oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pytania Do Darka Sugiera, Masz jakieś pytanie godne umieszczenia w FAQ na stronie Darka? NAPISZ
Zbyszek
post 19.05.2007 - 17:12
Post #22

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

JAK NAMIERZYLES OBSERWATORA?
Go to the top of the page

+Quote Post
Nevar
post 20.05.2007 - 07:11
Post #23

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Super, że pytacie! EXTRA! Tylko bardzo bym prosił, nie róbcie sobie tutaj offtopia. Tu są pytania do Darka, wiec proszę TYLKO PYTAC.

Dzieki;]

+Quote Post
Marcin181
post 21.05.2007 - 18:48
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co pan panie Darku czuł kiedy w astralu weszedł w ciebie ten drugi człowiek przytulił go pan kiedy on byl bardzo zdenerwowany!a on weszedł! Jak długo pan to odczuwał?Nie czułes strachu?czujesz jeszcze jego osobe wokół siebie a może on jeszcze w panu jest? z góry dziekuje za odpowiedz...........

+Quote Post
zx12
post 22.05.2007 - 21:29
Post #25

Dusza Towarzystwa

Darku chciałbym powrócić do tematu reinkarnacji. Czytałem zapis rozmowy z Tobą z czatu. Powiedziałeś, że wcielenia odbywają się wszystkie na raz. Dlatego nikt po zakończeniu obecnego życia nie będzie potrzebował inkarnować. To bardzo optymistyczna wiadomość. :)
Jednak Robert Monroe podczas wizyty w XXXV w. dowiedział się, iż po zakończeniu obecnego życia, będzie jeszcze inkarnować właśnie w tamtym okresie (tom "Dalekie podróże"). Gdybyś mógł to wyjaśnić. Jest to problem, który trochę mnie nurtuje.
Pozdrawiam serdecznie.

PS. Z niecierpliwością (i to pewnie nie tylko ja) oczekuję zapisu ze spotkania z Robertem.

+Quote Post
Zbyszek
post 24.05.2007 - 09:38
Post #26

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Bezpieczenstwo i higiena pracy w astralu.

Hej Darek.Pracuje z grekami 20 lat . Czesto zetknalem sie z grekami szemrzacymi o platnych urokach astralnych.Urwanie glowy za 1000-siaka.Tz. greckie czarownice.Mozna nawet mistrzostwa pilki tak wygrac.
Trzeba by bylo jakies BHP w astralu obmyslec.Ci w oobe sa zafascynowani wolnoscia ale Ci na polsniaco moga byc paskudni -nawet o tym nie wiedzac.

+Quote Post
Discoverer
post 27.05.2007 - 10:54
Post #27

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

„Budzenie bez udziału budzika”

Z własnego doświadczenia wiem ze jest to możliwe, i wielu ludzi to potrafi.

Wystarczy przed snem kilka razy w myślach powiedzieć ze musze wstać/obudzić się o np. 4h i następuje pobudka bez udziału budzika, lecz zawsze są rozbieżności kilku lub kilkunastominutowe od zamierzonej godziny. Lecz przy metodzie 4+1 niema to wielkiego znaczenia. Praktycznie zawsze tym sposobem się budzę stosując metodę 4+1 Polecam wszystkim, ale czy jest to dla wszystkich tego nie wiem warto spróbować, na 5dni z rzędu każda pobudka bez udziału budzika zakończona sukcesem.
Natomiast niezwykle rzadko bywa, aby była rozbieżność większa niż 1h. Zaletą takiej pobudki jest szybsze rozbudzenie. Oraz wygoda:)
Nie wiem, dla czego tak się dzieje, czy ja w jakiś sposób wypowiadając przed snem powyższe słowa „programuje” podświadomość. Nie wiem czy były z tym związane jakieś naukowe badania (pewnie nie)
    Ciekawi mnie, dla czego tak się dzieje?, co powoduje ze następuje prawie 100% budzenie się bez udziału budzika?
To pytanie kieruje do Darka, ale jeśli ktoś inny zna odpowiedz to tez chętnie posłucham.

PS oczywiście, jeśli ma ktoś wstać do pracy to niewskazana jest taka pobudka, ponieważ te rozbieżności mogą spowodować ze tą prace straci:)

Pozdrawiam wszystkich Obemaników świadomych i nieświadomych

+Quote Post
ciciak
post 27.05.2007 - 15:08
Post #28

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czy twoje spotkanie z ojcem o którym pisałeś ze słowami "Niedługo się spotkamy" jest tym o czym nigdy nie zapominasz, i na czym jesteś wewnętrznie skupiony?
Czy twoja uwaga w ciągu dnia jest zależna od potrzeb, a to spotkanie nie ma na nią wpłwu?

+Quote Post
bachu
post 02.06.2007 - 21:52
Post #29

Członek Rodziny

Notatnik

a ja mam dość oryginalne pytanie

kiedy te pytanie zostana umieszczone na stronie wraz z odpowiedziami?

+Quote Post
emjotes
post 02.06.2007 - 23:54
Post #30

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Witam.

Mam pytanie odnośnie stanu w który Darek, znalazł się jako młody chłopak,
gdy ćwiczył joge - stanie się punktem świadomości i opadnięcie na dno czaszki.
Czy zdarzyło Ci się Darek, odczuwać podobny stan tuż przed wyjściem? zastanawia mnie to ponieważ sam wiele razy doświadczałem podobnego stanu w czasie prób.

Z góry dziękuje za odp.
-
pozdrawiam.

+Quote Post
noizz
post 09.06.2007 - 12:29
Post #31

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Odświerzam temat ;)

+Quote Post
obe_jerry
post 09.06.2007 - 15:12
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A moje pytania do Darka brzmią następująco.
1.Czy po tak dość długim czasie od napisania "Miłości i wolności poza ciałem" zorientował się Pan, że niektóre rzeczy które Pan tam opisał, są błędne. nieaktualne lub niepełne? Lub czy do tego czasu odnalazł Pan jakieś nowsze techniki, porady, zalecenia i "środki ostrożności", którymi chciałby Pan się z nami podzielić? Jeżeli tak to proszę o takowe uaktualnienie naszej obecnej wiedzy zaczerpniętej z Pana książki.
2. Czy dzięki oobe można sobie przedłużyć życie fizyczne?? Wiem, że prawdopodobnie uleczył Pan swoją Mamę, ale jednak zadaje to pytanie.
Pozdrawiam ;) ^^

+Quote Post
Zbyszek
post 11.06.2007 - 10:44
Post #33

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Glowie sie nad pamiecia. Gdzie twoim zdaniem sie schowala i na cholere to wszystko?

Tyle juz miejsc znalazlem gdzie sie to wszystko wedle rodzaju MIESCI i co rusz znajduje jeszcze nowe!!!!

RATUNKU !!!!!!!!!!!

Jeszcze jak mi powiecie gdzie sie te odpowiedzi Darka szuka to bede szczesliwy.

Dopisek. Jeszcze jedno pytanko.

Jak to jest i co to jest ,ze reinkarnacja odbywa sie we wszystkich wcieleniach rownoczesnie.?
Czym jest swiadomosc i dlaczego da sie fazowac?

.

+Quote Post
daywalker
post 12.06.2007 - 01:14
Post #34

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Czy poprzez OBE istnieje mozliwosc uleczenia wlasnej duszy?

Dlaczego nie potrafimy przeniesc sie poza obszar naszego umyslu?

Czy osoby z chorobami psychicznymi powinny zabierac sie za OBE?

+Quote Post
zx12
post 15.06.2007 - 16:43
Post #35

Dusza Towarzystwa

Czy na tym forum jest jakiś mod? A jeżeli by się już zdażył, czy mógłby poprawić błędy? Post wysyłałem jeden raz. A ten złośliwiec pojawił się aż dwa razy. ;)

+Quote Post
zx12
post 15.06.2007 - 17:38
Post #36

Dusza Towarzystwa

Ech kurde...

Wiem, że w tym wątku padły pytania mądre i głupie (choć podobno głupich pytań nie ma - chociaż ja osobiście uważam, że są - dla ciekawych podam przykład ;) ).

Darku nie uważam Ciebie za przewodnika, osobistego zbawiciela, czy też za niezbędny drogowskaz ku oświeceniu.
Ale kiedy dzisiaj przeczytałem Twój FAQ, to trochę się zadziwiłem. I dużo później przyszło pytanie. Czy ja (lub inni [tak jak ja], pełni dobrych chęci użytkownicy tego forum) biorę udział, na greckiej agorze w konkursie filozofów, czy też może nieoczekiwanie zostalem buddyjskim uczniem, który na zadany przez Ciebie (lub siebie samego) kanon ma znaleźć samodzielnie odpowiedzieć?

Co to niby znaczy?

Na pytania takie i takie

ODPOWIEDŹ: ....

Tylko gdzie niby ona?

A na pytanie numer taki i taki, odpowiedzi poszukaj w sobie...

To zapytam, czy to jest FAQ OBERebelii, czy może konkurs na młodych ministrantów, z dyżurnym zadaniem - znajdź sam Jezusa w swoim sercu...
...albo odkryj sam w swoim sercu naturę Buddy...
...czy też może udowodnij (skoro jesteś ciekawy), większą mądrość i wiedzę Mahometa, nad wiedzą i mądrością ojca Rydzyka...

To po co niby ten FAQ? I odpowiedź na pierwszych siedem pytań? Wcale nie są mądrzejsze, niż cała reszta w tym wątku.

My (lub przynajmniej ja) nie oczekujemy od Ciebie rozwiązania naszych osobistych problemów.
Ale podziel się z nami swoją wiedzą. Dotarłeś dalej niż jakakolwiek osoba z tego forum. Ponoć jeżeli jakieś pytanie przerośnie Twoje osobiste doświadczenie - miałeś odpowiedzieć - nie wiem. Przynajmniej tak się zastrzegłeś.
I taka odpowiedź byłaby bardzo cenna. Bo podzieliłbyś się z nami swoim doświadczeniem.

Ja osobiście nie mam wyboru. LD i OBE nawiedza mnie spontanicznie. Chociaż nie zaszedłem nawet kawałka, tak daleko jak Ty.
I będę szedł dalej, na tyle na ile pozwolą okoliczności. Kosztem kariery, sytuacji, zdrowia, czy też osobistego wygodnictwa.
Ale nie olewaj innych. Odpowiedź im konkretnie. Wedle posiadnej wiedzy.

A jeżeli ktoś uzna, że nie chce szukać odpowiedzi w Twoim FAQ, to poszuka jej w sobie. Pójdzie medytować do jaskini (albo nieużywanej aktualnie toalety), zamiast zawrać głowę na forum.

Bez jaj Darku.

Pozdrowiam. :)

+Quote Post
zx12
post 17.06.2007 - 21:24
Post #37

Dusza Towarzystwa

W zasadzie ja chciałem tylko zapytać o odpowiedzi, a wyszło mi z tego niepotrzebnie trochę więcej. ;)
Ale czasem tak to jest po całym tygodniu pracy. ;)

Pozdrawiam. :)

+Quote Post
Zbyszek
post 17.06.2007 - 21:42
Post #38

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Strasznie jestem ciekawy czym jest JA.
Poczytalem Darka na Faqu i jakos sie zaniepokoilem. Chyba trzeba czekac.

+Quote Post
SORROW
post 19.06.2007 - 22:10
Post #39

Guests

CYTAT(Zbyszek @ 17.06.2007 - 22:42) *
Strasznie jestem ciekawy czym jest JA.
Poczytalem Darka na Faqu i jakos sie zaniepokoilem. Chyba trzeba czekac.

Zbyszek, masz na myśli wewnętrzne-medytacyjne JA - świadomość ?

+Quote Post
Zbyszek
post 20.06.2007 - 09:40
Post #40

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Tak, swiadomosc.Darek obiecal o niej artykul.Ona jest tak wielka, ze kazdy pisze o jej czesci.Psycholodzy grzebia w dolnych a eterycy w gornych.
Gdzies na forum napisalem ze wyzszej Jazni nie ma, to teraz mam.Przyszla do mnie i powiedziala. Niech sie dzieje twoja wola. Jak mnie nie ma to nie! I nie odzywa sie do mnie od paru dni.
Hej WYZSZA JAZN, wycofuje co powiedzialem - U U U U J E S T E S :::::

+Quote Post
Zbyszek
post 29.06.2007 - 10:32
Post #41

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Hej Darek jak myslisz kim sa ci spotkani inii ktorzy pasuja jak sie ich polknie.
Zlapalem raz jednego i go wcialem.Pasowal, -......w miejscu wielkiej mojej zbrodni.
Ukradlem pisaka majac 10 lat. Siedzial tam zawstydzony.
Jak dla mnie to jest nasz rozerwany astralniak ktory szybciej dociera na spotkanie z grzechem zapisanym w pamieci.A my wtedy w mentalnym spotykamy go i zjadamy grzesznika obchodzac rocznice zlego przezycia.Sklejajac go ponownie w astr- mentalny cieszymy sie z wybaczenia sobie bo sie wydarzenie przepisalo na mniej tragiczne
Ten trik z rozrywaniem w na paru robia sie rowniez w snie.Mentalniak zamiera czekajac na rozwuj akcji a astralniak obok cos robi stajac sie jakby dodatkowa osoba uzupelniajaca sekwencje snu.

Jedna pani z instytutu Monroea w Polsce powiedziala ze w dysku jest 1000 albo 800 dusz i odzyskuje sie tylko swoich. A czy ci swoi przy polknieciu tez pasuja?.A inni- ci z innych jazni to co ,zostawic bo nie nasze ....

Hm Postrzegles cos takiego?

+Quote Post
Ketrab
post 29.06.2007 - 11:43
Post #42

Dusza Towarzystwa

Pytanie już padło dość dawny czas temu .Czy będą konkretne odpowiedzi ,czy tylko piszemy aby się temat rozrastał? Przecież nie trzeba odpowiadać na wszystkie bo wiekszość z nich i tak nie pasuję do słowa FAQ .

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park