oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Choroba
grej3333
post 07.10.2008 - 18:05
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Czy będąc chorym ( patrz temperatura 38.0 wzwysz ) jest większe prawdopodobienstwo wyjscia z ciała?
Jeżeli tak to dlaczego?
Go to the top of the page

+Quote Post
Andersenn
post 07.10.2008 - 18:33
Post #2

BÓG ZAZDROSNY

Notatnik

Tak
bo jak masz słaby organizm to taka gorączka moze cie zabic i to bedzie twoje wyjście.

+Quote Post
6umerang
post 07.10.2008 - 20:26
Post #3

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą - najlepiej okres jesienno zimowy wykorzystać na maksa na grypy, anginy, zapalenia płuc (to zwłaszcza zwiększa szansę na zgon).

+Quote Post
Qursant
post 08.10.2008 - 10:36
Post #4

Guests

A mi się nie chce po śmierci wszystkiego od nowa robić.

Mtjotek sobie będzie miał moje doświadczenia, a ty idz żyj i zbieraj dla nas żniwo .. ave ;d

czuje się jak czarnuch zapierd***y na kogoś.

+Quote Post
Spyro
post 08.10.2008 - 14:34
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tylko nie wziales pod uwage ze MTJ to Ty sam :)

+Quote Post
Bmetbg
post 18.11.2008 - 14:16
Post #6

Znajomy Rodziny

Kacyk tez pomaga ...

+Quote Post
MetaPsyche
post 18.11.2008 - 15:43
Post #7

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Podczas choroby zawsze wszystkie moje próby wyjścia kończyły się całkowitą porażką - jeszcze większą niż kiedy jestem zdrowy ;] , tak więc nie wydaje mi się, aby choroba mogła pomagać w OBE, choć kumpel, który tą tematyką się nie interesuje, miał podobno przypadkowe OBE właśnie podczas gdy miał dość wysoką temperaturę...

Zgadzam się natomiast z przedmówcą - kacyk, lub wypicie małej ilości alkoholu (małej, aczkolwiek wystarczającej aby zadziałał on na percepcję) wydaje się w OOBE pomagać...

+Quote Post
Silverka
post 18.11.2008 - 17:12
Post #8

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

kacyk wcale nie pomaga w oobe, no moze latwiej wywolać, ale pozniej szybko sie zapomina co sie dzialo w oobe.. mialam oobe pare razy po wypiciu paru piw i wodki...

+Quote Post
Cerebrii
post 19.11.2008 - 00:06
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**

hahahahah dokładnie tak!
jest sie bardziej rozluzowanym, a kolezanka po prostu za dużo wypila:)

+Quote Post
Józef
post 03.12.2008 - 20:38
Post #10

Znajomy Rodziny

Notatnik

Podobno ciało astralne nie znosi odoru wódki i uciekając od właściciela zabiera część rozumu i dlatego trudno przypomnieć sobie ,, urwany film".

+Quote Post
Zuben
post 03.12.2008 - 20:44
Post #11

Guests

to by wszystko wyjaśniało xD

+Quote Post
Onanizator
post 25.12.2008 - 18:38
Post #12

Gość Rodziny
*

kto to MTJ :}PPPP??? Jesli komus sie nudzi moze zemna pogadac na gg:567055
bo mi sie nudzi xP

+Quote Post
Mano
post 21.06.2009 - 02:37
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Taki fajny temat i przepadl, moze czas go lekko odswiezyc?

Ja pamietam, ze jak bylem sporo mlodszy, tzn wiek ok. 8-15 lat, to podczas goraczek mialem dziwne stany w nocy. Sny byly prawdziwsze, czasem sie powtarzaly co pare dni.
Przypominam sobie dwie akcje podczas choroby, jak bylem wlasnie "gdzies" w tamtym wieku.
Podnioslem glowe z lozka i popatrzylem na ziemie. Cos tam chodzilo, malego. Skrecilem glowe w prawo i zobaczylem, ze drzwi sa otwarte. To wlasnie byla droga tych malych "cos". Przyjrzalem sie im dokladniej i stwierdzilem, ze to mrowki. Chodzily sobie przez drzwi do drugiego konca pokoju, a ja je obserwowalem. Nawet nie mam zamiaru stwierdzic, ze to byl sen. To po prostu bylo naprawde, czyli bierzmy pod uwage oobe, lub fa, lub hipnagogia, lub prawdziwe halucynacje.

Drugi motyw.
Jestem w pokoju, zaczynam sobie skakac miedzy lozkami - tak jakby nigdy nic pokonuje w powietrzu 2metrowe odleglosci. Czuje sie jak piorko. Nie mam zadnych barier do skokow, bo po prostu wiem, ze sie uda, jakbym byl z powietrza, lub jakby nie bylo grawitacji.
Sen to nie byl. Bylo to zbyt realne i mistyczne.

Ostatni motyw.
Wchodze na klatke schodowa i postanawiam skoczyc ze schodow. Troche czuje niepokoj i strach przed bolesnym upadkiem - skacze. Lece miekko, znowu ani by bezgrawitacyjnie, upadam. Czuje, ze upadam mocno, ale nie czuje bolu, a samo ladowanie sprawia mi wielka przyjemnosc.

To w sumie 3 najlepsze akcje na gorączce.
Chce dodac, ze podczas miewania goraczek zazwyczaj mam lepsza pamiec snu ; sny sa kolorowsze ; budze sie wczesniej rano, oraz miewalem dosc czestsze falszywe pobudki.
Napisalem "miewalem", bo dosc dawno goraczki juz nie mialem. Nie mam pojecia jak teraz bym zareagowal na podw. temp., ale mysle, ze stare dzieje by powrocily.

Pamietajcie, to, ze ktos nie miewa takich stanow podczas choroby, nie znaczy, ze wszyscy tez. Zawsze jest ktos po drugiej stronie, ktory ma calkiem inaczej!

+Quote Post
twistoid
post 21.06.2009 - 07:57
Post #14

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Przy takiej temperaturze można ogłupieć na całe życie, a co ważniejsze ogłupić innych na całe życie więc majaonc tom temperature nie zakładaj już innych tematuf oszczeńć nam tego.

+Quote Post
Majster
post 21.06.2009 - 16:41
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 21.06.2009 - 08:57) *
...

HAHA! xD

Kiedyś jak byłem mały, podczas choroby miałem często paraliże oraz pokręcone sny. Teraz na szczęście dziwne sny potrafię zmienić, a to kręcenie się podczas zasypiania w gorączce wykorzystuję by wyjść.

+Quote Post
dreamer_the_one
post 21.06.2009 - 17:12
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

pamiętam jednego bad tripa w gorączce, totalnie absurdalnego :)
ale był wyjątkowym stanem, gdzie popadałem w panikę przez jakieś płaszczyzny , wojska przechodzące z jednej strony dywanu na drugą... :P

takich bad tripów na byle acodinie się nie zaliczy :P

+Quote Post
Mano
post 21.06.2009 - 18:09
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 21.06.2009 - 08:57) *
Przy takiej temperaturze można ogłupieć na całe życie, a co ważniejsze ogłupić innych na całe życie więc majaonc tom temperature nie zakładaj już innych tematuf oszczeńć nam tego.

przy jakiej temperaturze? przeciez nie napisalem na jakiej. Ogolnie napisalem, przeciez nie pamietam jaka wtedy mialem :)
Chodzi o sam fakt, ze podwyzszona temp ciala, gdzies kolo 37.8 to juz cos sie zaczyna dziac innego niz zazwyczaj.

+Quote Post
Rachab
post 21.06.2009 - 20:26
Post #18

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jasne, bo podgrzewasz sobie inteligencje do niebezpiecznych pozimów. Przy ścinaniu białka w głowie to dopiero wizje sadzonych jajek xD

Ale w sumie w chorobach panują inne stany świadomości. Pamiętam jak miałam 40 stopni i leżałam pawie się nie ruszając w jakimś marazmie wewnętrznym z brakami chęci do ruchu. Krzywe fazy xD

+Quote Post
MetaPsyche
post 22.06.2009 - 13:21
Post #19

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Ja nie dawno miałem koło 40 stopni i nie miałem nawet siły wyjść z łóżka po tabletki to obserwowałem wizje. Byłem samochodem z którego odpadają jakieś części i żyją własnym życiem. Przy takich temperaturach są ciekawe stany świadomości.

Z młodości pamiętam tylko haluny o pająkach - to podobno częste przy wysokich temperaturach.

+Quote Post
Rachab
post 22.06.2009 - 13:57
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Muszę się z wami podzieli zaobserwowanym czymś :D ciekawe jest to, że jak zapadamy w sen i ktoś coś do nas gada to też jesteśmy tak w połowie tu i tam xD śmieszne uczucie

+Quote Post
Majster
post 22.06.2009 - 15:37
Post #21

Dusza Towarzystwa

CYTAT(dreamer_the_one @ 21.06.2009 - 18:12) *
pamiętam jednego bad tripa w gorączce, totalnie absurdalnego :)
ale był wyjątkowym stanem, gdzie popadałem w panikę przez jakieś płaszczyzny ,

jak to przeczytałem to przypomniało mi się, że miałem podobne akcje jak byłem mały. Otóż dywany, zwinięte dywany, jedne mniejsze drugie większe, z różnymi wzorami... paniczny, irracjonalny lęk przed nimi, to był mój największy koszmar. :)

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park