oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Zielarz Gajowy
post 09.01.2013 - 21:47
Post #190

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Ale Puma Punku jest rozwalone. Nie wiadomo, gdzie ten kloc stał i jak był pierwotnie ułożony. Być może stał pionowo a wtedy wysokość 13-15 piętrowego bloku. Wiesz możemy się przekomarzać itd, ale to nie oto chodzi, że ja na siłę chcę Tobie coś wmówić, wmówić ufo...mnie tylko to zastanawia. Dlaczego myślimy, że budowano w prymitywny sposób i przy pomocy mięśni? Może było zupełnie inaczej?

Jak dzisiaj transportujemy ciężkie, wielkie gabaryty? Robi to technologia? Gość daje gazu i jedzie. Ja po prostu nie zgadzam się z tym, że z tamtych budowniczych robi się prymitywów. Piły itd.

Widzisz ja mam nie robić z nas prymitywów a sam z nich robisz odbierając im możliwość posiadania technologi dzięki której wcale się nie męczyli.

Nie zapominajmy, że nie wiadomo nawet poco zbudowano Puma punku.
Go to the top of the page

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2013 - 21:50
Post #191

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.01.2013 - 21:47) *
Ale Puma Punku jest rozwalone. Nie wiadomo, gdzie ten kloc stał i jak był pierwotnie ułożony. Być może stał pionowo a wtedy wysokość 13-15 piętrowego bloku. Wiesz możemy się przekomarzać itd, ale to nie oto chodzi, że ja na siłę chcę Tobie coś wmówić, wmówić ufo...mnie tylko to zastanawia. Dlaczego myślimy, że budowano w prymitywny sposób i przy pomocy mięśni? Może było zupełnie inaczej?

Jak dzisiaj transportujemy ciężkie, wielkie gabaryty? Robi to technologia? Gość daje gazu i jedzie. Ja po prostu nie zgadzam się z tym, że z tamtych budowniczych robi się prymitywów. Piły itd.

Widzisz ja mam nie robić z nas prymitywów a sam z nich robisz odbierając im możliwość posiadania technologi dzięki której wcale się nie męczyli.

Nie zapominajmy, że nie wiadomo nawet poco zbudowano Puma punku.

Oni mieli baaaardzo dużo wolnego czasu do celów religijnych a taki charakter miały te budowle. Oni nie robili tego w pracy ani po pracy - oni to robili całe życia!!!!!!! to nie supermarket postawiony w rok - pomyśl żesz!!!!

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.01.2013 - 21:54
Post #192

Dupa Towarzystwa

Religijny charakter? Nasze elektrownie pewnie też taki mają. Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Wielka Piramida nie ma żadnego symbolu religijnego. Ehhh.

Oni czyli kto? Puma Punku to Boliwia czyli Indianie?

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2013 - 22:02
Post #193

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zielu - poczytaj te linki - ja nie jestem w temacie - ale pobieżnie na podstawie własnego umysłu dałem Ci wytłumaczenia oraz kilka faktów innych użytkowników internetu - jeszcze raz Ci mówię - nie wiem nie znam się ale wiele z tych rzeczy można i jest wytłumaczone. Wiele jest przekłamane - bo takie sensacje się dobrze sprzedaja . Podobno najcięższy blok z puma waży 100 cos ton a nie 400 . Liczby czasami są z doopy wzięte - nie wierz w to wszystko tak otwarcie bo się pogubisz - doczytaj. Mnie brak na to czasu - teraz mialem wolny wieczór i pozwoliłem sobie z tobą polemizować. Jak na całkiem zielonego w tym temacie to nieźle mi poszło jak na godzinke zdobywania wiedzy co ? To pogadaj teraz ze znawcą tematu sceptykiem to cię rozsmaruje jak masło faktami historycznymi. Ja idę smazyć camemberty - i nie chcę mi się już dzisiaj -:) może jutro:D
PS.

Czasami mam wrażenie że jak komuś zabrakło wytłumaczenia w Bogu bo stał się ateistą - to uzupełnia to kosmitami :D

+Quote Post
Deltarates
post 09.01.2013 - 22:04
Post #194

Dusza Towarzystwa

CYTAT(masa @ 09.01.2013 - 21:59) *
Zielu jak zaczynasz mówić o piramidach to ci strasznie staje. o.O

A mi jeszcze nie stanął. To nie jest temat o piramidach, tylko o sceptykach. Dlatego pisz o na temat!

+Quote Post
bielik110
post 09.01.2013 - 22:05
Post #195

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 09.01.2013 - 22:21) *
A poniżej bardzo mądry cytat - bo nie chce mi się tłumazyć:)

Wiesz co fizyk zamiast sie tak wywnętrzać weż sobie przysiądź i poczytaj tak naprawdę jaka jest rzeczywistość zamiast spijać"miód prawdy z ust" tego szwajcarskiego hotelarza -bajarza. Sam tez sie podniecałem Deanikenem , przeczytałem wszystkie dostępne jego ksiażki jak również obejzałem filmy zrealizowane na podstawie jego ksiażek. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że wtedy miałem 10-12 lat. Czyli było to jakięś pi razy drzwi ćwierć wieku temu. Moja wiedza o tematach archeologii , historii czy astronomi pochodziła z takich i podobnych temu żródel. Niestety trochę podrosłem i w międzyczasie zacząłem chronicznie cierpieć na niedowierzanie.Tak silne niedowierzanie że zaczełem weryfikować wszystko co wcześniej tak wierzyłem. I nagle poczułem że ktoś tu robi mnie w babuko. Opowieści Deanikena niestety sa bajeczkami opartymi na przekłamaniu. Np Kiedy naprawde powstało Tihuanako którym sie tak podniecasz? Nie niestety nie 17000 tysiecy lat temu. Najstarsza kultura Ameryki tzw kultura Clovis jej początek ustalono dawno temu za pomocą datowania radiowęglowego na 11,5 tys. lat temu.
I wcale nie była tak "hitechowa" w stylu inków, majów olemeków itp. Ich poziom był na poziomie eskimosów. Człowieka 17000 lat temu w Ameryce PD wcale nie było. Czas powstania Tiahuanaco określa się na VI wiek p.n.e., największy rozwój ośrodka datowany jest na okres III – VIII w., okres ekspansji trwał od VIII do XII w. Tihuanako ma średnio 1500 lat.
Czyli zaczeli cokolwiek tam wznosić w czasie gdy Rzymianie wypedzili Etrusków.Zakończyli w czasie gdy zaczęto wznosić katedry.Ten najwiekszy blok to tzw Brama Słońca.
http://img80.imageshack.us/img80/2268/brama20slonca.gif
Jest to kamienna konstrukcja w kształcie wolno stojącej bramy. Zbudowana została z bloków andezytu grubości 0,5 m, wysokość konstrukcji wynosi 2,73 m, a jej szerokość to 3,80 m czyli troszkę większa niż np taki Portal Ołbiński we Wrocławiu . I trochę starsza.

(IMG:http://img834.imageshack.us/img834/363/luktytusa.jpg)
Z takim np "Łukiem Trajana " porównywać to gówienko to jak porównywać malucha z Tirem. I jakoś nikt nie pitoli bzdur że zrobili go kosmici .

Indianie ten blok nie musieli daleko trasportować . Został wyciety w okolicy W poblizu zresztą Titicaca - najwieksze jezioro świata, więc mogli przewieść dużą tratwą. Zreszta co tu gadać o trasportowaniu Tzw Laterański Obelisk w Rzymie jest obeliskiem Totmesa IV, wzniesiony przez niego w Świątyni Wschodniej w Karnaku
( w Egipcie), . Jego wysokość wynosi 32 metry. Stoi na Piazza di San Giovanni in Laterano. Jest najwyższym obeliskiem w Rzymie oraz najwyższym, stojącym, starożytnym obeliskiem egipskim na świecie. Jego waga szacowana jest na około 230 ton. Do Rzymu dowieziono go morzem i rzekami (Nilem i Tybrem) na rozkaz cesarza Konstansa II w 357 roku . Czyli 1650 lat temu A dystans większy a i waga wyższa. I jakoś tez nie słychać bajeczek o kosmitach.

Rozbawiłeś mnie tymi tarczami diamentowymi . Kamieniarstwo znane jest od kilku tysiecy lat i jakoś radzono sobie bez tarcz diamentowych.
Andezyt z którego wzniesiono Tihuanako jest twardy .Ma 7 w skali Mosha czyli tyle co kwarc . Tylko jeden mały szcegół :taką sama twardośc mają granity, sjenity itp.A do ich obróbki nie trzeba wcale narzedzi diamentowych. No chyba że chcemy ciąć i wiercić z predkościa centmetrów na minutę.
Tak sie złożyło, że da się je ciąć majac tylko odpowiednio spreparowana deski ,dużo piasku( ten też ma twardość 7 Mosha), i dostęp do wody i duzo czasu.
Którego z tych składników wg ciebie zabrakło Indianom sprzed powiedzmu 2000 lat ?
Piasku i zwiru w górach?Moze wody w miejscu położonym nad najwiekszym jeziorem świata ? Czy moze czasu w ciągu tych 2000 tysiecy lat budowy(Viw pne -XIIIne)????

Do zgrubnego łupania na kawały uzywa sie klinów stalowych, kamiennych lub nawet drewnianych . Mozna otwory wywiercone drewnianymi zerdziami(posypywanymi piaskiem z woda) zalewać woda Po zamarznięciu lód rozsadza otwory. Tak naprawde sa tysiące metod obróbki kamieni . Wiedza o tym moze nie jest ogólnie dostepna, ale tez nie jest jakaś tam sztuka tajemna.Sam bez problemu łupałem płyty granitowe klinem i młotem.

Najlepszy dowód na to jak wiarygodne informacje pokazuja te filmiki dla naiwnych niech bedzie to:

tak wygladaja "święte plejady"wg filmu
:
(IMG:http://img818.imageshack.us/img818/5974/vlcsnap2010081922h51m09.png)

a tak wg mojego aparatu:
(IMG:http://img80.imageshack.us/img80/2220/plejady2kopia.jpg)
Miłego dopasowywanie wielbiciele Deanikena .:) :)

To świetnie pokazuje jakiego typu są wielbiciele tego typu filmideł z youtube: łykaja bzdury sprzedawane przez szwajcarskiego hotelarza bez konkretnego wykształcenia a żadnemu z "otwartych umysłow" nie przyszło do głowy wziąść lornetke czy nawet dokładniej przyjzeć się Plejadom gołym okiem.

Jedyne interesujace fakty to tzw butelka z Bagdadu .Ale juz prze Danikenem mówiono że kiedyś znano juz baterie tzw voltaiczne . Bo znaleziono brązowe i mąsiężne figurki pokryte złotem metodą elektrochemiczna w hetyckim Hattusas . No ale to dowodzi tylko że znano baterie elektryczne juz jakiś czas temu. I nic wiecej.

Użytkownik noxili edytował ten post 19.08.2010 - 22:19

Tak tak:)))
On wie lepiej,tylko jest jedno ale:)

Bloki sa po prostu ciete,nie szlifowane,jak ten łuczek:)

Nie znam Danikena:) tylko kochany wytrasować,i utwardzic teren:) to dziś jest nie osiągalne(pokolenia)

Precyzja w poziomowaniu bloków:))) ch.j z transportem ale go położyc idealnie do lini,poziomu:)))
I nie pobijac rogów:)
Linie z podctawy do szczytu:) to jest mistrzostwo

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2013 - 22:07
Post #196

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(bielik110 @ 09.01.2013 - 22:05) *
Tak tak:)))
On wie lepiej,tylko jest jedno ale:)

Bloki sa po prostu ciete,nie szlifowane,jak ten łuczek:)

Nie znam Danikena:) tylko kochany wytrasować,i utwardzic teren:) to dziś jest nie osiągalne(pokolenia)

Precyzja w poziomowaniu bloków:))) ch.j z transportem ale go położyc idealnie do lini,poziomu:)))

Linie z podctawy do szczytu:) to jest mistrzostwo

jak nie osiągalne??? Co wy gadacie - i było osiągalne.
Nie patrz na to ze my to musimy zrobić w tydzień.

Muszę przyznać że ludzie piszący o niemożliwym maja małą wiarę w możliwości człowieka:/
Nie osiągalne jest też budowanie mikroprocesorów z dokładnością mikrometra . Ale się udało - jakim cudem tak prymitywnym ludziom?
W kwarcu - przecie to cholernie twarde jest - na pewno nie mamy takich narzędzi i procki intela kosmici nam strugają dłutami.
A to był tylko kamień nic więcej - ja cię żesz pier..ole:/

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.01.2013 - 22:15
Post #197

Dupa Towarzystwa

Deimond gdyby tak było to nie było by polemiki bo co za problem przedstawić naukowe wyjaśnienie? Też chciałbym takie przeczytać a nie tylko domysły, teorie.

Czy takie stwierdzenia mam lekceważyć?

"Polski inżynier odkrywca; Arthur Posnansky (1873-1946) poświęcił pół wieku na badaniach archeologicznych Tiahuanaco. Według prof. Posnansky?ego budowle w Puma Punku zostały skonstruowane 15 000 lat temu.Swoją ocenę wieku tego miejsca Prof. Posnansky opiera na zbieżności kilku danych fizycznych i astronomicznych tego zadziwiającego kompleksu."

Sam piszesz, że podobno najcięższy waży 100 ton, ale ten 40m długi raczej więcej i to dużo więcej a z tego co wiem jest sporo takich co ważą 1000 ton. Na zdjęciach widać gabaryty. Pojedź sobie do sklepu kamieniarskiego, ale pewnie wiesz, że tonę to waży wcale nie duży głaz.

Tylko kamień? Nie jeden kamień zabił człowieka. Nie lekceważyłbym ich mocy:)

Dobra na dzisiaj rzeczywiście spokój:)

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2013 - 22:19
Post #198

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dobra - powiem inaczej - jeśli zbudowali to kosmici to co w związku z tym - co chcesz udowodnić ?
że istnieją , istnieli - moga tu przyjść a może juz umarli?
Czego chcesz od tych budowli - skoro nauczyłeś się zyć dniem codziennym - chwilą ?
Do czego służą Ci Twoje wnioski - mimo że sa tylko Twoje i dla Ciebie?
Może tą piramidą mocy naergenetyzuj grzybki - będą miały kosmiczną prastarą moc.

Polski inżynier i jego wywody kontra datowanie węglem ciekawe:D

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.01.2013 - 22:29
Post #199

Dupa Towarzystwa

Pokarz mi oficjalne wyniki datowania węglem. Skąd je masz?

Mnie w Puma Punku najbardziej zastanawia czym ono było? Jakiego to rodzaju technologia. To, że Wielka piramida jest myślą technologiczną i między innymi generowała potężną energię to wiem, ale to pewnie i tak jedna z jej możliwości.

Co do Puma Punku nie ma żadnej wiarygodnej teorii. Układy o których piszesz budujemy a nie wiemy co oni z durnego kamienia zbudowali?

Ten paradoks mnie zastanawia a twoje pytanie do czego mi to jest dziwne. Poco Ci ten awatar na forum?

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2013 - 22:36
Post #200

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.01.2013 - 22:29) *
Pokarz mi oficjalne wyniki datowania węglem. Skąd je masz?

Mnie w Puma Punku najbardziej zastanawia czym ono było? Jakiego to rodzaju technologia. To, że Wielka piramida jest myślą technologiczną i między innymi generowała potężną energię to wiem, ale to pewnie i tak jedna z jej możliwości.

Co do Puma Punku nie ma żadnej wiarygodnej teorii. Układy o których piszesz budujemy a nie wiemy co oni z durnego kamienia zbudowali?

Ten paradoks mnie zastanawia a twoje pytanie do czego mi to jest dziwne. Poco Ci ten awatar na forum?

W moim pytaniu chodzi o to - dobra sa to kosmici i co dalej?:D
Proste pytanie?

CYTAT(Deimond @ 09.01.2013 - 22:36) *
W moim pytaniu chodzi o to - dobra sa to kosmici i co dalej?:D Uświadomiłes wszystkich - wszyscy Ci wierzą .
Proste pytanie?

+Quote Post
masa
post 09.01.2013 - 22:42
Post #201

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dobrej nocy Delta niech MOC piramid bedzie z Tobą.

+Quote Post
twistoid
post 09.01.2013 - 23:01
Post #202

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

1. Jaki jest kod PIN od mojej karty płatniczej? A przypominam, że dobry psycholog jest wstanie odczytać kod PIN, po ruchach gałek ocznych.

AHAHAHAHAHAHAHA

A tak w temacie to nawet jeżeli puma punktu zbudowaliby kosmici to co z tego? Zbudowali i co dalej? Żeby tym przynajmniej można było nacieszyć oko, albo powiedzieć że to coś wyjątkowego :( Czemu kosmici nie zbudowali czegoś co byłoby mega wypasem nie do powtórzenia?A to kurwa jakaś latryna. Kiepscy są,nie ma co się oszukiwać 2/10, a jest wiele cudów architektury przewyższających ich umiejetności, więc skoro ludzie są doskonalsi w budowaniu , to też nic dziwnego że ci podkulili ogon uciekli z ziemi i zajęli się budową spodków, tak żeby potem Delta miał co badać, przez następne 30 lat,stwierdzając ostatecznie że zna temat na wylot, ba poznał kosmitę-alkoholika, który przylatuje bo ma kompleksy na punkcie inżynierii genetyczniej.

Zielarz no pomyśl nagle ogłoszono że puma punktu zbudowali kosmici, i co wtedy? Jakbyś zaczął pisać że miałeś rację, to ja nawet rozumiem że wolisz mieć rację teraz niż później, ale masz rację jescze za mało globalnie, musisz rozprzestrzeniać tą informację na innych forach w tv itd. żeby jak już wyjdzie prawda na wierzch to wszyscy krzykną TAK! on miał rację co do puma punktu,, zastanawiałeś się kiedyś w jak bezcelowe rzeczy inwestujesz energię i uwagę?

+Quote Post
Messanger
post 09.01.2013 - 23:51
Post #203

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deltarates @ 09.01.2013 - 19:55) *
Tak czy siak ty nie odpowiedziałeś na moje pytanie! Jak w sposób geodeta kreśli granice twojej działki, podwórka z dokładnością do jednego centymetra??

Pewnie za pomocą sznurówki albo GoogleEarth, chuj go wie...

Masz w tym temacie ekipę do pogadanki o czym tylko zapragniesz. O kręgach, piramidach, kosmitach, światopoglądach i cholera wie o czym tam jeszcze.

Miałem się nie odzywać, póki nie pokażesz konkretnych dowodów. A Stonehenge pojawiło się w Twoich postach dopiero teraz.

Skoro więc umiesz zarządzać ludźmi to zaprzęgnij kogoś do roboty i niech Ci zrobi pomiary w Psich Smrodach czy gdzie tam są te Twoje kamienie. Chcę konkretów na Twoim przykładach a nie na Stonehenge.

Nie będę w tym temacie odpowiadał na inne posty niż te pokazujące suche dowody obliczeniowe. Pozdro :]

+Quote Post
Młody89
post 10.01.2013 - 01:08
Post #204

Dusza Towarzystwa

Ciekawa dyskusja, trzeba przyznać. Ja nic nie będę wtrącał, chciałbym wam tylko pokazać film.
MUSICIE TO ZOBACZYĆ !

https://www.youtube.com/watch?v=JUNT9dINOr0

+Quote Post
Deltarates
post 10.01.2013 - 09:20
Post #205

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 09.01.2013 - 23:01) *
1. Jaki jest kod PIN od mojej karty płatniczej? A przypominam, że dobry psycholog jest wstanie odczytać kod PIN, po ruchach gałek ocznych.

AHAHAHAHAHAHAHA

Eee twistoid, to ja nie wiedziałem, że ty oprócz „AHAHAHAHA” potrafisz coś więcej napisać. Normalnie zacząłeś myśleć. Chyba wsiadłem ci na ambicje.

Kiedyś się kłóciłem, ze studentem historii właśnie na temat paleoastronautyki. Ustaliśmy wspólnie i zgodnie, że ludzie w średniowieczu myśleli, że Ziemia jest płaska i że to Słońce kręci się wokół niej. Przytoczę ci fragment pewnego bloga.
FRAGMENT: Któż nie zna tak często spotykanej w podręcznikach ilustracji przedstawiającej stopień naukowego zacofania średniowiecza: okrąg płaskiej ziemi pokrytej pagórkami, lasami i wioskami, w oddali – wieże kilku kościołów. Wszystko to przykryte zaś, jak misą, półkulą nieba, na której widnieją malutkie mrugające gwiazdki, do tego większy nieco sierp księżyca i słoneczna tarcza z wyraźnie wyrysowaną twarzą1. Na pierwszym planie widnieje postać mnicha: w swojej wędrówce dotarł właśnie do krańców świata, do tego miejsca w przytulnym, średniowiecznym kosmosie, gdzie dach nieba styka się z podłogą ziemi. Ciekawski mnich wystawił głowę poza niebiańskie sklepienie i podziwia kosmiczną maszynerię wprawiającą firmament w ruch.

(IMG:http://static.goldenline.pl/group_logo/010/group_40858_53d646_huge.jpg)
Sam pamiętam ten wizerunek ze szkolnego podręcznika. Wspominam też wrażenie, jakie wywierał wtedy na nas uczniach: Oto jak średniowieczni ludzie wyobrażali sobie wszechświat. Nawet w wydanej w 2007 roku Historii fizyki w dalszym ciągu zapewnia się czytelnika studenta: „Ilustracja ta bardzo dobrze oddaje średniowieczne wyobrażenia”2. W amerykańskim czasopiśmie „The Sport Supplement” sprzed dwóch lat znalazłem przypadkowo rzuconą uwagę: „W ciemnym średniowieczu powszechnie wierzono, że ziemia jest płaska. Była nawet znany powszechnie drzeworyt przedstawiający człowieka, który wystawia głowę poza granicę płaskiej ziemi, aby zobaczyć, jak jest ona skonstruowana”.

Na całym świecie kręgi kamienne i piramidy - bez wyjątku - rzucają cień w specyficznym punkcie w najważniejszym momentach astronomicznych.

Na przykład Stonehenge kamień centralny rzuca cień, na małą dziurkę w kamieniu obok o nazwie Heel Stone, o średnicy 3 cm, tylko w momencie wschodu słońca w dniu przesilenia letniego (najdłuższy dzień w roku).

W Meksyku w Chichen Itza w dniu równonocy (i tylko w ten dzień) cień piramidy od Słońca, symuluje pierzastego węża Kukulkana.

Obydwie te budowle powstały przed naszą erą. A że ja jestem inteligentną bestią: wówczas zadałem temu studentowi pytanie, które zgasiło go na amen. Jeśli w tamtych czasach, ludzie myśleli, że Ziemia jest płaska, to jaki cudem zawarli w swoich megalitach zaawansowaną wiedzę astronomiczną i to z geometryczną precyzją?? Dlaczego ta wiedza nagle zaginęła? Przecież piramidy są na całym świecie od Chin, Indonezji aż po Meksyk. Jakim cudem udało się starożytnym ludziom obserwować Słonce, w czasach kiedy nawet nie znano optyki, soczewek? To co, gołym okiem obserwowali Słońce? Jaki meli w tym cel? Te pytania powaliły go. Później się nie odzywał.

Pewnie mi nie wierzysz. Tak więc idź do katedry archeologi na dowolnym uniwersytecie. Zadaj te same - powyższe pytania profesorowi historii. A z pewnością ten ci na te pytania nie odpowie. Mi osobiście coś tu śmierdzi.

A już nie wspomnę o tym, że układ piramid i Stonehenge jest idealnym modelem naszego Układu Słonecznego. A przypomnę ci, że w średniowieczu ludzie nie potrafili odróżnić planety od gwiazdy. To były dla nich zwykłe białe kropi na niebie - podziurawione sito.

Zgasiłem Cię? Czy jeszcze będziesz się szamotał?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.01.2013 - 09:30
Post #206

Dupa Towarzystwa

Twist czyli każde hobby to strata energii i czasu, tak? Ludzie, którzy np. wspinają się po górach i wielokrotnie tracą życie to tracą energię i czas? Wejdą i jedynie chwilę na szczycie postoją i schodzą? Poco to? Historycy. Ci to dopiero nieźli. Zajmują się przeszłością kiedy wiadomo, że teraźniejszość jest najważniejsza:) Śmieszne ludki. Zrozum, że nie wszyscy muszą medytować. Nie rozumiem jak ktoś niby rozumny nie rozumie czym jest hobby,zainteresowanie. Dziwne.

Możesz powiesz mi, że po co jeżdżę na rowerze? Przecież lepiej samochodem. Poco tracić czas i energię? Twój sposób rozumowania jest jakiś pomieszany.

Dla Ciebie Puma Punku to jakiś badziew a dla świata nauki to zagadka. Dla Ciebie chyba każde zajęcie poza medytacją to nieprzydatny syf. Ostatecznie już kilka razy wypowiadałeś, że oobe to też nic takiego. Strata czasu pewnie. To poco jesteś na tym forum? Zajmij się medytacją i pozwól ludziom robić co chcą. Taka zwyczajna akceptacja. Nie rozumiesz, że umniejszając moje hobby też tracisz czas i energię? Pewnie nie rozumiesz, ale z drugiej strony pouczasz.

Deimond masz jakieś hobby? Podziel się nim a ja zadam pytanie na cholerę Ci te hobby? Widzisz mi nie chodzi czy to byli kosmici tylko czym było Puma Punku. Jakie było przeznaczenie.

Najłatwiej się jednak śmiać, drwić - tacy jesteście mądrzy i wyrozumiali, wspaniałomyślni a zwykłe jedno z wielu zainteresowań Zielarza już powoduje u Was jakieś dziwne fazy. Nie interesuje Was temat to poco zabieracie głos? Medytujcie, wychodźcie z ciała a innym pozwólcie też realizować się w inny sposób.

Pokazałem kumplowi inżynierowi kształty budulca Puma Punku. Pierwsze co zauważył, że kształty są bardzo współczesne. Jakby to dzisiejsza inżynieria budowała, ale dla Ciebie Twist to nic, ale to bez znaczenia bo Ty medytujesz. To jest dopiero coś:)

(IMG:http://2.bp.blogspot.com/-oLWLDVZwuwA/TWA24fiyZKI/AAAAAAAACgk/H7O5lUWdLHk/s1600/pumapunku_blocks.jpg)

Zatem powtarzam. Zwisa mi czy to Marsjanie czy Indianie zbudowali. Ciekawi mnie w jakim celu. Czemu tego nie rozumiecie? Każdy ma jakieś zainteresowania i nie Wam oceniać ich przydatność w życiu.

Delta, ale poco Ci ta wiedza? Tracisz czas i energię:-] Zacytuję Twista:

AHAHAHAHAHAHAHA

Mlody89 fajny filmik, ale to pewnie bzdury i strata czasu i energii.

+Quote Post
Deimond
post 10.01.2013 - 10:38
Post #207

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zielu - ale temat jest "Czy jesteś sceptykiem".

Więc nasze wypowiedzi sa w temacie jak najbardziej i dzielimy się tu naszym sceptycyzmem.
Stanąłeś po stronie dajacego temat do sceptycyzmu - więc odpowiadamy.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.01.2013 - 10:52
Post #208

Dupa Towarzystwa

Deimond, ale mi się z Tobą dobrze dyskutuje. Tylko nie wiem poco angażujecie energię w udowodnienie mi, że moje zainteresowania są stratą czasu i energii.

Szanuję Wasze sceptyczne podejście aczkolwiek podejście Twista jest jak wspomniałem dziwne bo ja rozumiem, że temat Puma Punku może być dla kogoś totalnie nudny, ale sprowadzanie tej budowli do "kupy" to przesada.

Ta teoria odlewów wydaje się sensowna. Tylko ciekawi mnie dlaczego oficjalne stanowisko naukowe, badaczy jednoznacznie tego nie potwierdza? Chyba z braków dowodów, prawda?

Fajny filmik zapodał Mlody89. Oglądałeś? Jestem daleki od jakichkolwiek teorii spiskowych, ale przyglądając się oficjalnej chronologii ludzkości widać ile tam jest luk, niewyjaśnionych budowli itd.

To budzi wiele pytań. Dla mnie to ciekawe jest. Chyba Leelaja napisała, że po zaawansowanych cywilizacjach, kosmitach spodziewała by się ciekawszych budowli. Tylko, że Piramida sama w sobie jest genialna.

Puma Punku jak widać uległo zniszczeniu. Brakuje nawet jakiejś teorii co mogło by to spowodować? Wg legend można przypuszczać, że zniszczyła ją inna zaawansowana technologia. Ja wiem, że tu brakuje dowodów, ale ja traktuję to jak zabawę i jak wspomniałem jest to jakieś mini hobby i uwierzcie mi, że moje życie to nie Puma Punku:)

+Quote Post
masa
post 10.01.2013 - 10:55
Post #209

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.01.2013 - 09:30) *
Pokazałem kumplowi inżynierowi kształty budulca Puma Punku. Pierwsze co zauważył, że kształty są bardzo współczesne. Jakby to dzisiejsza inżynieria budowała, ale dla Ciebie Twist to nic, ale to bez znaczenia bo Ty medytujesz. To jest dopiero coś:)

Może i przypomina tych kilka kamieni budownictwo z wielkiej płyty a nie cudo współczesnej inżynierii. Zielu bez przesady;p

Inżynier Budownictwa;p

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.01.2013 - 11:04
Post #210

Dupa Towarzystwa

Ciekawe co zostanie z wielkiej płyty za tysiące lat:) Pokaż mi element wielkiej płyty ważący 1000 ton.

+Quote Post

92 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park