oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pytania. Bardzo Proszę O Pomoc!
gośka
post 16.05.2007 - 16:30
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

witam;)
ja jestem początkująca i nie bardzo orientuję się w tym temacie. na OOBE natrafiłam przez przypadek i od razu mnie to zainteresowało. poczytałam trochę, jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje wątpliwości. Otóż jak powrócić do ciała? czy to jest tak, że mój umysł będzie wiedział kiedy ma powrócić czy ja sama mam mu pomóc? i czy w taką podróż można wybrać się z kimś, tzn. zrobić tak aby w tym stanie towarzyszyła mi inna osoba, np. przyjaciel? Czy to jest możliwe?
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 16.05.2007 - 16:48
Post #2

Dusza Towarzystwa

A jak budzisz się to czy robisz to świaidomie czy jest to raczej ruch bezwarunkowy .Dlaczego każdy boi się że nie wróci ,ja np chciałbym zostać tam na trochę dłużej(: a niestety nie mogę. ale ja też miałem kiedyś takie wątpliwości(: AD 2 : tak w twoich podróżach towarzyszy ci przyjaciel - Przyjaciel Niefizyczny(: ,można dostroić się do osoby fizycznej ale zależy to od tego w jakim stopniu ma opanowaną samoświadomość. pozdr

+Quote Post
gośka
post 16.05.2007 - 16:59
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

a kiedy ja będę poza swoim ciałem i ktoś tego nie będzie wiedział, będzie myślał, że śpię i spróbuje mnie obudzić, to czy wtedy normalnie otworzę oczy i wróce do siebie jak z normalnego snu?

+Quote Post
Zaborcza
post 16.05.2007 - 17:39
Post #4

Gość Rodziny
*

Notatnik

Tak.

+Quote Post
Ketrab
post 16.05.2007 - 18:12
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(gośka @ 16.05.2007 - 17:59) *
a kiedy ja będę poza swoim ciałem i ktoś tego nie będzie wiedział, będzie myślał, że śpię i spróbuje mnie obudzić, to czy wtedy normalnie otworzę oczy i wróce do siebie jak z normalnego snu?

Gośka pewnie naczytałas się bzdur w internecie typu - lepiej nie podchodzić do osoby w stanie oobe bo można zerwać srebrny sznur łączący ciało z ciałem astralnym,mam racje ?(: Zaborcza już ci odpowiedziała stanowczym "TAK" i ma racje bo jeżeli wchodzisz w astral to zmieniasz także "Gęstość egzystencji"
pozdro

+Quote Post
gośka
post 16.05.2007 - 19:01
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

masz rację, trochę się na wikipedii naczytałam;) Bardzo bym chciała spróbować ale jednak trochę się boję... poczytałam trochę na forum... te opętania itd... chyba tego właśnie się przestraszyłam. a wam to tak od razu wyszło czy nie? wierzycie w te opętania?

+Quote Post
SORROW
post 16.05.2007 - 19:59
Post #7

Guests

Podchodzisz do tematu jednak trochę chyba naiwnie .Jeszcze nie wyszłaś, nawet chyba nie ćwiczyłaś , a już masz wątpliwości .. wątpliwości pojawią się dopiero po jakimś czasie (chyba ,że masz wrodzone zdolności i wyjdziesz z ciała bez prób ) zaczną się wtedy-kiedy będziesz na najlepszej drodze do wyjścia . Zanim zaczniesz rozważać podobne aspekty poćwicz .POWODZENIA .

+Quote Post
gośka
post 16.05.2007 - 20:31
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

naiwnie bym chyba podchodziła gdybym myślała że wszystko będzie ładnie, pięknie i cudownie. a ja mam po prostu wątpiwości... chyba każdy ma przed nowym, nieznanym doświadczeniem. a dla mnie to właśnie jest nieznane, więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, a tym bardziej nie nazawałabym tego naiwnością. nie mniej jednak chciałabym spróbować;) życzcie mi powodzenia;)

+Quote Post
SORROW
post 16.05.2007 - 20:33
Post #9

Guests

CYTAT(gośka @ 16.05.2007 - 21:31) *
chciałabym spróbować;) życzcie mi powodzenia;)

Tak też robimy .3-maj się po 2-giej stronie ...

+Quote Post
gośka
post 16.05.2007 - 20:48
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

aaa! mam jeszcze jedno takie pytanko: otóż czy ta podróż jest męcząca? tzn czy jak się obudzę to będę wypoczęta tak jak po normalnym śnie? czy to jest męczące? tak pytam bo nie wiem czy mogę spróbować w dzień powszedni czy lepiej w weekend. bo wiadomo- po wysiłku się gorzej myśli;)

+Quote Post
daywalker
post 17.05.2007 - 01:28
Post #11

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Niczym sie to nie rozni od dobrego snu. Bedziesz sie czula jak po przespanej nocy, jednak z ta swiadomoscia ze zmienilas cos w swoim zyciu.

+Quote Post
gośka
post 17.05.2007 - 16:31
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

chciałabym się jeszcze dowiedzieć jak wrócić do ciała? mam sobie pomyśleć czy jak? czy położyć się ciałem astralnym na ciało fizyczne i juz bd ok?

+Quote Post
Ketrab
post 17.05.2007 - 17:00
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(gośka @ 17.05.2007 - 17:31) *
chciałabym się jeszcze dowiedzieć jak wrócić do ciała? mam sobie pomyśleć czy jak? czy położyć się ciałem astralnym na ciało fizyczne i juz bd ok?

Jezeli wybierzesz się w podróż na wyższe poziomy to możesz mieć problem z wróceniem do ciała oczywiscie wrócisz ale będze to trwało sporą chwilkę ,ale ty jeszcze nie wyszłaś wiec nie masz się narazie czego obawiać(:(: wystarczy że pomyślisz o ciele i wrócisz ale przeważnie "cofka "działa odruchowo

+Quote Post
gośka
post 17.05.2007 - 17:14
Post #14

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

co chwilę do głowy przychodzą mi nowe pytania. mam nadzieję,że to bd już ostatnie:) czy jeśli razam z kimś w tym samym miejscu i czasie spróbuję wejść w OOBE i uda się nam to, to czy jest możliwe, że będziemy się np. widzieć? i czy będąc w OOBE mogę rozmawiać z kimś fizycznym (bądź i niefizycznym)??????

+Quote Post
daywalker
post 18.05.2007 - 01:11
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Tak jest to mozliwe, ale zanim dojdziesz do takiego poziomu minie troche czasu. Ogolnie kierujac intencje o spotkanie bliskiej osoby, musisz myslec o jego cechach charakteru, podobnie jest z miejscem. Czujemy emocje zwiazane z danym polozeniem, i w ten sposob staramy sie do niego powrocic. Co do rozmow z bytami niefiz. to nie wiem czy slyszalas np. o NP? Naszych niefizycznych pomocnikach/przyjaciolach/trenerach/opiekunach/straznikach. Mozliwe jest tez spotkanie z bliskimi osobami ktore juz odeszly, badz pomoc w odzyskaniu zagubionej duszy. Ale jest to juz troche inny rodzaj exploracji. Pewnie i tak za bardzo nie wiesz o czym pisze, dlatego polecam ksiazki, artykuly odnosnie OBE. Jest to ogolnie wskazane. Pozdrawiam.

+Quote Post
Meshu
post 29.10.2007 - 19:31
Post #16

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

Najlepszym sposobem na wyjście, jest (jak czytałem) jest skupienie się na ciele fizycznym i spróbować nim poruszyć :P

+Quote Post
sonic3
post 30.10.2007 - 22:46
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Meshu @ 29.10.2007 - 21:31) *
Najlepszym sposobem na wyjście, jest (jak czytałem) jest skupienie się na ciele fizycznym i spróbować nim poruszyć :P

To chyba raczej sposób na cofke :D
btw. zauważyłem, że dzięki oświeceniu, "że jestem czymś więcej niż tylko fizycznym ciałem" w ogóle przestałem się obawiać wielu rzeczy tj. chodzenia po ciemnych piwnicznych pomieszczeniach w pracy, czy innych sytuacji, których się z natury boimy dlatego, że ich nie znamy.
Natomiast wstręt do dentysty pozostał ;)

+Quote Post
e_pomarancza
post 31.10.2007 - 00:11
Post #18

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

O, przypomniałeś ważną rzecz!. Fakt - od pierwszego odczucia miłości "wiem", ze nic mi nie grozi. Nie boję się ciemności i byc sama w domu lub na ciemnej ulicy... ;) Nie boję się nieznanego ;)))

+Quote Post
lykash
post 31.10.2007 - 00:35
Post #19

Guests

Na Cofkę - SŚC też jest dobry sposób. Mam nadzieję, że nie spotkasz tego świństwa, upierdliwe jest okrutnie. Gdyby jednak tak się stało, użyj podstępu: Poddaj się, leć spokojnie do c.f., a gdy WW oznajmi, że jesteś o metr od OP, gwałtownie wyhamuj i odbij z całej siły - przyj w przód, w bok, obracaj się, wygnij w łuk, zrób cokolwiek, aby ustrzec się przełączenia na zmysły fizyczne.

Moze ktos przetlumaczyc ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park