|
|
![]() ![]() |
12.05.2007 - 12:17
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Postanowiłam zapoznać się z OOBE ponieważ wydaje mi się że potrafię kontrolować swoje sny. Powiedzmy że śni mi się coś strasznego. NA początku boję się strasznie a nagle wszystko się zatrzymuje, a ja mówię do siebie że to tylko sen i nie ma się czego bać...Wtedy wszystko znika a ja najczęściej śnię już o czymś innym albo budzę się bo sama jestem zdziwiona jak tak można...??
A co do "diabła" to majej mamie śniło się że wstąpił we mnie diabeł. Była to scena z filmu "Omen" ale moja mama nigdy go nie oglądała. Diabeł we mnie wstąpił a rottweiler bał się mnie....Ja jestem osobą, która wierzy w różnego rodzaju przepowiednie ale dość realne. Mam pytanie. Czy podczas OOBE może mi się coś stać, a mianowicie czy diabeł może we mnie wstąpić?? Ja o tym nie pomyślałam. Opowiedziałam natomiast to mojej przyjaciółce, która także praktykuje OOBE i ona powiedziała mi żebym tego nie robił, że to może być ryzyko. Bardzo bym chciała spróbować wreszcie OOBE ale boję się że sen mojej mamy moż esię spełnić. Czy to możliwe???? Proszę o odpowiedź. |
|
|
|
12.05.2007 - 12:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dlaczego to pytanie wydaję mi się śmieszne do granic bólu? chyba masz odpowiedz.Odrzuć poglądy religijne na bok
|
|
|
|
12.05.2007 - 13:17
|
|
|
Z tego, co sie dowiedziałem, nic ci sie nie może stać, jeżeli nie będziesz w to wierzył. Musisz odrzucić wszelkie obawy. Poza tym snów nigdy nie tłumaczy się dosłownie, a często na odwrót. Może to miało oznaczać, że nic ci nie grozi?
Poza tym: póki nie sprawdzisz, nigdy się nie przekonasz... |
|
|
|
12.05.2007 - 18:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Ciekawie tak przystapic do proby, z zamiarem przekonania sie o tym, czy diabel moze wejsc w moja skure :D. Ale nie boj sie, to jest malo realne, wrecz niemozliwe, ketrab dobrze mowi, ale to jest prog juz dla bardziej zaawansowanych osob, tkwiacych w swoich przekonaniach. Pozdro.
|
|
|
|
| SORROW |
12.05.2007 - 20:43
|
|
Guests |
Gorzej ,jak wyjdzie , a po sekundzie diabeł - HYC ! i w niej siedzi i wyjść nie chce ... i gdzie tu wracać ?
Faktycznie obawa przed nieznanym jest zaporą numer 1 i o tym wszystcy znani podróżnicy astralni (jednogłośnie) prawią i rację mają .Uwierz mi Colacao - zapora numer 1 ( nr 2 to silnie zakorzenione poczucie wiary ) później już tylko może być lepiej ... |
|
|
|
12.05.2007 - 20:45
|
|
|
|
|
|
|
| SORROW |
12.05.2007 - 20:53
|
|
Guests |
Jak offtop, to offtop : gdzie diabeł nie może , to babę pośle - Cola -jesteś kobietą ??? ;) ...nie idź tam .
|
|
|
|
13.05.2007 - 09:47
|
|
|
Jak offtop, to offtop : gdzie diabeł nie może , to babę pośle - Cola -jesteś kobietą ??? ;) ...nie idź tam . Cola się chyba obraził/a(: a ja czytałem że gdzie diabeł nie może tam filozofa pośle (: niezły śmietnik się z tego tematu zrobił(: ale był już podobny więc nie ma co żałować(: |
|
|
|
13.05.2007 - 20:44
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tzn. w książce R.A. Monroe'a jest napisane o eksperymentach tego typu.
Podróżnicy astralni za swoją zgodą pozwolili przejąć własne ciało fizyczne. |
|
|
|
13.05.2007 - 22:00
|
|
|
OBE maniak 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ale dla potrzeby wygadania się tamtej energii, nauki nas czegoś innego i inności całego zdażenia a nie dla złych żeczy jak opętanie czy coś... zżucić kajdany niewoli ciała i odżucic wszystkie religie tego świata, tylko to co doświadczamy i czujemy i mamy pewność jest prawdą, więc jak tego niedoświadczymy to jak wierzyć...? a no da sie... jakiś niedzisiejszy jestem sorki za offtop, a diabła nie ma, tak samo jak nie ma dobra i zła, sa tylko miłość i inteligencja:D
|
|
|
|
14.05.2007 - 19:36
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zastanawia mnie jeden fakt, wszyscy tacy doswiadczeni ale wszystkie swoje za i przeciw opierają tylko o ksiązki...
Co do twojego pytania podejde swoim doswiadczeniem z oobe jakis czas zaprzestalem praktyke ale to tylko jakis czas wiem ze do niej wroce ale nie tu gdzie narazie jestem. Osobiscie obraz diabła to stereotyp zła to raczej oczywiste. OOBE nie można skwalifikować całkowicie wartosciami religijnymi szczególnie jesli jestesmy katolikami ktore zaprzecza takim umiejetnosciom . jesli chodzi o samo przejecie ciała przez jakąs forme zła wydaje mi sie absurdalne ale... no wlasnie ... bylo to kilka lat temu jak obe poajawialo mi sie codziennie... zaczelo sie od snu w którym mam konflikt z ojczymem ( mało istotne ) po chwili ktos wchodzi a raczej ONI dostaje uderzenie w głowe chwytają mnie za rece nogi i barki i ciągną w strone tunelu ... panika... zaczynam krzyczec modlic sie niemogąc nic zrobic swiadomosc powraca w pelni jedyną sprawdzoną metodą powrotu nie byla sama mysl powrotu a odczucie wchlaniania Mnie przez cialo ... pobudka strach... "ok ok to nic, nic sie nie stalo" dalem sobie spokoj.... a jestem raczej osoba która musi miec dowody z pelnym racjonalizmem. nastepny dzien dziwne odczucia czyjes obecnosci zapewne osoby bawiące sie w odczuwanie aury wiedzą jakie jest odczucie nacisku przez druga osobe ... zaciekawil mnie zegar lukłem na niego 18:30 ok i dalej do zajec... cos znowu mnie tknelo SZOK zegar zmienil sie o 2 godziny do przodu ... jakby byl na sprezyne to tlumaczylnym ze moze sprezyna czy cos w tym stylu ale nie to byl elektroniczny... klade sie zapadam w głeboki relks czuje jakby dusza obrucila sie o 90 stopni nogi w okolicy nog i na odwrot w umysle wrazenia naciągania metalowe sprezyny ten jek... ciezko wytlumaczyc zaczynam odczuwac obecnosc głosy ...i nie dosc przyjemne zainteresowanie moja osobą... i to ze wiedzą o moim strachu... BUM.. pobudka i lęk. Mialem tak kilka razy mialem juz dosc. poszedlem do kosciola ( normalna reakcja) co dziwne zaczalem sie zle czuc to tak jak otwarcie umyslu na cała mase emocji, musialem wyjsc tak wiec do tego momentu moge tlumaczyc fakt ze bardzo duzy wplyw na wszystko ma nasz lęk i raczej nic poza tym. 2 sprawa troche juz bardziej powazniejsza przed nowym rokiem postanowilem spac u brata. godzina 23 ładnie, pięknie nic sie nie dzieje. mocno skupiony na filmikie ... po chwili slysze wymawiane imie... tylko slyszy sie inaczej niz normalnie. pytam brata ale ten nic nie wie ... dalem sobie z tym spokoj ide spac. Zasnalem szybko i bezproblemowo, po chwili swiadomosc powraca leze dalej widzac delikatna poswiate postaci schodzacej z mojej pozycji do siedzącej nastepnie wstaje idzie w strone szafki i znika... budze sie znowu spięty i lekko przestraszony. Udaje mi sie zasnąc ponownie i..... najlepszy motyw budzi mnie wlasna reka uniesiona do góry patrze na nią z zdziwieniem czując jak swiadomosc wypelnia ją wrazenie masakra ( nie jestem lunatykiem ) dalem sobie spokoj na jakis czas. jesli ktos dotrwal do tego momentu dziekuje za poswiecony czas, a teraz puenta osobiscie uwazam ze nie moze sie nic stac zadna zla energia nie moze przejac ciala , ale... nie wiadomo jak pojedyncze jednostki reaguja na to zjawisko czy nie otwieraja sie na doznania jak medium co moze nastepnie miec niemile konsekwencje kazdy powinien przemyslec dokladnie nim sie za cos takiego zabierze to nie zabawa ani ucieczka w swiat marzen to rzeczywistosc bardziej realna od tej a jak raz otworzysz to juz.... |
|
|
|
14.05.2007 - 19:44
|
|
|
Legion wiedza teoretyczna jest równie ważna w dalszym rozumowaniu wiedza praktyczna ,jak nie doświadcząc zła można określić dobro ? spodobało mi się twoje ostatnie zdanie ,można złapać niezłego doła w złym obchodzeniu się z możliwosciami jakie otrzymaliśmy ): wiem to po sobie ,człowiek jest jak gąbka nasyca się tym co usłyszy a po drugiej stronie zostaje wycisnięty do suchej nitki):
|
|
|
|
15.05.2007 - 03:12
|
|
|
Zasnalem szybko i bezproblemowo, po chwili swiadomosc powraca leze dalej widzac delikatna poswiate postaci schodzacej z mojej pozycji do siedzącej nastepnie wstaje idzie w strone szafki i znika... budze sie znowu spięty i lekko przestraszony Legion doswiadczyles bilokacji, wydzieliles swojego sobowtora. Ciekawa sprawa bo o tej formie eksterioryzacji slyszalem, jedynie ze zrodel siegajacych poczatkow XIXw. A twoje zalozenie ze wszyscy opieraja sie jedynie o ksiazki jest bledne. Piszac w ten sposob, sam robisz z siebie "guru" w tym momencie. Poza tym gdzie kiedykolwiek ktos wskazal nacisk na to ze "jest taki wspanialy i doswiadczony"? Jestes nowy na tym forum, wiec nie masz prawa wyciagac takich wnioskow. Peace. |
|
|
|
16.05.2007 - 07:56
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jak sobie pomysle ,ze raz mnie latami tak katowalo. Ba ,na domiar tego wlazlo mi do rzeczywistosci.A teraz po latach ............................................ legiony ): hahahahahahahah
Z poradnika diablika. Jak sie guzika nie zamyka to sie pisiol wymyka. |
|
|
|
16.05.2007 - 08:12
|
|
|
Roman Bugaj - Eksterioryzacja, poczytaj nie jestes sam :D. Moze masz zadatki na niezlego medium?:) Moze warto zastanowic sie nad seansem spirytystycznym?;)
Pozdro. |
|
|
|
16.05.2007 - 08:56
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jak Ojciec Pio ujerzdzal rumaka eterycznego to zamykali ICH w stajni klasztornej.A wierzgali podobno strasznie. az z krzesel szly drzazi .Cale imperium rzymskie trzaslo sie w portkach od ich podskokow..
Z poradnika diablika. ja,ty,on,ona.my,wy,oni kto kogo teraz dogoni. Dopisek.Zgubienie: Wczoraj wieczorem ogladajac film ,wpadalem co rusz do astralu i budowalem akcje dalej. W ktoryms momecie zdjalem sandaly bo mnie stopy palily.Szukam je od godziny po domu a po nich ani sladu. Tanie byly i umazane farba.Jesli ktos je znajdzie w astralu niech podrzuci ,bo je lubie. Sw. Antonio mi odmowil i do pracy pewnie pojade w zimowych. Z gory dziekuje :) HURA ZNALAZLY SIE: Dopiero jak zaczalem spanikowany biegac po mieszkaniu,myszkujac po wszystkich katach pojawil sie przewodnik. Ha zobacz do auta.- sprawdzilem nie bylo. Na to on . A nie wsadziles do walizki,przeciez bierzesz ja do pracy.- Nie bylo.Sprawdddddz w piiiwnicy. Toc byles tam w wyobrazni.- tez nie bylo. A jak sie zostawia buty w mieszkaniu ty gamoniu. No do szafki ,odpowiadam ,ale tam juz szukalem. Gdyby zona je tam schowala to bym znalazl.Zaprowadzil mnie do szafki z butami i ja patrze . Sandalki stoja jak byk. |
|
|
|
05.05.2009 - 19:53
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z tego, co sie dowiedziałem, nic ci sie nie może stać, jeżeli nie będziesz w to wierzył. Musisz odrzucić wszelkie obawy. A co z podświadomością? To "magazyn" tego co upychamy do swojego umysłu a w astralu żyje sobie własnym życiem. Nie mamy za bardzo kontrli nad niechcianym balasem... Wytłumaczcie mi bo ja nie jestem podróznikiem a opieram swoje przekonania na teorii a wy ( w większości) pewnie na praktyce... Proszę powiedzcie mi co myślicie o przekonaniach R. Tekieli. Oglądałam ostatnio taki filmik z jego udziałem jako eksperta od spraw duchowych i okultystycznych jak on sam siebie określa. Link: (poleecam) http://wp.tv/i,ENIGMA,catid,39053,klip.htm...mp;ticaid=67f94 Jetem przerażona jego poglądami bo nie zastanawia mnie czy mówi prawdę ale ile zapłacił mu KK za propadowanie Kościoła a zwalczanie min oobe jako demonicznej praktyki... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |