oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Wirek W D****, ...czyli krótka praca naukowa...
paciorek
post 24.06.2007 - 09:07
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ostatnimi czasy zauważyłem, że im dłużej siedze w internecie i im dłużej przeglądam strony o ezoteryce tym badziej się irytuje i denerwuje. Bardzo często bzdury są na nich wypisywane w kosmicznych ilościach i mój rozum poprostu nie może tego przetrawić. Te idiotyzmy tyczą się wszystkich dziedzin ezoteryki, nie mówie już o tym gdy ktoś pisze o szamanizmie totalnie myląc go z poganizmem, ale to nie temat mojego dzisiejszego artykułu.

Dzisiaj chciałbym się zająć szałem na tzn. "Czakry". Wszyscy o nich piszą, wszyscy o nich mówią. Co chwila czytamy posty takie jak "Gdzie dokładnie jest czakra mojego serca?" "Jak ładować czakre podstawy?" itd. po czym jakiś mentor udziela rozległej odpowiedzi gdzie dokładnie się ta czakra znajduje i jak ją ładować i ot co prosze mamy kolejnego "czakrowego popaprańca". Na nic moje pojedyńcze apele dlatego postanowiłem napisać artykuł w którym pokaże co myślę o czymś takim być może przy okazji pomogę kilku ludzią.

Gdy tylko wpiszemy w Saint Google słowo "Czakra" wyskakują nam setki, tysiące stron o czakrach. Na każdej stronie znajdziemy prace naukowe na temat czakr. Ba! Niektóre mają nawet po 10 stron A4. Jednak po co to? Po co?!

Już nie wspominam tutaj o desputach na tematy takie jak "W którą strone kręci się czakra serca?". Ludzie po co wam to wiedzieć? Po co wam wiedza w którą strone kręci się jakiś pieprzony energetyczny wirek w waszym sercu?!

Za dużo wagi przykładacie do tych informacji. Pamiętajcie, że ludzie piszący o czakrach najczęściej chcą się poprostu popisać wiedzą i erudycją.

Podam przykład który testowałem na sobie samym.
W pierwszym tygodniu wmówiłem sobie, że wierzę w czakry - zacząłem je czuć, mogłem je bez problemu ładować itd.
W drugim tygodniu wmówiłem sobie, że wierze w kabalistyczne punkty energetyczne - zacząłem je czuć, mogłem je bez problemu ładować itd.
W trzecim tygodniu narysowałem swoje własne wymyślone punkty energetyczne i zgadnijcie co się stało? - czułem je, mogłem je bez problemu ładować itd.

PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA!

Po co wierzyć w czkary? One was tylko ograniczają! Przykładowo ktoś powie, że nie wyjdzie dziś z ciała bo ma rozenergetyzowane czakry... Nic bardziej mylnego. Wmawiając sobie, że nie masz energi poprostu ją tracisz! Słyszałeś o placebo? O autohipnozie?

Inny przykład. Ktoś nie "naładuje" sobie swoich czakr bo nie wie w którą strone się kręcą! Kolejna bzdura! Czy to ważne w którą strone kręci się "Wirek w waszej Dupie"?

Stwarzacie sobie problemy, jesteście twórcami waszych ograniczeń dlatego mówie wam! Zamiast przejmować się czakrami i rozmyślać na ich temat, zamiast usilnego ładowania ich połóżcie się, prześpijcie 15 minut, albo zjedzcie kawałek czakolady - gwarantuje, że wynik będzie taki sam wystarczy tylko, że w to uwierzycie!

Zwolnijcie ograniczenia!
Lećcie!
Bądzcie Wolni!

Pozdrawiam
Paciorek
Go to the top of the page

+Quote Post
Noble
post 24.06.2007 - 09:17
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Zgadza sie :) dokladnie ten sam problem przerabialem na sobie :) Faktycznie jest tak ze gdy wymyslimy sobie czakre w dowolnym miejscu na ciele to gdy skupiamy tam swiadomosc bedziemy ja odczuwac. Ktos powie przeciez mamy setki czakr... pobocznych i innych takich... Jedno jest pewne po kiego grzyba glowe zawracac sobie pierdolami czakrami ? Najwazniejsze jest wychodzenie z ciala i na tym trzeba sie skupic...a to glownie kwestia motywacji i koncentracji umyslu. Zresztą jesli ktos chce ladowac czakry to niech to już zrobi będąc poza ciałem... powodzenia :)

Czy Monroe ladowal czakry? Czy Darek laduje czakry ? Jak jest jakis problem z cialem energetycznym to MTJ juz sie tym zajmie, przeprowadzi operacje, wiec looz :)

+Quote Post
Angello
post 24.06.2007 - 15:17
Post #3

Guests

He he.. dobry jestes paciorek. Ja po jednym dniu "ladowania" zrezygnowalem i zajalem sie po prostu wychodzeniem. Jak to powiedzial Noble: motywacja i koncentracja umyslu. Dobrze sie zrelaksowac i przy tym nie zasnac, a bedziemy blisko oobe. :)

+Quote Post
Artur_flyer
post 24.06.2007 - 16:39
Post #4

Guests

Paciorek, całkowicie popieram. Kiedyś dawno temu przejmowałem się trochę czakrami ale dziś wiem, że najważniejsza jest determinacja, motywacja, kurde trzeba tylko tego chcieć a wtedy nic cię nie powstrzyma.

+Quote Post
set.h
post 24.06.2007 - 20:10
Post #5

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Hehe święta racja. Popieram w 100% przedmówców :D. Do wyjścia nie jest potrzebne całe to ezoteryczne g.... Po prostu systematyczny trening, wytrwałość i metoda 4+1.

+Quote Post
.::Tomek::.
post 24.06.2007 - 23:14
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

hehehe :) paciorek ładnie przesłanie :) to powinno dać do myślenia co niektórym, a na pewno dało mi chociaż ja się zbytnio tymi czakrami czy innymi takimi pierdami nie przejmowałem raz czy dwa przez myśl mi przeleciały :)

+Quote Post
Noobek
post 24.06.2007 - 23:15
Post #7

Dusza Towarzystwa

Podchodzicie do sprawy jak "magowie chaosu" :D Po co wierzyć w durne rzeczy, które nam tylko przeszkadzają? Otóż niektórym wiara w czakry pomaga (tak jak początkujący magowie szukają informacji o rytuałach), niektórym łatwiej osiągnąc cel, gdy sobie powiedzą "dziś się uda, bo wszystkie czakry mam dobrze naładowane".
Chcę tylko powiedzieć, że wiara w czakry może zdziałać takze wiele dobreg, chociaż osobiście nigdy nie byłem co do nich przekonany.

+Quote Post
paciorek
post 25.06.2007 - 07:23
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Noobek @ 25.06.2007 - 00:15) *
Podchodzicie do sprawy jak "magowie chaosu" :D Po co wierzyć w durne rzeczy, które nam tylko przeszkadzają? Otóż niektórym wiara w czakry pomaga (tak jak początkujący magowie szukają informacji o rytuałach), niektórym łatwiej osiągnąc cel, gdy sobie powiedzą "dziś się uda, bo wszystkie czakry mam dobrze naładowane".
Chcę tylko powiedzieć, że wiara w czakry może zdziałać takze wiele dobreg, chociaż osobiście nigdy nie byłem co do nich przekonany.

A kto powiedział, że podejśćie Magów Chaosu jest złe? Jest bardzo dobre i porzyteczne. Jeśli coś jest niepotrzebne i mi przeszkadza to z tego rezygnuje bo po co się męczyć...

Czakry pomocne na początku?! Możliwe, ale później czujesz się od nich uzależniony - jak nałogowiec i więzień w jednym...

Pozdrawiam!

+Quote Post
Conchita
post 25.06.2007 - 09:07
Post #9

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Notatnik

Czakry najlepiej działają, jeśli się nimi nie zajmować. Generalnie. Zajmujmy się rozwojem, poszerzaniem świadomości, rozwalaniem systemu, a czakry (ta w dupie także) się dostosują same do zmienionego odbioru świata.

Wyjątkowe sytuacje to choroba - pooczyszczałabym, ale nie tylko czakry, w ogóle ciała niefizyczne, żeby przyspieszyć powrót do zdrowia.

+Quote Post
Ketrab
post 25.06.2007 - 11:11
Post #10

Dusza Towarzystwa

Proponuję napisać jeszcze jeden artykuł związany z wibracjami bo rzecz się ma podobnie jak z czakrami
ludzie myślą tylko o wibracjach ,wmawiają sobie bóg wie co i to ich tylko zniechęca ,nie ma wibracji nie ma wyjścia co za Szaman za tym wszystkim stoi ? Czakry i wibracje od dzisiaj temat TABU (: nie liczą się chęci liczy się dyscyplina .

+Quote Post
set.h
post 25.06.2007 - 11:43
Post #11

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Co do wibracji to niestety są nierozerwalnie związane z OBE. Czasami można ich niedostrzec w przypadku odzyskania swiadomości w NŚ.

+Quote Post
Ketrab
post 25.06.2007 - 11:54
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(set.h @ 25.06.2007 - 12:43) *
Co do wibracji to niestety są nierozerwalnie związane z OBE. Czasami można ich niedostrzec w przypadku odzyskania swiadomości w NŚ.

Czakry tak samo ,ale są rzeczy ważne i rzeczy które są mniej ważne a zniechęcają

+Quote Post
Noble
post 25.06.2007 - 11:56
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

99% wyjsc poprzedzonych jest wibracjami wiec uwazam ze są wazne :) przynajmniej w moim przypadku :P

+Quote Post
Ketrab
post 25.06.2007 - 12:01
Post #14

Dusza Towarzystwa

100% wyjść poprzedzonymi hipnagogami bez wibracji wiec myślę że nie są takie ważne ,jak dla mnie ,ale ja jestem lunatykiem i jem nieobrane jeże (:

+Quote Post
Angello
post 25.06.2007 - 14:42
Post #15

Guests

CYTAT(Ketrab @ 25.06.2007 - 13:01) *
100% wyjść poprzedzonymi hipnagogami bez wibracji wiec myślę że nie są takie ważne ,jak dla mnie ,ale ja jestem lunatykiem i jem nieobrane jeże (:

Hipnagogow nie mialem jeszcze ani razu, a wibracje przed kazdym wyjsciem. Ja przed samym wyjsciem mam przewaznie jakis sen, z ktorego budza mnie wibracje. Moze dlatego nie odczuwam nic poza nimi.

+Quote Post
Noobek
post 25.06.2007 - 17:44
Post #16

Dusza Towarzystwa

CYTAT(paciorek @ 25.06.2007 - 08:23) *
A kto powiedział, że podejśćie Magów Chaosu jest złe? Jest bardzo dobre i porzyteczne. Jeśli coś jest niepotrzebne i mi przeszkadza to z tego rezygnuje bo po co się męczyć...

Czakry pomocne na początku?! Możliwe, ale później czujesz się od nich uzależniony - jak nałogowiec i więzień w jednym...

Pozdrawiam!

Sam do tego typu rzeczy podchodze jak "Chaota". Ale czasem lepiej skorzystać z gotowych schematów. Na początku to pomaga, a później rzeczywiście, warto o nich zapomnieć.

+Quote Post
daywalker
post 28.06.2007 - 04:16
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Hehe bardzo dobry artykul. Sporo prawdy w nim ujawniles... troche szkoda tych wszystkich ludzi, ale moze dzieki tobie odnajda spokoj ducha;). Co do wirka w dupie, slyszalem ze keidy kreci sie on w przeciwnym kierunki niz normalnie, to osoba posiadajaca taka czakre moze okazac sie pedalem... hahaha TAKZE BEWARE!!!xD.

Co do waszych wibracji... Za pierwszym razem tak, odczuwalem je bardzo mocno... Pozniej w ogole. Zdarzalo sie jeszcze wyjatkowo, ale bardzo rzadko. Dlatego nie ryzykowalbym stwierdzeniem ze sa nierozerwalnie zwiazane z oobe.. Hipnagogi juz czesciej, okolo 80%, Paraliz 100% i wedlug mnie jest jedynym pewnym i niezbednym czynnikiem poprzedzajacym eksterioryzacje.

+Quote Post
Zbyszek
post 28.06.2007 - 15:38
Post #18

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Jak bak pelny to po co troska o benzyne.Tyle ze mamy pare cial co sie laduja na przeroznie.Jedno w du... inne w srodku a jeszcze inna na koncu .Kto jaki ma charakter- decyduje gdzie sie energia opycha . Ktore cialo bardziej zatankowane to tak przyciagnie (bardziej od innych )uwage ducha - bo uwaga na to chciwa. Wtedy te zasrane czakry sa wazne ,gdzie i jak pompuja.Przypisuje sie czakrom emocje jakies nizsze i wyzsze, ze sa czakry odpowiedzialne za nie. Pitolenie i strasznie partackie okreslenie ,gmatwajace wszystko.
Bez tego gadajacego kramu czakrowego sie obejdzie bo kazdy oobeowiec tak czy inaczej pcha uwage w srodek lub serce .A wtedy tankuje sie w sam raz.
Brusowcy tankuja inaczej na siedzaco i w ukierunkowanym rozmyslaniu - cialo mentalne wyparte a i czasami astralne jak w snie., . Inaczej sie ciala rozstawiaja przy tankowaniu .
Podroznicy w strefie rzeczywistej tez inaczej- szamani moga nawet tanczyc.

Pytanie . Jak tankowac - czakrzyc. by ugryzc dziewczyne

+Quote Post
Aslan
post 29.06.2007 - 13:50
Post #19

Członek Rodziny

Czakry uczą czegoś czego nie widać. Nie widzisz to nie ma chę? Czakry wpływają też na rozwój emocjonalny, wpływają na samokontrole, często ćwiczenia z czakrami redukują ilość podświadomej agresji;], prowadzą do szczęścia i samospełnienia. Kształtują wyrabjając cierpliwość, konsekwencje i wolę walki, Dobrej Walki. W rzeczach niepozornych ukryta jest potęga tego świata, bo przecież czy góra nie byłaby wysoka gdyby nie tysiące marnych ziarenek piasku?

+Quote Post
paciorek
post 29.06.2007 - 17:16
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Aslan @ 29.06.2007 - 14:50) *
Czakry uczą czegoś czego nie widać. Nie widzisz to nie ma chę? Czakry wpływają też na rozwój emocjonalny, wpływają na samokontrole, często ćwiczenia z czakrami redukują ilość podświadomej agresji;], prowadzą do szczęścia i samospełnienia. Kształtują wyrabjając cierpliwość, konsekwencje i wolę walki, Dobrej Walki. W rzeczach niepozornych ukryta jest potęga tego świata, bo przecież czy góra nie byłaby wysoka gdyby nie tysiące marnych ziarenek piasku?

Punkty które ja sobie wyznacze mogą robić to samo.
Czakry to zabytek...
Czas na REBELIE!

+Quote Post
Pyrokar1990
post 29.06.2007 - 17:31
Post #21

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja osobiscie uwazam ze czakry sie przydaja, ale jesli nie chce tracic na nie czasu to je pomijam i tyle... Jest wiele drog prowadzacych do celu i mimo ze jedne sa prostsze a drugie trudniejsze, jedne krete, inne dlugie, jeszcze inne niebezpieczne a inne przyjemne, to i tak wszystkie one SA i wszystkie prowadza do celu tak samo i z jednakim skutkiem... (choc nalezy pamietac iz niektore sciezki nalezy omijac...)

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park