oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pewnie Wy Tez Tak Macie, ale ja niewiem co dalej..
flea
post 21.05.2007 - 14:38
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

chcialabym zebyście i mi troche podpowiedzieli..
no wiec mialam juz drugi raz tą sama sytuację. ale ciągle niewiem co mam dalej robic.. no ale moze najpierw opiszę:)
-najpierw chwila relaksacji
-zaczynam czuc miłe ciepło w środku
-oddycham jakby gęściejszym powietrzem
-na dłoniach czuje zas przyjemny chłodek
-mam wrazenie ciała w polowie ciężkiego i lekkiego.
-wydaje mi sie ze nie czuje materaca pode mną
-serce bije mi jak oszalałe
-odczuwam lekkie duszenie
-i mam wrażenie ze cos mi chodzi (dosłownie) po głowie/włosach. (moze jest to cos wspólnego z czakrą:)
-za pierwszym razem mialam umysł przepełniony przeróżnymi myślami, zas za drugim prawie pustke
-no i słysze szum.. tyle ze nie za wyraźny..

nawet nei mialam w planach zeby cos takiego mi sie stało, wiec napoczątku zupełnie z zaskoczenia mnie to wzięło. zas po tym, zaczelam bardziej czytac o czakrach i zainteresowalam sie roznymi cwiczeniami nad nimi.
i wlasnie po raz drugi zdarzylo mi sie to wieczorem po aktywowaniu ustatniej czakry.

jesli jestem juz w takiej sytuacji moge zastosowac dowolną technikę tak..?
lina, normalne wstanie, i przewrót na bok zupełnie odpadają. juz wypróbowałam no i nic.
wiecej technik przypomniec sobie nie moglam przypomniec.
co wy najczesciej wtedy robicie?:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 21.05.2007 - 15:46
Post #2

Dusza Towarzystwa

Musisz bardziej pogłębiać relaksacje twoje objawy przypominają lekki trans ale to tak naprawdę bardzo lekki (: powiem wręcz minimalny(: ,jesteś jeszcze bardzo zakotwiczona w świecie fizycznym twój umysł musi wysłać sygnał do ciała astralnego by przygotowało się na mały spacer (: bliskością wyjścia będzie paraliż ,wibracje ,hipnagogi,tunel , uczucie unoszenia się ,nieczucie CF, jest tego multum każdy odbiera to inaczej, spróbuj z labiryntem wbieganiem na wieżowiec po czym skok z niego lub na piramidę zalezy jakie wolisz klimaty ,albo że jedziesz szybko samochodem ,musisz czuć prędkość po czym przywal w sciane niech cię wyrwie z posad i już jesteś Wolna(:(: pozdro

+Quote Post
flea
post 21.05.2007 - 18:59
Post #3

Znajomy Rodziny

popadłam w depresje..
minimalny trans..?? ojojojjjj...;( a tak sie cieszylam..

no ale dzis sprobuje znow! bedzie samochodowy wypadek jakiego świat nie widzial..!:)

+Quote Post
Ketrab
post 21.05.2007 - 19:09
Post #4

Dusza Towarzystwa

No może trochę przesadziłem z tym minimalnym(: ale w transie chodzi o to by ciało wprowadzić w stan snu zachowując przy tym świadomość umysłu (z Fal delta na alfa) Twoje podejście jest dobre ,nie zniechęcaj się a wszystko przyjdzie jak na tacy(:(:

+Quote Post
daywalker
post 22.05.2007 - 02:33
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Nacisk na cialo astralne ma sens tylko wtedy, gdy osiagniesz stan glebokiego transu. A kiedy to nastapi, napewno bedziesz o tym wiedziala. W zasadzie to najczesciej leze na boku, i albo wstaje/wylatuje, albo probuje sie wyturlac z ciala. Czasami "cos" mnie wyciaga. Najwazniejsze jest osiagniecie tego stanu, paraliz, pisk w uszach. Osiagnij to, nie spanikuj, a o wyjscie, jakakolwiek technika nie bedzie trudno. Aha i nie przejmuj sie czakrami, pewnie praca z nimi, pomaga w jakims stopniu zwiekszyc energie, pobyt w poza, jednak na poczatku skup sie jedynie, na 4+1, i zmodyfikuj ja wedle potrzeby. Glownie chodzi oto, zebys te 4h minimum przespala. Pozdro.

+Quote Post
flea
post 22.05.2007 - 17:48
Post #6

Znajomy Rodziny

czyli to ze bylo mi tak dziwnie to wcale nie jest zasługa czakr tak? ok.
zeby pogłębić ten stam musze wizualizowac np schodzenie w dół czy winda razem z kontrolowaniem oddechu tak? ok:)
potem jeszcze tylko wypadek -> i juz jestem w wolna.
juz sie nie moge doczekac!:)

jesli chodzi o panike.. to mysle ze mam na to sposób.
->jak bylam mniejsza i czegos nie lubilam lub sie czego obawialam zawsze mowilam..: "przeciez od tego nie umre!" i cały strach jakby powoli odchodzil. (np przed wierceniem w zębach->dentysta:)
od niedawna stosuje to w czasie prób oobe. i juz jakos czuje zawsze mniej strachu:)
w dodatku mysle ze jak sie czasem upre to moja ciekawosc i chec wyjscia jest wieksza od strachu:) (no tak, ale tylko czasem)

+Quote Post
daywalker
post 23.05.2007 - 00:30
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Jezeli chodzi o wizualizacje jestem sceptycznie do tego nastawiony. (Po rozbudzeniu technice 4+1 etc) Postaraj sie poprostu spokojnie lezec, oddychac. Skup sie na czerni za powiekami. Skoncentruj sie, wyraz intencje o wyjscie, i tak trwaj. Mozesz oczywiscie dla zachowania czujnosci odliczac np. od 100 do 1, ale ja w sumie tego nie robie, nie wyobrazam sobie rowniez schodzenia, lub spadania...(ok wyjatek, czasami myslac o wyjsciu, widze drzwi za ktorymi znajduje sie zupelnie inny, obcy i lepszy swiat(najczesciej jest to jakis ogrod), staram sie przekroczyc ich prog) Poprostu sie koncentruje, leze spokojnie, i mowie sobie ze chce wyjsc, wiem o tym.. ze za chwile to sie stanie, i juz zauwazam pierwsze symptomy, szybko lapiacy paraliz, z ktorego "sila" ciezko sie uwolnic. Jezeli pozycja ciala ci nie odpowiada, ta ja zmien, ja zawsze staram sie zeby bylo mi poprostu wygodnie. Z czasem przychodza hipnagogi, paraliz, pisk, i mozna juz wyjsc. Kiedys opisze swoj sposob, ktory naprawde bardzo dobrze sie sprawdza. Ale do tego czasu, wole porobic wiecej testow, i caly proces opisac, jak najdokladniej. Pozdrawiam.

+Quote Post
flea
post 23.05.2007 - 12:43
Post #8

Znajomy Rodziny

z tymi drzwiami to nie głupi pomysl.. jeszcze o takim nie słyszalam..:)

+Quote Post
daywalker
post 24.05.2007 - 20:07
Post #9

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Bo to nie jest zaden sposob:). Powiedzialem tylko, ze poprostu, tak jakos przypadkowo to zobaczylem.. ;p

+Quote Post
One_way
post 03.08.2007 - 11:51
Post #10

Znajomy Rodziny

CYTAT(daywalker @ 22.05.2007 - 03:33) *
W zasadzie to najczesciej leze na boku, i albo wstaje/wylatuje, albo probuje sie wyturlac z ciala.

Day, przeczytałem (nie pamiętam źródła teraz), że preferowana jest pozycja leżenia na plecach jeśli chodzi o osiągnięcie OOBE, a no boku najłatwiej przychodzi LD i ciężko mieć OOBE w tej pozycji. Jasne, że jest to kwestia indywidualna, bo trzeba wziąć też pod uwagę pozycję, w której zazwyczaj zasypiamy i położyć się w innej, ale również wygodnej. Ja zazwyczaj zaspypiam właśnie na boku i to dla mnie najwygodniejsza pozycja. Co możesz powiedzieć o "łatwości" uzyskania OOBE w danej pozycji?

CYTAT(daywalker @ 23.05.2007 - 01:30) *
Z czasem przychodza hipnagogi, paraliz, pisk, i mozna juz wyjsc.

Dochodzimy do pisku i co dalej? Próbujemy wyjść, którymś ze znanych sposobów. I tu pytanie: pisk towarzyszy nam, do momentu aż jesteśmy poza ciałem, czy kiedy zaczynamy próby wyjścia - ustaje? Czy jeśli ustaje, tzn. że przeszła jakaś faza i wracamy do przygotowań do wyjścia?

CYTAT(daywalker @ 23.05.2007 - 01:30) *
Kiedys opisze swoj sposob, ktory naprawde bardzo dobrze sie sprawdza. Ale do tego czasu, wole porobic wiecej testow, i caly proces opisac, jak najdokladniej.

Przetarłeś już własną ścieżkę, przeszła wszystkie crash testy? Jeśli już udało Ci się opisać, to chętnie skorzystam z lekcji.

+Quote Post
Warlord Shadow
post 03.08.2007 - 13:09
Post #11

Gość Rodziny
*

Notatnik

Masz farta bo ja od dwóch lat nic nie czuję.

+Quote Post
One_way
post 03.08.2007 - 13:19
Post #12

Znajomy Rodziny

CYTAT(Warlord Shadow @ 03.08.2007 - 14:09) *
Masz farta bo ja od dwóch lat nic nie czuję.

Myślę, że to kwestia nastawienia, zdolności i treningu. Wszystko razem.

Powodzenia!

+Quote Post
daywalker
post 04.08.2007 - 01:56
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(One_way @ 03.08.2007 - 12:51) *
Day, przeczytałem (nie pamiętam źródła teraz), że preferowana jest pozycja leżenia na plecach jeśli chodzi o osiągnięcie OOBE, a no boku najłatwiej przychodzi LD i ciężko mieć OOBE w tej pozycji. Jasne, że jest to kwestia indywidualna, bo trzeba wziąć też pod uwagę pozycję, w której zazwyczaj zasypiamy i położyć się w innej, ale również wygodnej. Ja zazwyczaj zaspypiam właśnie na boku i to dla mnie najwygodniejsza pozycja. Co możesz powiedzieć o "łatwości" uzyskania OOBE w danej pozycji?

Jak to Ketrab ma w zwyczaju mawiać, "to nie przepis na pierogi:)". Nie mieszam spraw LD z OBE, nie dziele ich, nie staram sie nawet osiągać tych pierwszych. Powiem ci tak, nie zwracaj na to uwagi. Wychodziłem w tak różnych pozycjach, że nie widzę potrzeby komplikowania sobie życia.. Zawsze było ok, o ile w danej chwili było mi wygodnie, i potrafiłem utrzymać świadomość. W zasadzie to nie mam stałego schematu, nawet nie zwracam uwagi na to w jakiej pozycji zasypiam, bo ta, i tak zawsze jest inna... To tylko mały szczegół na drodze ku wolności, który można śmiało pominąć..

Dochodzimy do pisku i co dalej? Próbujemy wyjść, którymś ze znanych sposobów. I tu pytanie: pisk towarzyszy nam, do momentu aż jesteśmy poza ciałem, czy kiedy zaczynamy próby wyjścia - ustaje? Czy jeśli ustaje, tzn. że przeszła jakaś faza i wracamy do przygotowań do wyjścia?

Kiedy nadejdzie ta chwila.. Nie będziesz potrzebował żadnego sposobu. I o ile nie spanikujesz, najzwyczajniej w świecie, sturlaj sie z łóżka na podłogę. Pisk. Kiedy podchodzimy do próby po rozbudzaniu, narasta wraz z pogłębianiem relaksacji. Jeżeli np. spróbujemy się cofnąć, ten pisk zmniejszy swoja intensywność bądź, całkowicie zniknie. Zauważyłem że pisk towarzyszy przestrojeniu zmysłów, przejściu w ciało astralne. Ja to widzę w ten sposób, że ma to miejsce podczas oddzielania głowy.. Nieraz leżałem na łóżku, i wymachiwałem np. swoimi rękami astralnymi, kiedy reszta ciała leżała spokojnie sparaliżowana. Pisku wówczas nie było. Kiedy już wyjdziesz, odsuniesz sie od c.f, pisk znika, towarzyszy on tylko przestrojeniu. Ogólnie pisk/syk powietrza, nie był dla mnie warunkiem osiągnięcia OBE, a przynajmniej nie wtedy, kiedy wychodziłem spontanicznie.. Większość ludzi popełnia błąd, starając się na siłę wyjść, próbując wszelkimi możliwymi sposobami, uwolnić z ciała. Kiedy to robią, najprawdopodobniej czują napięcie w mięśniach.. Prawdą jest że trzeba po prostu cierpliwie czekać na ten moment, z przekonaniem że to nastąpi. Należy starać sie utrzymać czystość umysłu. Spokojnie, i wygodnie zrelaksować:), pilnując świadomości, zachowujemy czujność. I nagle to następuje, na początku bardzo mocnym wrażeniem, jest uczucie paraliżu całego ciała, mogą pojawić się wibracje, i syk powietrza/pisk. I dopiero wtedy możemy wykonać pierwszy ruch... Zwyczajnie wstając.. oczywiście napotykamy opór, nawet podczas wyturlania. Czasami zwisam tak nad podłogą, trzymany przez "coś", ale nie stanowi to większego problemu. Cały czas omawiam wyjście w nawiązaniu do techniki 4+1, przed snem nawet nie ma co próbować, jeżeli ci się uda, stawiam litr najlepszej wódki...

Przetarłeś już własną ścieżkę, przeszła wszystkie crash testy? Jeśli już udało Ci się opisać, to chętnie skorzystam z lekcji.

Zostawię ci kilka wskazówek na pm, technika jest niekompletna, ale może ci się przyda. Kiedyś zrobię to porządnie, dam znajomym do przetestowania, jeżeli oni wyjdą, to i wy dacie radę;)

+Quote Post
One_way
post 06.08.2007 - 15:14
Post #14

Znajomy Rodziny

Dzięki za porady Day. Okazują się być bardzo pomocne...

CYTAT(daywalker @ 04.08.2007 - 02:56) *
(...) jeżeli ci się uda, stawiam litr najlepszej wódki...

Dam Ci znać ;-) Może być Dębowa :D

CYTAT(daywalker @ 04.08.2007 - 02:56) *
Zostawię ci kilka wskazówek na pm, technika jest niekompletna, ale może ci się przyda.

Nie wiem jak z funckjonowaniem PM na forum, ale jeszcze nic nie dostałem. Czekam cierpliwie =)

Pzdr

+Quote Post
daywalker
post 07.08.2007 - 02:28
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(One_way @ 06.08.2007 - 16:14) *
Dzięki za porady Day. Okazują się być bardzo pomocne...

Cieszę się razem z tobą:).

Dam Ci znać ;-) Może być Dębowa :D

Nie męcz się;p, stosuj się do zaleceń, jeżeli się uda razem obalimy po flaszce dębowej;)

Nie wiem jak z funckjonowaniem PM na forum, ale jeszcze nic nie dostałem. Czekam cierpliwie =)

Hmmm, wiesz co jest tego dosyć sporo, możliwe ze nie doszło, zostaw maila, jutro ci wyśle, znaczy się jeszcze dzisiaj;p.

Pozdro.

+Quote Post
One_way
post 07.08.2007 - 15:26
Post #16

Znajomy Rodziny

CYTAT(daywalker @ 07.08.2007 - 03:28) *
Hmmm, wiesz co jest tego dosyć sporo, możliwe ze nie doszło, zostaw maila, jutro ci wyśle, znaczy się jeszcze dzisiaj;p.

[email protected]

Czekam na maila ;-) Zastosuje się do wskazówek podczas próby dzisiejszej nocy. Będzie pozytywnie :D

Pzdr

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park