|
|
![]() ![]() |
| inya |
16.03.2009 - 15:26
|
|
Guests |
Ja czasem slysze na jawie jak ktos mowi krotkie zdanie najczesciej w jezyku, ktorego nie rozumiem. Albo czuje zapach, ktorego nie moze tam byc (na przyklad zapach jedzenia, ktorego na pewno nie ma w poblizu), a raz nieprzyjemny zapach zgnilych jajek. Niekoniecznie musze byc wtedy rozluzniona, ale jak widac nie tylko wtedy mozna odbierc takie komunikaty.
|
|
|
|
16.03.2009 - 15:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja nie słyszę głosów ,ani zapachów ...Wiedz ,że caly świa to skupisko atomów ,ktore maja róźne właściwości i tak siarka (S) śmierdzi zgniłymi jajami .Może więć włosy ci sie spaliły ,albo coś innego no.
C5H10O5 - wzór Rybozy C6H12O6 - Wzór glukozy (składnika sacharozy czyli cukru z buraków) C6H22O11 (??) - sacharoza ... A już nie mówmy o tłuszczach i aminokwasach xD |
|
|
|
16.03.2009 - 15:36
|
|
|
OBE Maniak 36 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Mi jakiś dowcipniś wczoraj przy bankomacie wyraźnie i powoli powiedział fałszywy PIN. Wyobraź sobie, że tak mi pomieszał w głowie, że nie mogłam sobie przypomnieć prawdziwego, mimo że używam go od kilku lat...
|
|
|
|
| inya |
16.03.2009 - 17:01
|
|
Guests |
Ja nie słyszę głosów ,ani zapachów ...Wiedz ,że caly świa to skupisko atomów ,ktore maja róźne właściwości i tak siarka (S) śmierdzi zgniłymi jajami .Może więć włosy ci sie spaliły ,albo coś innego no. C5H10O5 - wzór Rybozy C6H12O6 - Wzór glukozy (składnika sacharozy czyli cukru z buraków) C6H22O11 (??) - sacharoza ... A już nie mówmy o tłuszczach i aminokwasach xD Wiem o atomach. Wlosy mi sie na pewno nie spalily:), ale atomy moga laczyc rozne wymiary, wiec mogly przewodzic zapach przeciez. Dzieki za cenna odpowiedz. |
|
|
|
16.03.2009 - 22:53
|
|
|
OBE Maniak 36 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
:) Każdy ma prawo do swojego wyobrażenia na temat życia innych :).
|
|
|
|
17.03.2009 - 15:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
H2S(aq) - kwas siarkowodorowy
H2S(g) - siarkowodór - gaz ,który daje o sobie znać po dość nieprzyjemnym zapachu - może w pobliżu był ten gaz ? Ale ogolnie to da się - np taka Rebeka czy jak jej tam było z książek Bruce'a Moen'a (on sam nawet) , czuła zapachy ,których nie było Należy wszystko dokładnie sprawdzić |
|
|
|
17.03.2009 - 15:46
|
|
|
Może cierpisz na tak zwaną Schizofrenie?
|
|
|
|
17.03.2009 - 23:38
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja nawet w snie slysze muzyke i glosy, tez ostatnio sie zastanawialam nad tym, nawet posta dalam ktorego ktos tam usunal.
|
|
|
|
18.03.2009 - 00:53
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Co do zapachów. Zapachy tak samo jak chociażby smaki mogą być bez (widocznych na pierwszy rzut oka) powodów generowane przez nasz mózg, bo to w końcu on tym wszystkim rządzi. Może się zdarzyć, że siedząc sobie w pokoju nagle poczujesz jakiś smak czy zapach. Niektórzy ludzie mają z tym poważne problemy, które niestety muszą być leczone. Często wiąże się to z jakimiś podświadomymi wzorcami. Pamiętam kiedyś przypadek pewnego faceta, który kiedy tylko pomyślał o swojej dziewczynie czuł w ustach jakiś nieprzyjemny smak (nie pamiętam już jaki). W konsekwencji doprowadziło to do rozpadu związku. Po prostu kiedyś jego mózg w jakiś sposób powiązał ten smak z tą osobą no i już. Jeśli ktoś nie do końca może zrozumieć jak to powyższe możliwe etc. to niech pomyśli o tym na przykładzie hipnagog. Często wtedy słyszymy głosy/muzykę, czujemy jakieś zapachy, czyjąś obecność itd. To właśnie coś w tym stylu i nie musi to od razu pochodzić z innych wymiarów, no chyba, że za taki uważamy tego orzecha włoskiego pod naszą kopułą ;)
Pozdrawiam. |
|
|
|
19.03.2009 - 01:13
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co do glosow, zdazylam sie zorientowac po wpisach innych, ze nie jest to odosobnione zagadnienie, ze bardzo duzo ludzi slyszy glosy, dzwieki podczas snu lub oobe.
Jezeli chodzi o zapachy osobiscie mi sie to nie zdarzylo w snie. Zastanawiajacym bylby fakt, ze czasem na jawie czujemy zapachy ktorych nigdy nie spodziewalibysmy sie czuc w danym srodowisku, czesto slyszy sie tez, kiedy ktos opowiada, ze czul zapach np. perfum osoby zmarlej i postrzega to jako wizyte tej osoby... |
|
|
|
22.03.2009 - 17:25
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja czasem slysze na jawie jak ktos mowi krotkie zdanie najczesciej w jezyku, ktorego nie rozumiem. Albo czuje zapach, ktorego nie moze tam byc (na przyklad zapach jedzenia, ktorego na pewno nie ma w poblizu), a raz nieprzyjemny zapach zgnilych jajek. Niekoniecznie musze byc wtedy rozluzniona, ale jak widac nie tylko wtedy mozna odbierc takie komunikaty. Nieleczona schizofrenia to najgorsze co może być - jeśli nie zrobisz za parę lat krzywdy sobie, to pewnie komuś ze swoich bliskich - i można się śmiać, można mnie opierdalać, że w nic nie wierzę, etc, ale prawda jest taka, że tylko kretyn ostatni będzie zasłaniał się kontaktami z zaświatami - a jeśli schizofrenik wierzy w to co słyszy i widzi, to już masakra, bo będzie tylko podatniejszy na własne wizje, które prędzej, czy później przybiorą na sile i wtedy dopiero zacznie się ''jedność z kosmosem''... Idź do lekarza inya i nie wstydź się tego - znam paru schizofreników, którzy sporo mi naopowiadali o sobie i mają dzięki odpowienim lekom wgląd do tego jak zdradziecka jest wiara w ''głosy''... Pozdr. |
|
|
|
22.03.2009 - 18:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
bumerang za pzreproszeniem, ale nie masz racji, Wiele razy zdarzylo sie, ze czulam zapachy. Czesto np jak z madzia gadalam przez telefon czulam zapach np smaku cukierkow, ktore ona sobie wyobrazila albo akurat wpsomniala. Albo, moja mama czula zapach lilii i ja to czulam i sie zgodzilo wszystko w czasie. Kiedys moj wuj ktory umarl lubil zapach wody po goleniu. Czasem jak daje mi znaki w realnym swiecie to czuje wlasnie wode po goleniu. Moge tak wymieniac w nieskonczonosc. Takie rzeczy- sa mozliwe, i sa nawet realne. Czasem mozna naprawde duzo rzeczy wyczuc uczuciowo<czy tam jak zwal mentalnie>.
|
|
|
|
22.03.2009 - 20:07
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie można takich rzeczy nazywac schizofrenią, bo objawem schizofrenii jest rozszczepienie pomiędzy myśleniem, zachowaniem i emocjami, które przejawia sie m.in. niedostosowaniem zachowania i emocji do treści wypowiedzi chorego. A więc inya odpuść sobie tą wizyte u psychiatry, bo nie ma takiej potrzeby:D :D :))))))
|
|
|
|
23.03.2009 - 15:44
|
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia przeczytaj definicję zanim coś powiesz
|
|
|
|
| inya |
23.03.2009 - 20:55
|
|
Guests |
Wyznacznikiem zdrowia psychicznego (zwanego niekiedy "normalnoscia")jest zdolnosc do zycia i radzenia sobie w spoleczenstwie. Czyli skoro potrafie odbierac glosy czy zapachy z innych wymiarow, ale ZDOLNOSC TA NIE PRZESZKADZA FUNKCJONOWAC W SPOLECZENSTWIE (czyli w pracy, nauce, zyciu towarzyskim itp.), nie ma koniecznosci leczenia. Jesli jednak slyszane glosy, odczuwane zapachy itp przeszkadzaja w zyciu (np nie bylabym w stanie pracowac, bo komunikaty z innych wymarow przeszkadzalyby mi), wtedy bylby problem...
|
|
|
|
23.03.2009 - 21:03
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Czyli słyszenie głosów z innych wymiarów to norma?o.O
|
|
|
|
| inya |
23.03.2009 - 21:36
|
|
Guests |
Dla niektorych norma. Ktos tam wyzej napisal, ze nie jest to odosobnione zagadnienie, jednak nie wszyscy posiadaja te zdolnosc. Jak pisalam dopoki nie przeszkadza ona w zyciu, jest o.k.
|
|
|
|
24.03.2009 - 02:58
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dobry temat, takie akcje zdarzały się nie raz. Kilka razy uchroniły mnie przed poważnym wypadkiem. Pamiętam też mniej pozytywne aspekty tej jak to określacie "zdolności". Na szczęście nie doświadczam tego zbyt często, ogólnie da się żyć.
|
|
|
|
| inya |
24.03.2009 - 14:29
|
|
Guests |
Dobry temat, takie akcje zdarzały się nie raz. Kilka razy uchroniły mnie przed poważnym wypadkiem. Pamiętam też mniej pozytywne aspekty tej jak to określacie "zdolności". Na szczęście nie doświadczam tego zbyt często, ogólnie da się żyć. Dzieki. Tez nie odbieram sygnalow z innych wymiarow na okraglo. Tez mialam raz przypadek z niedoszlym, na szczescie wypadkiem, juz mialam przeleciec przez ruchliwa droge szybkiego ruchu w niedozwolonym miejscu, kiedy uslyszalam, ze ktos mnie zawolal po imieniu. Odwrocilam sie, ale nikogo nie bylo. W tym momencie bardzo szybko przez ulice przejechal tir. Gdyby nie glos z innego wymiaru, czy ak tam zwal to zjawisko, to bym na pewno teraz tu nie pisala tego komentarza... |
|
|
|
24.03.2009 - 17:41
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
bumerang za pzreproszeniem, ale nie masz racji, Wiele razy zdarzylo sie, ze czulam zapachy. Czesto np jak z madzia gadalam przez telefon czulam zapach np smaku cukierkow, ktore ona sobie wyobrazila albo akurat wpsomniala. Albo, moja mama czula zapach lilii i ja to czulam i sie zgodzilo wszystko w czasie. Kiedys moj wuj ktory umarl lubil zapach wody po goleniu. Czasem jak daje mi znaki w realnym swiecie to czuje wlasnie wode po goleniu. Moge tak wymieniac w nieskonczonosc. Takie rzeczy- sa mozliwe, i sa nawet realne. Czasem mozna naprawde duzo rzeczy wyczuc uczuciowo<czy tam jak zwal mentalnie>. Czemu nie mam racji? Mam rację i do tego kolejna osoba ma zaburzenia psychofizyczne ;) |
|
|
|
26.03.2009 - 16:34
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Ok zamykam bo z tematu robi sie powoli kłótnia.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |