tego zabrania. agree ale są i lepsze opcje- na racjonalista.pl połowa userów jest za chowaniem ludzi doświadczających OBE w szpitalach psychiatrycznych i szpikowaniem ich chemią ;] |
|
|
|
28.02.2010 - 16:53
|
|
|
Wszystko, tak i biblię można zinterpretować na swój sposób...
Prawdę mówiąc to większość tego co w niej jest napisane do mnie nie przemawia, takie naciągane to jest... W każdym razie, twierdzicie, że Boga nie ma? Ja gdzieś kiedyś wyczytałem, bo sprawdzić jeszcze niestety okazji nie miałem, że w astralu czuje się jakąś bliskość czegoś nie do ogarnięcia ludzkim rozumem, a jeszcze gdzieś indziej wyczytałem, że jak się w coś wierzy to to się tworzy, więc jak tylu katolików, przez tyle pokoleń wierzyło w Boga, to tego Boga stworzyli. Jak więc jest? Pozdrawiam, Bernard |
|
|
|
28.02.2010 - 17:27
|
|
|
Z tego co pamiętam to biblia w wielu miejscach jednoznacznie potępia takie rzeczy więc nie wiem jak inaczej można to zinterpretować. Co do istnienia jakiegoś boga to nie mam pojęcia czy istnieje jakiś bóg, być może jest jakieś "coś" co można by nazwać bogiem, lecz moim zdaniem bóg jaki jest przedstawiony w biblii, jako osoba która siedzi gdzieś tam na tronie nie istnieje.
|
|
|
|
28.02.2010 - 17:54
|
|
|
Z tego co pamiętam to biblia w wielu miejscach jednoznacznie potępia takie rzeczy Nie chcę być arogancki, czy stawać wojowniczo przed Tobą, po prostu mam prośbę. Przytocz mi te fragmenty, jeśli to nie problem oczywiście. Możliwe, że za mało czasu poświęciłem na studiowanie Biblii, powiem więcej, nie poświęciłem prawie wcale... cóż nie czułem potrzeby na czytanie tego typu ksiąg... Pozdrawiam, Bernard |
|
|
|
28.02.2010 - 18:10
|
|
|
cytatów nie będę szukał bo mi się po prostu nie chce, ale zapewniam Cię że są takie i jak chcesz to możesz se znaleźć w necie.
CYTAT cóż nie czułem potrzeby na czytanie tego typu ksiąg... zdaje mi się że religie takie jak chrześcijaństwo opierają się na właśnie tego typu księgach i każdy chrześcijanin powinien znać dobrze ich treść żeby wiedzieć w ogóle na czym opiera się jego religia. |
|
|
|
28.02.2010 - 21:04
|
|
|
Bernard,
Uważam,że będąc wyznawcą jakiejś religii- w tym przypadku mówimy o katolicyzmie- przyjmujesz ją z dogmatami, nakazami, zakazami itp. A katolicyzm ZABRANIA praktyk takich jak oobe itp. Nie jestem katoliczką, chrześcijanką czy wyznawczynią jakiejś sprecyzowanej religii,ale powiem ci jedno- znam biblię, prawa i historię tego kościoła lepiej niż niejeden żarliwy wyznawca. I podobnie jest z większością osób na tym forum. W moim pojęciu, jeżeli wyznajesz jakąś religię- przyjmujesz ją taką, jaka jest. Nie wybierasz sobie tego co ci pasuje. Tak więc będąc katolikiem- nie jesz mięsa w piątek, nie stosujesz antykoncepcji, nie bawisz się w obe. Co innego jest w moim mniemaniu hipokryzją. |
|
|
|
01.03.2010 - 21:24
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Katolicy sami niewiedza co jest nakazane , zakazane gubią się w tym i nic kurwa dziwnego w tym bo jest poplątane ,poprzekręcane z osiem razy i ciężkie do zrozumienia i wieloznaczne. Religie chrześcijańską można porównać do naszego prawa Polskiego zmieniane przez rządzących dla rządzących żeby oni mogli czerpać kase a reszte pierdolić.
Wystarczy popatrzeć jak było w czasach Jezusa, W sredniowieczu ,i dzisiaj i bliżej 2010 tym gorzej. Tej religi praktycznie nie ma a jak jest to totalne DNO!! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |