oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Stosuje Hemi-sync I Chyba Działa Ok?
twistoid
post 11.05.2010 - 01:57
Post #22

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Uj z flakami mp3 dobrej jakości wystarczą w połączeniu z dużymi słuchawkami jest git.Chodzi głównie o to że dźwięki plus lektor mają wprowadzać w specyficzne stany, indukowane są one przez sposoby które opisuje monroe podczas trwania sesji. Np focus 10 to wyłączanie po kolei mentalnie części ciała co powoduje w umyśle prawdopodobnie ciąg skojarzeń i na tej zasadzie następuje wyłączenie organizmu i przeskoczenie na poziom subtelny gdzie umysł identyfikuje się z polem informacji podłączonym do półtrwania snu, coś ala brzeg morza o ile obe jest wypłynięciem na pełne morze (co jest możliwe przy pomocy gatewaya).Ćwiczenia z serii hemi sync gateway mogą prowadzić do różnych rzeczy, na początku mylnych wrażeń bądź ciągu obrazów, a dzieje się to przez brak energii potrzebnej do dostrojenia się, dobre dostrojenie się określiłbym jako prędkość startową.Ćwiczenia wyobraźni i przede wszystkim poruszania się w warstwie mentalnej, mają wzmocnić po pierwsze wrażliwość na subtelność warstwy mentalnej, a po drugie zwyczajnie stworzyć umiejętność poruszania się warstwą mentalną.Przy dobrym dostrojeniu się występuje uczucie podobne jak do obe, można wynurzyć się z ciała co jest uważam prawidłowym efektem, powinien zaskoczyć.Oczywiście nie jest to proste trzeba ćwiczyć długo.Przydaje się obserwacja dla rozróżnienia fałszywych elementów i jak zachowuje się umysł myśli itd. Powodzenia.(jeżeli w ogóle komuś się zechce)(dźwięk to pikuś cośtam brzęczy w tle)
Go to the top of the page

+Quote Post
lokop
post 12.05.2010 - 16:24
Post #23

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja stosuję Hemi-sync, około miesiąca i efekty są dla mnie zadowalające. Ciekawe, że instytut zaleca stosowanie pierwszego albumu nawet przez pół roku, także cierpliwość tutaj popłaca, kolejne wrażenia podam za 5 miesięcy w takim razie :).

+Quote Post
lokop
post 07.10.2010 - 15:05
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

I jak z tym hemi-sync? Ja w niedziele będę miał 6 miesięcy, gdy zaczynałem słuchać. Wracam cały czas, do tych nagrań. Powiedzcie mi wykorzystujecie jakoś np. energy tool bar w codziennym życiu? Robicie to jakoś świadomie, czy może wchodzi wam to w krew i wykorzystujecie go automatycznie? Dla mnie każde słuchanie to odkrycie czegoś nowego, na razie jest super, efekty są widoczne gołym okiem, ciekawe jestem co będzie za kolejnych 6 miesięcy :)

+Quote Post
Bilu
post 08.10.2010 - 20:46
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja niedawno zacząłem z HS, dzisiaj będę słuchał 4 ścieżki z Wave 1.
Póki co nic rewelacyjnego, ale zobaczymy jak będzie dalej ;)

+Quote Post
lokop
post 08.10.2010 - 20:57
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Z doświadczenia wiem, że nie ma się co z tym śpieszyć. Sam po pół roku słuchania zaczynam od początku. Im więcej wyciągniesz z każdego utworu, tym lepiej dla Ciebie. Nie przez przypadek Instytut zaleca stosowanie pierwszego albumu nawet przez przez pół roku.

+Quote Post
lokop
post 16.10.2010 - 16:21
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jest ktoś, kto wogóle słucha hemi-sync? Nawiąże kontakt z taką osobą w celu wymiany doświadczeń, czekam na info :)

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park