Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Ten Sam Sen 2 Osób, Telepatia we śnie?
kalecmar
post 29.04.2009 - 01:13
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 7026

Witam,
chciałbym się podzielić jednym z najciekawszych snów, jakie mnie spotkały w życiu i poruszyć wątek tego samego snu u 2 osób. Było to w okresie studiów, czyli w moim przypadku ok 10 lat temu.
Ja i moja (wówczas) dziewczyna pojechaliśmy na weekend do domów rodzinnych oddalonych od siebie o niecałe 100km i właśnie tej samej nocy mieliśmy (tak nam się wydaje) identyczny sen:
W moim przypadku co jakiś czas we śnie pojawia się osoba (pleć, wygląd nie do określenia), która uczy mnie najróżniejszych rzeczy właśnie w moich snach. I tak też było tej nocy.
Właśnie ta istota (nazwijmy ją Nauczyciel) we śnie powiedziała mi, że nauczy mnie dzisiaj telekinezy (poruszania przedmiotów siłą woli). Na małej ławie w domu moich rodziców, Nauczyciel położył mały skrawek papieru (jakby urwać ok 3mm róg od kartki papieru) i kazał mi całą siłą swojej woli koncentrować się na nim. Oczywiście na początku nic z tego nie wychodziło ale po kilku uwagach Nauczyciela nagle zacząłem po wolutku przesuwać ten skrawek papieru. Po kolejnych minutach spędzonych na ćwiczeniu już z dużą swobodą umiałem kontrolować siłę, wysokość i kierunek podnoszenia tego papierka. Po tym Nauczyciel zmienił mi ten skrawek na większy kawałek papieru (kilka cm) i po czym jak również z tym cięzszym przedmiotem dawałem sobie radę, niewiadomo skąd znalazł taki biały plastikowy korek od szampana i kazał mi siłą woli przesunąć go po ławie. Również i tym razem się udało! Miałem ogromną satysfakcję i niesamowite uczucie spełnienia i rozpierającej mnie energii we śnie.
Nie jestem w stanie oddać swoich emocji i ekscytacji jak tylko się przebudziłem. Byłem tak "naładowany" pozytywnie energią, że miałem wrażenie że mogę wszystko - stan nie doopisania...

Natomiast najciekawsze jest to jak zdzwoniłem się z moją dziewczyną tego samego popołudnia, głównie żeby powiedzieć co mi się śniło. Zacząłem "Wyobraź sobie co mi się dzisiaj przyśniło..." a ona na to "NIe, nie to ja ci powiem co mi się śniło!" i zaczęła opowiadać mi mój sen! Jak to zaczynała się uczyć od skrawka papieru i tak dalej... Niesamowite co?
Pozdrawiam
kalecmar
Profile CardPM
+Quote Post
mars
post 29.04.2009 - 17:39
Post #2

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 4745

Ja bym potem spróbował w realu nauczyć się przesuwać papierki ;) Pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
miclis
post 29.04.2009 - 17:44
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4274

^^ na necie jest pełno podręczników telekinezy

ta sprawa z takimi samymi snami... gdzieś już o tym czytałem. Bardzo możliwe że na tym forum ktoś już o tym pisał. Mnie się coś takiego raczej nie przytrafiło.
Dobrym pomysłem byłoby gdybyście oboje zaczęli prowadzić dziennik snów, może wtedy okaże się że macie więcej takich samych snów. Więcej na ten temat nie napiszę bo po prostu brak mi wiedzy na ten temat.
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 30.04.2009 - 05:55
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

Wspólne śnienie jest faktem dowiedzionym ;p a czy świadomie śnisz czy nie... to już inna sprawa. Jeśli jest powiązanie emocjonalne to takie rzeczy dzieją sie od tak :) też śniłem wspólnie z dziewczyną (nieświadomie) o tym samym. A że akurat telekineza... pewnie Ciebie to interesuje i miałeś wpływ na nią:) albo na odwrót, albo też obustronnie :))
A z zapisywaniem snów to sprawa oczywista! :D pisz i niech ona też pisze.

aloha
Profile CardPM
+Quote Post
Marcus Tibor Ferenczy
post 30.04.2009 - 12:41
Post #5

OBE Maniak 101
Nr użytkownika: 1860

Fajne doświadczenie... jednak w świetle doświadczeń osób tu przebywających... ;)

Choć przyznam że jeśli chodzi o sen, nigdy nie miałem podobnego doświadczenia, a przynajmniej o tym nie wiem.

Pozdrawiam

>MTF<
Profile CardPM
+Quote Post
kalecmar
post 30.04.2009 - 21:56
Post #6

Przechodzień

Nr użytkownika: 7026

CYTAT(tom @ 30.04.2009 - 06:55) *
Wspólne śnienie jest faktem dowiedzionym ;p a czy świadomie śnisz czy nie... to już inna sprawa. Jeśli jest powiązanie emocjonalne to takie rzeczy dzieją sie od tak :) też śniłem wspólnie z dziewczyną (nieświadomie) o tym samym. A że akurat telekineza... pewnie Ciebie to interesuje i miałeś wpływ na nią:) albo na odwrót, albo też obustronnie :))
A z zapisywaniem snów to sprawa oczywista! :D pisz i niech ona też pisze.

aloha

Hej,
Tom - piszesz, że wspólne śnienie jest faktem dowiedzonym. Możesz polecić np. jakieś tytuły książek mówiące o podobnych przypadkach?
pozdrawiam,
kalecmar
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic