|
|
![]() ![]() |
09.01.2013 - 19:56
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Otwory w środku odlewu robiono też drewnem? Zalewali patyki a później je wyciągali?:) Masakra:) Zrób eksperyment. Zalej betonem ołówek a później go wyciągnij, aby pozostał idealny otwór:)
Delta na oko. Wszystko jest na oko. Wielką Piramidę też zbudowano na oko:) Ostatecznie mamy w symbolu piramidy wszechwidzące i wiedzące oko a Deimond to ignorant i ciapa bo granit to dla niego beton:) |
|
|
|
09.01.2013 - 20:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Deimond, znajduje się wykopaliska z drewna. Odkopali drewniany wrak łodzi datowany na ok. 2000 lat. Ponoc w tej łodzi mogł pływac Jezus gdyż własnie w tamtych okolicach łodz została wykopana.
|
|
|
|
09.01.2013 - 20:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Leelaja a gdzie formy odlewnicze? Jakieś ślady? Chociaż jeden ślad:) Ponadto ten ala sarkofag w środku Wielkiej Piramidy jest większy niż wyjścia zatem jak tam został odlany z granitu? (IMG:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ca/Chambre-roi-grande-pyramide.jpg/250px-Chambre-roi-grande-pyramide.jpg) Odlewy to polewka z tematu i nie bierz tego do siebie, ale odlewami nie poukładali by ich z taką precyzją. To teorie na siłę. No nie wiem które teorie sa na siłę, jesli chodzi o odlew wiekszego czegos niż wejście to chyba własnie jest dowód na to ze zostało to odlane wewnatrz, bo raczej nie został wniesiony jako cała bryła skoro jest wiekszy od wejscia. Poza tym istnieje tez teoria ze piramidy budowano od srodka i wtedy wilekie sarkofagi były jako pierwsze po czym dobudowywano reszte wtedy wejscie mogło byc malutkie takie nawet jak dla krasnoludków :)))))) Odlewali bloki potem mogli jeszcze kosmetycznie juz wygladzac To juz sie robi bardzo bardzo zabawne :)) |
|
|
|
09.01.2013 - 20:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Otwory w środku odlewu robiono też drewnem? Zalewali patyki a później je wyciągali?:) Masakra:) Zrób eksperyment. Zalej betonem ołówek a później go wyciągnij, aby pozostał idealny otwór:) Delta na oko. Wszystko jest na oko. Wielką Piramidę też zbudowano na oko:) Ostatecznie mamy w symbolu piramidy wszechwidzące i wiedzące oko a Deimond to ignorant i ciapa bo granit to dla niego beton:) A jaki problem widzisz w wypaleniu drewna w środku? Słabo główkujesz zielu:D |
|
|
|
09.01.2013 - 20:06
|
|
|
No tak Leelaja, ale w Puma Punku niektóre bloki mają 40m długości i 7m szerokości. Ważą tysiące ton. Odlali. No dobra, ale jak podnieśli i poukładali? Sznurami konopnymi? Szacun dla konopi, ale prędzej uwierzę, że tak ostro się zjarali, że siłą myśli je ustawiali:)
Tak a ślady po wypalaniu wymyli proszkiem Wizir przy pomocy szczotki drucianej. |
|
|
|
09.01.2013 - 20:14
|
|
|
No tak Leelaja, ale w Puma Punku niektóre bloki mają 40m długości i 7m szerokości. Ważą tysiące ton. Odlali. No dobra, ale jak podnieśli i poukładali? Sznurami konopnymi? Szacun dla konopi, ale prędzej uwierzę, że tak ostro się zjarali, że siłą myśli je ustawiali:) Tak a ślady po wypalaniu wymyli proszkiem Wizir przy pomocy szczotki drucianej. Wyżażali - a wcale nie musiało być śladów po tym - popiół wydmuchany bądź wygrzebany jak wolisz. |
|
|
|
09.01.2013 - 20:15
|
|
|
Dobra wyżażali, wydmuchali, wypucowali, pogłaskali i jest cacy klocek 40m długi, 7m szeroki i tysiące ton ważący. Ufff...udało się. W ilu go podnieśli i przy pomocy czego? Na barki?:)
Jesteśmy coraz bliżej:) |
|
|
|
09.01.2013 - 20:17
|
|
|
Otwory w środku odlewu robiono też drewnem? Zalewali patyki a później je wyciągali?:) Masakra:) Zrób eksperyment. Zalej betonem ołówek a później go wyciągnij, aby pozostał idealny otwór:) Delta na oko. Wszystko jest na oko. Wielką Piramidę też zbudowano na oko:) Ostatecznie mamy w symbolu piramidy wszechwidzące i wiedzące oko a Deimond to ignorant i ciapa bo granit to dla niego beton:) Zielarzu kochany ale to tak ładnie dogadywać swoim oponentom?? Przeciez chodzi tylko o to zeby dobrze się bawić chyba?? oczywiście ze jest to odlew i chyba mieli cos więcej niz tylko drewno z ktorego mogli robic formy odlewnicze o ile dobrze pamiętam z historii to mógł byc to braz np, a wczesniej i miedź nawet 3000 lat pne. |
|
|
|
09.01.2013 - 20:20
|
|
|
Deimond Nassima nazywa szarlatanem a ja tylko troszkę dogaduję, ale dobra. Przepraszam:)
To mamy odlew a pytanie wyżej. Jak kilkutysięczny klocek udało im się przemieścić, ułożyć? Cytat: "Dziś wiadomo, że przynajmniej granit znajdujący się w Puma-Punku był niegdyś wydobywany w Cerro de Skapia koło dzisiejszej Zepity w Peru, odległej o dobre 60 km od ruin budowli." Przypominam, że kloce po tysiąc ton to norma a na miejscu nie było granitu. |
|
|
|
09.01.2013 - 20:22
|
|
|
Deimond Nassima nazywa szarlatanem a ja tylko troszkę dogaduję, ale dobra. Przepraszam:) To mamy odlew a pytanie wyżej. Jak kilkutysięczny klocek udało im się przemieścić, ułożyć? no jest to wszytsko opisane dosyć dokładnie, nawet w róznych wersjach, kwestia odpowiednich dżwigni i ilości ludzi. juz nie chce mi sie szukac ale lubisz mnie Zielarzu prawda?? :))) Edit: A ty uwazasz ze kosmitów musieli wzywać zeby im klocki podniesli? |
|
|
|
09.01.2013 - 20:23
|
|
|
Myślały, myślą i będą myśleć nad tym tęższe głowy ale powodzenia i miłej zabawy :)
|
|
|
|
09.01.2013 - 20:23
|
|
|
Deimond Nassima nazywa szarlatanem a ja tylko troszkę dogaduję, ale dobra. Przepraszam:) To mamy odlew a pytanie wyżej. Jak kilkutysięczny klocek udało im się przemieścić, ułożyć? Obra - przylecieli kosmici w tym momencie i im pomogli :D Bo Ci tak sapali że przez sapanie pobudzili fale radiowe i wysłali je w kosmos. Przylecieli kosmici i im pomogli przenieść dając im skrzykę RedBulla:D A może odlali to na miejscu po prostu:D |
|
|
|
09.01.2013 - 20:27
|
|
|
Tosz to szok:) co tu się wypisuje
Ja pragnę wyrazić swoje zdanie:) Przy urzyciu dzisiejszej technologi,nikt nie byłby w stanie tak usadowic wielkiej piramidy:) Nie ma czym tak precyzyjnie wycinac takie wielkie bloki granitowe:) Pracuje przy wielkich odlewach metalowych:) 300t.450t. różne:)transport takiego cuda o wadze 30t. jest nie lada wyzwaniem po asfaltowej drodze:) a co dopiero po pustyni A druga sprawa:) to,na prawde,mówiąc o ograniczeniach:) ograniczacie sami siebie Astral to jest ułamek tego co jest tu:) w fizycznym swiecie:) pozdrawiam |
|
|
|
09.01.2013 - 20:27
|
|
|
Cytat:
"Dziś wiadomo, że przynajmniej granit znajdujący się w Puma-Punku był niegdyś wydobywany w Cerro de Skapia koło dzisiejszej Zepity w Peru, odległej o dobre 60 km od ruin budowli." Przypominam, że kloce po tysiąc ton to norma a na miejscu nie było granitu. Lubię, lubię się troszkę droczyć:) Dzięki Bielik. Jesteś mistrzem. Ty Lelaaja też mistrzynią a Deimond to ignorant i ciapa. Wg mnie wycinano i drążono dźwiękiem a przemieszczano anty grawitacyjnie przy zerowym wysiłku pojazdami kosmicznymi. Możecie się teraz śmiać tylko nie pęknijcie:) |
|
|
|
09.01.2013 - 20:30
|
|
|
Cytat: "Dziś wiadomo, że przynajmniej granit znajdujący się w Puma-Punku był niegdyś wydobywany w Cerro de Skapia koło dzisiejszej Zepity w Peru, odległej o dobre 60 km od ruin budowli." Przypominam, że kloce po tysiąc ton to norma a na miejscu nie było granitu. Lubię, lubię się troszkę droczyć:) Dzięki Bielik. Jesteś mistrzem. Ty Lelaaja też mistrzynią a Deimond to ignorant i ciapa. No to ja sie tak nie bawię dla mnie wszyscy jestesmy Jeednoo |
|
|
|
09.01.2013 - 20:33
|
|
|
Gdyby tak było to byś nadal się bawiła:) Nawet z tymi co tej gry nie rozumieją:) Poprawiam. Deimond jest mistrzem i troszkę ciapą:)
Powracam. Jak odlewali granit na miejscu skoro na miejscu nie było granitu?:) jak zauważył Bielik. Jak transportować po pustyni blok ważący tysiące ton? |
|
|
|
09.01.2013 - 20:37
|
|
|
musieli przywozic kruszywo do odlewów a nie całe bloki
jesli chodzi o transport to zdaje sie ze był brany pod uwage Nil a nie droga lądowa. Jest tysiace pytań , ja wiem ale to nic nie zanczy ze nie do konca umiemy na nie odpowiedziec. To nie daje przewagi zadnym innym kosmicznym teoriom PS Zwracanie Tobie uwagi to tez niezła zabawa :)) |
|
|
|
09.01.2013 - 20:37
|
|
|
Gdyby tak było to byś nadal się bawiła:) Nawet z tymi co tej gry nie rozumieją:) Poprawiam. Deimond jest mistrzem i troszkę ciapą:) Powracam. Jak odlewali granit na miejscu skoro na miejscu nie było granitu?:) jak zauważył Bielik. Jak transportować po pustyni blok ważący tysiące ton? kuźwa - przywozili ciężarówkami granitowy pył - kruszec - mieszali to i odlewali. http://www.granico.pl/i2,technologia.html Odlew zmywaków granitowych:D |
|
|
|
09.01.2013 - 20:46
|
|
|
Gdyby tak było to byś nadal się bawiła:) Nawet z tymi co tej gry nie rozumieją:) Poprawiam. Deimond jest mistrzem i troszkę ciapą:) Powracam. Jak odlewali granit na miejscu skoro na miejscu nie było granitu?:) jak zauważył Bielik. Jak transportować po pustyni blok ważący tysiące ton? Deimond nie jest cipką:))))) A tak na powarznie:)))) Wiecie,ostatni dużo mi się przypomina:) i dochodze do wniosku że Boga tak naprawde to mało interesuje co my tu robimy,jak żyjemy:) Dał nam instrumenty:))) i tylko obserwuje Tak jak ja swoje dzieci,wkraczam w krytycznym momęcie:) a puźniej puszczam wolno To my jestesmy odpowiedzialni za wszystko co tu sie dzieje,a nie Bóg:) Czas zacząć,świadomie tworzyć swoje(nasze) życie:)Ty to Ja,Ja to My:) Pozdrawiam |
|
|
|
09.01.2013 - 20:48
|
|
|
Zielu masz fajne forum a propo tych otworów gdzie wypowiada sie koleś znający się na takich rzeczach jak obróbka kamienia:http://www.sciforums.com/showthread.php?113298-Pumapunku-how-did-they-do-it
Pozdro. |
|
|
|
09.01.2013 - 21:00
|
|
|
Zielu o takiej dokładności w obróbce bloków pewno mówisz:D to akurat piramida:D
(IMG:http://img110.imageshack.us/img110/8760/415687433d4e3a73a99o.jpg) (IMG:http://img352.imageshack.us/img352/9153/khufupyramid4.jpg) Z daleka to może i ładnie wygląda:D I jeszcze ciekawostaka- im wyżej piramidy z tym lżejszych bloków się ona składa - hmmm ciekawe dlaczego? Tu warte do poczytania - http://www.paranormalne.pl/topic/30271-pro...ozytne-budowle/ To też warto przeczyać: http://www.paranormalne.pl/topic/2604-puma...ku/page__st__30 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |