Gra, jest projekt stworzenia gry OOBE |
|
|
PurpleCat
|
09.06.2007 - 10:43
|
Administrator
Grupa: Root Admin

Nr użytkownika: 1

|
Narazie trwają prace na koncepcją. Założenia są takie że ma to być gra wieloosobowa MMORG. Po krótce chodzi o to że jest kilkuset graczy, gra się po sieci. Opis tego typu gier: http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG . Mój pomysł jest taki aby ta gra w najlepszy sposób oddawała przeżycia z OOBE. W grą grać będą głównie "zwykli" ludzie nie znający OOBE. Pytanie: Jaka gra ułatwi im zrozumienie OOBE, da im impuls że zaczną się zastanawiać. Coś co sprawi że że powiedzą kurcze coś w tym jest i może nawet zaczną spontanicznie doświadczać OOBE. Wszystko więc zależy od nas jeśli stworzymy zajebisty projekt to wygra z innymi i gra będzie napisana! Na bok odłóż wszelkie ograniczenia techniczne, wszystkie fantazje dozwolone.
|
|
|
|
|
|
bobek_balinek
|
09.06.2007 - 10:56
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1039

|
Heh, wspomnienia sprzed roku napłynęły, kiedy to ja robiłem gre MMORPG :)
Hm.. Trudny temat.. Co by było dobre, to jakiś system umiejętności... którego można dobrze rozwijać. Chodzi mi o to, że np. gracz z czasem odkrywa wieksze obszary wiedzy o swoim ciele, energii, i mośliwości jego umysłu i stara(lub wydarzenia w grze, wpływ innych graczy naciskających na to by je wykorzystać) się wykorzystać je, np. do pomocy innym, lub do zgłebienia tajemnic Świata gry(A przy tym oobe, czy nawet medytacja). No, nie przedstawiłem tego dobrze, ale sens jest jako taki.
|
|
|
|
|
|
Raay
|
09.06.2007 - 16:03
|
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1231

|
Powstała już gra o oobe, a przynajmniej cos w tym rodzaju. Przygodówka " The Longest Journey". Może sie myle i to troche odbiega od oobe ale wydaje mi sie że to jest to,,,
|
|
|
|
|
|
starr
|
09.06.2007 - 16:40
|
Guests

|
CYTAT(Raay @ 09.06.2007 - 17:03)  Powstała już gra o oobe, a przynajmniej cos w tym rodzaju. Przygodówka " The Longest Journey". Może sie myle i to troche odbiega od oobe ale wydaje mi sie że to jest to,,, tytul jak w ostatniej ksiazce R.Monroe:).Obilo mi sie o uszy, jednak to chyba nie jest o oobe.glowna bohaterka podrozuje miedzy swiatami, dzieki niebieskiemu krysztalkowi
|
|
|
|
|
|
starr
|
09.06.2007 - 17:07
|
Guests

|
CYTAT(Pyrokar1990 @ 09.06.2007 - 17:53)  Osobiście jestem rozrywany sprzecznymi uczuciami
Z jednej strony daloby to dostep do oobe dla mas (z duzym jednak ograniczeniem, ale wystarczajacym by zaciekawi)
Z drugiej zas sporo ludzi by pomyslalo ze to jakis kicz na gre komputerowa;/ czyli niezbyt to o co wam chodzi. To zalezy od jakosci gry-jesli bedzie dobrze zrobiona, wciagajaca to napewno wielu graczy zainteresuje sie tematem.Jesli nie bedzie ciekawa, to w sumie niewiele sie zmieni
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
10.06.2007 - 00:34
|
cialka.net
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 99

|
Juz widze jak schrzania w teorji.Ale jakby co to zaczac od eterycznej w swiecie rzeczywistym.Pryzmatem rozdzielac energie i przeskakiwac w dymensjach ,na przemian zmieniajac ciala niefizyczne .Podroze i odzyski zagubionych przez niechlujstwo swoich cialniefiz. -to bylo by juz cos. Odwiedzanie wspomnien .......fokusow i sklejanie duchow.......... Jak wyjdzie tandeta to sie tylko ludzie zniecheca.
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
10.06.2007 - 07:57
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 4

|
Trening: Astralni Pomocnicy, mozna ich przedstawic jako formy światła (rózne kolory w zaleznosci od ich poziomu) dla uproszczenia. Przeciwnicy: Róznego rodzaju larwy astralne, atrapy, postacie w kapturach... Punkty pakować w: - Wyobraznia - bedzie mogla pozwalac na stworzenie zwierzaka (lub inna forme astralna), ktory bedzie nam pomagał w walce lub ochronie - Wola - rozne mozliwosci dostrojenia i szybkosc ruchu pomiedzy dymensjami, a takze ochrona (roznego rodzaju tarcze) - Energia - tu juz typowo do umiejetnosci walki (kule psi itp.)
Nie wiem jak rozwiazac sprawe wygladu postaci, bo w normalnych rpgach dobrze wygladajace zbroje czy bronie to wielka frajda. Moznaby zrobic roznego rodzaju poswiaty i przedmioty spelniajace rozne funkcje. Zastepca złota moglaby byc jakiegos rodzajku energia (moze w formie krysztalow), ktora wkladaloby sie do wiekszego krysztalu, umiejscowionego np. w pokoju (kuferek). Mozna by zrobic mozliwosc rozbudowania astralnego domu/pokoju - roznego rodzaju ochrony, meble sluzace do ładowania energii. Wylogowywanie - powrot do swiata fizycznego :D w grze trzeba ukazac wielobarwnosc swiata astralnego na tle z szaroscia tego fizycznego.
Mysl, ze duzo pomyslów mozna sciagnac z Matrixa czy Dragon Ball'a.
ps. skoro to mmorpg, codziennie o 4:00 rano jakies godzinne bonusowe atrakcje :D np. wieksza szansa na znalezienie magicznych przedmiotów, zwiekszony poziom wzrostu doswiadczenia, bonusowe zadania itp. Ludzie beda sie po godzinie kładli do łózek, a tam co? Wibracje! Pomyscie jaka to moze byc rewolucja :F
|
|
|
|
|
|
daywalker
|
12.06.2007 - 02:21
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 214

|
CYTAT(PurpleCat @ 09.06.2007 - 11:43)  Narazie trwają prace na koncepcją. Założenia są takie że ma to być gra wieloosobowa MMORG. Po krótce chodzi o to że jest kilkuset graczy, gra się po sieci. Opis tego typu gier: http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG . Mój pomysł jest taki aby ta gra w najlepszy sposób oddawała przeżycia z OOBE. W grą grać będą głównie "zwykli" ludzie nie znający OOBE. Pytanie: Jaka gra ułatwi im zrozumienie OOBE, da im impuls że zaczną się zastanawiać. Coś co sprawi że że powiedzą kurcze coś w tym jest i może nawet zaczną spontanicznie doświadczać OOBE. Wszystko więc zależy od nas jeśli stworzymy zajebisty projekt to wygra z innymi i gra będzie napisana! Na bok odłóż wszelkie ograniczenia techniczne, wszystkie fantazje dozwolone. Jak na moje oko cos takiego nie przejdzie. Sam mam mieszane uczucia co do tego projektu. Ale pozyjemy zobaczymy. W WoW ciekawie ukazana jest smierc postaci. Latamy wtedy po mapie duszkiem w szarej rzeczywistosci szukajac ciala. Gra o tematyce OBE byla by zbyt prosta, za malo watkow do poruszenia... oraz wzbudzila by sprzeciw Kosciola na bank;). Taki tytul o ile w mojej opini szalony w powolaniu do zycia, nie przetrwal by dlugo na scenie gier MMORPG. A pozatym czy my chcielibysmy w cos takiego grac? Przygody w astralnej grze - "hehe, nakrecilem sie bede mial oobe i wywale z PSI balla jakiejs OBE LArwie, a pozniej uratuje dziadka ze szponow alzheimera i polecimy do parku". Sorry ale imho mija sie to z powolaniem..
|
|
|
|
|
|
daywalker
|
15.06.2007 - 01:46
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 214

|
Tak... to powodzenia. Tak sie sklada ze gry z rodziny MMORPG, to gry akcji... od kilku lat smigam w tego typu tytuly, jezli zobacze kiedykolwiek OBE MMORPG'a, bede wiedzial ze to znak.......
|
|
|
|
|
|
plantator
|
22.11.2007 - 01:10
|
Guests

|
---
|
|
|
|
|
|
Draq
|
22.11.2007 - 13:19
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 221

|
Kiedyś napisałem temat oberebelia w grach i zacząłem robić nawet gre w game makerze. Zgłaszam się na grafika 2d i 3d :).
|
|
|
|
|
|

3 Stron
1 2 3 >
|
 |
|