Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Promujmy Oobe
Bmetbg
post 07.03.2009 - 20:19
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3538

Na pewno wiemy wszyscy, że to co robimy, jak działamy, postępujemy i tworzymy ma bezpośredni wpływ na nas samych i na nasze otoczenie. Wiadoma również sprawa i rzecz oczywista, że nasz charakter, sposób bycia kształtuje nas jako osoby. Człowiek istota społeczna w procesie socjalizacji musi przestrzegać norm, zasad panujących w makro i mikro strukturach społecznych. Generalna zasada jest taka by czynić dobrze a wszystko co "inne", co nie mieści się w normach jest złe.
Czy obe mieści się w tzw normach pojmowania przez zwykłych ludzi, czy też lepiej jest nie uświadamiać "ich" z obawy braku akceptacji itp. Niestety dochodzę do wniosku, że jakkolwiek bym nie chciał transparętnie pokazać zwykłym ludziom o co mi chodzi to napotkam się na brak akceptacji. Czuje że ludzie zajmujący się obe to współcześni druidzi, osoby zaczarowane, o których mało wiadomo i jeszcze mniej wiadomo czym się zajmują. Nie ukrywam, że strasznie mnie to gdzieś tam nie raz uwiera np przy kontaktach między ludzkich, szczególnie z nowo poznanymi osobami. Trzeba się ukrywać... . Nie można powiedzieć czym się zajmujesz, jaka jest twoja pasja, a tak bardzo byś chciał(a). To straszne...
Proponuje trochę "ukomercyjnic";] całą sprawe. Uważam, że lepiej jest gdy ktoś mnie zapyta co oznacza mój napis na koszulce, i ja mu powiem. Niż żebym sam chciał coś komuś na ten temat powiedzieć.
Zachęcam do ostrożnego promowania oobe. Może macie pomysły jak to robić? Wyjdźmy z ukrycia. Rozmawiajmy...
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 04.06.2009 - 15:10
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Ja tam za ukomercyjnianiem obe nie jestem.Niesie to za sobą wiele niepożądanych skutków, jak chociażby falę kompletnie powierzchownych jednostek.
Profile CardPM
+Quote Post
Sir.Vixx
post 04.06.2009 - 16:16
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 7147

Ja uważam, że OBE powinno być jednak zarezerwowane dla grupki wtajemniczonych. Nie chodzi by urabiać tej praktyce jakąś tam elitarność czy coś, ale jedynie o to, że jednych takie rzeczy bawią, innych nie. Ci których bawią, prędzej czy później dotrą do takich informacji jak: czym jest OBE, jak ten stan osiągać itd. A przypadkową osobę którą poznasz na imprezie średnio może obchodzić co wyczyniasz sobie przed zaśnięciem;). Choć z drugiej strony, umiejętnie opowiadając o LD czy OBE można bardzo zaimponować nowo poznanej niewiaście;). A jeżeli nie masz innych tematów do rozmów niż OBE to bardzo Ci współczuje...

Dodatkowo chciałem podkreślić, że nikt nie wziął mnie nigdy za 'współczesnego druida', czy dziwaka, szarlatana, jak opowiadałem o moich 'nienormalnych' zainteresowaniach. Ale ja być może wiem komu i jak opowiadać. (a jeżeli ktoś wziął, to i tak mam to gdzieś:))
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 04.06.2009 - 17:08
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

CYTAT(twistoid @ 04.06.2009 - 16:10) *
Ja tam za ukomercyjnianiem obe nie jestem.Niesie to za sobą wiele niepożądanych skutków, jak chociażby falę kompletnie powierzchownych jednostek.

jebaków- poszukiwaczy astralnych orgazmów i ezo trolli w każdym miejscu pokazujący jacy to oni nie są zajebiści
twistoid - 100% agree. Lepsze pozostawienie sprawy losowi. Kto ma zostać oświecony, zostanie oświecony
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 04.06.2009 - 17:54
Post #5

Ikona Grupy

E tam oświecony, po prostu tych co ma to zainteresować interesuje z czasem okazuje się kto jest wytrwały i ćwiczy rzeczywiście osiągając coś.
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 04.06.2009 - 17:55
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 04.06.2009 - 18:54) *
E tam oświecony, po prostu tych co ma to zainteresować interesuje z czasem okazuje się kto jest wytrwały i ćwiczy rzeczywiście osiągając coś.

oświecony innymi słowy uświadomiony :)
nie chodzi tylko o obe, chodzi o moment, w którym spoglądamy w tył na swoją historię i odkrywamy, że tyle a tyle schematów niepotrzebnie czerpią naszą energię, tyle a tyle są głupie, tyle a tyle infantylne.

chodzi mi raczej o psychoanalizę i uświadomienie istnienia własnego świata, naszego okienka na świat.
Profile CardPM
+Quote Post
lolq
post 20.06.2009 - 20:53
Post #7

Przechodzień

Nr użytkownika: 4988

Nie wiem czy zgodziecie sie ze mna ze oobe zmienia swiatopoglad, moj np. zmienilo. Uwazam teraz ze miej wiecej lepiej "wiem o co w tym wszystkim chodzi". I jest cos takiego jak phmm. chec dzielenia sie ta wiedza z innymi.. Problem w tym, ze ciezko uczucia dobrac w slowa, aby ukazac prawdziwe piekno wolnosci. Na wspolczesnym czlowieku ciazy pewne pietno (choc nie wiem czy to dobre okreslenie) systemu przekonan. Od dziecka jestesmy wychowywani wg. pewnych religijnych wzorow i ciezko przyjac nam inny punkt widzenia. Uwazam ze aby dostrzec oobe wymagana jest inteligencja. Sadze, ze napewno warto rozmawiac o oobe!
Profile CardPM
+Quote Post
Rachab
post 20.06.2009 - 21:02
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6931

CYTAT(lolq @ 20.06.2009 - 21:53) *
Uwazam ze aby dostrzec oobe wymagana jest inteligencja. Sadze, ze napewno warto rozmawiac o oobe!

Taaaa. Intelignecja. - to dobre określenie, bo IQ hematokrytu nie pomoże na bank :D

Co do tego to też się z twistoidem i dreamerem zgadzam, bo np. nie chciałabym by oobe zajmowało się pół świata - co gorsza ta nienormalna połowa. Idealnie to chlopaki ujeliście. Choć z drugiej srony przecież oobe zmienia światopogląd. To może te osoby by nabrały jakiegoś dystansu do fizykalu czy też zmieniły swoje podejście. Choć część. Mielibyśmy mniej debili w świece... to byłoby piękne! Ale z drugiej strony to nie mielibyśmy roboli na budowie i cieci w szpitalach... coś w tym jest.
Profile CardPM
+Quote Post
Jose
post 20.06.2009 - 21:09
Post #9

Guests

CYTAT
Choć część. Mielibyśmy mniej debili w świece... to byłoby piękne! Ale z drugiej strony to nie mielibyśmy roboli na budowie i cieci w szpitalach... coś w tym jest.

Aby być robolem na budowie trzeba mieć wiedzę. Każdy zawód tego wymaga. Myślę, że nawet zawód dziwki.
A oobe zajmie się ten kto ma się tą FORMĄ WIEDZY zająć.
+Quote Post
twistoid
post 21.06.2009 - 07:49
Post #10

Ikona Grupy

Ja tam do obe nic nie mam, w sumie to nawet szanuję ten zawód. Tak na dobra sprawę analizując to wszystko to nie życzę obe nikomu.Coraz bardziej widzę że ludzie głupieją na jego punkcie tak jak kiedyś na punkcie beatlesów omdlenia niedożywienia ,nieuzasadnione trepanacje.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 21.06.2009 - 10:09
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Ja myśle, że jest wręcz odwrotnie, oobe zaliczane jest do zjawisk paranormalnych więc interesują się nim głównie ludzie, wieżący w astralne żyrafy, budowle na marsie, klan Venhura i inne takie. Z tąd ten wysoki odsetek poprzestawianych psychicznie wśród nas :)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 21.06.2009 - 11:20
Post #12

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Żyrafy astralne zmyślił mój szwagier. Stary już jest a cieszył się jak gupek, gdy to robił.
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 21.06.2009 - 12:08
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Majster @ 21.06.2009 - 11:09) *
Ja myśle, że jest wręcz odwrotnie, oobe zaliczane jest do zjawisk paranormalnych więc interesują się nim głównie ludzie, wieżący w astralne żyrafy, budowle na marsie, klan Venhura i inne takie. Z tąd ten wysoki odsetek poprzestawianych psychicznie wśród nas :)

jebany nautilus i new age ;(

tom: nasze domysły nie wnoszące nic do dyskusji zostawmy dla siebie;-)
Profile CardPM
+Quote Post
ADRIANNN515
post 25.07.2009 - 13:16
Post #14

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 7267

Jesli czyta to jakas istoto wyzej rozwineta (dobra istota) to chcialem tylko napisac ze prosze o pomoc w OOBE i poznaniu wszechcwiata.
Zapraszam cie do mojego domu i duszy POMUSZ MI W TYM CZEG INNI DOSWIATCZAJA.
szukam oswiecenia

edit Spyro: Hhahahahhahahahahhahahaha

edit twistoid: padłem
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 25.07.2009 - 14:43
Post #15

Dusza Towarzystwa

nie nabijac sie ;D

nie promujmy OBE! antyREBELIA, to jest to co ja proponuje. Za duzo dzieci w tym astralu sie zbiera ;]
Profile CardPM
+Quote Post
michu19931
post 25.07.2009 - 14:48
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5349

Nie trzeba promować OOBE ;) Osoby które mają o tym wiedzieć same tutaj dojdą :P
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 25.07.2009 - 14:56
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Jedna oberebelia juz byla i teraz zbieramy tego owoce (przyklad - trzy posty wyzej).

Zamykam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic