|
|
![]() ![]() |
30.05.2010 - 09:12
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Powiem tyle- każdy jest inny i ma swoje wspomnienia, które wychodzą na wierzch w różnych etapach życia- ja miałem podobny problem budziłem się z krzykiem, lub bez, ale długi czas nie zwierzałem się z tego nawet najbliższym- widziałem różne rzeczy czasem śmierć jakiejś osoby- będąc dzieckiem ciężko było mi to zinterpretować. Mimo upływu lat czuję jakby to było dzisiaj- ale nie mam pojęcia, czy można tego uniknąć- raczej nie i my chyba nie mamy na to wpływu- tylko to przeżyć- pewnie ma to jakieś głębsze znaczenie, którego my nie rozumiemy. Pozdrawiam
|
|
|
|
30.05.2010 - 20:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Każdy z nas kiedyś bał się ciemności szczególnie na dworze gdy była noc :) .. To ja chyba jestem jakiś inny :P A co do koszmarów. Szczerze to wydaje mi się iż za radą Silverki lepiej poczekać, bo takie sytuacje u dzieci są częste. Ja również uważam ze powinno samo przejść po jakimś czasie. A narazie to tylko uspokajać, starac sie nie narażać dziecka na stresy za dnia i otaczać ciepłymi emocjami. A herbatka z melisy napewno pomoże, jeślinie na sny to na ogólne samopoczucie dziecka. Sami z żoną swojemu maleństwu taką herbatkę podajemy. Specjalista tylko w ostateczności, gdyby z upływem czasu sytuacja mocno sie pogarszała. |
|
|
|
30.05.2010 - 22:19
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tak wiem i w sumie ciekawy pod temat się tworzy a mianowicie wpływ tej betonowej dżungli na kształtowanie osobowości człowieka. Mieszkam w mieście, ale mam trzy działki ogrodnicze obok siebie a to prawie 800m2 azylu:) Nie mam nic przeciwko specjalistom, tylko jak trafić na specjalistę a nie kogoś komu się wydaje, że jest specjalistą bo przecież tytuł nie jest miarą doświadczenia. Tak czy inaczej jestem ciekaw ewentualnej diagnozy psychologa i ewentualnych zaleceń. Można też zrobić małą poduszkę z ziołami uspokajającymi w środku. Trzeba próbować różnych metod. Witam Zielarz, a moze doradziłbys cos na uspokojenie gardla po przewleklym zapaleniu krtani bo juz 6 miesiecy sie męczę i cały czas infekcje, syntetyków mam już dość, może coś poza herbatkami z szałwi i siemienia? pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |