|
|
![]() ![]() |
19.05.2007 - 17:12
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
JAK NAMIERZYLES OBSERWATORA?
|
|
|
|
20.05.2007 - 07:11
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Super, że pytacie! EXTRA! Tylko bardzo bym prosił, nie róbcie sobie tutaj offtopia. Tu są pytania do Darka, wiec proszę TYLKO PYTAC.
Dzieki;] |
|
|
|
21.05.2007 - 18:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co pan panie Darku czuł kiedy w astralu weszedł w ciebie ten drugi człowiek przytulił go pan kiedy on byl bardzo zdenerwowany!a on weszedł! Jak długo pan to odczuwał?Nie czułes strachu?czujesz jeszcze jego osobe wokół siebie a może on jeszcze w panu jest? z góry dziekuje za odpowiedz...........
|
|
|
|
22.05.2007 - 21:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Darku chciałbym powrócić do tematu reinkarnacji. Czytałem zapis rozmowy z Tobą z czatu. Powiedziałeś, że wcielenia odbywają się wszystkie na raz. Dlatego nikt po zakończeniu obecnego życia nie będzie potrzebował inkarnować. To bardzo optymistyczna wiadomość. :)
Jednak Robert Monroe podczas wizyty w XXXV w. dowiedział się, iż po zakończeniu obecnego życia, będzie jeszcze inkarnować właśnie w tamtym okresie (tom "Dalekie podróże"). Gdybyś mógł to wyjaśnić. Jest to problem, który trochę mnie nurtuje. Pozdrawiam serdecznie. PS. Z niecierpliwością (i to pewnie nie tylko ja) oczekuję zapisu ze spotkania z Robertem. |
|
|
|
24.05.2007 - 09:38
|
|
|
Bezpieczenstwo i higiena pracy w astralu.
Hej Darek.Pracuje z grekami 20 lat . Czesto zetknalem sie z grekami szemrzacymi o platnych urokach astralnych.Urwanie glowy za 1000-siaka.Tz. greckie czarownice.Mozna nawet mistrzostwa pilki tak wygrac. Trzeba by bylo jakies BHP w astralu obmyslec.Ci w oobe sa zafascynowani wolnoscia ale Ci na polsniaco moga byc paskudni -nawet o tym nie wiedzac. |
|
|
|
27.05.2007 - 10:54
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
„Budzenie bez udziału budzika”
Z własnego doświadczenia wiem ze jest to możliwe, i wielu ludzi to potrafi. Wystarczy przed snem kilka razy w myślach powiedzieć ze musze wstać/obudzić się o np. 4h i następuje pobudka bez udziału budzika, lecz zawsze są rozbieżności kilku lub kilkunastominutowe od zamierzonej godziny. Lecz przy metodzie 4+1 niema to wielkiego znaczenia. Praktycznie zawsze tym sposobem się budzę stosując metodę 4+1 Polecam wszystkim, ale czy jest to dla wszystkich tego nie wiem warto spróbować, na 5dni z rzędu każda pobudka bez udziału budzika zakończona sukcesem. Natomiast niezwykle rzadko bywa, aby była rozbieżność większa niż 1h. Zaletą takiej pobudki jest szybsze rozbudzenie. Oraz wygoda:) Nie wiem, dla czego tak się dzieje, czy ja w jakiś sposób wypowiadając przed snem powyższe słowa „programuje” podświadomość. Nie wiem czy były z tym związane jakieś naukowe badania (pewnie nie)
PS oczywiście, jeśli ma ktoś wstać do pracy to niewskazana jest taka pobudka, ponieważ te rozbieżności mogą spowodować ze tą prace straci:) Pozdrawiam wszystkich Obemaników świadomych i nieświadomych |
|
|
|
27.05.2007 - 15:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy twoje spotkanie z ojcem o którym pisałeś ze słowami "Niedługo się spotkamy" jest tym o czym nigdy nie zapominasz, i na czym jesteś wewnętrznie skupiony?
Czy twoja uwaga w ciągu dnia jest zależna od potrzeb, a to spotkanie nie ma na nią wpłwu? |
|
|
|
02.06.2007 - 21:52
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a ja mam dość oryginalne pytanie
kiedy te pytanie zostana umieszczone na stronie wraz z odpowiedziami? |
|
|
|
02.06.2007 - 23:54
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam.
Mam pytanie odnośnie stanu w który Darek, znalazł się jako młody chłopak, gdy ćwiczył joge - stanie się punktem świadomości i opadnięcie na dno czaszki. Czy zdarzyło Ci się Darek, odczuwać podobny stan tuż przed wyjściem? zastanawia mnie to ponieważ sam wiele razy doświadczałem podobnego stanu w czasie prób. Z góry dziękuje za odp. - pozdrawiam. |
|
|
|
09.06.2007 - 12:29
|
|
|
Odświerzam temat ;)
|
|
|
|
09.06.2007 - 15:12
|
|
|
A moje pytania do Darka brzmią następująco.
1.Czy po tak dość długim czasie od napisania "Miłości i wolności poza ciałem" zorientował się Pan, że niektóre rzeczy które Pan tam opisał, są błędne. nieaktualne lub niepełne? Lub czy do tego czasu odnalazł Pan jakieś nowsze techniki, porady, zalecenia i "środki ostrożności", którymi chciałby Pan się z nami podzielić? Jeżeli tak to proszę o takowe uaktualnienie naszej obecnej wiedzy zaczerpniętej z Pana książki. 2. Czy dzięki oobe można sobie przedłużyć życie fizyczne?? Wiem, że prawdopodobnie uleczył Pan swoją Mamę, ale jednak zadaje to pytanie. Pozdrawiam ;) ^^ |
|
|
|
11.06.2007 - 10:44
|
|
|
Glowie sie nad pamiecia. Gdzie twoim zdaniem sie schowala i na cholere to wszystko?
Tyle juz miejsc znalazlem gdzie sie to wszystko wedle rodzaju MIESCI i co rusz znajduje jeszcze nowe!!!! RATUNKU !!!!!!!!!!! Jeszcze jak mi powiecie gdzie sie te odpowiedzi Darka szuka to bede szczesliwy. Dopisek. Jeszcze jedno pytanko. Jak to jest i co to jest ,ze reinkarnacja odbywa sie we wszystkich wcieleniach rownoczesnie.? Czym jest swiadomosc i dlaczego da sie fazowac? . |
|
|
|
12.06.2007 - 01:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Czy poprzez OBE istnieje mozliwosc uleczenia wlasnej duszy?
Dlaczego nie potrafimy przeniesc sie poza obszar naszego umyslu? Czy osoby z chorobami psychicznymi powinny zabierac sie za OBE? |
|
|
|
15.06.2007 - 16:43
|
|
|
Czy na tym forum jest jakiś mod? A jeżeli by się już zdażył, czy mógłby poprawić błędy? Post wysyłałem jeden raz. A ten złośliwiec pojawił się aż dwa razy. ;)
|
|
|
|
15.06.2007 - 17:38
|
|
|
Ech kurde...
Wiem, że w tym wątku padły pytania mądre i głupie (choć podobno głupich pytań nie ma - chociaż ja osobiście uważam, że są - dla ciekawych podam przykład ;) ). Darku nie uważam Ciebie za przewodnika, osobistego zbawiciela, czy też za niezbędny drogowskaz ku oświeceniu. Ale kiedy dzisiaj przeczytałem Twój FAQ, to trochę się zadziwiłem. I dużo później przyszło pytanie. Czy ja (lub inni [tak jak ja], pełni dobrych chęci użytkownicy tego forum) biorę udział, na greckiej agorze w konkursie filozofów, czy też może nieoczekiwanie zostalem buddyjskim uczniem, który na zadany przez Ciebie (lub siebie samego) kanon ma znaleźć samodzielnie odpowiedzieć? Co to niby znaczy? Na pytania takie i takie ODPOWIEDŹ: .... Tylko gdzie niby ona? A na pytanie numer taki i taki, odpowiedzi poszukaj w sobie... To zapytam, czy to jest FAQ OBERebelii, czy może konkurs na młodych ministrantów, z dyżurnym zadaniem - znajdź sam Jezusa w swoim sercu... ...albo odkryj sam w swoim sercu naturę Buddy... ...czy też może udowodnij (skoro jesteś ciekawy), większą mądrość i wiedzę Mahometa, nad wiedzą i mądrością ojca Rydzyka... To po co niby ten FAQ? I odpowiedź na pierwszych siedem pytań? Wcale nie są mądrzejsze, niż cała reszta w tym wątku. My (lub przynajmniej ja) nie oczekujemy od Ciebie rozwiązania naszych osobistych problemów. Ale podziel się z nami swoją wiedzą. Dotarłeś dalej niż jakakolwiek osoba z tego forum. Ponoć jeżeli jakieś pytanie przerośnie Twoje osobiste doświadczenie - miałeś odpowiedzieć - nie wiem. Przynajmniej tak się zastrzegłeś. I taka odpowiedź byłaby bardzo cenna. Bo podzieliłbyś się z nami swoim doświadczeniem. Ja osobiście nie mam wyboru. LD i OBE nawiedza mnie spontanicznie. Chociaż nie zaszedłem nawet kawałka, tak daleko jak Ty. I będę szedł dalej, na tyle na ile pozwolą okoliczności. Kosztem kariery, sytuacji, zdrowia, czy też osobistego wygodnictwa. Ale nie olewaj innych. Odpowiedź im konkretnie. Wedle posiadnej wiedzy. A jeżeli ktoś uzna, że nie chce szukać odpowiedzi w Twoim FAQ, to poszuka jej w sobie. Pójdzie medytować do jaskini (albo nieużywanej aktualnie toalety), zamiast zawrać głowę na forum. Bez jaj Darku. Pozdrowiam. :) |
|
|
|
17.06.2007 - 21:24
|
|
|
W zasadzie ja chciałem tylko zapytać o odpowiedzi, a wyszło mi z tego niepotrzebnie trochę więcej. ;)
Ale czasem tak to jest po całym tygodniu pracy. ;) Pozdrawiam. :) |
|
|
|
17.06.2007 - 21:42
|
|
|
Strasznie jestem ciekawy czym jest JA.
Poczytalem Darka na Faqu i jakos sie zaniepokoilem. Chyba trzeba czekac. |
|
|
|
| SORROW |
19.06.2007 - 22:10
|
|
Guests |
|
|
|
|
20.06.2007 - 09:40
|
|
|
Tak, swiadomosc.Darek obiecal o niej artykul.Ona jest tak wielka, ze kazdy pisze o jej czesci.Psycholodzy grzebia w dolnych a eterycy w gornych.
Gdzies na forum napisalem ze wyzszej Jazni nie ma, to teraz mam.Przyszla do mnie i powiedziala. Niech sie dzieje twoja wola. Jak mnie nie ma to nie! I nie odzywa sie do mnie od paru dni. Hej WYZSZA JAZN, wycofuje co powiedzialem - U U U U J E S T E S ::::: |
|
|
|
29.06.2007 - 10:32
|
|
|
Hej Darek jak myslisz kim sa ci spotkani inii ktorzy pasuja jak sie ich polknie.
Zlapalem raz jednego i go wcialem.Pasowal, -......w miejscu wielkiej mojej zbrodni. Ukradlem pisaka majac 10 lat. Siedzial tam zawstydzony. Jak dla mnie to jest nasz rozerwany astralniak ktory szybciej dociera na spotkanie z grzechem zapisanym w pamieci.A my wtedy w mentalnym spotykamy go i zjadamy grzesznika obchodzac rocznice zlego przezycia.Sklejajac go ponownie w astr- mentalny cieszymy sie z wybaczenia sobie bo sie wydarzenie przepisalo na mniej tragiczne Ten trik z rozrywaniem w na paru robia sie rowniez w snie.Mentalniak zamiera czekajac na rozwuj akcji a astralniak obok cos robi stajac sie jakby dodatkowa osoba uzupelniajaca sekwencje snu. _________________ Jedna pani z instytutu Monroea w Polsce powiedziala ze w dysku jest 1000 albo 800 dusz i odzyskuje sie tylko swoich. A czy ci swoi przy polknieciu tez pasuja?.A inni- ci z innych jazni to co ,zostawic bo nie nasze .... Hm Postrzegles cos takiego? |
|
|
|
29.06.2007 - 11:43
|
|
|
Pytanie już padło dość dawny czas temu .Czy będą konkretne odpowiedzi ,czy tylko piszemy aby się temat rozrastał? Przecież nie trzeba odpowiadać na wszystkie bo wiekszość z nich i tak nie pasuję do słowa FAQ .
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |