|
|
![]() ![]() |
22.09.2006 - 19:22
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
czesc. taka wlasnie mysl przyszla mi do glowy jesli pomyslec o tym komu takie cos moze sie przydac. hmm sam nie wiem czemu byc moze dla tego ze kiedys sam wszedlem w konflikt z prawem. to nie bylo nic takiego ale jednak. nie jestem jednak przestepca, nie wiem czy to co pisze ma sens i czy spotka sie z zaakceptowaniem a jesli administratorom sie to nie spodoba to niech to co napisalem usunie. jak myslicie kazdy ma do tego prawo? do obe oczywiscie. to przeciez daje pewnego rodzaju wolnosc a ci ludzie sami sa sobie winni i aby pozbawic ich wolnosci siedza w wiezieniach. teraz takie cos? czy ktos juz wczesniej do tego tematu probowal sie ustosunkowac? albo wpadl na to? jesli kogos w ten sposob obrazam to przepraszam.
pozdrawiam. |
|
|
|
22.09.2006 - 20:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
przeczytałem 2 razy i nie czaję o co biega. po północy znajde troche czasu żeby znów 2 razy przeczytać i może coś sensownego skrobnę
|
|
|
|
22.09.2006 - 20:39
|
|
|
Taki moj domysl
-Mu chodzi chyba o to ze osoba ktora siedzi w wiezieniu moze wychodzic z ciala przez co jest wolna. -Albo ze ludzkie cialo jest wiezienie i za kare nie mozna z niego wychodzic Czy cos takiego :P |
|
|
|
23.09.2006 - 08:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Mysle, że OOBE to świetna alternatywa dla więźniów i na pewno wielu z nich zajmuje się tematem ezoteryki. Ciekaw jestem jak w przyszłości beda wygladaly kary pozbawienia wolnosci, kiedy to wychodzenie z ciała bedzie rzecza powszechna :)
|
|
|
|
23.09.2006 - 12:07
|
|
|
moze cele astralne dodatkowo, gdzies o tym czytalem ze mozna cos takiego zrobic.
|
|
|
|
24.09.2006 - 12:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
nie ulegajcie złudzeniu podróż astralna ile by nie trwała w końcu sie skończy i nastąpi powrót do rzeczywistości za kratami. można by kary wydłużyć 2 krotnie ale co z tymi co mają dożywocie. amerykanie mają podobny problem u nich za morderstwa wielokrotne zapadają kary 100 albo 200 lat szkopuł polega na tym że nikomu nie udało sie się przeżyc tak długo w więzieniu. ja bym był raczej za resocjalizacją w astralu, można komuś stworzyć obszar i umieścić go w nim na bardzo długo choć to zazwyczaj istoty ludzkie stwarzają światy dla siebie. na przykład gość który był skąpcem może po śmierci stworzyc sobie obszar w którym wszyscy będą mieli kasę oprócz niego inikt mu nic nie da ani nie pożyczy wywołując w nim ogromne cierpienie .. albo może trafić do jednego z piekieł brrrr do wyboru do koloru są zimne i garące jak kto woli
|
|
|
|
30.09.2006 - 15:32
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mysle, że OOBE to świetna alternatywa dla więźniów i na pewno wielu z nich zajmuje się tematem ezoteryki. Ciekaw jestem jak w przyszłości beda wygladaly kary pozbawienia wolnosci, kiedy to wychodzenie z ciała bedzie rzecza powszechna :) dobre.. hehe .. świetna alternatywa to mało powiedziane hehe.. tez jestem ciekawa jak bedą wyglądały kary pozbawienia wolności gdy oobe bedzie "rzeczą powszechną" hehe. Zastanwia mnie dlaczego tak mało ludzi ma świadomośc istnienia stanu oobe... i co bedzie gdy wszyscy będą to stosować... |
|
|
|
| OOOOOOO |
29.12.2007 - 17:24
|
|
Guests |
Doznania poza ciałem, czy mogą być alternatywą dla więźniów?
TAK. Zdecydowanie TAK. W więzieniu panuje nuda, a jednocześnie jest ściśle uregulowany rytm około dobowy. Czyli pobudka o 6.00, zaprawa, spacer, posiłki w regularnych odstępstwach czasowych, zajęcia resocjalizacyjne z wychowawcami, a to wszystko co do minuty wpisane w zegar tarczy. To sprzyja każdym ćwiczeniom, również doskonalącym umysł, reżimie treningowym, który jest nieodzownym elementem sukcesu w każdej dziedzinie rozwoju, jakim jest również trening duchowy. Po za tym w więzieniu dochodzą emocje, ich kumulacja, którą można zaprzęgnąć do pracy nad poszerzaniem autoświadomości. Uczucia które skazanemu chodzą po głowie i sercu spędzając sen z powiek można zaprzęgnąć jako energię. Obsesyjną energię potrzeby wolności. Wówczas podróże poza ciałem staną się odskocznią od więziennego zniewolenia, a przy łudzie szczęścia mogą definitywnie odmienić stan świadomości skazanego. Wówczas nie tylko stanie się on zresocjalizowany z dnia na dzień, ale i widok krat okiennych odczyta tylko jako element wystroju zewnętrznego świata widzianego jego fizycznymi oczami… OOOOOOO http://www.obemaniak.pl |
|
|
|
29.12.2007 - 19:13
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
zaloze sie ooooooo ze gdybys siedzial w wiezieniu bardziej martwil bys sie o to zeby cie ktos nie rozdziewiczyl niz tym czy osiagniesz tej nocy oobe.
|
|
|
|
02.01.2008 - 00:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Autor tematu pyta" czy każdy ma prawo do oobe, tak?
Jeżeli do wolności "fizycznej" nie mają prawa przestępcy "fizyczni", to do oobe nie mają prawa "przestępcy astralni" :D Jakkolwiek by to rozumieć :D Znaczy jeżeli ktoś używa oobe w celu np. rozejrzenia się po banku w celu zapoznania sie z systemem zabezpieczeń, to nie ma prawa do oobe. Tak sądzę :D Ale i tak nie można raczej tego egzekwować (bo jak upilnować kogoś, żeby nie miał oobe?) |
|
|
|
02.01.2008 - 00:32
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Robert Monroe w trylogii opisywał tego typu przypadek, jeżeli ciało umieści się w klatce pod napięciem wtedy nie ma możliwości przebicia się przez daną barierę - nie był w stanie się przedostać poza obszar klatki. Nie pamiętam tylko czy testy przeprowadzał Monroe na sobie samym czy też były to wyniki we współpracy, bądź też bez niej innej osoby.
|
|
|
|
02.01.2008 - 10:43
|
|
|
Uważam ze to bardzo dobry pomysł...
Wystarczy tylko, by w więziennej bibliotece znalazło sie kilka niezbędnych pozycji... |
|
|
|
02.01.2008 - 14:56
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
OOBE chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziło :)
Myślę, że dzięki NP i MTJ przejrzeliby raczej na oczy i stali się dobrymi ludźmi, aniżeli próbowali dalej ,,psocić" w astralu (Przynajmniej niektórzy...) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |