oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Prawie- Technika Dla śpiochów
GdaJan
post 24.06.2009 - 15:08
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam! Proszę jakiegoś moda o przeniesienie do działu Świadome Śnienie-Techniki. Dziękuje.

Zdaję sobie sprawę, że to żadna technika, aczkolwiek na mnie ów sposób działa zawsze. Ciekaw, jestem czy na którąś czy na któregoś z was także zadziała.

Po wyspaniu się powyżej 8h, najlepiej 10h i więcej gdy już wiecie, że dalszy sen nie ma sensu, jednakże zdecydowani jesteście trochę polatać to zróbcie tak. Leżąc na łóżku i ponownie przysypiając ułóżcie się wygodnie, istotne jest abyście mieli teraz z ciągle zamkniętymi oczyma zrobić coś, i wyobrazić sobie że to robicie, pójść do toalety, wstać do komputera, coś zapisać. Ja najczęściej wstaję do biurka, aby coś znaleźć. Oczywiście istotne są wrażenia i kroki, które musicie wykonać, czyli wyobrażamy sobie że siadamy na łózko, czy schodzimy z pięterka, bądź z hamaka( co kto ma w domu :P) Po paru próbach, albo od razu, zauważycie , że wasze astralne ciało wstało, dostrojenie mierne, gorzej niż mierne, wydaję się jakby by oczy były zamknięte, nie zważcie na to i zróbcie co mieliście zrobić, po pewnym czasie, dostrojenie będzie coraz lepsze, poczujecie dotyk, usłyszycie dźwięki. Istotną sprawą jest zrobić coś dzikiego, ja wyskakuje z okna a mieszkam na 4 piętrze. Momentalnie przenosi nas z powrotem do ciała bądź innego miejsca, przy okazji osobiście odczuwam takie śmieszne wirowanie jak na karuzeli. Tym razem dostrojenie o wiele lepsze, znowu wykonujemy jakąś czynność, tym razem już widzę 50% i mogę się normalnie bez tego gumo-ciasta poruszać, wtedy maszeruje do salonu spotykając często atrapy domowników, otwieram balkon i wyskakuje tym razem wracam nie do łózka ale do różnych miejsc nie zawsze do domu już z widocznością 99% albo i lepsza niż w realu :D

Po krotce, nie wybudzony , wyobrażam sobie jakaś czynność w wyobraźni, zauważam oznaki, iż nadal śpię a się ruszam, dostrajam się i wiooo :)
P.S
Polecam na początek , wypić dużo wody, nie raz złapałem się na tym , że wchodzę do kibelka, leżąc ciągle w łóżku.

Powodzenia!
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 24.06.2009 - 15:19
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

No nie wiem.Po przebudzeniu kładąc się dalej w wygodnej pozycji zasypia się zazwyczaj od razu i raczej nie chce się niczego sobie wyobrażać po prostu idzie się nadal w kimę, a po wyspaniu się po prostu nie zasypiasz spowrotem.Lepiej jak się budzisz np dwie godziny wcześniej niż o tej co zawsze wtedy ciało potrzebuje powrotu do łóżka, noi wybudzenie kwestia konieczna żeby nie zasnąć a uruchomić umysł do pracy wyrwać z letargu.Dobra metoda na gumo cośtam wyrobić odruch nagłego wstawania wtedy trafia się raczej na dobrą fazę, po prostu po obudzeniu się od razu wstawać na szybciocha bez chwili myślenia i wyrobić taki odruch, zazwyczaj nie ma tego gumoćośtam tylko od razu się startuje w pozycji półsiedzącej.Reszta twojej metody to jakieś drobne modyfikacje tak naprawdę nie am innej metody wychodzenia niż świadome zasypianie w tym temacie można kombinować a i tak zawsze jet to to samo, tornada bajery to dopiero w paraliżu ale po uj to jak można zwyczajnie wstać.

+Quote Post
Zuben
post 24.06.2009 - 17:24
Post #3

Guests

nierozumiem....Masz wstać czy tylko sobie to wyobrazić??? bo czytająć nie rozumiem....moze daltego że naszybkiego ale wole bardziej dokładny opis

+Quote Post
dreamer_the_one
post 24.06.2009 - 18:41
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

technika taka sobie. W sumie nietrudno o płyciutką fazę po wyspaniu się :)
tak jak sie wstanie np o dziesiątej. Pamiętam ze 2 razy paraliż miałem a wystarczyło sie zrelaksować :) wtedy się oddech robi taki lekki, ciepły i przyjemny :)

+Quote Post
Rachab
post 27.06.2009 - 21:02
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Eeeeeeeeeeee tam. Ja tam o 1 dobrze wychodzę... i po pełbym wyspaniu też nie zgorzej...

+Quote Post
GdaJan
post 27.06.2009 - 21:24
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Rachab @ 27.06.2009 - 22:02) *
Eeeeeeeeeeee tam. Ja tam o 1 dobrze wychodzę... i po pełbym wyspaniu też nie zgorzej...

Boś Ty dzika dziewczyna :D

Chciałbym wychodzić w nocy, ale jest trudniej, rano masz wiecej energi .Najlepsze 4+1 ,jednakże wole sie wysypiać :P

+Quote Post
Zuben
post 28.06.2009 - 13:23
Post #7

Guests

najlepszy czas na LD/OOBE jest popołudnie. Popołudniu najwiecej dostawałem parlaiży oraz słabych LD'ów. Nawet badaniami jest udowodnione ze popołudnie to najlepszy czas na LD

+Quote Post
dreamer_the_one
post 28.06.2009 - 17:54
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Herbina kiedyś podrzuciła mi wskazówkę. Że najważniejsze są 10 minut przed zaśnięciem.
I tak faktycznie jest :)
dzisiaj i wczoraj kiedy relaksowałem się w nocy od razu, nie zaprzątając sobie umysłu myślami, zasypiałem odrazu i miałem LDki :)

4+1 to jednak twarda inwestycja. Obiecałem sobie że sie tym zajmę w te wakacje ale jak na razie tylko 1 próbe podjąłem, katar mam.
Pytanie do doświadczonych: czy OBE bezpośrednie ma o wiele lepsze dostrojenie od wyjścia z LD?

pozdro ;)

+Quote Post
Rachab
post 28.06.2009 - 20:45
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(GdaJan @ 27.06.2009 - 22:24) *
Boś Ty dzika dziewczyna :D

Chciałbym wychodzić w nocy, ale jest trudniej, rano masz wiecej energi .Najlepsze 4+1 ,jednakże wole sie wysypiać :P

No w końcu ktoś zauważył moją płeć xD

CYTAT(dreamer_the_one @ 28.06.2009 - 18:54) *
4+1 to jednak twarda inwestycja. Obiecałem sobie że sie tym zajmę w te wakacje ale jak na razie tylko 1 próbe podjąłem, katar mam.
Pytanie do doświadczonych: czy OBE bezpośrednie ma o wiele lepsze dostrojenie od wyjścia z LD?

pozdro ;)

Ja mam dobre dostrojenie przez wychodzenie z LD... tylko czasem tego tyle, że ciężko spamiętać :D

+Quote Post
dreamer_the_one
post 28.06.2009 - 20:47
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rachab @ 28.06.2009 - 21:45) *
Ja mam dobre dostrojenie przez wychodzenie z LD... tylko czasem tego tyle, że ciężko spamiętać :D

włacha. najlepiej sie budzić z kazdego obe na własną wole :)
zmień nicka bo ten nick wszystkich zmyla :D

+Quote Post
Rachab
post 28.06.2009 - 20:56
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Offtop: A niech zmyla! Tata zawsze chciał mieć syna!

Ale np. czasem wole przez sen wyjść saobie, bo na własną rękę nie zawsze takie dobre dostrojenie się ma i szybciej jest cofka... jak jest pełna, pełna świadomosć to różnicy to nie robi.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park