oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Warsztaty Oobe
twistoid
post 03.01.2010 - 20:55
Post #22

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

bo jak w gre wchodza pieniądze to wszystko schodzi na psy jak za dotknięciem magicznej pałeczki złotego.pisalem to ja

PIEKARZ I PROFESOR NADZWYCZAJNY
Go to the top of the page

+Quote Post
Mano
post 03.01.2010 - 21:02
Post #23

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Sam ostatnio sie o tym dowiedzialem i mnie zczyscilo.
niezla lipa, dobrze, ze nam nie kaza przesylac kasy zeby nam konto zostalo......
co sie stalo sie? ja sie pytam :/

+Quote Post
ramzes2411
post 03.01.2010 - 21:08
Post #24

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Nie wiem może się mylę ale np za serwer z którego kożysta nasze forum trzeba płacić i nie miłością a żywą gotówką he he Tak przynajmniej jest w większości przypadków forum różego rodzaju Takie jest moje zdanie

+Quote Post
obeludek
post 03.01.2010 - 21:43
Post #25

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

chodzi o to, że jesteśmy Polakami. Żyjemy w Polsce. Zamieszkujemy tereny należące do Polski. Mogłbym to jeszcze napisać na pięć sposobów lecz napisze tylko na dwa: Polska jest naszym domem, wychowujemy się w Polsce.

A tutaj w Polsce jest taka zasada że rozrywa nas jakaś fala do góry i widać nas zewsząd. Każdego obywatela. Polak jest wyjątkowy. Cały naród to zbiór takich wyjątków.

Zarabianie pieniędzy tutaj jest bynajmniej nieetyczne chyba, że w sprawie żywcem zakorzenionych stereotypów.

Robienie tego co reszta świata jest z tej perspektywy głupie i nieprzemyślane. Nie wpierdal*my żab jak francuzi, ani psów jak chińczycy, nie jemy końskiego mięsa, mamy żużel i echa niżów demograficznych w przyroście naturalnym ludności. Nie możemy puszczać fajerwerków poza Nowym Rokiem. Mamy nowe drogi z ch*jowego asfaltu, zimną wode w morzu na czas lata i ciepło w górach na czas zimy. Jesteśmy katolikami, pomimo tego przeciętna rodzina uważa ze mogłaby wyznawać każdą inną religie - zależnie od miejsca urodzenia. Jednak jako Polacy nie zmienimy masowo zdania na Islam. Kosmici i ludzie z całego świata zabijają się dla polskiego poczucia humoru. Jako naród jesteśmy mądrzy po szkodzie!

Dzisiaj coraz wiecej ludzi z powodu rozbiegu cywilizacyjnego przystosowuje swoje poglądy tak by jeszcze jakoś zaistnieć bo czasy są cięzkie i ciężko jakoś w normie trwać. (tu w Polsce!) Nawet u nas dochodzi do tego typu rzeczy i jest to normalne. Chodzi o to, że żyjąc w Polsce należysz w jakiś sposób do elity.

Więc Draq, pomimo iż w szczytnym celu poświęcasz swoją energie to i tak łapy Ci nie podam, bo jestem Polakiem.

ale ty Nie zawracaj sobie głowy tym co napisałem, tylko rób swoje. Życze Ci szybkiego zarobku pierwszego miliona

ps. nie wiem czy to co napisalem jakos przemówilo do kogokolwiek, nie wiem czy to mialo jakikolwiek związek z tym że branie kase za oobe jest zle ale wiem, że mnie to ch** obchodzi i tylko z politowaniem moge patrzec jak niegdyś zafascynowany Draq i jakaś rugwa, trenerka jogi z ekstazą odpisywał/li na posty ludzi nastawionych do siebie przyjacielsko, - porozwalanych po całej polsce - bez zaslaniania sobie widoku na twarze pięciozłotówkami.

+Quote Post
Gray
post 03.01.2010 - 22:24
Post #26

Guests

Moim skromnym zdaniem kasa to kasa a próba zarobienia na oobe to brak szacunku do niego. Pisałeś drogi DRAQ o lokum...
Przesadzasz, ponieważ opłacenie lokum nie wymaga od pojedynczej osoby płacenia 150 za podstawowy lub 200 za zaawansowany kurs, chyba że jeden jest w pomieszczeniu 4X4 a drugi w pałacu, ale to i tak nic nie zmienia :D
Ja owszem jak zakończę studia mam zamiar zarabiać, ale na chwilę obecną nie uważam, że jest to dobry sposób ( nie mam zamiaru zbezcześcić moich doświadczeń i samego oobe), zarówno na chwilę obecną jak i na chwilę za 50 lat.
Chcesz przekazać swoje doświadczenie, to zrób to w inny sposób i to samo tyczy się Ciebie rugwa....
To już cetlin ma tańsze te kursy.....

PS.
Tak czy inaczej powodzenia i oby ktoś wylazł dzięki Tobie :)

+Quote Post
Aloha
post 04.01.2010 - 02:05
Post #27

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Kiedys trzepalem niezlá kaske na masazu, który robie. Od pewnego czasu zaczálem dzialac na zasadzie "co laska" bo podobajá mi sie takie bezinteresowne inicjatywy i czujé coraz wyrazniej, ze pomagajác komus pomagam sobie(czyli jednak interesowna...) Faktem jest, ze ludzie z reguly nie doceniajá tego co dostaja za free ale nie mnie to oceniac -mam radosc w samym dawaniu.
Jest w porzádku równiez domagac sié zaplaty za swójá prace i poswiecony czas.
Jesli komus zalezy na oobe to mu zal dupy nie bedzie sciskal dajác 200 zl. Znajác Draqa co nieco bardziej od zysku wzbogacenia zalezy mu na pracy z ludzmi zdecydowanymi. Niech kazdy robi to co czuje. Ciekawi mnie dlaczego nie bylo psioczenia jak Noble wyskoczyl ze swoim kursem bédácym pod patronatem samego forum...

Co do oplat za zalogowanie sié to rzeczywiscie dziala na troli i nie widzé w tym nic nie etycznego dopóki suma jest symboliczna.

Zabko wróc!

PS. zamiast najezdzac moze lepiej wyjsc z wlasna "lepszá" inicjatywá?

+Quote Post
Draq
post 04.01.2010 - 15:52
Post #28

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Część zaawansowana jest jedynie kontynuacją podstawowej części i nie ma nic wspólnego z poziomem zaawansowania osoby, która przychodzi na warsztaty. Dla jasności wyedytowałem treść na stronie : ).

+Quote Post
Amras84
post 06.01.2010 - 14:31
Post #29

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam. Nowy tutaj całkeim jestem ale poczytałem se troszkę i dziwi mnie jeden aspekt. Jakim cudem zarejestrowani użytkownicy nie wiedzą że rejestracja jest płatna? Czy może wcześniej było za free? Bo to jak dla mnie jedyne rozsądne wytłumaczenie. Zarejestrowałem się bo postanowiłem że odżałuję te kilka złociszy w nadziei na znalezieniu kilku nowych infromacji na interesujace mnie tematy. Myślę że to nieduża cena za poświęcanie czasu na utrzymanie forum. Zresztą nie interesuje mnie to. Zapłacenie było moją przemyślaną decyzją. Moim skromnym zdaniem wieszanie psów na organizatorze spotkania za to że je organizuje, jest lekką przesadą. Każdy kto pójdzie, zapłaci i nic nie osiągnie pewnie też stwierdzi że został naciągnięty. Tyle że należy się chyba najpierw zastanowić: Czy mam na to kasę, czy chcę płacić za takie rzeczy, dlaczego chcę zapłacić? "Może wolę ćwiczyc na żywo w grupie, pod okiem kogoś kto ma jakiekolwiek doświadczenie, a może wystarczy mi info z książek i z netu? Wtedy chyba mi się nie oplaci iść na taki kurs." Myślę że jak ktoś w ten sposób by pomyślał to by raczej nie czuł się oszukany ani naciągnięty a postapiłby wg własnej woli. Bo chyba organizator nikomu z zainteresowanych nie przystawia noża do gardła?

+Quote Post
Aloha
post 06.01.2010 - 14:52
Post #30

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Dawno, dawno temu kiedy trole jeszcze zyly za siedmioma górami logowanie bylo za free.

Kasa byla, jest i bédzie a dla tych co jej nie maja zawsze znajdzie sie rozwiázanie. Problem w tym, ze jest sporo samozwanczych nauczycieli ciágnácych kaske, dzielác sié swoimi "talentami" i teraz kiedy ktos nowy wychodzi z pomyslem jakiegos kursu( bo faktycznie ma talent) jest wrzucany do jednego wora z naciágaczami, chyba ze ma plecy...

+Quote Post
Majster
post 06.01.2010 - 17:11
Post #31

Dusza Towarzystwa

Nie rozumiem tego wielkiego oburzenia z powodu konieczności zapłacenia za rejestrację na forum. Fajnie było jak masa spamerskich multikont powstawała? No sami powiedzcie jak jest lepiej.

Pomysł z warsztatami uważam za maksymalnie niemądry i cuchnie mi tu na kilometr hipokryzją, on może bo on jest od nas, tzetlin nie bo on jest od tych innych. Nie znam Draqa ale jaka wiedzę mógł zgromadzić przez 4 lata, że każe za to słono płacić. I żeby nie było tak samo myślę o Noblu, który stwierdził, że zrobi sobie kurs a pomagając innym pomoże i sobie a jakże! Jebani hipokryci!

+Quote Post
Freddy K
post 07.01.2010 - 18:26
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Kronopio @ 04.01.2010 - 07:30) *
Fred- zamilcz już!
Założe się że nie znasz Mateusza a ujadasz jak wściekły pies. Zamilcz powtarzam. Kieruję te słowa do wszystkich bamboszowych userów którzy potrafią klecić tylko słowną sieczkę na forum. PRAWDZIWE cele są w prawdziwym życiu. Jeśli tylko wiatry będę miał pomyślne zjawię się u Draqa bo dobrze jest po prostu ze sobą pobyć. Szkoda że wdarły się do wszystkiego pieniądze (to zawsze odstrasza i powoduje niepotrzebne emocje)

Jako ripostę pozwolę sobie zacytować poniższe słowa - ich autor na pewno jest Ci znany:

"Jakież spustoszenie może zrobić w głowie niekompetentna osoba, to przechodzi ludzkie pojęcie! Dużo jest w tym mojej winy. Nie powinienem dawać się tak otumanić. Autorytety, jeżeli nie posiadacie dostatecznej ilości wiedzy, na litość boską - milczcie!".

Jak grób, od dzisiaj, bo wiesz, zrozumieliśmy:)

+Quote Post
Karakan
post 07.01.2010 - 19:36
Post #33

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

Co prawda trochę "zaofftopuję", ale co tam. Słów kilka o płatnej rejestracji na forum ;)
Serwer kosztuje, Cat musi go opłacać. Forum założył nie dla kasy, a dla oobe, dlatego od początku wszystko było za darmo. No ale za serwer trzeba płacić. Pojawiły się na forum reklamy. Użytkownikom za bardzo rzucały się w oczy, żaden problem, reklam nie ma. Potem pojawiły się pewne problemy z racji których forum zostało wystawione na aukcję. Ci którzy wiedzą kto chciał je kupić na pewno odetchnęli z ulgą, że pozostało w rękach Cata ;) A pozostało tylko i wyłącznie dlatego, że użytkownicy wtedy zaczęli działać, pojawiały się różne pomysły jak forum zatrzymać. Jednym z nich była płatna rejestracja, która przy okazji rozwiązywała problem trollowania i botów.

No to ode mnie tyle ^^
Koniec offtopu, rozmawiajce sobie grzecznie dalej ;)

+Quote Post
Zbyszek
post 07.01.2010 - 23:06
Post #34

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Starczy już tych jęków, wszyscy się chyba wyszaleli, bo watek wydelikatniał:)
Draqu masz jakieś ciekawe pomysły na kursy?
W dwie osoby łatwiej kogoś wyciagnac, jeden za nogi drugi za głowę i w powietrze jak z worem.

P.s
Dzisiaj w nocy w śnie spotkałem Roberta. Pogadaliśmy sobie o trikach. Niby sen ale dobrze pamietam, gdyz mialem dosyc dobra i klarowna swiadpmosc. Rano patrze na maila a tam ulotka od Roberta o przebiegu jego kursów. Ups, dobrze sobie myślę , jakieś to przecież potwierdzenie. Albo wylazł z cielska albo na śpiąco doleciał do mnie.
Wielokrotnie spotykalem wczesniej Draqa a nawet ostatnio Rugwe.
Śniliśmy coś wspólnie, mając potwierdzenie.
Ciekawe co ci ludzie wymyśla na tych swoich kursach. Zacięcie maja , pewnie będzie coś z tego.
No cóż chcą pieniądze za opiekę, ale każdy przecież chce, choć się nie przyznaje przed sobą samym. Słyszałem już wcześniej o podobnych planach paru innych osób. Bedzie pewnie wkrótce więcej takich akcji.

Skoro juz to leci gdzieś po katach w necie, to wklejcie tutaj w temacie jakieś szczegolowe opisy co proponujecie szczegolnego, bysmy docenili wasze wysilki. Tylko starajcie sie bo jezor mamy ostry i za brednie bedziemy wysmiewac.
Za najlepszy w Polsce i gwarantowane powodzenie,- walimy po gębie
Czekamy..

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park