oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Zaczynam, to, co mnie jak dotąd spotkało(czyli chyba nic)
judytahello
post 06.07.2007 - 12:18
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ten sam tekst zamiescilam w moim notatniku.Proszę o komentarze.

No cóż. Ja dopiero zaczynam. O OOBE uslyszlam jakis czas temu i pomyslalam sobie, ze do tego trzeba mieć talent! Ale potem dowiedzialam się, ze mozna sie nauczyc. Postanowilam sprobowac. Zapisałam się oczywiście na kurs i mam nadzieję, ze to mi pomoże osiągnąć OOBE. Albo przynajmniej bede wiedziala, co mam robic,zeby mi sie udalo.
Jak dotąd nie osiągnęłam chyba niczego. Dopiero zaczynam i jestem świadoma tego, że po kilku probach nic się nie stanie.
Pierwszej nocy bylam zmeczona,rozluźnilam się i koncentrowalam się na moim lustrze (to byl pierwszy sposob o jakim przeczytalam). Wpatrywalam sie w nie po czym zamkelam oczy i mialam je 'widziec przed oczami' w wyobraźni. To bylo trudne. Ciężko bylo mi utrzymac ten obraz, pojawial sie i znikal, 'mrygal'.

Jedyną rzeczą, ktorą moznaby uznac za cos niezwyklego, byl taki dźwięk. Gdy koncentrowlam sie na tym,zeby 'widziec' te lustro, slyszlam taki dziwny, jakby nieprzerywajacy sie pisk. nie wiem jak to dokladnie nazwac. Moze wy cos o tym wiecie??Prosze o kontakt w tej sprawie.
Bo jak slyszlam ten dzwiek (trwal chyba przez cala moja probe), to zdalam sobie sprawe, ze go skads znam. Przypomnialam sobie ze slyszlam to jako dziecko. I nie wiedzilam skad sie to bierze. Dodam tylko,ze nie bylo to nic z zewnatrz. Ja to slyszlam, jakby to powiedziec..w mojej glowie. Aha, nie jestem nienormalna, moze głuchnę i mam jakies szumy:p
Podczas kolejnej proby dźwięk nie byl tak glosny i wydaje mi sie,ze zrozumilam po co on jest. Bo kiedy sie polozylam i mialam zaczac cwiczyc, słyszalam latajacego nademną komara. A potem juz nie. Może to ten dźwięk go zagłuszył?
Oczywiscie zdarza mi się przysypianie :p Ale raz było tak,ze sie zrelaksowalam i skoncentrowalam. Poczulam sie tak jakos inaczej,wiecie jakby taka na tym skupiona,nie umiem tego nazwac. Ale ze bylam spiaca,to postanowilam przewrocic sie na bok i zasnac. Ale jakos nie moglam, te skupienie trwalo dalej.

Czytalam o wibracjach. U mnie to nie wystąpilo jak dotąd. Wydawalo mi sie za to,ze stracilam czucie w rękach i nogach, ale to moglo byc spowodowane lezeniem bez ruchu :p
Moze powinnam jeszcze napisac,ze kiedys gdy lezalam prosto, zdawalo mi sie,ze jestem wygięta. Oczywiscie wydalo mi sie to dziwne,wiec sprawdzilam- bylam prosto :D
I co o tym myslicie?
Czy ktos moglby rozwiac moje wątpliwosci?
Pozdrawiam i przepraszam za błędy.
Go to the top of the page

+Quote Post
daywalker
post 10.07.2007 - 04:05
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Hmm mozemy rozroznic 2 typy dzwiekow. - Zwykly pisk, znajomy efekt jak gdyby "przygluchniecia? ucha". - Pisk, przypominajacy syk powietrza, ktoremu towarzysza inne subtelne doznania. Kiedy nastepnym razem podczas relaksacji poczujesz to samo, postaraj sie rozluznic, i ruszyc swoim cialem astralnym. Przekrec sie na bok, badz poprostu postaraj sie wstac. Czulas ze jestes wygieta, poniewaz tak wlasnie bylo, twoje cialo astralne w skorupie zwanej cialem, zmienilo swoja pozycje. Czesto tak mam np. leze prosto, nagle zginam nogi w kolanach, i stwierdzam ze ruch wykonalem cialem astralnym, a nogi fizyczne leza prosto.. Odrazu na wstepie, poradze ci zebys skoncentrowala sie jedynie na technice 4+1. Poprostu daje ona najlepsze efekty. Czas rozbudzania najlepiej skroc sobie maksymalnie do 30 minut. Zreszta ta technika daje duze pole do manewru, potrenuj, sprawdz sama co ci odpowiada:). Zacznij czytac ksiazki odnosnie zjawiska OBE, ta wiedza napewno ci sie przyda, i odpowiednio zmotywuje, zacheci do dzialania. Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park