Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Ld
BartezZz
post 07.04.2010 - 22:26
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7011

Witam
Pamiętam jak kiedyś oglądałem X program nie pamiętam jaki ale konkretnie o snach,
I była tam mowa o testowaniu rewelacyjnego sprzętu.
taka opaska na oczy z którą się zasypia.
Wykrywa ona ruchy gałek ocznych i wysyła błysk światła nie zbyt mocny aby się nie obudzić, ale wystarczający aby śpiący zdał sobie sprawe że śni.
szukam tego od bardzo dawna moim zdaniem to rewolucja w dziedzinie LD
nie wiem czy ktoś kiedyś o tym słyszał.
Osobiście strasznie chciałbym to kupić i wypróbować.
Moim zdaniem umożliwia to LD w każdą noc.
Proszę o pomoc.
Jeżeli to możliwe to gdzie można to kupić?!!!
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 07.04.2010 - 23:10
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Opaska mocy plus 50 do ld. Coś słyszałem to chodliwy towar do dostania tylko w dopalaczach.
Profile CardPM
+Quote Post
Darion
post 08.04.2010 - 00:08
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7820

Ciekawe tylko czy by to zdało egzamin w praktyce bo chyba by mi było ciężko zasnąć w takiej opasce :P Gdyby ktoś jednak miał okazję sprawdzić to proszę o relację czy to w ogóle warte zachodu.

Myślę, że średnio zdolny technik-elektronik mógłby niewielkim nakładem czasu i środków zbudować coś takiego, kwestia tylko odpowiedniej regulacji natężenia światła.

Tak czy inaczej najlepszym sposobem na LD jest nadal zdanie sobie sprawy, że... It's a dream! :D
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.04.2010 - 07:53
Post #4

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Świadomy sen na skróty? Mam mieszane odczucia i myślę, że większa satysfakcja będzie wtedy, kiedy wytrwałością i determinacją osiągniemy wybrany cel.

Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że stosunkowo niedawno odkryłem coś takiego jak podróże poza ciało. W praktyce nie stosowałem żadnych lekcji proponowanych na forach a jedynie starałem się releksować możliwie jak najbardziej. Pewnej nocy w myślach poprosiłem swoich opiekunów duchowych (nie wiem czy to byli oni czy ktoś inny) aby pomogli mi wyjść z ciała. Zdałem się na intuicję. Obudziłem się w nocy po tym jak moja mama wyrzuciła mnie z ciała. Z mamą nie mieszkam od wielu lat. Czułem, że moje ciało wibruje a ja dalej śpię. Niesamowite uczucie. Nie zapomnę tego do końca życia. Zdałem sobie sprawę, że jestem poza. Przechodziłem przez ściany w swoim bloku itd. Oczywiście nie było to w 100% świadome oobe, ale ciekawym zbiegiem okoliczności kiedy poprosiłem w myślach o pomoc to taką pomoc otrzymałem. Teraz nie zależy mi zbytnio na wychodzeniu z ciała, gdyż wibrując przekonałem się, że dusza podobnie jak ciało jest tak samo rzeczywiste a moja rzeczywistość to Ziemia. Tutaj uprawiam zioła, mam swój kawałek ziemi o który dbam, tutaj oddycham, żyję. Świadomego snu nadal się uczę, ale ja osobiście taką opaskę traktuję jak "oszustwo". To tylko moje zdanie:)

"Dla tych, którzy żyją w sposób otwarty na wszystkie lekcje stworzenia, właściwa nauka przychodzi we właściwym czasie, bez względu na to, kim okaże się nauczyciel. Dla tych, którzy żyją w ten sposób, Ziemia jest magicznym miejscem i źródłem nieustających cudów". Sun Bear.

Pozdrawiam
Zielarz Gajowy
Profile CardPM
+Quote Post
OliMan
post 08.04.2010 - 14:22
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 6835

Chodzi o Dream Light lub polski odpowiednik REM Dreamer

http://www.autohipnoza.pl/rem-dreamer

Moj ziomek mial ten polski i dzialal calkiem wporzo xD

Tylko trzeba przez kilka nocy go konfigurowac zeby dzialal poprawnie LOL

Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 20.04.2010 - 15:52
Post #6

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Szkoda, że cena tej zabawki nie jest adekwatna do komponentów, z których jest złożona a jeśli posiada się pewną wiedzę z zakresu elektroniki, to można odpowiednie czujniki za grosze kupić w necie i pospawać własny rem-dreamer :)

A jak ktoś chce mieć ld codziennie - niekoniecznie najwyższych lotów, ale jednak, to wystarczy położyć się na drzemkę po powrocie z pracy/szkoły z nastawieniem na ld - grunt, żeby w pokoju było jasno i jeśli możliwe okno otwarte - słońce blokuje melatoninę - mniej się jej wytworzy, więc sen będzie płytki, zmęczenie zrobi swoje (jak nie jesteś zmęczony, to się zmęcz) a hałas będzie utrzymywał świadomość - dziwne? irytujące? może, ale skuteczne :p
Profile CardPM
+Quote Post
OliMan
post 20.04.2010 - 17:14
Post #7

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 6835

CYTAT(6umerang @ 20.04.2010 - 16:52) *
Szkoda, że cena tej zabawki nie jest adekwatna do komponentów, z których jest złożona a jeśli posiada się pewną wiedzę z zakresu elektroniki, to można odpowiednie czujniki za grosze kupić w necie i pospawać własny rem-dreamer :)

Ta i jeszcze napisz sobie program który będzie go obsługiwał xD
Profile CardPM
+Quote Post
pływak
post 20.04.2010 - 19:50
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 4156

a Mnie by bardziej interesowało urządzenie do pomiaru fal mózgowych; chodzi o ich częstotliwość szczególnie podczas snu. Gdyby dało się zapisać na jakiej częstotliwości nadajemy, wtedy byłoby możliwe stwierdzić czy mieliśmy LD czy OBE czy tylko sen, a może byliśmy w stanie agonalnym. To by było dopiero ....
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 20.04.2010 - 23:14
Post #9

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

CYTAT(OliMan @ 20.04.2010 - 17:14) *
Ta i jeszcze napisz sobie program który będzie go obsługiwał xD

A co tu programować? W nrem nie ruszasz gałami, w rem ruszasz - ruszasz gałami, czujniki ruchu to rozpoznają i walą diody określoną ilość błysków - takie rzeczy to na forum elektronik.pl doczytasz ;)

CYTAT(pływak @ 20.04.2010 - 19:50) *
a Mnie by bardziej interesowało urządzenie do pomiaru fal mózgowych; chodzi o ich częstotliwość szczególnie podczas snu. Gdyby dało się zapisać na jakiej częstotliwości nadajemy, wtedy byłoby możliwe stwierdzić czy mieliśmy LD czy OBE czy tylko sen, a może byliśmy w stanie agonalnym. To by było dopiero ....

też jest w wersji diy - openeeg :) Ale nie rozumiem problemu - przecież wiadomo na jakich falach nadajemy w odpowiednich stanach :)

Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 21.04.2010 - 10:32
Post #10

Guests

Sam nie wiem,co o takich urządzeniach myśleć . Niby droga na skróty ,niby za parę zeta (lub odrobinę inwencji ) doznania równe szybkiemu sexowi z nowo poznaną piękną brunetką , ale ...
Jeżeli Twój organizm)umysł)dusza (podkreśl odpowiednie znaczenie) nie jest jeszcze na LD gotowa , a patrząc na powód poszukiwań takowego eksponatu nie jest -to skutki mogą być opłakane . Coś powoduje ,że masz blokadę i zwalcz to .W jakikolwiek sposób jaki tylko znajdziesz .Możesz poszukać na forum ,bo sporo ludzi ma takie problemy .Jeżeli tą blokadę-barykadę pzrzeskoczysz ,wtedy sam zrozumiesz ,a i parę groszy w kieszeni zostanie ;) . Jeżeli przeskoczysz ją z rem drimerem,lub innym reaktorem (jeżeli ) , to satysfakcja będzie niepomiernie mniejsza .
+Quote Post
Mefik
post 24.04.2010 - 11:53
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7564

Jak dla mnie to czysty doping. To jak faszerowanie się anabolikami. Co daje lepsza satysfakcję, żmudne codzienne ćwiczenia i poczucie iż samemu doszło się do pięknej sylwetki i kondycji, czy może droga na skróty i okłamywanie samego siebie. Taka sama sytuacja jest tutaj.
Profile CardPM
+Quote Post
Darion
post 24.04.2010 - 16:08
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7820

Uważam, że jeśli chodzi o LD to istotny jest efekt końcowy a nie satysfakcja z ćwiczeń i Twoje porównanie LD do sportu uważam za nieadekwatne :P

Jeśli tego typu gadżet wywoływał by LD za każdym razem to chętnie bym z niego korzystał pytanie tylko czy takie urządzenie faktycznie działa dlatego wcześniej już prosiłem o relację ewentualnego usera tego wynalazku. Jeśli bym miał pewność, że efekty stosowania czegoś takiego są zadowalające to być może sam bym sobie zmontował takie urządzenie. Trochę się interesowałem elektroniką swego czasu więc czuję się na siłach zbudować coś takiego :)

Mój sposób na LD w tej chwili to medytacja przed snem. Kiedy kładę się spać zaraz po głębokiej medytacji to LD osiągam bardzo często ale i tak jest to ok. 40% wszystkich snów więc gdyby światło diody miało by mi to ułatwić to z całą pewnością skorzystał bym z takiej możliwości.
Profile CardPM
+Quote Post
Mefik
post 24.04.2010 - 19:42
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7564

Nie wiem Darion, moim zdaniem po jakimś czasie nie potrafiłbyś już wywołać LD bez tego "świetnego" wynalazku. Popadłbyś w pewną rutynę.Twój umysł nie mógłbyś się skupić bez tego cacka. Takie jest moje osobiste zdanie. Oczywiście jestem jak najbardziej za wykorzystywaniem dóbr jakie daje nam współczesna nauka, ale nie w tym zakresie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic