oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Nauka Samoobrony Astralnej, Propozycja ciekawego ćwiczenia
krzysztof
post 03.12.2009 - 14:41
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Zbyszek @ 03.12.2009 - 14:29) *
Oczywiscie i to z niespodzianka. 13 lecimy, wiecie gdzie!!!!!

Zbyszku, tylko nie mieszaj w intencjach :) w sobotę robimy ten eksperyment, w niedzielę, możemy robić inny - załóż wątek i napisz co konkretnie, chętnie się dołączę :)

W eksperymencie biorą ludzie początkujący, więc prosiłbym zaawansowanych o nie kombinowanie, tylko zwyczajnie - wykonywanie punktów z programu ćwiczenia. Dziękuję :)
Go to the top of the page

+Quote Post
GdaJan
post 03.12.2009 - 16:42
Post #23

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Krzychu, a ja to gdzie jestem??? Proszę dopiszcie mnie do nadających ;)

Edyta: już wysłałem maila.

+Quote Post
dreamer_the_one
post 03.12.2009 - 17:00
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

widze że chętnie mi dokuczycie :P
zobaczymy co z tego będzie, powiem że jestem pełen ciekawości ;)

CYTAT(krzysztof @ 02.12.2009 - 06:59) *
Eksperymenty te są zalążkiem długoterminowego i charytatywnego projektu rozwoju świadomości, który prawdopodobnie rozpocznę za jakiś czas.

Wszystko zależy od Was i Waszego zaangażowania. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

hip hip! HUREJ!
jak naprawdę zadziała i znajdziemy weryfikacje, masz mój miecz, pałke i całą resztę :D
awe!

+Quote Post
krzysztof
post 03.12.2009 - 17:47
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

@Dreamer: napisz nam proszę kilka słów o sobie żebyśmy złapali Twój ident. Podejrzewam, że niektórzy uczestnicy niewiele wiedzą o Tobie.

Napisz o swoich osiągnięciach, co lubisz, czego nie lubisz, gdzie mieszkasz (miasto), wiesz, coś oryginalnego.

Jeśli nie chcesz, to ok.

+Quote Post
Gray
post 03.12.2009 - 19:11
Post #26

Guests

Ja bym proponował, żeby był większy przedział czasowy miedzy godzinami "ataków" na odbierającego. Głowna przyczyna jest taka, że osoba odbierająca może podświadomie blokować, w związku z tym, że się spodziewa. Nie wiem czy będzie to komuś pasowało, taka sugestia tylko ;)

+Quote Post
SORROW
post 03.12.2009 - 20:18
Post #27

Guests

Tylko nie sugerujcie samobójstwa ...
CZasami może odnieść skutek także negatywna sugestia (zależy od ''odbiorcy'').

+Quote Post
Eternal87
post 03.12.2009 - 20:32
Post #28

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Fajny pomysł dajcie znać jak Wam to wyjdzie!

+Quote Post
twistoid
post 03.12.2009 - 21:02
Post #29

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

a ja uwazam ze to niebezpieczne

+Quote Post
dreamer_the_one
post 03.12.2009 - 21:18
Post #30

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Gray ma racje, ustalcie godzine żebym nie wiedział ;]
z drugiej strony jak bede rozluźniony przez cały dzien czekał, moge niczego nie odczuć...

twistoid. niebezpieczne tylko jeśli będą mnie atakować, a planują chyba nadsyłać wizje :)
krzysztofie:większość z nadających mnie znają całkiem dobrze; ale skoro taką sugestią walisz, to co nieco skrobnę ;)

- wysoki blondyn 185 cm wzrostu, szarozielone oczy, przeciętna budowa ciała
- zainteresowania nie różnią się od tych, prezentowanych tu zazwyczaj; jednak staram się nie powtarzać haseł bezmyślnie i gdy trzeba; zaprotestować nie protestując (Ken Kesey i jego drwal). Nie wierzę w prawdę i mam prawdziwy chaos w umyśle, z którym jestem już dość pogodzony i zaprzyjaźniony.
- odzywam sie zazwyczaj po to aby pokazać nową perspektywe patrzenia na świat; bo żadna jedna nie jest najprawdziwsza
- bywam zajebiście narcystyczny i momentami troche zbyt pewny siebie, jednak nie doszukuje sie w sobie wielu wad i grzechów, bo wierze, że żyjemy aby doświadczać życia a nie kształcić się na mnichów
- za swoich mentorów uznaje Terence Mckennę, Billa Hicksa, Williama Blake`a, Kena Keseya i Aldousa Huxleya; co nie znaczy że podchodze do ich słów bezkrytycznie i że stawiam ich ponad przeciętnego człowieka

chyba tyle wystarczy. przyznacie, że tylko palant może tyle o sobie napisać ;)
;*

+Quote Post
Zbyszek
post 03.12.2009 - 21:56
Post #31

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Sorrov ma racje, zabój to raczej nie, musimy zmienić. Nawet Twisto ostrzega!!!! -Hm, ale złamanie nogi jest całkiem niczego. Potwierdzenie widoczne. Ale w którym miejscu Krzychu ?
Musicie kupic szklana kule i wsadzić mentalnie tam odbiorce i wtedy mu nagadać, wedle planu oczywiście. No może być butelka , byle zakręcona:)

+Quote Post
GdaJan
post 03.12.2009 - 23:53
Post #32

Członek Rodziny

Notatnik

Sorrow wierzę , że to był sarkazm :P

A może, taka osoba zrozumiała by samobójstwo, jako zabicie swojego ego, i na jakąś godzinkę, uwolniłaby się spod jego wpływu ?

W każdym bądz razie, nie widzę korzyści z tego abym prosił/kazał komuś aby wbił sobie nóż w brzuch, trzeba mieć krzywe poczucie humoru ;p

+Quote Post
Zbyszek
post 04.12.2009 - 08:26
Post #33

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

E, bez obaw, już prostuje krzywizny, bo strachem posieje na ćwiczeniach. Z większością sugestii mamy czas wylęgowy. Gdy dopada nas czyjaś sugestia to zastanawiamy się, czy nam pomysł pasuje, czy nie. Możemy odczuć przymuszeni, jakaś skłonność, ale bez obaw, przecież wybieramy sami i nie będziemy sobie nawzajem karku skręcać.
Ćwiczenia trochę niebezpieczne, bo umożliwiają wnikanie w innego człowieka . Robimy to od lat w grupach i nikt się jeszcze nie skarżył za takie przeglądy a cieszył gdy miał potwierdzenie.
Ale właśnie o to chodzi, by śmiało spojrzeć niebezpieczeństwu i symulować w grupach radioodbiornik, by nabrać wprawy, gdy pojawi się prawdziwe niebezpieczeństwo i wytworzyć na czas anty-sugestie:)
Niebezpieczne kiedyś się przy was pojawi, nie ma co liczyć , ze kogoś z was ominie w życiu.

Osobiście sprawdzałem co popadnie . Teraz nie jestem już zbytnio zainteresowany takim ćwiczeniami mając inne zajęcie , ale popatrzę jak wam wychodzi, wszyscy popatrzymy z ciekawością:)
pozdro działacze
jeje

+Quote Post
krzysztof
post 04.12.2009 - 10:18
Post #34

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witka,

@Gray: mogę zwiększyć przedział czasowy o kolejne 2h 14-18 jesli chcecie i jeśli Wam pasuje eksperymentowanie w dłuższym czasie.

@SORROW: nie będziemy sugerować niczego niebiezpiecznego, wybijcie to sobie z główek, niemniej Odbiorca powinien bezkrytycznie notować wszystkie swoje odczucia.
Mam 32 lata, żonę, dzieci i nie chcę mieć takich obciążeń. Taki eksperyment to także kwestia wspólnego zaufania sobie nawzajem.

@Eternal87: nikomu znać dawać nie będę - jesli temat Cię interesuje to się nim zainteresuj.

@Dreamer_the_one: godzina oczywiście będzie w ustalonym przedziale czasowym i nie będzie Ci znana.

@GdaJan: na takie eksperymenty z ego to chyba za wcześnie. Żeby przekazać komuś stan świadomości w którym nie ma ego samemu trzeba mieć i znać taki stan.

Jeśli ktoś poczuje, że nadesłana przeze mnie sugestia mu nie odpowiada niech nie bierze udziału w eksperymencie.

Ludzie, każdy z nas ponosi odpowiedzialność za siebie a także za to jak wpływa na innych ludzi. Nie tylko przed prawem, ale też przed samym sobą. Trzeba o tym pamiętać. Wasze decyzje są Wami, jesteście ich rezultatem. Jaki chcesz być, jak chcesz się czuć? Takie pytania powinniśmy zadawać sobie przed każdą decyzją.

Żyjemy obecnie w czasach (wcale nie nudzę!), w których możliwości przeplatają się ze zwiększonym niebezpieczeństwem na każdym kroku. Dom ogrzewany piecem gazowym (eksplozja), samochód z bombą paliwową na pokładzie, autobusy miejskie (Wawa), które same się zapalają, dojazd do pracy i szkoły samochodem poprzez korki i sytuacje tak absurdalne i u boku tak nieodpowiedzialnych kierowców, że gdyby nie wewnętrzna pewność i wzajemne zaufanie to dawno byśmy wymiękli. Bardzo ważna tutaj jest świadomość zagrożenia i obcych wpływów, ponieważ ona daje nam wybór kierunku, jakiego chcemy się podjąć.

Uważam, że kolejnym ważnym krokiem w rozwoju jest świadomość kolektywna w małych grupach i widzę na przykładzie swoich najbliższych i przyjaciół, że kolektyw jest możliwy. Z biegiem czasu i praktyki niektóre myśli i wrażenia jednostki stają się wspólnym doświadczaniem całej grupy. Po prostu świadomości jednostek łączą się w jedną większą świadomość. Rośnie zatem też odpowiedzialność jednostki za to jakim energiom ulega i wg jakich wzorców postępuje. Tego właśnie chcę się razem z Grupą uczyć. To również ode mnie wymaga zaufania :)

Czy zdarzyło Wam się widzieć, czy słyszeć reklamę i odczuwać pozornie nie związane z nią emocje? Czy zdarzyło Wam się kupić książkę i trzymając ją w ręku odczuwać świecącą w Was CBM? Czy zdarzyło Wam się być w miejscu publicznym i "złapać" jakieś niezwiązane z Wami emocje, bądź mysli, które normalnie nigdy Wam do głowy nie przychodzą?
Większość ludzi łapie te energie nieświadomie i automatycznie im ulega, gdyż biorą je za swoje. Naszym celem jest przejście na sterowanie ręczne, w którym sami będziemy rozpoznawać co wychodzi od nas a co nie.

Nie robimy tego eksperymentu dla kasy i wyniki nie są w nim najważniejsze, tym bardziej, że nie od razu muszą być niesamowicie doskonałe. Robimy go by zacząć systematycznie eksplorować i zgłębiać tajniki świadomości.

Mam nadzieję, że wszyscy uczestnicy mają już teraz właściwe nastawienie :)

UWAGA!

Stworzyłem wątek na nasze relacje (i tylko relacje) z eksperymentu.

+Quote Post
effree
post 05.12.2009 - 01:20
Post #35

Członek Rodziny

Notatnik

no dobra rozpoznawanie naszych i obcych emocji jest ważne, ale pojawia się pytanie jak nie dopuszczać do siebie obcych emocji? bo skoro odczuwamy obce emocje - czujemy je mimo ze wiemy że są obce.. i zakladajac że są one pozytywne jak na przykład chęć zjedzenia czekolady, odczuwamy ta chęć i chcemy zjesc tą czekoladę i samo to że powstrzymamy się od jej zjedzenia nie za wiele nam daje bo mimo to nadal chcemy ja zjeśc hahahaha troszke zamaśliłam
wierzę ze ten eksperyment (i mam nadzieje na wiele powtórek tego eksperymentu) nauczy nas o wiele więcej niż sądzimy..

+Quote Post
krzysztof
post 05.12.2009 - 09:49
Post #36

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sama świadomość tego, że te emocje, czy myśli są obce pozwala Ci wybrać czy chcesz im ulegać czy nie. Po prostu jesteś Ty i chęć zjedzenia czekolady, ale to już nie jest Twoja chęć :)

+Quote Post
SORROW
post 05.12.2009 - 13:15
Post #37

Guests

Wiem Krzysztofie ,że eksperyment w swoich założeniach jest bardzo praktyczny i na pewno zaowocuje wieloma ciekawymi spostrzeżeniami . W temacie zgłosiło się kilka osób , ale na pewno zdajesz sobie sprawę ,że forum codziennie przegląda kilkaset osób, które nie wpisując się też wezmą udział w projekcie .Nie wiesz co mogą sugerować ,oraz w jakim stopniu natężenia . Nadal uważam ,że jest to ryzykowne dla kogoś ,kto nie ma doświadczenia w tej materii, a staje się odbiorcą .
Z wiadomych przyczyn nie podam nicków osób, które dosyć długo gościły na naszym i sąsiednich forach i linkowały się do userów . Odczuwałem takie wpływy ,wówczas jeszcze niewiele wiedziałem o sposobach ochrony .

CYTAT(dreamer_the_one @ 03.12.2009 - 21:18) *
- wysoki blondyn 185 cm wzrostu, szarozielone oczy, przeciętna budowa ciała

w galerii jest foto tego przystojniaka i chyba w temacie "Napisz jaki jesteś " w HP . Piksele więcej powiedzą ... :)

CYTAT(GdaJan @ 03.12.2009 - 23:53) *
Sorrow wierzę , że to był sarkazm :P

W żadnym wypadku Janie z Gdańska :)

Nie jestem przeciwny temu projektowi, może sam coś od siebie dorzucę, tylko chciałem dać lekkie ostrzeżenie co do bardziej rozbujanych userów ,że ... jak w życiu -różnie to bywa.

+Quote Post
krzysztof
post 05.12.2009 - 13:36
Post #38

Dusza Towarzystwa

Notatnik

W kolejnych eksperymentach informacja o tym, kto jest Odbierającym będzie utajniona i rozsyłana na email/PW.
A jeśli aktualny Odbierający chce zrezygnować niech napisze mi o tym na maila, to wylosuję kogoś innego.

+Quote Post
SORROW
post 05.12.2009 - 13:49
Post #39

Guests

Do zamkniętego dostęp mamy chyba tylko jako admini i mody ... w sumie ja i kilka innych osób .
Nie ma co kombinować , dokończmy na ogólnym .
W kolejnych będziemy myśleć o zabezpieczeniach (zamkniete grono userów, wszelkie szczegóły na PW itp) .

+Quote Post
krzysztof
post 05.12.2009 - 14:35
Post #40

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Z uwagi na zgłoszone problemy z pocztą email wysłałem szczegółowe instrukcje na PW. Przepraszam za opóźnienia.

Mam nadzieję, że wszyscy dostali przesyłki :)

Powodzenia!

+Quote Post
Zbyszek
post 05.12.2009 - 15:24
Post #41

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Krzychu jest ostrożny, trzeba mu przyznać. W innym wypadku dostałby od zony, Conchity po głowie.
Temat jest dosyć śliski. Sam przestałem pisać już przed rokiem o wynikach moich prób. Szukałem solidnej obrony i jak na razie ciągle obrywam wciry. Chyba nima wyjścia, trzeba po prostu wiać, gdy sie szykuje bijatyka:)
Pewnie dlatego takie jest to skrywane, a wszelkie praktyki diabelskie potępiane.
Sa co cisną temat do przodu. Jedni by zrozumieć inni by biznesowo wykorzystać .
Trzeba sie nauczyć uciekać przed tymi drugimi.
Dla taaaakiej mądrości, warto poćwiczyć:)

+Quote Post
effree
post 05.12.2009 - 18:08
Post #42

Członek Rodziny

Notatnik

zgadzam sie ze Zbyszkiem :)

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park